------VII Ogólnopolski Zlot Insignia Club Polska 11-13.09 - fotorelacja
--------------------
------------------------Opel poszerza paletę zespołów napędowych w modelu Insignia - KLIK
--------------------
---------------- Obrazek Zobacz nasz portal klubowy ---------------Obrazek Polub naszą stronę na Facebooku ---------------Obrazek Dołącz do naszej Grupy na Facebooku

Multimedia Navi Pro

IntelliLink bluetooth multimedia radio nawigacja
Awatar użytkownika
wassermann
Zapaleniec
Posty: 1322
Rejestracja: 9 lut 2015, o 16:18
Auto: Insignia GSi 2.0T
Kod silnika: B20NFT
Rok produkcji: 2018
Miasto: nec temere, nec timide
Postawił piwo: 2 razy
Otrzymał  piwo: 14 razy

Re: Multimedia Navi Pro

Post autor: wassermann » 4 kwie 2020, o 14:24

Skup się na aucie, a nie na duperelach co jest wyświetlane na jakimś tam wskaźniku ;)

Centralny wyświetlacz ma białe tło w dzień, a czarne w nocy - standardowo. Mnie to drażniło, ale wystarczy odkliknąć co trzeba w menu, żeby zawsze był tryb nocny z czarnym tłem, tak więc spokojnie.

M

Awatar użytkownika
volf_2006
Użytkownik
Posty: 147
Rejestracja: 6 wrz 2014, o 17:46
Auto: Insignia Grand Sport
Kod silnika: B20DTH
Rok produkcji: 2018
Miasto: Sosnowiec
Otrzymał  piwo: 3 razy

Re: Multimedia Navi Pro

Post autor: volf_2006 » 4 kwie 2020, o 16:01

W mojej isi mogę zmienić z prawej strony napięcie aku na doładowanie ale tylko komputerem i OS.

JaMi
Użytkownik
Posty: 268
Rejestracja: 28 sie 2018, o 09:27
Auto: Insignia B kombi
Kod silnika: B20DTH
Rok produkcji: 2017
Miasto: Warszawa
Otrzymał  piwo: 8 razy

Re: Multimedia Navi Pro

Post autor: JaMi » 4 kwie 2020, o 18:31

czyli tak jak pisałem, w roczniku 2017 i pierwszej połowie 2018 nie można wyświetlić poziomu płynu adblue i zmienić tego drugiego wskaźnika. Takie rzeczy tylko od drugiej połowy 2018 w egzemplarzach z nowym systemem mutimedialnym

Awatar użytkownika
mazmarcin
Klubowicz
Posty: 5493
Rejestracja: 25 mar 2017, o 17:35
Auto: Insignia ST
Kod silnika: A20DTR
Rok produkcji: 2014
Miasto: Wodzisław Śląski
Postawił piwo: 9 razy
Otrzymał  piwo: 41 razy

Re: Multimedia Navi Pro

Post autor: mazmarcin » 4 kwie 2020, o 18:41

Ale poziom płynu już w polifcie można włączyć.
To w IB pewnie też.

JaMi
Użytkownik
Posty: 268
Rejestracja: 28 sie 2018, o 09:27
Auto: Insignia B kombi
Kod silnika: B20DTH
Rok produkcji: 2017
Miasto: Warszawa
Otrzymał  piwo: 8 razy

Re: Multimedia Navi Pro

Post autor: JaMi » 4 kwie 2020, o 23:08

być może, na razie nikt nie pokazał, nawet odblokowując dodatkowe strony w zegarach

kmusialowski77
Nowicjusz
Posty: 4
Rejestracja: 20 lut 2019, o 19:45
Auto: insignia
Kod silnika: B16DTE
Rok produkcji: 2018
Miasto: Twardogóra

