--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------

Opinia o ogłoszeniu
Re: Opinia o ogłoszeniu
Wersja fajna, cena fajna, ale ten przebieg. Wolałbym zapłacić trochę wiecej, ale mieć przebieg bliżej 150k niż 200k.
A to cudo?
https://www.otomoto.pl/oferta/opel-insi ... yT4el.html
A to cudo?
https://www.otomoto.pl/oferta/opel-insi ... yT4el.html
- dare50
- Zapaleniec
- Auto: Insignia 4x4 COSMO
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2011
- Miasto: Wejherowo
- Postawił piwo: 30 razy
- Otrzymał piwo: 38 razy
a co to jest duży przebieg przy takim roczniku ? zawsze możesz dać sobie cofnąć żebyś się lepiej czuł , a tak na serio to jesteś z Tych co patrzą na przebieg a nie na resztę przecież to w sumie jest drugorzędna sprawa pod warunkiem że jest ori a nie cofnięty 100 tyś bo na taki polujesz skoro chcesz mieć 150
- peja-1991
- V-ce Prezes ds organizacyjnych
- Auto: Insignia
- Kod silnika: D16SHT
- Rok produkcji: 2019
- Miasto: Warszawa
- Postawił piwo: 3 razy
- Otrzymał piwo: 98 razy
- Kontakt:
Opc line na przodzie a progów i tyłu brak
"Krytyk i eunuch z jednej są parafii
obaj wiedzą jak, żaden nie potrafi" Tadeusz Boy-Żeleński
obaj wiedzą jak, żaden nie potrafi" Tadeusz Boy-Żeleński
- dare50
- Zapaleniec
dlatego na początek zawsze żądać nr. VIN i na szybko sprawdzić w dekoderze a potem wycieczka do Opla i sprawdzenie historii , a jak gościu kręci z nr. VIN to od razu dać sobie spokuj
I tak i nie. Niski przebieg jednak ciszy oko. Sam mam Civica, który ma teraz 257kkm i ma się świetnie. A samochód ma być dla żony (95% użytkowania i robi około 7tyś km rocznie), tylko standardowo kobieta chce auto a facet musi szukać.
Numer VIN mam W0LGT87B591064973
Ostatnio zmieniony 18 maja 2017, o 14:14 przez DenyM, łącznie zmieniany 1 raz.
Z przebiegiem byłbym ostrożny - może mieć znaczenie przy młodych samochodach - sprzedawałem kiedyś 3-latka z 122kkm przebiegu (użytek prywatny) i trochę zainteresowani kręcili nosem na cenę. Ale 2009? Przecież nie wydajesz 35 tysi na dziesięcioletni samochód, żeby nim jeździć rok. Już tylko przy 5-letnim używaniu (w sumie 14 lat) jego cena sprzedaży będzie symboliczna. Raczej, czytając forumowych kolegów z większym doświadczeniem i wiedzą z mechaniki, inne elementy są istotniejsze. Poza tym - istnieje duża szansa, że auto mające 250 kkm ma więcej wymienionych podzespołów na sprawne niż takie z 135kkm;-)
witam wszystkich,
czy kojarzy ktoś ten egzemplarz? http://allegro.pl/show_item.php?item=68 ... 9a5fdde523
Z tego co widze to stoi na allegro od jesieni 2016 i to trochę daje do myślenia.
czy kojarzy ktoś ten egzemplarz? http://allegro.pl/show_item.php?item=68 ... 9a5fdde523
Z tego co widze to stoi na allegro od jesieni 2016 i to trochę daje do myślenia.
- etac
- Użytkownik
- Auto: brak
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2017
- Miasto: SBE
- Otrzymał piwo: 9 razy
- Kontakt:
To jest ostatni wpis z systemy gwarancyjnego dla tego auta:DenyM pisze:I tak i nie. Niski przebieg jednak ciszy oko. Sam mam Civica, który ma teraz 257kkm i ma się świetnie. A samochód ma być dla żony (95% użytkowania i robi około 7tyś km rocznie), tylko standardowo kobieta chce auto a facet musi szukać.
