Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
-
Fede
- Użytkownik
- Auto: czarny sedan, 205KM
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Warszawa
- Otrzymał piwo: 2 razy
@Ping
U mnie to miejsce jest zarzygane 10x bardziej

Wczoraj właśnie wycierałem; z rury między przepływką a turbiną leci od zawsze, w poprzedniej VC też tak było.
Tak jak piszą koledzy - dopóki turbina kręci dobrze, brak błędów, nie gwiżdże itd. to nie ma co szukać problemów.
U siebie tą rurę muszę chyba wymienić, bo jest już b. miękka i pewnie dlatego słabiej trzyma się na obejmie.
-
Bodex
Ja tez tak mam ,
Oleju nie ubywa
Dpf wypala ok.
Spalanie ok.
Moc ok.
To co się martwić .
Żebyś widział jak kazało w Espace 1,9 Dci
Czasem duży poziom oleju będzie tworzył większe ciśnienie w komorze korbowej i wiecej opar wywali..
Wysłane z mojego ASUS_Z00AD przy użyciu Tapatalka
-
hubertus
- Zapaleniec
- Auto: Insignia 2,0 cdti
- Kod silnika: A20DT
- Rok produkcji: 2010
- Miasto:
A u mnie w insigni i crafterze który ma pół miliona wlot do turbo suchy jak pieprz i to w środku. Więc coś jest nie tak. Bo jeszcze w żadnym aucie które mieliśmy w rodzinie nie widziałem tak zawalonego turbo. Jeździć niby można zawsze. Aż stanie. Ale taki olej syfi cały układ dolotu jeszcze gorzej niż egr. A w połączeniu z egr to dopiero ciekawie musi wyglądać kolektor ssący. I powtarzam jeszcze raz nie jest to wina turbo w żadnym wypadku.
-
darek0808
- Użytkownik
- Auto: Opel Insignia kombi
- Rok produkcji: 2011
- Miasto:
- Otrzymał piwo: 10 razy
Może masz na tyle szczelny dolot, że olej się nie pokazuje na łączeniach, albo trafiły się super silniki, które nie dają olejem z odmy. Układ się syfi ale nie gorzej niż z Egr-a, ponieważ olej nie oblepia tak ścianek jak spaliny. Passatem zrobiłem tak ponad 130 tysięcy, podczas gdy inni motowali oil catch tanki. Sam go nawet kupiłem tylko zrezygnowałem z montażu i odsprzedałem na forum. Jak komuś to przeszkadza to może szukać przyczyny, no chyba że silnik ma bardzo duże przedmuchy, nie ma mocy, a olej bierze na potęgę. Jak nie bierze oleju, albo bierze znikome ilości do mniej więcej litr na 15 kkm, nie ma się czym przejmować.
-
hubertus
- Zapaleniec
- Auto: Insignia 2,0 cdti
- Rok produkcji: 2010
- Miasto:
Mam dolot czysty przed turbiną od środka po zdjęciu rury dolotu do turbo nie ma w środku ani śladu oleju. W jednym i drugim aucie.
-
darek0808
- Użytkownik
- Auto: Opel Insignia kombi
- Miasto:
- Otrzymał piwo: 10 razy
W passatach przyczyną był wadliwy separator oleju znajdujący się w pokrywie zaworów, . Może w tych przypadkach jest podobnie.
-
lukaszUKlukasz
- Użytkownik
- Auto: vauxhall insignia
- Miasto: UK
autor: lukaszUKlukasz » 29 lip 2017, o 16:36
Panowie podpowiem coś z regeneracją turbo. Miałem podobny problem 3 razy wkładali turbo i wztawało za późno co się okazało pomogło przyspieszenie turbiny o ok. 8% i do tego reset ustawień w kompie. Od tamtej pory wstaje jak trzeba troszkę gwiżdże ale to pewnie te nie ori części a samochód nie do poznania
Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka