--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuZakup Insigni - pytania
-
P405
- Zapaleniec
- Auto: Insignia CDTI
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Leszno
- Otrzymał piwo: 28 razy
Re: Zakup Insigni - pytania
Tak to już jest, że nawet te 200 km od granicy pewne warsztaty mają pełno roboty bo zwożą im auta do wyklepania, a później wszystko wraca do niemiec. A pewnie takich miejsc w pasie przygranicznym jest mnóstwo.
-
sonnenberg
trochę off topic ale teraz sprzedaję moją astrę gtc. Wystawiłem ją drożej niż przeciętna dla takiego auta na otomoto i ludzi dzwonią i pytają, więc jakaś nadzieja w narodzie istnieje.
Natomiast dla tych, którzy szukają tanio i dobrze wyrazy wspóczucia
Natomiast dla tych, którzy szukają tanio i dobrze wyrazy wspóczucia
-
jaromat
to ja jakos nie mam szczescia na tanie auto,a jak jest cos taniego to na to patrzec nie idzie
- wojciechhh
- Użytkownik
- Auto: Insignia B
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2022
- Miasto: Niemcy NRW
- Otrzymał piwo: 3 razy
Moja babcia mówiła "jesteśmy za biedni żeby kupować tanie rzeczy"
Wysłane z mojego XT890 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego XT890 przy użyciu Tapatalka
-
MichaelloEs
http://otomoto.pl/opel-insignia-cosmo-n ... 93778.html
Hej wszystkim, zastanawiam się nad tym egzemplarzem - dzisiaj jade na drugie oględziny bo po pierwszych nie do konca wszystko wiem (juz sie robiło ciemno a tez oglądałem go na szybko).
Co myslicie o cenie za ten model?
Z tego co zdarzylem sie dowiedzieć przedni zderzak malowany bo w słupek ktoś przyhaczył, tylni zderzak malutka wgniotka przy górnym wybrzuszeniu na srodku, pomijając to parę rysek bo przeciez to uzywane autko i lekka rysa na tylnej bocznej szybie. Do kompletu nie ma alufelg - sprzedane?:)
Auto poleasingowe - gośc wziął w leasing, udostępnił firmie auto (jeżdziła ponoć jedna osoba), leasing juz spłacony, wszystkie fakrurki są.
I co Wy na to?
Hej wszystkim, zastanawiam się nad tym egzemplarzem - dzisiaj jade na drugie oględziny bo po pierwszych nie do konca wszystko wiem (juz sie robiło ciemno a tez oglądałem go na szybko).
Co myslicie o cenie za ten model?
Z tego co zdarzylem sie dowiedzieć przedni zderzak malowany bo w słupek ktoś przyhaczył, tylni zderzak malutka wgniotka przy górnym wybrzuszeniu na srodku, pomijając to parę rysek bo przeciez to uzywane autko i lekka rysa na tylnej bocznej szybie. Do kompletu nie ma alufelg - sprzedane?:)
Auto poleasingowe - gośc wziął w leasing, udostępnił firmie auto (jeżdziła ponoć jedna osoba), leasing juz spłacony, wszystkie fakrurki są.
I co Wy na to?
- peja-1991
- V-ce Prezes ds organizacyjnych
- Auto: Insignia
- Kod silnika: D16SHT
- Rok produkcji: 2019
- Miasto: Warszawa
- Postawił piwo: 3 razy
- Otrzymał piwo: 98 razy
- Kontakt:
po zdjęciach niewiele widać.
Jeżeli auto ma pełną historię serwisową i fv na wszystko to sprawdź spasowanie elementów oraz podstawowe elementy - zabierz na warsztat i jak wszystko ok to bierz
Jeżeli auto ma pełną historię serwisową i fv na wszystko to sprawdź spasowanie elementów oraz podstawowe elementy - zabierz na warsztat i jak wszystko ok to bierz
"Krytyk i eunuch z jednej są parafii
obaj wiedzą jak, żaden nie potrafi" Tadeusz Boy-Żeleński
-
MichaelloEs
Historie w ksiazeczce ma do kwietnia 2013 i przebieg ok 60k km, potem juz ten rok luty chyba i 89k km bodajże ale to już w warsztacie nie ASO. Po sprawdzeniu VIN ost raz był samochód w listopadzie w ASO tylko nie dostałem sie jeszcze do przebiegu ale sprawdze - zadzwonie zaraz. Spasowanie w sumie ok, jedynie tylni zderzak z prawej strony, gdzie łaczy sie z nadkolem lekko odstaje - wydaje mi sie, że od tego, gdy od tyłu coś spadło na zderzak czy moze coś było ładowne...
Co do środka to czyste, kierownica ok, pedały ok, leciutko wytarty jeden czy dwa przyciski ze srodkowej konsoli ale to standard (choc przy tej klasie auta?), fotel kierowcy ok (wiele juz egzemplarzy widziałem, ze skóra lubiła pekac). Z tyłu podłokietnika ryska nad nawiewem - jak sie wpatrzycie to widac;)
Po za tym nic mi nie wpadło złego w oko ale na ASO na pewno przed zakupem jade:)
Co do środka to czyste, kierownica ok, pedały ok, leciutko wytarty jeden czy dwa przyciski ze srodkowej konsoli ale to standard (choc przy tej klasie auta?), fotel kierowcy ok (wiele juz egzemplarzy widziałem, ze skóra lubiła pekac). Z tyłu podłokietnika ryska nad nawiewem - jak sie wpatrzycie to widac;)
Po za tym nic mi nie wpadło złego w oko ale na ASO na pewno przed zakupem jade:)
- peja-1991
- Kontakt:
przyciski może nie są wytarte tylko tłuste ? bo jeszcze nie widziałem żeby były wytarte
-
Grzegorz
Mogą być wytarte np od tempomatu 
Faktycznie po rejestracji można wywnioskować, że krajowy.