2016-05-09 - Wymiana klamki wewnętrznej bocznych drzwi przednich 147 548 KM
AUTOHAUS ZIMMERMANN GMBH & CO. KG
ROBERT-KOCH-STR. 2
GÜNZBURG 89312
08221/36330
Czyli przebieg wydaje się być całkiem realny. A jak opinia szanownego forum co do reszty auta?
- dare50
- Zapaleniec
46 koła za ten rocznik ? dlatego tyle stoi a wyposażenie d...y nie urywa , przebieg ok widać że jest realny , no i raczej te 58 l gazu na 400 km raczej nie starczy , skoro normalnie pali 17 , no chyba że tylko trasa i z wiatrem
- kubek77
- Użytkownik
- Auto: Opel Insignia 192KM
- Rok produkcji: 2010
- Miasto:
- Misiekk
- Nowicjusz
- Auto: Insignia BiTurbo
- Kod silnika: A20DTR
- Rok produkcji: 2012
- Miasto: B-B
W tym egzemplarzu jest tylko opc-line zewnętrzny, plus ktoś dołożył nakładki na pedały, ( gałka zmiany biegów i kierownica są zwykłe)
Witajcie, będzie długi wywód, ale konkretne pytania na końcu ☺ Zostawiam esej dla potomnych, gdyby ktoś inny chciał ją obejrzeć a przynajmniej może zaoszczędzi $$$ na paliwo / serwis.
Szukając Insignii znalazłem takie oto ogłoszenie, poleasingowe obecnie do kupienia z komisu:
https://www.otomoto.pl/oferta/opel-insi ... yTjdx.html
Nr VIN: W0LGS8GT0E1063817
Obecnie auto ma 84000km
Dokładnie to czego szukam (benzyna, AT, dobre wyposażenie, kombi). Punkt, który sprzedaje dość konkretny i rzeczowy, Pan sprzedający komunikatywny. Auto bez problemu udostępnione do oglądania, jazdy próbnej i na przegląd w ASO. Do rzeczy:
1. Jazda próbna – bez zastrzeżeń. Biegi zmieniane płynnie, silnik pracuje równo, zawieszenie ok
2. Wizualnie – jakaś jedna drobna ryska na zderzaku (/cenzura/)
3. Wyposażenie wnętrza działa w 100%
4. Stoi na zimówkach, na oko na max 1-2 sezony
Krok następny – wizyta w ASO (swoją drogą polecam każdemu, 300zł za dość dokładną weryfikację to dobra cena):
1. Zawieszenie, zbieżność, hamulce – bez zastrzeżeń
2. Badanie miernikiem – Lakierowany tylny lewy błotnik (200-280, całe auto srednio 120-170) i grubiej robiony prawy tylny (250-450, najgrubiej przy wlewie paliwa). Widać też lekko krzywe spasowanie zderzaka przy błotniku. Tak jak pisałem – zbieżność, zawieszenie bez zastrzeżeń więc raczej to tylko stłuczka
3. Historia serwisowa z ASO Opla. Zdjęcie poniżej, ja mam takie zastrzeżenia:
a. Brak wymiany oleju co roku, ewentualnie robiona poza ASO (ale tego nie zweryfikuję)
b. Świece wymieniane w krótkim odstępie czasu
c. Wisienka na torcie – silnik robiony przy 82000 w październiku 2016 czyli 7-8 miesięcy temu i 2000km temu. Wymiana łańcucha, wymiana tłoka, naprawa głowicy itp.

4. Dodatkowo na wjeździe do serwisu auto ma:
a. Kod P06DE – elektromagnetyczny zawór regulacji ciśnienia oleju silnikowego
b. Zapocony/wyciek oleju od strony rozrządu z tyłu
c. Dosłownie jadąc z parkingu na podnośnik pojawił się komunikat o jakimś awaryjnym/ograniczonym trybie silnika (nie pamiętam dokładnie). Ja tego komunikatu nie widziałem na jeździe próbnej, możliwe, że dotyczy usterki z pkt. A.
