--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------Obrazek Zobacz nasz portal klubowy ---------------Obrazek Polub naszą stronę na Facebooku ---------------Obrazek Dołącz do naszej Grupy na Facebooku

Wymiana zderzaka na OPC line

ODPOWIEDZ
Lufka79
Nowicjusz
Auto: Insignia ST
Kod silnika: B20DTH
Rok produkcji: 2019
Miasto: Strzelce Krajeńskie
Postawił piwo: 1 raz

Wymiana zderzaka na OPC line

Post autor: Lufka79 » 31 maja 2025, o 15:13

Cześć. Przymierzam się do kupna i wymiany tylnego zderzaka na OPC line. Pacjent Insignia B kombi. I mam kilka pytań. 1 czy można zamontować zderzaka z OPC line gdy mam oryginalny skladany hak? 2 czy pasują wszystkie mocowania ,ślizgi czy trzeba coś kupić innego? 3 czy mzona zmienić sama dokładkę z końcówkami chromowanymi do standardowego zderzaka? 4 czy odblaski z normalnej wersji pasują do wersji OPC line? Jest dużo ogłoszeń zderzaków właśnie bez odblasków stąd moje pytanie.

sawekfan
Forumowicz
Auto: Insignia B
Kod silnika: D16SHT
Miasto: Wrocław
Otrzymał  piwo: 1 raz

Re: Wymiana zderzaka na OPC line

Post autor: sawekfan » 12 cze 2025, o 20:55

a OPC line z tego co wiem ma zwykły zderzak ale z dokładkami "sierpami" mocowanymi po bokach. Całkiem inny zderzak to ma GSI. W OPC Line do zwykłych zderzaków jest dokładka z przodu, nakładki na progi, wspomniane sierpy na tył oraz listwa z chromowanymi imitacjami końcówek wydechu.

krzys138
Użytkownik
Auto: opel insignia B
Kod silnika: B15XFT
Rok produkcji: 2018
Miasto: Krapkowice
Postawił piwo: 2 razy

Post autor: krzys138 » 19 lip 2025, o 15:41

Witam ja mam podobne pytanko ale chodzi mi o zderzak przedni opc Line a mianowicie podczas ściągania urwali mi się lewe mocowanie od slozgu w zderzaku czy są jakieś zestaw naprawczy lub jak to naprawić narazie złożyłem z tym urwamym uchem trzyma ale trochę odstaje zderzak

Debon
Nowicjusz
Auto: Opel
Kod silnika: B20DTR
Miasto: Ahlen
Postawił piwo: 2 razy

Post autor: Debon » 11 wrz 2025, o 06:47

Zestawów naprawczych niema.Niestety to standard,że podczas demontażu zderzaków w ib pękają lub urywają się te zatrzaski.Mozesz wymienić na nowy-co chyba nie wchodzi w rachubę-lub dać odrobinkę kleju do szyb i docisnąć na dwie godziny tak by pasował.Naturalnie przy następnym demontażu zatrzaski całkiem się połamią ale z drugiej strony połamane już są😂Trochę druciarstwo ale działa

klarkson2015
Nowicjusz
Auto: opel
Rok produkcji: 2018
Miasto: Karkonosze

Post autor: klarkson2015 » 11 mar 2026, o 20:25

Siemanko, też chciałbym zmienić tylny zderzak na wersję OPC. Mam kombi 2018 rok.
Można zmienić tylko dokładkę zderzaka tę z chromowanym wydechem czy trzeba wymienić cały zderzak?

sawekfan
Forumowicz
Auto: Insignia B
Kod silnika: D16SHT
Miasto: Wrocław

Post autor: sawekfan » 26 mar 2026, o 16:15

można. Jest nawet temat gdzie jeden użytkownik dołożył cały pakiet OPC czyli dokładka przedniego zderzaka, progów, tylnego i ten plastik w zderzaku z imitacja wydechów. Podał tam numery części i wrzucił zdjęcia przed i po. Poszukaj po słowie OPC i Ci znajdzie.

carvertical VIN check
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nadwozie i wnętrze”