grzegorz13 pisze:Mam zimowe tej firmy i powiem iż jak na tę naszą zimę radzą sobie dobrze, ciche, dobra przyczepność na suchym i mokrym oraz mały śniegu, co by było w czasie normalnej zimy nie miałem okazji się przekonać. Druga sprawa iż mam 4x4

Mam też zimowe na innym aucie i tez sobie chwale te akurat.
-- 18 lut 2018, o 23:17 --
P405 pisze:Do tej belgijskiej firmy należy też chyba firma Atlas. Robią serię opon Atlas Green Sport, które w testach były tak samo dobre jak Dunlop Sport Maxx. Po dwóch latach użytkownika w rozmiarze 225/45/17 brak zastrzeżeń do opony.
A propo technologii, to chińczycy już któryś rok temu kupili Pirelli.
Tak też ten test pamiętam że wypadły bardzo dobrze te oponki.
-- 18 lut 2018, o 23:31 --
-- 18 lut 2018, o 23:34 --
wassermann pisze:Przemysł kieruje się kosztami wytworzenia, a do nich zalicza się nie tylko miejsce produkcji i związane z nim koszty lokalne, ale również koszt materiałów, licencji, badań, rozwoju itd. Jak coś jest tanie, to... jest tanie nie bez przyczyny. Odnosi się to do wszystkich produktów - opon, butów, wędlin, czegokolwiek - poza dobrami luksusowymi, gdzie normalne relacje ceny do kosztów wytworzenia nie obowiązują.
Tanie wyroby masowe zawsze będą niskiej jakości.
Średnie cenowo będą średniej jakości - i tu można zapolować na w miarę dobrą okazję, bo średni średniemu nierówny, a można za niezłe pieniądze mieć niezły produkt, dla mnie przykładem takich opon są Uniroyal.
Natomiast drogie wyroby mogą jako jedyne oferować najwyższą jakość. Ale, oczywiście, nie muszą. I coraz częściej nie oferują oczekiwanej jakości w relacji do ceny. To jest czyste walenie w ch. klientów.
Ale odwrotnie to nie działa. Tzn. tanie wyroby "za Chiny ludowe" nie sprezentują wysokiej jakości. Cudów ni ma!
M.
Nie tak do końca bo teraz dużo znanych firm spadło z jakością a mniej znane potrafią wyprodukować tańsze i dobre jakościowo produkty np w częściach do aut a znana firma nie oznacza nie wiadomo jakiej jakości trochę to już niestety się zmieniło.