PROBLEM Z KLIMATYZACJĄ!!!
Dziś rano prawdopodobnie padł mi kompresor klimatyzacji.
Po ruszeniu spod domu po kilkuset metrach nagle pojawił się jak by brzęk, tarcie przez kilka sekund i ustało po około 1 km powtórka, tylko krócej. Ze 3 miesiące temu wymieniłem cewkę sprzęgła w kompresorze bo nie chlodzila,niepotrzebnie bo okazało się że za mało było Czynnika. Po powrocie z pracy zajrzałem i widzę że są ślady oleju na sprężarce i sprzęgiełko nie reaguje na przycisk AC. Jak wymieniałem wcześniej tą cewkę to chciałem wymieniać komplet ze sprzęgłem ale nigdzie nie da się tego kupić. Moja sprężarka to Sanden PXC14, koło pasowe na 6 rowków. Nigdzie nie mogę takiej nowej znaleźć, są tylko używane. Moje pytanie, czy mogę kupić inny model który będzie pasować, może ktoś wie na 100% jak to wyszukać i potwierdzić, będę wdzięczny. Numer kompresora GM 39157291 / 7291U
--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------

Padł kompressor klimatyzacji
-
- Nowicjusz
- Auto: Opel insignia b
- Rok produkcji: 2019
- Miasto: Gelnhausen
- Postawił piwo: 3 razy
- Pro
- Klubowicz
- Auto: Insignia B ST
- Kod silnika: D20DTR
- Rok produkcji: 2018
- Miasto: Legionowo
- Otrzymał piwo: 37 razy
Re: Padł kompressor klimatyzacji
Hmm.. To nie jest ta sprężarka? https://www.otomoto.pl/czesci/oferta/op ... F43Hb.html
-
- Nowicjusz
- Auto: Opel insignia b
- Rok produkcji: 2019
- Miasto: Gelnhausen
Re: Padł kompressor klimatyzacji
Właśnie ta, dodam jeszcze że coś zaczęło mi chrobotac w silniku albo właśnie w kompresorze ale tylko na zimnym silniku przez kilka kilkanaście sekund potem cisza