--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------

Naprawa pękniętej rury dolotu B20DTH
-
- Nowicjusz
- Auto: Opel Insignia
- Kod silnika: B20DTH
- Rok produkcji: 2016
- Miasto: Piekary Śląskie
- Otrzymał piwo: 1 raz
Re: Naprawa pękniętej rury dolotu B20DTH
https://allegro.pl/oferta/przewod-turbo ... 0253304946
Może będzie git
Może będzie git
-
- Nowicjusz
- Auto: Insignia
- Rok produkcji: 2018
- Miasto: Wawa
- Postawił piwo: 1 raz
A jak wygląda u Was rura łącząc z turbo....z lewej strony silnika. Czy też tak zapocona jak u mnie? Wymienialiście to już?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- mazmarcin
- Klubowicz
- Auto: Insignia ST
- Kod silnika: D20DTR
- Miasto: Wodzisław Śląski
- Postawił piwo: 17 razy
- Otrzymał piwo: 137 razy
Ja wymieniałem tylko że w dtrze tą dolnią. U mnie występuje tylko w oryginale. A ty masz a20dth 2018?
-
- Nowicjusz
- Auto: Insignia B
- Kod silnika: A20DTR
- Miasto: Gdynia
Cześć,
Wczoraj zauważyłem taki problem w moim aucie, proszę o poradę czy jest to związane z tym tematem gdyż nie chcę aby mechanik naciągnął na dodatkowe koszta(już zaproponował diagnostykę turbo). Rocznik 2018, przebieg 54 tyś, silnik d20dtr.
Wczoraj zauważyłem taki problem w moim aucie, proszę o poradę czy jest to związane z tym tematem gdyż nie chcę aby mechanik naciągnął na dodatkowe koszta(już zaproponował diagnostykę turbo). Rocznik 2018, przebieg 54 tyś, silnik d20dtr.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Nowicjusz
- Auto: B Country Tourer
- Rok produkcji: 2017
- Miasto: Dingolfing/Niemcy OPOLE
Witam.
Panowie, bo juz sie gubie a chce byc przygotowany na ewentualne pekniecie, zeby nie zostac z rodzina z reka w nocniku.
Kilka pytan:
1. Co musze przygotowac przed awaria?
Kupic: kawalek tej gumowej rury, 2 cybanty, rure 51mm 6cm? I te rure musze w domu z jednej strony skrocic tak?
2. W aucie wozic w/w zestaw, co do tego? Srubokret do skrecenia tych cybantow, jakis brzeszczot do obciecia rury ? Cos jeszcze?
Pozdrawiam
Panowie, bo juz sie gubie a chce byc przygotowany na ewentualne pekniecie, zeby nie zostac z rodzina z reka w nocniku.
Kilka pytan:
1. Co musze przygotowac przed awaria?
Kupic: kawalek tej gumowej rury, 2 cybanty, rure 51mm 6cm? I te rure musze w domu z jednej strony skrocic tak?
2. W aucie wozic w/w zestaw, co do tego? Srubokret do skrecenia tych cybantow, jakis brzeszczot do obciecia rury ? Cos jeszcze?
Pozdrawiam
-
- Nowicjusz
- Auto: Insignia b
- Miasto: Zakliczyn
A pytanko z innej beczki jak będę ucinał ta rurę brzeszczotem to nie naleci syfu do środka tej rury ? Czy nie lepiej ciąć ją nożem chyba że za twarda jest
- zubek
- Zapaleniec
- Auto: IB/ST
- Moje auto: viewtopic.php?f=53&t=8662
- Miasto: WWL
- Postawił piwo: 22 razy
- Otrzymał piwo: 47 razy
-
- Nowicjusz
- Auto: Inne
- Rok produkcji: 2016
- Miasto: Słupsk
- Otrzymał piwo: 1 raz
U mojego ojca w Isi ST z 2016 automat przebieg 140tys a ma ją od nowości ta rura strzelała już ze 3 razy zawsze przy przepustnicy ostatnim razem mechanik z Aso jak trzeci raz montował kolejną plastikową to powiedział że następnym razem jak ta strzeli a będzie miał jeszcze to auto to proponuje założyć zamiennik gumowy z dwoma cybantami zamiast tej plastikowej efekt ten sam i trwałość lepsza.
-
- Nowicjusz
- Auto: Insignia B
- Rok produkcji: 2019
- Miasto: Katowicd
Cześć mi właśnie strzeliła ale sama złączka. Jest majówka, wróciłem pod dom na założonej ale nie ściśniętej rurze jakieś 20km. Nie widziałem pęknięcia na końcu rury. Może być jakieś ukryte od spodu?
Przebieg 90 tys.
Czytam i nie wierze jakie buble są w tym aucie…
Podpowiedzcie co zrobić w poniedziałek. Dodam że auto służbowe i jeżdżę po całej Polsce.
Oryginalna złączka 200zl
Zamiennik z turborury jakieś 330 ale piszą na allegro w opiniach, że słabe opaski i tez się zsuwają ale przynajmniej nie pękają. Jakie macie tu opinie o tych turborurach ?
Przebieg 90 tys.
Czytam i nie wierze jakie buble są w tym aucie…
Podpowiedzcie co zrobić w poniedziałek. Dodam że auto służbowe i jeżdżę po całej Polsce.
Oryginalna złączka 200zl
Zamiennik z turborury jakieś 330 ale piszą na allegro w opiniach, że słabe opaski i tez się zsuwają ale przynajmniej nie pękają. Jakie macie tu opinie o tych turborurach ?