--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuKlapa bagażnika
- lcr
- Użytkownik
- Auto: Insignia 1.6T
- Kod silnika: A16LET
- Rok produkcji: 2010
- Miasto: Ruda Śląska
- Postawił piwo: 5 razy
- Otrzymał piwo: 2 razy
Re: Klapa bagażnika
Coś słabo szukałeś
viewtopic.php?t=1557
viewtopic.php?t=581
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
viewtopic.php?t=1557
viewtopic.php?t=581
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
Ostatnio zmieniony 7 lut 2018, o 16:52 przez lcr, łącznie zmieniany 1 raz.
-
coollvip
- Forumowicz
- Auto: Opel Insignia
- Kod silnika: A20DT
- Rok produkcji: 2009
- Miasto:
- Otrzymał piwo: 1 raz
Powiedz mi kolego lcr w którym wątku w tym temacie jest opisany mój problem bo nie widzę tego kompletnie ?lcr pisze:edit
Ostatnio zmieniony 6 lut 2018, o 22:42 przez yerry, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nie cytuj posta pod postem. Regulamin forum.
-
CraZy
- Użytkownik
- Auto: Insi
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2011
- Miasto: M-ce
- Postawił piwo: 1 raz
Mi ktoś kiedyś doradził "odłącz akuś na 30 minut zobacz co się stanie" u mnie pomogło
Jeśli klapa się zamyka do końca po czym otwiera to wina czujników poziomowania klapy nie dochodzi równo i dlatego jej nie zamkniesz, może wina leży po stronie siłownika? byłeś na kampanii naprawczej?
Jeśli klapa się zamyka do końca po czym otwiera to wina czujników poziomowania klapy nie dochodzi równo i dlatego jej nie zamkniesz, może wina leży po stronie siłownika? byłeś na kampanii naprawczej?
-
coollvip
- Forumowicz
- Miasto:
Nie byłem na kampanii ponieważ kupiłem auto używane pod koniec tamtego roku. Pytanie gdzie się znajdują te czujniki poziomowania a i druga sprawa że wszystko działało a jak dotknę przytrzymam po zamknięciu klapę to nie otwiera. Pytanko jeszcze jedno znalazłem takie coś jeszcze może to być winowajca:http://allegro.pl/insignia-czujnik-modu ... ml#thumb/3
- grzegorz13
- Zapaleniec
- Auto: Insignia 4x4 v6
- Kod silnika: A28NET
- Miasto: Lubin
- Postawił piwo: 2 razy
- Otrzymał piwo: 10 razy
Byłeś autem w ASO by sprawdzili czy nie ma na nie akcji serwisowych ?
Była taka związana z wymianą siłownika klapy ! Może auto podlega akcji naprawczej i nie potrzebnie wydasz kasę na coś ASO zrobi za darmo ! Po drugie sprawdzałeś czy są błędy ?
Była taka związana z wymianą siłownika klapy ! Może auto podlega akcji naprawczej i nie potrzebnie wydasz kasę na coś ASO zrobi za darmo ! Po drugie sprawdzałeś czy są błędy ?
-
coollvip
- Forumowicz
- Miasto:
Tak sprawdzałem czy są błędy i nic z tym związanego nie było a co do akcji serwisowej nie ma tak że jak auto po gwarancji to nie obejmuje już tych akcji ?
-
bartekb14
- Użytkownik
- Auto: INSIGNIA
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2011
- Miasto:
Zarejestruj sie na my.opel.pl i tam bedziesz miał wszystko. Na gwarancji auto nie musi byc, moje bylo sprowadzane i mialem wymieniany siłownik, jest tam zakladka kampanie naprawcze.
-
coollvip
- Forumowicz
- Miasto:
Mam jeszcze jedno pytanie jak to jest że niektóre auta mają kampanie serwisowe a niektóre nie mają ? Niestety po zarejestrowaniu na MyOpel nie mam żadnych akcji serwisowych dla mojego auta a nie wiem jak sprawdzić ewentualną historię ?
- grzegorz13
- Zapaleniec
Nie wszystkie kampanie serwisowe są widoczne na MyOpel. U mnie nie ma tam żadnej kampanii a w ASO dowiedziałem się że mam zaległą na sterownik tylnej klapy ! Po prostu podjedź i zapytaj nic to nie kosztuje a może oszczędzisz trochę kasy. Chyba warto, chyba że masz daleko to zadzwoń do nich .
- Rooff_
- Zapaleniec
- Auto: Insignia ST przedlif
- Kod silnika: A20DTR
- Rok produkcji: 2012
- Miasto: Zagłębie Dąbrowskie
- Postawił piwo: 9 razy
- Otrzymał piwo: 128 razy
Pełny dostęp do myopel muszą Ci aktywować w serwisie. Nie zrobią tego jeśli nie będą mieli faktury na min. 200 zł. Także najlepiej to zrobić przy okazji jakiejś usługi np. promocyjnej wymiany oleju i filtra 
- grzegorz13
- Zapaleniec
Może dlatego ja nie widzę swoich akcji serwisowej. Mi powiedzieli gdy byłem na przeglądzie zimowym za 1 zł
Więc jeszcze trochę mi brakuje. Lecz na wiosnę oddam im auto na wymianę oleju w haldexie a chcą za usługę 400 zł lecz coś utarguję a przy okazji zrobią tą klapę w ramach akcji serwisowej choć działa bez zarzutu.
A historię to wydrukują w ASO za free tylko iż w języku niemieckim jeśli auto nie z polski
Będzie tam wszystko u mnie nawet są wpisane wymiany baterii w kluczyku i samych kluczyków oraz głośnika, tarcz, klocków płynów z podaniem kiedy i na ile km.
