--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------Obrazek Zobacz nasz portal klubowy ---------------Obrazek Polub naszą stronę na Facebooku ---------------Obrazek Dołącz do naszej Grupy na Facebooku

Karta SD teleNav

IntelliLink bluetooth multimedia radio nawigacja
ODPOWIEDZ
michal3013
Nowicjusz
Auto: Insignia B GS
Kod silnika: inny
Rok produkcji: 2021
Miasto: Poznań

Karta SD teleNav

Post autor: michal3013 » 4 cze 2025, o 21:03

Cześć, zakładam nowy temat gdyż nie mogę znaleźć odpowiedzi na forum.
Kupiłem insignie z której ktoś wyjął kartę SD, auto 2021r. Kupiłem kartę niby dedykowaną z info ze musi działać, lecz sypie błędem ,,karta SD nawigacji usunięta,,. Czy macie pomysł jak temat ugryźć może ktoś ju, to przerabiał?

Michał

Paweledi123
Użytkownik
Auto: Insignia
Kod silnika: A20DTH
Rok produkcji: 2016
Miasto: Warszawa
Postawił piwo: 3 razy
Otrzymał  piwo: 19 razy

Re: Karta SD teleNav

Post autor: Paweledi123 » 5 cze 2025, o 09:18

Oficjalna aktualizacja przez Opel Navigation Store
Opel współpracuje z firmą HERE Technologies, która dostarcza aktualizacje map dla systemów nawigacyjnych. Aby pobrać odpowiednią aktualizację:

Odwiedź stronę Opel Navigation Store.

Wybierz model i rok produkcji swojego pojazdu (w tym przypadku Opel Insignia 2021).

Postępuj zgodnie z instrukcjami, aby pobrać i zainstalować aktualizację.
opel.navigation.com
+1
opel.navigation.com
+1

Aktualizacje mogą być dostępne w różnych formatach, w zależności od systemu nawigacyjnego w Twoim pojeździe, takich jak DVD, SD karta lub plik do pobrania. Na stronie znajdziesz szczegółowe informacje dotyczące instalacji oraz wymaganych nośników.

🔹 Aktualizacja przez aplikację Opel Update
Dla nowszych systemów, takich jak Multimedia Navi Pro, Opel oferuje aplikację Opel Update, która umożliwia pobieranie aktualizacji map na komputerze i przenoszenie ich do pojazdu za pomocą pamięci USB. W przypadku problemów z aktualizacją, użytkownicy sugerują:
reddit.com

Upewnij się, że system nawigacyjny nie jest aktywny podczas aktualizacji (np. przełącz na radio).

Zamknij i ponownie otwórz pojazd przed rozpoczęciem aktualizacji.

Użyj odpowiednio sformatowanego pendrive'a (FAT32) z wystarczającą ilością wolnego miejsca.

Więcej informacji i porad znajdziesz na forum użytkowników Opel na Reddit.
reddit.com

🔹 Bezpłatne aktualizacje przez myOpel
Jeśli Twój Opel Insignia jest wyposażony w system objęty programem bezpłatnych aktualizacji, możesz skorzystać z aplikacji myOpel lub odwiedzić stronę Opel Polska, aby sprawdzić dostępność aktualizacji. W ramach tego programu dostępne są dwie bezpłatne aktualizacje rocznie przez okres pięciu lat od daty rozpoczęcia gwarancji.
opel.pl
+1
opel.de
+1

Jeśli potrzebujesz dalszej pomocy lub instrukcji krok po kroku dotyczących aktualizacji map w Twoim pojeździe, daj znać, a chętnie pomogę!

Holios
Użytkownik
Auto: BMW G31
Rok produkcji: 2019
Miasto: Poznań
Postawił piwo: 7 razy
Otrzymał  piwo: 25 razy

Post autor: Holios » 5 cze 2025, o 09:20

już dawno było o tym pisane. kompatybilność z systemem.
https://insignia-club.pl/viewtopic.php?t=9684

Jarek999
Nowicjusz
Auto: Opel Insignia B
Rok produkcji: 2018
Miasto: Łódź
Otrzymał  piwo: 1 raz

Post autor: Jarek999 » 6 wrz 2025, o 17:32

Witam,
Do początku tego roku nawigacja w Multimedia Navi Pro działała bez problemu, w zeszłym roku bez problemu się zaktualizowała, pojawiły się na mapach najnowsze zmiany w infrastrukturze drogowej, działała funkcja "Live".
Na początku tego roku zauważyłem, że nawigacja nie łączy się z internetem, nie aktywuje się "Live" i znikły aktualizacje które wcześniej były widoczne. Sieć Wifi system widzi i się łączy, ale nie ma to wpływu na nawigację, nie można jej ponownie zaktualizować.
Byłem w serwisie Opla, stwierdzili, że mam najnowszą mapę co wydaje się dziwne, bo jak pisałem, miałem aktualizacje, które teraz zniknęły, no i brak łączenia nawi z internetem.
Serwis zasugerował, że może Stelantis przestał obsługiwać tą usługę ( Live) i mieli wysłać zapytanie. Już 2 miesiące czekam na odpowiedź i nic się w tej sprawie nie dzieje...
Może ktoś miał ten problem i zna rozwiązanie?
Pozdrawiam

spoko
Nowicjusz
Auto: Insignia GS
Kod silnika: D16SHT
Rok produkcji: 2019
Miasto: Kraków
Otrzymał  piwo: 2 razy

Post autor: spoko » 10 wrz 2025, o 18:57

Wszyscy właściciele opli insi i astry mają ten sam problem, z zagranicznych forum możemy się dowiedzieć, że dostawca nawi live wyłączył usługę, dawno czytałem, temat typu, że im się umowa ze stelantis skończyła i brak odzewu z ich strony. Temat utknął w martwym polu.

Jarek999
Nowicjusz
Auto: Opel Insignia B
Rok produkcji: 2018
Miasto: Łódź
Otrzymał  piwo: 1 raz

Post autor: Jarek999 » 11 wrz 2025, o 19:10

spoko pisze:
10 wrz 2025, o 18:57
...
Dzięki... tak przypuszczałem...
Ostatnio zmieniony 11 wrz 2025, o 23:20 przez IBZI, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nie cytuj posta pod postem. Regulamin Forum.

carvertical VIN check
ODPOWIEDZ

Wróć do „Car audio multimedia nawigacja”