--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuCD500 DVD800 aktualizacja map
Regulamin forum
Nie jest dozwolone zamieszczanie ogłoszeń o odpłatnym udostępnianiu danych kartograficznych (map) do nawigacji Opla. Warunki producenta: link
Nie jest dozwolone zamieszczanie ogłoszeń o odpłatnym udostępnianiu danych kartograficznych (map) do nawigacji Opla. Warunki producenta: link
- Piotr_Mk
- Użytkownik
- Auto: brak
- Rok produkcji: 2020
- Miasto: Szczecin
- Postawił piwo: 2 razy
- Otrzymał piwo: 4 razy
Re: CD500 DVD800 aktualizacja map
Ja tego fenomenu nie rozumiem, jak z uszczelką smoka to latają wszyscy i płacą grube pieniądze w ASO (zamiast normalne u mechanika) a jak przychodzi do aktualizaji map to jest taka cebula, że zastanawiam się skąd były pieniądze na auto. Przecież wydać te 250-500 zł raz na 3 lata to taniej niż ta uszczelka, gdzie niektórzy piszą nawet, że chcą robić co olej.
- zubek
- Zapaleniec
- Auto: IB/ST
- Kod silnika: B20DTH
- Rok produkcji: 2017
- Moje auto: viewtopic.php?f=53&t=8662
- Miasto: WWL
- Postawił piwo: 23 razy
- Otrzymał piwo: 58 razy
Nie 250 tylko 650 - te po 250 to zapewne piraty.
http://sklep.dixi-car.pl/aktualizacja-n ... -7584.html
a w perspektywie dostajesz mapę gorszą niż darmowe google maps czy płatna i na bieżąco aktualizowana (70zł / rok). Automapa.
http://sklep.dixi-car.pl/aktualizacja-n ... -7584.html
a w perspektywie dostajesz mapę gorszą niż darmowe google maps czy płatna i na bieżąco aktualizowana (70zł / rok). Automapa.
- Piotr_Mk
- Użytkownik
- Auto: brak
- Rok produkcji: 2020
- Miasto: Szczecin
- Otrzymał piwo: 4 razy
Tak, tylko że ja porównuję cenę do ceny auta, sam często korzystam z dodatkowej nawigacji garmin, w której mam darmową aktualizację 4 razy w roku i wszystkie fotoradary na bieżąco ale kupując auto za 30-50k te 650zł raz na 3-4 lata to aż taki duży koszt? Niektórzy lecą z każdą pierdółką do aso i płacą (przepłacają) dużo więcej.
-
P405
- Zapaleniec
- Auto: Insignia CDTI
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Leszno
- Otrzymał piwo: 28 razy
Jeżeli jest to podstawowa nawigacja z której b.dużo się korzysta i jest ona b.dobra to można zapłacić za płytę czy kartę. Ale jak to się ma do innych co aktualizują mapy przynajmniej 4 x w roku? Jak dla mnie ta nawigacja jest żeby była, normalnie tomtom go z trafikiem jest dużo lepszy. Płacąc w ASO za płytę, czy kartę, która po 3 miesiącach jest już nie aktualna to w tej cenie mam abonament na 2 lata.
Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka
- grzegorz13
- Zapaleniec
- Auto: Insignia 4x4 v6
- Kod silnika: A28NET
- Miasto: Lubin
- Otrzymał piwo: 10 razy
Tylko iż mapa za 650 zł jest tylko do roczników 2011 wzwyż ! czyli roczniki 2009 i 2010 to nie dotyczy ponieważ do nich nie ma nowych map
przynajmniej oficjalnie Te za 250 zł to scrakowane mapy 2017 czyli nowsze od fabrycznych a ty http://sklep.dixi-car.pl/aktualizacja-n ... -7583.html kosztują 758 zł i są sprzed 3 lat !
-
mic
Rzeczywiście z mapami z rocznika 2009 był jakiś problem bo tak jak piszesz nie dało się wytyczyć trasy, bo nie było np. do Środy Śląskiej mimo że mapa wyświetlała się na ekranie. Po aktualizacji do mapy przed jaką przestrzegasz wszystko zaczęło działać, także nie potwierdzam takich problemów.tetar pisze: ↑22 mar 2018, o 18:11Z tymi spreparowanymi mapami, które są połączeniem plików mapy 2009 z mapami 2017 trzeba uważać gdy wgrane są do pamięci DVD800 mapy np. Europy wschodniej łącznie z wgranymi mapami PL(!), a nie posiada się płyty na własność - może się okazać, że w niektórych miastach Polski nawigacja po wpisaniu adresu nie wytyczy trasy, zawiesza się prosząc o włożenie płyty. Mimo, że przeglądając ręcznie mapę czy poruszając się po danym mieście widoczne są na ekranie nawigacji aktualne z "2017r." dane mapy! Ja własnie z taką sytuacją miałem do czynienia. Jeżeli ktoś planuje wgranie takich map z użyczonej płyty mogą wystąpić takie problemy.
Co prawda muszę sprostować że mapa (przynajmniej ta którą posiadam) jest połączeniem plików z 2014 i map z 2017.
