Cześć, zakładam nowy temat gdyż nie mogę znaleźć odpowiedzi na forum.
Kupiłem insignie z której ktoś wyjął kartę SD, auto 2021r. Kupiłem kartę niby dedykowaną z info ze musi działać, lecz sypie błędem ,,karta SD nawigacji usunięta,,. Czy macie pomysł jak temat ugryźć może ktoś ju, to przerabiał?
Michał
--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuKarta SD teleNav
-
michal3013
- Nowicjusz
- Auto: Insignia B GS
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2021
- Miasto: Poznań
-
Paweledi123
- Użytkownik
- Auto: Insignia
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2016
- Miasto: Warszawa
- Postawił piwo: 3 razy
- Otrzymał piwo: 19 razy
Re: Karta SD teleNav
Oficjalna aktualizacja przez Opel Navigation Store
Opel współpracuje z firmą HERE Technologies, która dostarcza aktualizacje map dla systemów nawigacyjnych. Aby pobrać odpowiednią aktualizację:
Odwiedź stronę Opel Navigation Store.
Wybierz model i rok produkcji swojego pojazdu (w tym przypadku Opel Insignia 2021).
Postępuj zgodnie z instrukcjami, aby pobrać i zainstalować aktualizację.
opel.navigation.com
+1
opel.navigation.com
+1
Aktualizacje mogą być dostępne w różnych formatach, w zależności od systemu nawigacyjnego w Twoim pojeździe, takich jak DVD, SD karta lub plik do pobrania. Na stronie znajdziesz szczegółowe informacje dotyczące instalacji oraz wymaganych nośników.
Aktualizacja przez aplikację Opel Update
Dla nowszych systemów, takich jak Multimedia Navi Pro, Opel oferuje aplikację Opel Update, która umożliwia pobieranie aktualizacji map na komputerze i przenoszenie ich do pojazdu za pomocą pamięci USB. W przypadku problemów z aktualizacją, użytkownicy sugerują:
reddit.com
Upewnij się, że system nawigacyjny nie jest aktywny podczas aktualizacji (np. przełącz na radio).
Zamknij i ponownie otwórz pojazd przed rozpoczęciem aktualizacji.
Użyj odpowiednio sformatowanego pendrive'a (FAT32) z wystarczającą ilością wolnego miejsca.
Więcej informacji i porad znajdziesz na forum użytkowników Opel na Reddit.
reddit.com
Bezpłatne aktualizacje przez myOpel
Jeśli Twój Opel Insignia jest wyposażony w system objęty programem bezpłatnych aktualizacji, możesz skorzystać z aplikacji myOpel lub odwiedzić stronę Opel Polska, aby sprawdzić dostępność aktualizacji. W ramach tego programu dostępne są dwie bezpłatne aktualizacje rocznie przez okres pięciu lat od daty rozpoczęcia gwarancji.
opel.pl
+1
opel.de
+1
Jeśli potrzebujesz dalszej pomocy lub instrukcji krok po kroku dotyczących aktualizacji map w Twoim pojeździe, daj znać, a chętnie pomogę!
Opel współpracuje z firmą HERE Technologies, która dostarcza aktualizacje map dla systemów nawigacyjnych. Aby pobrać odpowiednią aktualizację:
Odwiedź stronę Opel Navigation Store.
Wybierz model i rok produkcji swojego pojazdu (w tym przypadku Opel Insignia 2021).
Postępuj zgodnie z instrukcjami, aby pobrać i zainstalować aktualizację.
opel.navigation.com
+1
opel.navigation.com
+1
Aktualizacje mogą być dostępne w różnych formatach, w zależności od systemu nawigacyjnego w Twoim pojeździe, takich jak DVD, SD karta lub plik do pobrania. Na stronie znajdziesz szczegółowe informacje dotyczące instalacji oraz wymaganych nośników.
Dla nowszych systemów, takich jak Multimedia Navi Pro, Opel oferuje aplikację Opel Update, która umożliwia pobieranie aktualizacji map na komputerze i przenoszenie ich do pojazdu za pomocą pamięci USB. W przypadku problemów z aktualizacją, użytkownicy sugerują:
reddit.com
Upewnij się, że system nawigacyjny nie jest aktywny podczas aktualizacji (np. przełącz na radio).
Zamknij i ponownie otwórz pojazd przed rozpoczęciem aktualizacji.
