--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
---------------- Zobacz nasz portal klubowy --------------- Polub naszą stronę na Facebooku --------------- Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
---------------- Zobacz nasz portal klubowy --------------- Polub naszą stronę na Facebooku --------------- Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
Quick detailery i inne "szybkie" specyfiki
- Mateo
- Klubowicz
- Auto: INSIGNIA GS
- Kod silnika: B20DTH
- Rok produkcji: 2018
- Moje auto: https://www.insignia-club.pl/viewtopic.php?f=52&t=9254
- Miasto: Racibórz
- Postawił piwo: 8 razy
- Otrzymał piwo: 26 razy
Quick detailery i inne "szybkie" specyfiki
Hej, chcialem Was zapytać o doswiadczenia, opinie i wnioski stosowania preparatów QD i innych podobnych wynalazków. Co się sprawdza, co opłaca, a na co nie warto zwracać uwagi i wydawac kasy..
Ostatnio przyfrunął mi pod nos artykuł o SOFT99-Fukupika, ma ktoś jakieś zdanie na ten temat? Wyglada na pierwszy rzut oka spoko...
Ostatnio przyfrunął mi pod nos artykuł o SOFT99-Fukupika, ma ktoś jakieś zdanie na ten temat? Wyglada na pierwszy rzut oka spoko...
-
- Zapaleniec
- Auto: Insignia CDTI
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Leszno
- Otrzymał piwo: 27 razy
Re: Quick detailery i inne "szybkie" specyfiki
Zobacz coś takiego
TAC System Moon Light 250 ml ceramika
Bardzo proste w nakładaniu i efekt przyzwoity. Po tych wszystkich woskach i innych rzeczach to będzie mój kolejny zakup. Znajdziesz filmy w necie
Wysłane z mojego M2007J17G przy użyciu Tapatalka
TAC System Moon Light 250 ml ceramika
Bardzo proste w nakładaniu i efekt przyzwoity. Po tych wszystkich woskach i innych rzeczach to będzie mój kolejny zakup. Znajdziesz filmy w necie
- Citek
- Użytkownik
- Auto: Opel Insignia ST
- Rok produkcji: 2015
- Miasto: Lublin
- Postawił piwo: 2 razy
- Otrzymał piwo: 4 razy
Re: Quick detailery i inne
Ja od kilku lat używam quick detailerów i bardzo sobie chwalę. Taki kosmetyk dla leniwych bo spryskasz, przetrzesz do sucha i gotowe, efekt widoczny od razu.
Polecam qd firmy RRCustoms czy to z plusem czy bez. Oba w mojej ocenie są warte zakupu.
Kupiłem też twardy wosk Fusso Coat za w sumie sporo kasy ale to jednak nie dla mnie. łatwość i szybkość korzystania z QD rozleniwia : )
Polecam qd firmy RRCustoms czy to z plusem czy bez. Oba w mojej ocenie są warte zakupu.
Kupiłem też twardy wosk Fusso Coat za w sumie sporo kasy ale to jednak nie dla mnie. łatwość i szybkość korzystania z QD rozleniwia : )
- alehandro`
- Użytkownik
- Auto: Insignia B
- Miasto: Bratoszewice
- Otrzymał piwo: 6 razy
Osobiscie kupiłem QD od RRcustoms po tym jak mialem Meguiars i ShinyGarage.
Musze przyznać, że nie zużyłem RR i lezy w szafce "awaryjnie" bo porównując do ShinyGarage, którego używam słabo się dozował i przeciętnie wypracowywał.
Osobiscie mogę polecić ShinyGarage - srednia półka, ale bardzo przyzwoity.
Pamiętajmy jednak o odpowiednim przygotowaniu auta z woskiem włącznie
Musze przyznać, że nie zużyłem RR i lezy w szafce "awaryjnie" bo porównując do ShinyGarage, którego używam słabo się dozował i przeciętnie wypracowywał.
Osobiscie mogę polecić ShinyGarage - srednia półka, ale bardzo przyzwoity.
