--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------Obrazek Zobacz nasz portal klubowy ---------------Obrazek Polub naszą stronę na Facebooku ---------------Obrazek Dołącz do naszej Grupy na Facebooku

Wypalanie DPF

ODPOWIEDZ
dany1107
Nowicjusz
Auto: Opel Insignia
Kod silnika: B20DTH
Rok produkcji: 2018
Miasto: Bydgoszcz

Re: Wypalanie DPF

Post autor: dany1107 » 8 lut 2026, o 15:51

Witam serdecznie. Pytanko panie i panowie. Czy jeśli ktoś ingerował w mój układ ekologi, tzn. Mam wrażenie że zostało coś wyprogramowane, to czy jest możliwość że coś czasami tam jak by "wróci" do normy? Pytam ponieważ średnio wedle opl monitor mój dpf wypala się przy ok 9% nasycenia, większej wartości chyba tu nie widziałem. Wczoraj podczas jazdy włączyłem opl monitor i tu nagle 86%nasycenia. 🤔Miał ktoś coś podobnego?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

MarekE4
Nowicjusz
Auto: Insignia B
Kod silnika: A20DTH
Rok produkcji: 2017
Miasto: Warszawa

Re: Wypalanie DPF

Post autor: MarekE4 » 10 mar 2026, o 21:09

Czy udało Ci się rozwiązać ten problem?
Mam dokładnie to samo.... :D
gucio2020 pisze:
30 lip 2024, o 09:59

-----------------------
Początkowo wyrzucił błędy: P0421 - mała wydolnościowy katalizatora rzad1, P20EE sprawność scr poniżej progu, P2BAD Wysokie stężenie tlenków azotu w spalinach.
Po skasowaniu wracały tylko P20EE, P2BAD. czasami z check engine czasami bez.

Wczoraj bez chcecka na desce wchodzę w błędy i ponownie: P0421 - mała wydolnościowy katalizatora rzad1, P20EE sprawność scr poniżej progu, P2BAD Wysokie stężenie tlenków azotu w spalinach. (wczoraj było wypalanie DPF)
------------------------

carvertical VIN check
ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik diesla”