Więc jeszcze trochę mi brakuje. Lecz na wiosnę oddam im auto na wymianę oleju w haldexie a chcą za usługę 400 zł lecz coś utarguję a przy okazji zrobią tą klapę w ramach akcji serwisowej choć działa bez zarzutu.
A historię to wydrukują w ASO za free tylko iż w języku niemieckim jeśli auto nie z polski
Będzie tam wszystko u mnie nawet są wpisane wymiany baterii w kluczyku i samych kluczyków oraz głośnika, tarcz, klocków płynów z podaniem kiedy i na ile km.
-
coollvip
- Forumowicz
- Miasto:
OK panowie już wszystko wiem byłem w serwisie niestety nie ma żadnej akcji jedynie jakie były z bagażnikiem to w 2012 wymiana tego przycisku w klapie co też wymieniłem i nic nie dało a druga akcja to wymiana lewego siłownika w 2015. Jednak dalej nie rozwiązuje to mojego problemu z nie zamykaniem się klapy. Dodam że dzisiaj wyciągnąłem i sprawdziłem moduł jest suchy w zarówno na zewnątrz jak i wewnątrz a piny wyglądają jak nowe, dodatkowo wyjąłem i sprawdziłem czujnik położenia też nie widać na nim za bardzo śladów zużycia ale go przeczyściłem. Mam takie pytanie czy np. przez szwankujący przycisk w klapie ten wewnątrz bagażnika co służy do zamykania mogą być takie problemy? Od samego początku było trochę z nim nie tak czasami trzeba było z 2-3 razy mocniej nacisnąć żeby zareagował ?
- grzegorz13
- Zapaleniec
Jest taka możliwość iż np pozostaje zwarty i wtedy nie zamkniesz klapy. Zauważ iż jak otwierasz to w naciśnięcie go w trakcie otwierania powoduje zatrzymanie klapy. Więc gdy będzie zwarty klapa pewnie też się nie będzie chciała zamknąć. Lecz pisałeś iż go wymieniałeś ! i nic to nie dało. Może też być uszkodzenie wiązki w klapie
-
coollvip
- Forumowicz
- Miasto:
Źle mnie kolego zrozumiałeś wymieniłem ten który najczęściej pada zewnętrzny ten nad rejestracją a chodzi mi o przycisk w środku w na klapiegrzegorz13 pisze:edit
Ostatnio zmieniony 8 lut 2018, o 23:42 przez yerry, łącznie zmieniany 1 raz.
- Rooff_
- Zapaleniec
- Auto: Insignia ST przedlif
- Kod silnika: A20DTR
- Rok produkcji: 2012
- Miasto: Zagłębie Dąbrowskie
- Postawił piwo: 9 razy
- Otrzymał piwo: 128 razy
Niesądzę, żeby to był problem. Zawsze możesz go wyciągnąć z tapicerki i odłączyć kable - wtedy spróbuj zamknąć.
-
coollvip
- Forumowicz
- Miasto:
Dzisiaj po czyszczeniu wszystkiego włożyłem na miejsce rzeczy: moduł, czujnik położenia i przycisk zamykania. Niestety nic to nie dało i dalej stoję w miejscu próbowałem działać bez przycisku i myślałem że już mam rozwiązanie bo parę razy chodziło ale później jak odczekałem chwilkę to niestety dalej to samo czy z przyciskiem czy bez niego. Byłem jeszcze u znajomego na błędach i wyszło coś takiego:
B153E - Charakterystyka obwodu sygnału czujnika pozycji klapy uchylnej
B396A - Obwód sterujący silnika klapy uchylnej ?
Powiedzcie mi taką rzecz czy może siłownik takie coś powodować bo z tego co zauważyłem to coś tam się trochę z niego wylewało ?
B153E - Charakterystyka obwodu sygnału czujnika pozycji klapy uchylnej
B396A - Obwód sterujący silnika klapy uchylnej ?
Powiedzcie mi taką rzecz czy może siłownik takie coś powodować bo z tego co zauważyłem to coś tam się trochę z niego wylewało ?
- grzegorz13
- Zapaleniec
Jeśli z siłownika to olej hydrauliczny, gdzieś czytałem iż można go uzupełnić ! może go być mało i klapa nie działa póki nie spłynie ? lecz to moje przypuszczenie
-
coollvip
- Forumowicz
- Miasto:
Pytanie właśnie jak go uzupełnić i czy wogóle się da albo chociaż jakaś regeneracja ?grzegorz13 pisze:edit
Ostatnio zmieniony 8 lut 2018, o 23:42 przez yerry, łącznie zmieniany 1 raz.
- coolmobil
- Zapaleniec
- Auto: Skoda Superb
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2017
- Miasto: Warszawa
- Otrzymał piwo: 2 razy
Nie ma szans na regenerację tego siłownika. Temat przerabiałem i byłem w paru firmach zajmujących się hydraulika siłowa. Jest zrobiony jako jednorazówka. Albo nowy za 2-2,5 tys w ASO albo używka w dobrym stanie z Allegro.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
- grzegorz13
- Zapaleniec
Zregenerować się pewnie nie da lecz olej można uzupełnić, musi być taka możliwość, skoro pompa jest osobno i jest połączona rozłącznie z siłownikiem to musi być możliwość uzupełnienia oleju, ponieważ przy wymianie samego siłownika i tak będzie musiał uzupełnić olej ! Zanim kupi nowy może uzupełnić olej i sprawdzić czy to to ! Nie miałem z tym do czynienia lecz na pompie musi być możliwość uzupełnienia oleju