Re: Multimedia Navi Pro

Post autor: kmusialowski77 » 26 maja 2020, o 20:46

Potrzebuje mapę na karcie sd do multimedia navi pro

Awatar użytkownika
mazmarcin
Klubowicz
Posty: 5493
Rejestracja: 25 mar 2017, o 17:35
Auto: Insignia ST
Kod silnika: A20DTR
Rok produkcji: 2014
Miasto: Wodzisław Śląski
Postawił piwo: 9 razy
Otrzymał  piwo: 41 razy

Re: Multimedia Navi Pro

Post autor: mazmarcin » 26 maja 2020, o 21:04

A masz w tym aucie z 2018 silnik A20DTH?

zamich85
Nowicjusz
Posty: 10
Rejestracja: 13 lut 2020, o 23:55
Auto: Astra k
Kod silnika: B16DTH
Rok produkcji: 2016
Miasto: Borkowo

Re: Multimedia Navi Pro

Post autor: zamich85 » 30 maja 2020, o 20:48

Poszukam film z nowym licznikiem zamontowanym w astre K. Kupiłem taki licznik grafikę ma super jeszcze zostaje moduł hmi do kupienia i zmiany ale piny są inne czeka mnie przerobienie instalacji a narazie czasu brak

Dodano po 59 minutach 3 sekundach:
Link do filmu:

https://youtu.be/S10OtFFiOJc

Podłączony do starego systemu na szybko brak radia i navi. Ciekawe czy ruszy z starym systemem ja przełożę piny

krupniok
Forumowicz
Posty: 79
Rejestracja: 31 mar 2020, o 20:29
Auto: Insignia B
Kod silnika: B20DTH
Rok produkcji: 2017
Miasto: Śląsk
Postawił piwo: 4 razy

Re: Multimedia Navi Pro

Post autor: krupniok » 31 maja 2020, o 11:20

Ciekawostka: w Insignii B z końca 2017 oczywiście nie można zmieniać woltomierza na cokolwiek innego. Jakie było moje zdziwienie, gdy podczas pierwszego uruchamiania samochodu po postoju z odpiętym akumulatorem prawy wyświetlacz (woltomierz) zmienił się na "przyspieszanie / hamowanie". Zaraz po odpaleniu samochodu wskaźnik wrócił do pokazywania napięcia...

Awatar użytkownika
Jaromat
Użytkownik
Posty: 123
Rejestracja: 10 gru 2015, o 17:39
Auto: Opel Insignia
Kod silnika: B20DTR
Rok produkcji: 2019
Miasto: OKR
Otrzymał  piwo: 2 razy

Re: Multimedia Navi Pro

Post autor: Jaromat » 9 lip 2020, o 19:51

Doczytałem na Niemieckim forum że navi pro ma jakiś problem z wyświetlaczem, niby skacze obraz czy coś takiego, miał już ktoś taki problem, chodzi o rok modelowy 2019?

borowik
Nowicjusz
Posty: 4
Rejestracja: 21 lip 2019, o 15:35
Auto: Opel Insignia
Kod silnika: A20DTH
Rok produkcji: 2019
Miasto: Pruszków

Re: Multimedia Navi Pro

Post autor: borowik » 27 wrz 2020, o 17:19

Problemów z wyświetlaczem brak. Pierwsze słyszę.

Marek0
Użytkownik
Posty: 162
Rejestracja: 17 maja 2020, o 12:50
Auto: Insignia GS
Kod silnika: B15XFT
Rok produkcji: 2018
Miasto: Opole
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 1 raz

Re: Multimedia Navi Pro

Post autor: Marek0 » 27 wrz 2020, o 18:07

Również nie miałem problemów🙂

szejk__
Forumowicz
Posty: 65
Rejestracja: 23 sie 2019, o 18:33
Auto: Insignia B ST
Kod silnika: B20DTH
Rok produkcji: 2019
Miasto: Poznań
Postawił piwo: 5 razy