Użyj odpowiednio sformatowanego pendrive'a (FAT32) z wystarczającą ilością wolnego miejsca.
Więcej informacji i porad znajdziesz na forum użytkowników Opel na Reddit.
reddit.com
Jeśli Twój Opel Insignia jest wyposażony w system objęty programem bezpłatnych aktualizacji, możesz skorzystać z aplikacji myOpel lub odwiedzić stronę Opel Polska, aby sprawdzić dostępność aktualizacji. W ramach tego programu dostępne są dwie bezpłatne aktualizacje rocznie przez okres pięciu lat od daty rozpoczęcia gwarancji.
opel.pl
+1
opel.de
+1
Jeśli potrzebujesz dalszej pomocy lub instrukcji krok po kroku dotyczących aktualizacji map w Twoim pojeździe, daj znać, a chętnie pomogę!
-
Holios
- Użytkownik
- Auto: BMW G31
- Rok produkcji: 2019
- Miasto: Poznań
- Postawił piwo: 7 razy
- Otrzymał piwo: 25 razy
już dawno było o tym pisane. kompatybilność z systemem.
https://insignia-club.pl/viewtopic.php?t=9684
https://insignia-club.pl/viewtopic.php?t=9684
-
Jarek999
- Nowicjusz
- Auto: Opel Insignia B
- Rok produkcji: 2018
- Miasto: Łódź
- Otrzymał piwo: 1 raz
Witam,
Do początku tego roku nawigacja w Multimedia Navi Pro działała bez problemu, w zeszłym roku bez problemu się zaktualizowała, pojawiły się na mapach najnowsze zmiany w infrastrukturze drogowej, działała funkcja "Live".
Na początku tego roku zauważyłem, że nawigacja nie łączy się z internetem, nie aktywuje się "Live" i znikły aktualizacje które wcześniej były widoczne. Sieć Wifi system widzi i się łączy, ale nie ma to wpływu na nawigację, nie można jej ponownie zaktualizować.
Byłem w serwisie Opla, stwierdzili, że mam najnowszą mapę co wydaje się dziwne, bo jak pisałem, miałem aktualizacje, które teraz zniknęły, no i brak łączenia nawi z internetem.
Serwis zasugerował, że może Stelantis przestał obsługiwać tą usługę ( Live) i mieli wysłać zapytanie. Już 2 miesiące czekam na odpowiedź i nic się w tej sprawie nie dzieje...
Może ktoś miał ten problem i zna rozwiązanie?
Pozdrawiam
Do początku tego roku nawigacja w Multimedia Navi Pro działała bez problemu, w zeszłym roku bez problemu się zaktualizowała, pojawiły się na mapach najnowsze zmiany w infrastrukturze drogowej, działała funkcja "Live".
Na początku tego roku zauważyłem, że nawigacja nie łączy się z internetem, nie aktywuje się "Live" i znikły aktualizacje które wcześniej były widoczne. Sieć Wifi system widzi i się łączy, ale nie ma to wpływu na nawigację, nie można jej ponownie zaktualizować.
Byłem w serwisie Opla, stwierdzili, że mam najnowszą mapę co wydaje się dziwne, bo jak pisałem, miałem aktualizacje, które teraz zniknęły, no i brak łączenia nawi z internetem.
Serwis zasugerował, że może Stelantis przestał obsługiwać tą usługę ( Live) i mieli wysłać zapytanie. Już 2 miesiące czekam na odpowiedź i nic się w tej sprawie nie dzieje...
Może ktoś miał ten problem i zna rozwiązanie?
Pozdrawiam
-
spoko
- Nowicjusz
- Auto: Insignia GS
- Kod silnika: D16SHT
- Rok produkcji: 2019
- Miasto: Kraków
- Otrzymał piwo: 2 razy
Wszyscy właściciele opli insi i astry mają ten sam problem, z zagranicznych forum możemy się dowiedzieć, że dostawca nawi live wyłączył usługę, dawno czytałem, temat typu, że im się umowa ze stelantis skończyła i brak odzewu z ich strony. Temat utknął w martwym polu.
-
Jarek999
- Nowicjusz
- Auto: Opel Insignia B
- Rok produkcji: 2018
- Miasto: Łódź
- Otrzymał piwo: 1 raz
Ostatnio zmieniony 11 wrz 2025, o 23:20 przez IBZI, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nie cytuj posta pod postem. Regulamin Forum.
Powód: Nie cytuj posta pod postem. Regulamin Forum.