PYTANIA:
1. Czy patrząc na powyższe interesować się autem?
2. Czy Waszym zdaniem silnik po remoncie to „zły“ silnik? A może przy odpowiednim rabacie i uwzględnieniu kosztów usunięcia obecnych usterek auto dalej jest warte rozważenia?
3. Czy też podejrzewacie, że dwie wizyty „kontrola pracy silnika“ z 11-2016 oraz 02-2017 to ciągle alarm pomimo remontu silnika?
4. Ostatnie miesiące auto więcej stoi niż jeździ... ciekawe, czy to przez ten silnik czy coś innego.
5. Czy usterki (kod + zapocony silnik) to jakaś typowa przypadłość Insignii? A może 1.6T?
Dodam, że czekam na faktury i dodatkowe informacje, ewentualnie pojadę tam jutro. Jestem przed rozmową o kasie więc tego nie ma co aktualnie poruszać, jasne, że startowa cena wobec powyższego jest za wysoka.
Szukając Insignii znalazłem takie oto ogłoszenie, poleasingowe obecnie do kupienia z komisu:
https://www.otomoto.pl/oferta/opel-insi ... yTjdx.html
Nr VIN: W0LGS8GT0E1063817
Obecnie auto ma 84000km
Dokładnie to czego szukam (benzyna, AT, dobre wyposażenie, kombi). Punkt, który sprzedaje dość konkretny i rzeczowy, Pan sprzedający komunikatywny. Auto bez problemu udostępnione do oglądania, jazdy próbnej i na przegląd w ASO. Do rzeczy:
1. Jazda próbna – bez zastrzeżeń. Biegi zmieniane płynnie, silnik pracuje równo, zawieszenie ok
2. Wizualnie – jakaś jedna drobna ryska na zderzaku (/cenzura/)
3. Wyposażenie wnętrza działa w 100%
4. Stoi na zimówkach, na oko na max 1-2 sezony
Krok następny – wizyta w ASO (swoją drogą polecam każdemu, 300zł za dość dokładną weryfikację to dobra cena):
1. Zawieszenie, zbieżność, hamulce – bez zastrzeżeń
2. Badanie miernikiem – Lakierowany tylny lewy błotnik (200-280, całe auto srednio 120-170) i grubiej robiony prawy tylny (250-450, najgrubiej przy wlewie paliwa). Widać też lekko krzywe spasowanie zderzaka przy błotniku. Tak jak pisałem – zbieżność, zawieszenie bez zastrzeżeń więc raczej to tylko stłuczka
3. Historia serwisowa z ASO Opla. Zdjęcie poniżej, ja mam takie zastrzeżenia:
a. Brak wymiany oleju co roku, ewentualnie robiona poza ASO (ale tego nie zweryfikuję)
b. Świece wymieniane w krótkim odstępie czasu
c. Wisienka na torcie – silnik robiony przy 82000 w październiku 2016 czyli 7-8 miesięcy temu i 2000km temu. Wymiana łańcucha, wymiana tłoka, naprawa głowicy itp.

4. Dodatkowo na wjeździe do serwisu auto ma:
a. Kod P06DE – elektromagnetyczny zawór regulacji ciśnienia oleju silnikowego
b. Zapocony/wyciek oleju od strony rozrządu z tyłu
c. Dosłownie jadąc z parkingu na podnośnik pojawił się komunikat o jakimś awaryjnym/ograniczonym trybie silnika (nie pamiętam dokładnie). Ja tego komunikatu nie widziałem na jeździe próbnej, możliwe, że dotyczy usterki z pkt. A.
PYTANIA:
1. Czy patrząc na powyższe interesować się autem?
2. Czy Waszym zdaniem silnik po remoncie to „zły“ silnik? A może przy odpowiednim rabacie i uwzględnieniu kosztów usunięcia obecnych usterek auto dalej jest warte rozważenia?
3. Czy też podejrzewacie, że dwie wizyty „kontrola pracy silnika“ z 11-2016 oraz 02-2017 to ciągle alarm pomimo remontu silnika?
