--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuDpf insignia b
-
Sebastian250
- Nowicjusz
- Auto: Insignia
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2011
- Miasto: Bytom
- Postawił piwo: 2 razy
Dpf insignia b
Witam, insignia B 2.0dth 170KM wg mnie dpf zbyt często się wypala i szybko zapełnia, na drugim zdjęciu jest komunikat o niskim poziomie AdBlue a na zegarach jest jeszcze 60%. Może ktoś wytłumaczyć o co chodzi? Miałem poprzednia wersje insigni z silnikiem 160KM i żadnych problemów. dpf wypalał się w lecie co 500-700km a w zimie nawet 2tys km. Jazda pozamiejska głównie autostrada.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- zubek
- Zapaleniec
- Auto: IB/ST
- Kod silnika: B20DTH
- Rok produkcji: 2017
- Moje auto: viewtopic.php?f=53&t=8662
- Miasto: WWL
- Postawił piwo: 23 razy
- Otrzymał piwo: 58 razy
Re: Dpf insignia b
Wypalanie DPF w IB /B20DTH działa inaczej niż w IA /A20DTH. Poczytaj forum. Te 250 km jeśli zrobione w mieście jest możliwe, na trasie raczej wypala się cząstkowo i zasięgi są większe. Na zegarach (liczniku w samochodzie) poziom AdBlue pokazuje w km zasięgu - jak się nie pojawia po odpaleniu to raczej poziom jest powyżej minimum. Nie wiem skąd opcom bierze te wartości, nie pamiętam czy mam te wskaźniki. Zacznij od tego:
https://insignia-club.pl/viewtopic.php?f=84&t=7572
o adblue też są tematy
https://insignia-club.pl/viewtopic.php?f=84&t=7572
o adblue też są tematy
-
perskikot1988
- Nowicjusz
- Auto: Insignia
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2011
- Miasto: Stargard
Re: Dpf insignia b
Ja mam D20DTH i potrafi co 180 się wypalać . Na samej autostradzie miałem najwięcej 360 km od wypalania . Nie mam błędów na desce , trochę to dziwne po przesiadce że starszego modelu. Czy ktoś potrafi wytłumaczyć o co tu chodzi?
Wiem że normy emisji inne ale to trochę za często, gdyby jeszcze jakieś objawy usterki były to zrozumiałe.
Wiem że normy emisji inne ale to trochę za często, gdyby jeszcze jakieś objawy usterki były to zrozumiałe.