--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuSamochody testowane - konkurencja dla Insigni i nie tylko
-
lgruszkos
Re: Samochody testowane - konkurencja dla Insigni i nie tylk
Dzisiaj udało się pojeżdzić Skodą Octavia RS w Combi super auto, super silnik i to wykonanie. Dla mnie bajka ja chce takie auto, miejsca jak dla mnie bardzo dużo i większy bagażnik niż w Insignii. To auto zapierdziela na każdym biegu tak samo.
Przy okazji w zeszłym tygodniu w Auto Swiecie było porównanie Insignii z Mazda 6 Fordem Mondeo i Skoda Superb i Insignia przy tych autach wypadła blado. Nawet dużo starszy Mondeo wypadł lepiej
Przy okazji w zeszłym tygodniu w Auto Swiecie było porównanie Insignii z Mazda 6 Fordem Mondeo i Skoda Superb i Insignia przy tych autach wypadła blado. Nawet dużo starszy Mondeo wypadł lepiej
-
bolek
Miałem okazje jeździć Octavią tylko 1.4TSI rzeczywiście przyjemne auto ale środek tragiczny jak w Golfie za 55tys.zł,mało tego moim zdaniem wygląda gorzej od poprzedniej Octavii FL,Mondeo rzeczywiście prowadzi się lepiej ale wygląda też fatalnie,a Mazda 6 rzeczywiście bije Insignie pod każdym względem.
-
lgruszkos
bolek masz rację ale też nie można porównać najtańszej octavii TSi do najbogatszej RS bo to jest przeskok bardzo duży w materiałach
Wiesz mnie insignia sie bardzo podoba choć planowałem kupno wtedy Audi A4 Avant B8 ale trafiła sie Isia. Jedynie na czym sie zawiodłem to wielkość bagażnika, bo spodziewałem sie dużo wiekszego
Wiesz mnie insignia sie bardzo podoba choć planowałem kupno wtedy Audi A4 Avant B8 ale trafiła sie Isia. Jedynie na czym sie zawiodłem to wielkość bagażnika, bo spodziewałem sie dużo wiekszego
- alex_k
- Użytkownik
- Auto: Opel Insignia ST
- Kod silnika: A20DT
- Rok produkcji: 2012
- Miasto: Bielsko-Biała
- Otrzymał piwo: 1 raz
Re: Odp: Samochody testowane - konkurencja dla Insigni i nie
Te testy czesto nijak się mają do rzeczywistości. Kryteria oceny są różne prawie w kazdym teście, do tego nieraz goście czepiają się jakiś wymyślonych tematów. Np. Skomplikowana obsluga przycisków w insignii. Nie wiem czego trzeba się nawdychać aby nie opanować przycisków na konsoli środkowej. Przy tym zwykle wygląd auta i wnętrza nie jest oceniany. To oczywiście sprawa indywidualna, ale dla mnie ten test wygląda tak: stara generacja forda, na rynku chyba dłużej niż polonez, kiepska jakość wnętrza i brzydki z zewnątrz. Skoda która ma wyglądać jak wygląda aby nie zabierać klientów passatowi, jakość plastików w aucie ktore ostatnio oglądałem jak w mojej służbowej astrze 3. Żadnego z tych aut nie kupilbym za więcej niż 50% ceny. Jedyne auto warte uwagi w tym gronie to mazda. Oczywiście insignia ma swoje wady m.in. miejsce na nogi z tyłu ( dzieci w fotelikach ciągle kopią mnie w plecy), jakość tarcz hamulcowych i słaby serwis. Ostatnio serwisuję służbową astre w skodzie i wyglada to znacznie lepiej. Poza mazdą nie widzę konkurenta.lgruszkos pisze:
Ps. To tylko moja opinia
Wysłane z mojego GT-I9505
Krzysztof Opel Insignia Sports Tourer Cosmo 2.0 CDTI
Zwycięzca konkursu na zdjęcie miesiąca LIPIEC
Zwycięzca konkursu na zdjęcie miesiąca LIPIEC