Oferta wydaje się być godna uwagi.
Faktycznie po rejestracji można wywnioskować, że krajowy.
Oferta wydaje się być godna uwagi.
Ostatnio zmieniony 18 mar 2014, o 15:16 przez Grzegorz, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Grzegorz
Wojtasss ty jak nakulasz 500k to będziesz miał stan Igła 
Wyposażenie nie takie chyba ubogie, najważniejsze AFL, Navi ma.
- peja-1991
- Kontakt:
dla Wojtasa wszystko jest ubogieGrzegorz pisze:Wojtasss ty jak nakulasz 500k to będziesz miał stan Igła
- peja-1991
- Kontakt:
stalusy są 
najważniejsze czyli AFL jest,
poza tym da się jeździć a fotele są pół-ekoskórzane
brak grzania - nawet lepiej bo u wszystkich się psuje.
fotele ręczne to też pewne, że się nie popsują
co kto lubi Wojtuś
najważniejsze czyli AFL jest,
poza tym da się jeździć a fotele są pół-ekoskórzane
brak grzania - nawet lepiej bo u wszystkich się psuje.
fotele ręczne to też pewne, że się nie popsują
co kto lubi Wojtuś
-
jaromat
- nika84-24
- Użytkownik
- Auto: insignia sports tour
- Kod silnika: A20DT
- Rok produkcji: 2014
- Miasto: Emmerich DE/ Knurów PL
- Otrzymał piwo: 3 razy
mi sie cos nie podobają lewe tylne drzwi, listwa chrom na górze i w ogóle nie ma co gdybać, trzeba zobaczyć.. ale ktoś musiał się na drzwiach wieszać albo były rozbierane i źle złożone.
Poza tym elektryczna klapa tylna chyba, dwustrefowa klima...
Nie ma co gdybać jedź jak masz blisko ale nie napalaj się tylko podejdź do tego na chłodno i pomyśl że nie szukasz sztuki na handel tylko do siebie na jakiś czas więc niech będzie możliwie jak najlepsza...
Poza tym elektryczna klapa tylna chyba, dwustrefowa klima...
Nie ma co gdybać jedź jak masz blisko ale nie napalaj się tylko podejdź do tego na chłodno i pomyśl że nie szukasz sztuki na handel tylko do siebie na jakiś czas więc niech będzie możliwie jak najlepsza...
-
MichaelloEs
Bylem, na spokojnie pooglądałem - fakt o czym mówił sprzedawca przedni zderzak malowany od słupka, miał nawet foto zrobione zaraz po kolizji:)
No ale ukrył fakt, że tylni zderzak i klapa także malowana - konkretniej pół na pół, ktoś załował na farbie i niestety nie najlepiej dobrał kolor i widać różnice szczególnie patrząc na tylne załamanie na środku. Wiadomo, że na zderzaku może z czasem taki lekki odcień się pojawić ale na klapie? No chyba, że nas trzech już dzień zmęczył i nie do końca dobrze widzieliśmy;)
No ale ukrył fakt, że tylni zderzak i klapa także malowana - konkretniej pół na pół, ktoś załował na farbie i niestety nie najlepiej dobrał kolor i widać różnice szczególnie patrząc na tylne załamanie na środku. Wiadomo, że na zderzaku może z czasem taki lekki odcień się pojawić ale na klapie? No chyba, że nas trzech już dzień zmęczył i nie do końca dobrze widzieliśmy;)
-
MichaelloEs
Witam, przymierzam się do zakupu Insigni w dieslu 2.0cdti. Oczywiście mój typ to 160km jednostka ze skrzynią F40 bo niestety 130-tka ma ładowaną M32...
Lecz przeszukując internet i szukając swojego upragnionego samochodu znalazłem dośc ciekawy, ładny egzemplarz tylko własnie z tą pechową skrzynią. Właściciel zaprzecza, ze nic sie nie dzieje, jest ok - oczywiscie biorę to za 4;)
Proszę ludzi, którzy posiadają jednostkę 130 konną, aby cos od siebie powiedzieli na ten tamat...
Lecz przeszukując internet i szukając swojego upragnionego samochodu znalazłem dośc ciekawy, ładny egzemplarz tylko własnie z tą pechową skrzynią. Właściciel zaprzecza, ze nic sie nie dzieje, jest ok - oczywiscie biorę to za 4;)
Proszę ludzi, którzy posiadają jednostkę 130 konną, aby cos od siebie powiedzieli na ten tamat...
- peja-1991
- Kontakt:
niekoniecznie musisz trafić 130 wersję z m32 - przykładem jest Adam ( Safik), który ma skrzynie f40 w 130 konnej Insigni.
Wszystko zależy od użytkowania skrzyni - znalazłem przykłady Vectry, które mają po 400 tysięcy kilometrów ze skrzynią m32 i nigdy nic ze skrzynią nie działo się złego.
Przeglądając uszkodzone Insignie w DE nie natrafiłem jeszcze na uszkodzoną m32 - albo padnięty automat albo rozsypał się motor
Wszystko zależy od użytkowania skrzyni - znalazłem przykłady Vectry, które mają po 400 tysięcy kilometrów ze skrzynią m32 i nigdy nic ze skrzynią nie działo się złego.
Przeglądając uszkodzone Insignie w DE nie natrafiłem jeszcze na uszkodzoną m32 - albo padnięty automat albo rozsypał się motor
- Radek_TRN
- Użytkownik
- Auto: BMW F10
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2011
- Miasto: Toruń
Luk59 O jakiej klapie mówisz??
Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka