--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------

Eteryczna klapa bagażnika przy podpiętej przyczepie
-
- Nowicjusz
- Auto: Insignia ST
- Kod silnika: B20DTH
- Rok produkcji: 2019
- Miasto: Strzelce Krajeńskie
- Postawił piwo: 1 raz
Eteryczna klapa bagażnika przy podpiętej przyczepie
Cześć. Czy ktoś z Was zauważył problem otwierania klapy bagaznika przy podłączonej przyczepce do haka? Mam oryginalny hak i gdy podczepię przyczepę nie działa mi elektryczne otwieranie klapy bagażnika. Nie działa z przycisku w kluczyku,ruchu nogą, ani przyciskiem w kabinie. Manulanie przyciskiem w klapie otworzy się zamek ale silowniki nie działaj trzeba ją ciągnąć manualnie. Czy ktoś z Was wie jak rozwiązać ten problem?
- zubek
- Zapaleniec
- Auto: IB/ST
- Rok produkcji: 2017
- Moje auto: viewtopic.php?f=53&t=8662
- Miasto: WWL
- Postawił piwo: 22 razy
- Otrzymał piwo: 45 razy
Re: Eteryczna klapa bagażnika przy podpiętej przyczepie
Instrukcja obsługi:
Jeśli pojazd jest wyposażony w fabrycznie montowany hak holowniczy i podłączony jest układ elektryczny przyczepy,
sterowaną elektrycznie tylną klapę można otwierać wyłącznie przy pomocy przełącznika dotykowego i zamykać przyciskiem w klapie. Należy upewnić się, że na drodze ruchu klapy nie ma żadnych przeszkód.
Przeciążenie układu. W przypadku wielokrotnego używania funkcji elektrycznego otwierania/zamykania klapy tylnej w
krótkich odstępach czasu następuje chwilowe zablokowanie tej funkcji. W celu zresetowania układu należy ręcznie przesunąć tylną klapę w położenie krańcowe.
Jeśli pojazd jest wyposażony w fabrycznie montowany hak holowniczy i podłączony jest układ elektryczny przyczepy,
sterowaną elektrycznie tylną klapę można otwierać wyłącznie przy pomocy przełącznika dotykowego i zamykać przyciskiem w klapie. Należy upewnić się, że na drodze ruchu klapy nie ma żadnych przeszkód.
Przeciążenie układu. W przypadku wielokrotnego używania funkcji elektrycznego otwierania/zamykania klapy tylnej w
krótkich odstępach czasu następuje chwilowe zablokowanie tej funkcji. W celu zresetowania układu należy ręcznie przesunąć tylną klapę w położenie krańcowe.
-
- Nowicjusz
Znalazłem tą informację w instrukcji. Tylko czy otwierając/ zamykając przyciskiem w klapie siłowniki elektryczne powinny działać? Bo u mnie nie działają i mam obawy czy ręcznie ciągnąć klapę na siłę nie uszkodzę siłowników.
Ostatnio zmieniony 1 mar 2025, o 22:38 przez IBZI, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nie cytuj posta pod postem. Regulamin Forum.
Powód: Nie cytuj posta pod postem. Regulamin Forum.
-
- Nowicjusz
- Auto: Insignia
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Jaworzno
Może przyczepa coś blokuje albo zakłóca sygnał do otwierania klapy. Sprawdź kable i połączenia przy haku, może coś tam nie styka albo jest uszkodzone. Możliwe, że problem z instalacją elektryczną.Lufka79 pisze: ↑1 mar 2025, o 17:12Cześć. Czy ktoś z Was zauważył problem otwierania klapy bagaznika przy podłączonej przyczepce do haka? Mam oryginalny hak i gdy podczepię przyczepę nie działa mi elektryczne otwieranie klapy bagażnika. Nie działa z przycisku w kluczyku,ruchu nogą, ani przyciskiem w kabinie. Manulanie przyciskiem w klapie otworzy się zamek ale silowniki nie działaj trzeba ją ciągnąć manualnie. Czy ktoś z Was wie jak rozwiązać ten problem?
-
- Nowicjusz
Wszystko z instalacją jest OK. Byłem w ASO Opel i ku zdziwieniu mojemu jak i Pani z obsługi ten typ tak ma.