-
tomkod
- Użytkownik
- Auto: Seat Altea
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2010
- Miasto:
Ja przed Insignia bylem już zdecydowany na Passata CC i w silniku 1.8TSI. Dla mnie był to wtedy idealny silnik pod względem spalania i dynamiki. Wszystko było ok ale niestety brakło funduszy na zadbany egzemplarz. Później przymierzałem sie do BMW 3 w kombi. Tutaj znowu ciut malo miejsca ale za dobry rocznik tez wołali dużo. Dodam ze nie jeździłem tymi autami w dieslu bo tylko i wyłącznie chciałem benzynę. Traf chciał ze z przypadku przetestowałem ta Insignie w dieslu i tak zostało. Ja wiem ze przy ocenie aut liczą sie różne faktory - dla mnie najważniejszy to wygląd. Jeśli auta mi sie nie podoba to żeby miało najlepsze oceny to nie będę na nie patrzył. Zwykłego Passata nie kupiłbym nigdy - chyba ze za pol ceny
Jeździłem dieslami VW i tam silnik naprawdę pracuje wzorowo w porównaniu do Opla. Mazda 6 również była przez jakiś czas na tapecie i nie powiem złego słowa po jeździe próbnej - 163konny diesel dawał ładnie rade - powiedziałbym ze dużo lepiej niż 160 konna jednostka w Insigni.
Ostatnio zmieniony 8 mar 2014, o 16:45 przez tomkod, łącznie zmieniany 1 raz.
-
bolek
Wojtasss a co chciałbyś kupić ? Mondeo? Patrz jak pięknie się prezentuje na tle mojej jakże smutnej gołej Insignii
Czy może 508? Typowe auto dla Kowalskiego?
Jeszcze to 508 jakoś tam daje rade ale Mondeo? Panowie przepraszam ale wygląda jak auto za max 10tyś.zł

- Alex
- Zapaleniec
- Auto: Peugeot 508
- Rok produkcji: 2017
- Miasto: Iława
- Otrzymał piwo: 8 razy
Zewnątrz, szczególnie przód jakoś do mnie nie przemawia. Ale tył jest całkiem znośny, szczególnie za sprawą LED'owych świateł. Bardzo dużo miejsca w środku, jeszcze więcej w bagażniku, sympatyczne i przyjemne wykonanie wnętrza, listwy ozdobne oraz liczniki niestety bardzo podatne na zarysowania/swirle. No i mało awaryjne względem Insigniiwojtassss pisze:508 fajne auto.
Zwycięzca konkursu na zdjęcie miesiąca CZERWIEC 2014
-
P405
- Zapaleniec
- Auto: Insignia CDTI
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Leszno
- Otrzymał piwo: 28 razy
Jak ktoś kupił bogato wyposażoneg francuza po dzwonie, to później narzeka na elektrykę. Bo oczywiście w tej elektronice jakieś kable gdzieś dostały i nie zostały wymienione. Miałem 205, 405, 605, mam 307 w HDI i złego słowa nie powiem.
- peja-1991
- V-ce Prezes ds organizacyjnych
- Auto: Insignia
- Kod silnika: D16SHT
- Rok produkcji: 2019
- Miasto: Warszawa
- Postawił piwo: 3 razy
- Otrzymał piwo: 98 razy
- Kontakt:
nie do końca - mamy w firmie Boxera i wiecznie problemy ze spaloną żarówką prawy przód - lewa spaliła się raz a prawa już ze 30.wojtassss pisze:Na szczęście coraz więcej ludzi nie bazuje na historii francuzów tylko je kupuje![]()
Francuzy zmieniły się i to bardzo na lepsze.
Wyeliminowali problemy z elektryką i teraz to naprawdę dobre auta za rozsądne pieniądze z ciekawym myślę designem.
rozwiązanie styków tylnej lampy też woła o pomstę do nieba - na szczęście udało mi się to rozwiązać i usprawnić,
podświetlenie tablicy też się rozsypało bo dostała się woda.