Pamiętajmy jednak o odpowiednim przygotowaniu auta z woskiem włącznie
- Citek
- Użytkownik
- Auto: Opel Insignia ST
- Rok produkcji: 2015
- Miasto: Lublin
- Otrzymał piwo: 4 razy
Mam i RRC i SG- ja tam wolę RRC jeżeli chodzi o QD ; )
I żadne woski nie są niezbędne. Chyba, że miałeś na myśli program ,,woskowanie" na myjce bezdotykowej ; )
Jestem leniwy więc po myjce bezdotykowej tylko osuszam i nakładam QD. Auto miało niecały rok temu korektę lakieru i po takim umyciu i zastosowaniu QD, lakier jest super śliski, ładnie się błyszczy. Mój lakier (Phantom Grey) ma baaardzo dużo drobinek ,,brokatu" i świeci się w słońcu jak zły : P
I co najważniejsze, od takiego mycia minęły prawie 3 tygodnie a auto nadal czyste i mieni się w słońcu.
I żadne woski nie są niezbędne. Chyba, że miałeś na myśli program ,,woskowanie" na myjce bezdotykowej ; )
Jestem leniwy więc po myjce bezdotykowej tylko osuszam i nakładam QD. Auto miało niecały rok temu korektę lakieru i po takim umyciu i zastosowaniu QD, lakier jest super śliski, ładnie się błyszczy. Mój lakier (Phantom Grey) ma baaardzo dużo drobinek ,,brokatu" i świeci się w słońcu jak zły : P
I co najważniejsze, od takiego mycia minęły prawie 3 tygodnie a auto nadal czyste i mieni się w słońcu.
- alehandro`
- Użytkownik
Nieeeeee.Niezbędny nie jest. Każdy dba jak lubi.
W kwestii stopnia ochrony dla lakieru jaki daje QD, a wosk każdy warto by zbudował własną wiedzę i oparł ją o doświadczenie. Jeśli robisz na krótko tylko dla oka to prosty temat
Dla bardziej dociekliwych warto czytać i rozmawiać z ludźmi zarówno z branży jak i "szarymi" uzytkownikami.
Dla mnie QD to środek na przedłużanie efektu, a nie jego uzyskanie bo tu też wybornie się sprawdza.
Jedyne co to na pewno warto wydać ciut więcej niż popularne kosmetyki ze stacji bo finalnie mają dużo większą trwałość co sprawia, że okazują się "tańsze" w długim dystansie.
W kwestii stopnia ochrony dla lakieru jaki daje QD, a wosk każdy warto by zbudował własną wiedzę i oparł ją o doświadczenie. Jeśli robisz na krótko tylko dla oka to prosty temat
Dla bardziej dociekliwych warto czytać i rozmawiać z ludźmi zarówno z branży jak i "szarymi" uzytkownikami.
Dla mnie QD to środek na przedłużanie efektu, a nie jego uzyskanie bo tu też wybornie się sprawdza.
Jedyne co to na pewno warto wydać ciut więcej niż popularne kosmetyki ze stacji bo finalnie mają dużo większą trwałość co sprawia, że okazują się "tańsze" w długim dystansie.
- wojto
- Użytkownik
- Auto: opel
- Rok produkcji: 2014
- Miasto: podlaskie
- Otrzymał piwo: 1 raz
czy korzystał ktoś z produktów firmy "optimum"? całkiem przypadkowo natrafiłem na produkty tej firmy.
Wydają się być bardzo wydajne i zaawansowane, np. szampon do mycia auta nie wymaga zbyt dużo wody, nie trzeba płukać auta 3,8litra - 340zł). Są drogie. gąbka do mycia auta 160-200 zł...
Wydają się być bardzo wydajne i zaawansowane, np. szampon do mycia auta nie wymaga zbyt dużo wody, nie trzeba płukać auta 3,8litra - 340zł). Są drogie. gąbka do mycia auta 160-200 zł...
- dokia
- Klubowicz
- Auto: Jaguar E-Pace 250hp
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2020
- Miasto: z Mazur :)
- Postawił piwo: 234 razy
- Otrzymał piwo: 108 razy
- Kontakt:
Weź ADBL i nie wymyślaj. Ja teraz zużywam jeszcze kosmetyki kupione do starej Insigni.
Radio 357 :)
-
- Zapaleniec
Używam szampon No Rinse z czarną gąbka i opti-seal. Wszystko trochę kosztuje ale jest warte tych pieniędzy.