4. Ostatnie miesiące auto więcej stoi niż jeździ... ciekawe, czy to przez ten silnik czy coś innego.
5. Czy usterki (kod + zapocony silnik) to jakaś typowa przypadłość Insignii? A może 1.6T?
Dodam, że czekam na faktury i dodatkowe informacje, ewentualnie pojadę tam jutro. Jestem przed rozmową o kasie więc tego nie ma co aktualnie poruszać, jasne, że startowa cena wobec powyższego jest za wysoka.
-
- Nowicjusz
- Auto: Insignia 163 AT/4x4
- Rok produkcji: 2014
- Miasto:
- Otrzymał piwo: 1 raz
Też oglądałem to auto i sprawdziłem kody błędów - jest jeszcze jeden - coś o cylindrze/biegu jałowym. Pisałem o tym w innym wątku forum.
Sam zaobserwowałem wibracje na biegu jałowym przy otwartych drzwiach kierowcy. Przy zamknietych jest ok. Nie wiem czy to jest normalne. Ponadto spalanie na postoju 5L...za dużo.
Napisałem do komisu czy zamierzają coś z tym zrobić. Zero reakcji. Można kupowac ale nie wiadomo ile jeszcze trzeba wydać na naprawy - to może być auto mina.
Sam zaobserwowałem wibracje na biegu jałowym przy otwartych drzwiach kierowcy. Przy zamknietych jest ok. Nie wiem czy to jest normalne. Ponadto spalanie na postoju 5L...za dużo.
Napisałem do komisu czy zamierzają coś z tym zrobić. Zero reakcji. Można kupowac ale nie wiadomo ile jeszcze trzeba wydać na naprawy - to może być auto mina.
Witam, co koledzy powiedzą na temat tego ogłoszenie:
https://www.otomoto.pl/oferta/opel-insi ... yWgxf.html
W sumie w ogłoszeniu za wiele nie jest napisane, ale może coś się wam rzuci w oczy.
Za wszelkie sugestie i ewentualne wskazówki, na co zwrócić szczególną uwagę będę wdzięczny
W sumie w ogłoszeniu za wiele nie jest napisane, ale może coś się wam rzuci w oczy.
Za wszelkie sugestie i ewentualne wskazówki, na co zwrócić szczególną uwagę będę wdzięczny
-
- Użytkownik
- Auto: Opel Insignia kombi
- Miasto:
- Otrzymał piwo: 9 razy
Sprawdź historię w ASO, pisze że serwisowany. Weź jakiś czujnik, popatrz na spasowanie elementów karoserii, czy przednie błotniki nie były malowane, zobacz do wnęki bagaznika. W tym silniku wazny jest autentyczny przebieg, z uwagi na slynna uszzczelkę smoka pompy oleju. Przy tym przebiegu należy ją już wymienić. Zobacz sobie na master1.pl. Ja kupiłem u nich i jestem zadaowolony - przebieg potwierdzony w serwisie. Leasingują samochody firmom, a później odsprzedają.
gość nie chce wysłać numer VIN,a na prośbę dokładniejszych zdjęć odpowiada nie wie co miałby sfotografować. Mimo że mam tyko 40 km to myślę, że nie wartokamyl pisze:Witam, co koledzy powiedzą na temat tego ogłoszenie:

- dare50
- Zapaleniec
Następny krętacz co to znaczy że nie che podać VIN przecież ob jest dostępny dla każdego na przedniej szybie z lewej strony , ale to już daje do myślenia , a po drugie jakie OPC to przecież nawet nie stało koło OPC , i jeśli masz tak blisko to rzeczywiście podjechać i sprawdzić czy ma wszystko to co pisze np. elektryka foteli pewnie częściowa , np. nie ma tempomatu aktywnego tylko zwykły i już mija się z prawdą , ogólnie to tylko spisać nr.VIN i do ASO sprawdzić historie serwisową i oczywiście przebieg
- IBZI
- Moderator
- Auto: Insignia 2.0
- Kod silnika: A20DT
- Rok produkcji: 2013
- Miasto: Gliwice
- Postawił piwo: 8 razy
- Otrzymał piwo: 42 razy
Szkoda fatygi. Jeśli nie chce podać VINu, to znaczy, że ma coś do ukrycia. Nie warto tracić czasu...