Re: Multimedia Navi Pro

Post autor: szejk__ » 28 wrz 2020, o 08:37

Jaromat pisze:
9 lip 2020, o 19:51
Doczytałem na Niemieckim forum że navi pro ma jakiś problem z wyświetlaczem, niby skacze obraz czy coś takiego, miał już ktoś taki problem, chodzi o rok modelowy 2019?
Zdarzyło mi sie to. Ale dosłownie kilka razy przez rok. Informowałeś o tym ASO ? Jeśli tak to jakie mieli podejście w temacie.

borowik
Nowicjusz
Posty: 4
Rejestracja: 21 lip 2019, o 15:35
Auto: Opel Insignia
Kod silnika: A20DTH
Rok produkcji: 2019
Miasto: Pruszków

Re: Multimedia Navi Pro

Post autor: borowik » 29 wrz 2020, o 14:19

A dokładnie na czym polega ten problem z wyświetlaczem ? skacze, znika, zmienia kolory ?

szejk__
Forumowicz
Posty: 65
Rejestracja: 23 sie 2019, o 18:33
Auto: Insignia B ST
Kod silnika: B20DTH
Rok produkcji: 2019
Miasto: Poznań
Postawił piwo: 5 razy

Re: Multimedia Navi Pro

Post autor: szejk__ » 30 wrz 2020, o 16:26

Cały ekran mrygał przez chwile, powiedzmy przez minute.

Awatar użytkownika
Jaromat
Użytkownik
Posty: 123
Rejestracja: 10 gru 2015, o 17:39
Auto: Opel Insignia
Kod silnika: B20DTR
Rok produkcji: 2019
Miasto: OKR
Otrzymał  piwo: 2 razy

Re: Multimedia Navi Pro

Post autor: Jaromat » 30 wrz 2020, o 16:54

Nie miałem jeszcze tego problemu

szejk__
Forumowicz
Posty: 65
Rejestracja: 23 sie 2019, o 18:33
Auto: Insignia B ST
Kod silnika: B20DTH
Rok produkcji: 2019
Miasto: Poznań
Postawił piwo: 5 razy

Re: Multimedia Navi Pro

Post autor: szejk__ » 12 paź 2020, o 21:23

Koledzy, czy zeby zaktualizowac Navi to musze jechac do ASO ? Czy moge sam ? Auto juz jest rok ze mna od wyprodukowania ale button do aktualizacji zawsze mam wyszarzony.

Marek0
Użytkownik
Posty: 162
Rejestracja: 17 maja 2020, o 12:50
Auto: Insignia GS
Kod silnika: B15XFT
Rok produkcji: 2018
Miasto: Opole
Postawił piwo: 1 raz
Otrzymał  piwo: 1 raz

Re: Multimedia Navi Pro

Post autor: Marek0 » 13 paź 2020, o 07:28

Żeby nie był wyszarzony to chyba wiesz ,że musisz udostępnić Internet z telefonu przez router wi-fi. W Aso nic nowego nie będzie, pytałem. Już dawno niczego nie aktualizowałem, ale to co mi sie nie podoba w Navi Pro, to że nie aktualizuje całej Polski o reszcie nie wspomnę. Pisałem o tym na osobnym forum insigni b, dodam że moja wiedza w tych tematach jest żadna. Dostałem podpowiedź od kolegi i faktycznie jak pamiętam za pierwszym razem zaktualizowały mi się 3 województwa w tym co byłem i dwa oscienne , za drugim razem było podobnie chyba dwa jak pamiętam. Wadą tego jest to jak jadę w nowy obszar Polski aktualizacja trwała długo danego obszaru czyli po fakcie ale zaktualizowało się i nowe drogi się pojawiły. Także przekonałem się to map Google na AA , przynajmniej nie pogubię się tam gdzie są przebudowy ,objazdy, a w razie wypadku o którym nie wiem mam z góry objazd zaplanowany. Sądze że wbudowana to gadżet ale jakieś aktualizacje się robią.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car audio multimedia nawigacja”