- Gacek_Rafał
- Klubowicz
- Auto: Insignia
- Kod silnika: F20DVH
- Moje auto: https://www.insignia-club.pl/viewtopic.php?f=53&t=10078
- Miasto: Radzionków (śląskie)
- Postawił piwo: 5 razy
- Otrzymał piwo: 3 razy
są drogie ale dobre i skuteczne,
używom pst polerskich i optiseal do osuszania auta po myciu
szamponu niekoniecznie a optiseal jest mega szybkim i dobrym specyfikiem no ale fakt nie kosztuje 30/40 zł jak inne Qdeki
powiem tak jak ktoś jest fanem wosków, bo są takie osoby, lubią spędzić sobota na woskowaniu auta po uprzednim dokładnym wymyciu to narazie dla mnie numer 1 jeżeli chodzi o wosk to
Gyeon Q2 Wax
https://allegro.pl/oferta/gyeon-q2-wax- ... 6c570880de#
Jest kapitalny, pod względem i połysku i przyciemnienia i hydro na prawdę klasa a co go wyróżnia,
nie ma problemu z docieraniem, jak np w przypadku SOFTA gdzieś pominiecie i się spocicie żeby się tego pozbyć,
tu możecie nałożyć do na auto na plastiki nie ma śladu po przejechaniu fibrą, no i nawet nasmarować całe auto a nie tylko element i potem bez stresu zabrać się za docieranie, klasa, na razie najlepszy wosk jaki miałem.
Mogę z czystym sumieniem polecić.
- zubek
- Zapaleniec
- Auto: IB/ST
- Rok produkcji: 2017
- Moje auto: viewtopic.php?f=53&t=8662
- Miasto: WWL
- Postawił piwo: 22 razy
- Otrzymał piwo: 37 razy
Z tanich i szybkich QD mogę polecić SONAX XTREME BRILLIANT SHINE DETAILER
- Gacek_Rafał
- Klubowicz
z sonaxa to
SONAX Xtreme Ceramic Spray Coating na necie i w motoryzacyjnych po 70-80 zł
https://allegro.pl/oferta/sonax-powloka ... 3887748788
SONAX Xtreme Ceramic Spray Coating na necie i w motoryzacyjnych po 70-80 zł
https://allegro.pl/oferta/sonax-powloka ... 3887748788
-
- Zapaleniec
Mogę polecić https://cardna.pl/optimum-ultra-ceramic ... p-872.html
Swoje kosztuje ale jest efekt. Można też część rozrobić pół na pół z wodą destylowaną. Bardzo wydajny i ładnie się trzyma.
Swoje kosztuje ale jest efekt. Można też część rozrobić pół na pół z wodą destylowaną. Bardzo wydajny i ładnie się trzyma.
- Gacek_Rafał
- Klubowicz
Ultra ceramic seal uważam że ma efekt tylko jak auto jest po polerce i ma powłokę, byl stosowany na zwykly lakier zwyczajnie umyty i moim zdaniem LIPA a cena jest dosyć wysoka w porównaniu do efektów.
Wysłane z mojego motorola edge 40 pro przy użyciu Tapatalka
- zubek
- Zapaleniec
- Auto: IB/ST
- Rok produkcji: 2017
- Moje auto: viewtopic.php?f=53&t=8662
- Miasto: WWL
- Postawił piwo: 22 razy
- Otrzymał piwo: 37 razy
Tylko, że tu już wchodzimy w cenę powłok. W tej kasie kupię np. CC One Hybrid Sonaxa.
- Gacek_Rafał
- Klubowicz
https://allegro.pl/oferta/gyeon-q2m-qui ... 61d6c779e9#
To mam też sprawdzone, super łatwo aplikacja i docieranie fajny zapach , no i najważniejsze nie kosztuje miliony monet
- alehandro`
- Użytkownik
Geyona jako firmę mogę polecić. Nieco mnie znana niż Meguiars, ADBL czy Shiny, ale nie widzę różnicy w jakości produktów, choć akurat od nich używam towaru do powłoki.
Mi sprawdza się QD od Shiny choć śmiem twierdzić, że z tymi produktami może być podobnie jak z paliwami na wielu stacjach w PL. Źródło mają jedno...
Mi sprawdza się QD od Shiny choć śmiem twierdzić, że z tymi produktami może być podobnie jak z paliwami na wielu stacjach w PL. Źródło mają jedno...