"Krytyk i eunuch z jednej są parafii
obaj wiedzą jak, żaden nie potrafi" Tadeusz Boy-Żeleński
- Alex
- Zapaleniec
Egzemplarz egzemplarzowi nie równy. Ktoś się nie przyłożył do składania elektryki właśnie tego konkretnego egzemplarza i takie są skutki. Na podstawie jednej jednostki nie ma co oceniać
Który rocznik tego Boxera i ile ma nalatne ? Dalej podtrzymuje zdanie, że Francuzy, nie wiem jak reszta ale Peugeot na pewno, zaczynają dorównywać "bezawaryjnej" konkurencji. Ale jeszcze trochę trzeba poczekać aby szary Kowalski to zauważył.
- peja-1991
- Kontakt:
Boxer 2008r 190 tys,
w serwisie mówili, że to bardzo częste przypadłości peugeotów, tak samo jak padające pompy paliwa (tu winić można jakość paliwa)
w serwisie mówili, że to bardzo częste przypadłości peugeotów, tak samo jak padające pompy paliwa (tu winić można jakość paliwa)
-
Grzegorz
Mój ojciec ma Renault Mastera z 2008 roku. Co chwilę coś się dzieje z tym autem. Sam kiedyś stanąłem na poboczu. Dusiłem gaz a tu auto zero reakcji. Dopiero jak trochę na pół sprzęgle pojechałem, to auto powolutku wróciło do siebie.
-
tomkod
- Użytkownik
- Auto: Seat Altea
- Rok produkcji: 2010
- Miasto:
Jeździłem testowym 508 1.6 THP 156 koni (turbo benzyna) i jak na taka wagę i wielkość auta dosyć fajnie to chodziło. Cichutko w środku a wersja ALLURE max wyposażona. Ogólnie przyjemne wrażenie ale jakoś wygląd zewnętrzny nie do końca odpowiadał. Nie wiem jak z awaryjnością ale miejsca dużo więcej niż w Insigni.
- Alex
- Zapaleniec
Dostawczych czy osobówek ?peja-1991 pisze:w serwisie mówili, że to bardzo częste przypadłości peugeotów
- peja-1991
- Kontakt:
mówili ogólnie o Peugeotach.
Ja jeździłem testową 407 i miała bardzo wiele niedoróbek ale 508 jest całkiem przyjemne chociaż wolałbym chyba Citroena DS5
To teraz Was zaskoczę - Insignia to także nie jest niemiecka myśl technologiczna- pieczę przejął GM i BMW -cały system sterowania elektroniką jest wymysłem inżynierów z Bawarii
Ja jeździłem testową 407 i miała bardzo wiele niedoróbek ale 508 jest całkiem przyjemne chociaż wolałbym chyba Citroena DS5
To teraz Was zaskoczę - Insignia to także nie jest niemiecka myśl technologiczna- pieczę przejął GM i BMW -cały system sterowania elektroniką jest wymysłem inżynierów z Bawarii
- Alex
- Zapaleniec
Za to ja wiem, że BMW i GM skupiają się tylko i wyłącznie na autach elektrycznych, hybrydowych. Nie wiem czy mają coś wspólnego z elektroniką w autach napędzanych paliwem.
- peja-1991
- Kontakt:
z tego co ja wiem (od znajomego elektronika) to Insignia ma bardzo wiele z BMW - np. system odpalania auta - nie musisz kręcić auta z kluczyka - wystarczy, że "pykniesz" kluczykiem w prawo i auto odpali - to oprogramowanie z BMW.
- Radek_TRN
- Użytkownik
- Auto: BMW F10
- Rok produkcji: 2011
- Miasto: Toruń
Mogli by zrobic KeyFree i byloby jeszcze lepiej
Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
- michal26
- Forumowicz
- Auto: Insignia st
- Kod silnika: A20DT
- Rok produkcji: 2009
- Miasto:
jak w ursusie
? nie nie nie, ja wole klasyczną stacyjkę z kluczykiem bo już by mi się całkiem pochrzaniło w głowie i w drugim aucie bym szukał przycisku do odpalania, insignie mam od 4 miesięcy a mimo to kilka dni temu chciałem jechać do tyłu na 6 biegu