Jeśli chodzi o dyskusję o tym która mapa jest lepsza to ja mam zdanie że jeśli mam fabryczny wyświetlacz to wygodnie jest z niego skorzystać, w większości przypadków do celu doprowadzi tak samo jak Automapa, Garmin czy TomTom. A jak są wątpliwości to google maps zawsze jest pod ręką
-
tetar
- Użytkownik
- Auto: Ins ST Sport
- Kod silnika: A20DT
- Miasto:
Hej! Myślę, że jeżeli problem jest z jakimiś błędami mapy, to raczej do ominięcia gdy jest pod ręką płyta - wystarczy wczytać brakujące dane.
A jeżeli chodzi o oryginalne mapy to było kiedyś takie trefne wydanie chyba mapy 2010 gdzie brakowało niektórych danych miast PL. W ASO trzeba było robić update map. A co do funkcjonalności fabrycznej nawigacji i map to rewelacyjnie jeździ się z tymi mapami po zachodniej Europie szczególnie z TMC - np. Niemcy!
A jeżeli chodzi o oryginalne mapy to było kiedyś takie trefne wydanie chyba mapy 2010 gdzie brakowało niektórych danych miast PL. W ASO trzeba było robić update map. A co do funkcjonalności fabrycznej nawigacji i map to rewelacyjnie jeździ się z tymi mapami po zachodniej Europie szczególnie z TMC - np. Niemcy!
- grzegorz13
- Zapaleniec
U mnie nic nie dawało wczytanie danych z płytki ! Z nią czy bez nie widział niektórych miejscowości podczas wyszukiwania choć wyświetlał nazwę miejscowości gdy w niej byłeś ! Fabryczna ma ten plus iż jest w każdej chwili gotowa do użycia i można ją uruchomić i ustawić w czasie jazdy A już na zachodzie i już w Czechach, gdzie działa TMC bajka, jak w DE pyta czy wyliczyć nową trasę ponieważ przed tobą wypadek i czas oczekiwania w korku to 2 godziny !
-
tetar
- Użytkownik
- Auto: Ins ST Sport
- Kod silnika: A20DT
- Miasto:
grzegorz13, a w tych "zmodyfikowanych" mapach są również dane przewodnika? Oryginalne mapy 2017/2018 zostały wykastrowane z tej opcji.
- grzegorz13
- Zapaleniec
-
creative301
- Nowicjusz
- Auto: Insignia A
- Kod silnika: A20DTJ
- Rok produkcji: 2010
- Miasto:
Cześć,
Czy ma ktoś mapy polski do insignii dvd800 my09/10 na podkarpaciu.
Czy ma ktoś mapy polski do insignii dvd800 my09/10 na podkarpaciu.
-
sensorial
Panowie jestem w posiadania map ale chcialbym poznac czym sie roznia jaka plyte trzeba kupic. Ciekawi mnie czym sie roznia mapy vs dziesiaty numer vin-u podejrzewam ze bedzie to tylko rodzaj plyty ale dopytam czy jest tu na formum jakis kolega zorientowany w temacie.
Ostatnio zmieniony 2 kwie 2018, o 15:39 przez yerry, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Proszę o stosowanie zasad polskiej pisowni. Regulamin forum par.5 pkt.8
Powód: Proszę o stosowanie zasad polskiej pisowni. Regulamin forum par.5 pkt.8
-
Mefisto89
- Nowicjusz
- Auto: Iśka - HB
- Miasto:
misio235 odezwij się na majla meloszek@gmail.com . Mam ten kontakt z woj. łódzkiego ale nie mogę pisać wiadomości prywatnych.
-
woiski
Pytanie troszkę inne. Mam mapy z 2017, rozszerzony ekran między licznikami i nie pokazuje mi manewrów do wykonania, cały czas wyświetla się napis: trasa niezaplanowana. Czy muszę gdzieś zmienić jeszcze ustawienia?
-
woiski
Haha, to raczej oczywiste. Trasa zaplanowana, w trakcie jazdy brak wskazówek i nadal wyświetla informacje trasa niezaplanowana
-
P405
- Zapaleniec
- Auto: Insignia CDTI
- Miasto: Leszno
- Otrzymał piwo: 28 razy
Przy rozszerzaniu trzeba zaznaczyć w dwóch miejscach, może jedno jest nie zaznaczone.
Wysłane z mojego NX551J przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego NX551J przy użyciu Tapatalka
- konikkr
- Klubowicz
- Auto: Buick Regal GS
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2019
- Miasto: Syrynia
- Postawił piwo: 1 raz
- Otrzymał piwo: 2 razy
Brak aktualizacji radia miałem to samo
Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka
-
woiski
To teraz dwa pytania:
-Które opcje (dwie) maja być zaznaczone?
-jak zaaktualizować radio, mam dvd800 - jeśli było już na forum to będę wdzięczny za podesłanie linka do postu.
Dzięki!
-Które opcje (dwie) maja być zaznaczone?
-jak zaaktualizować radio, mam dvd800 - jeśli było już na forum to będę wdzięczny za podesłanie linka do postu.
Dzięki!