--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
------------------------------------------XI ZLOT ICP - 13-15 września - ZAPRASZAMY
--------------------
---------------- Zobacz nasz portal klubowy --------------- Polub naszą stronę na Facebooku --------------- Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
------------------------------------------XI ZLOT ICP - 13-15 września - ZAPRASZAMY
--------------------
---------------- Zobacz nasz portal klubowy --------------- Polub naszą stronę na Facebooku --------------- Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
Kosmetyka tapicerki
- Gacek_Rafał
- Klubowicz
- Auto: Insignia
- Kod silnika: F20DVH
- Rok produkcji: 2020
- Moje auto: https://www.insignia-club.pl/viewtopic.php?f=53&t=10078
- Miasto: Radzionków (śląskie)
- Postawił piwo: 5 razy
- Otrzymał piwo: 3 razy
Re: Kosmetyka tapicerki
https://allegro.pl/oferta/optimum-power ... fc399c03bb#
Proszę tylko nie wskazane jest stosowanie na skóry w najmocniejszy stężeniu
Proszę tylko nie wskazane jest stosowanie na skóry w najmocniejszy stężeniu
- dare50
- Zapaleniec
- Auto: Insignia 4x4 COSMO
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2011
- Miasto: Wejherowo
- Postawił piwo: 25 razy
- Otrzymał piwo: 34 razy
A ja jednak wróciłem do sorawdzonych preparatów Gliptone, niestety dżinsy robią swoje
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Gacek_Rafał
- Klubowicz
Dare no jak już masz to szkoda wyrzucać, osobiście uważam że jak firma specjalizuje się w tego typu produktach i ma dobre opinie to fakt jest sens kupować ich środki jednak tylko w przypadku np jakiś odżywek impregnatów, jeżeli chodzi o czyszczenie to taki uniwersalny środek jest lepszy jak dla mnie bo mogę go wykorzystać nie tylko na skórze. Więc wydać 80 zł za butelkę do czyszczenia skór a wydać 60 za taki do wszystkiego, rachunek jest prosty.
Co do efektu widać że działa kawał dobrej roboty.
Co do efektu widać że działa kawał dobrej roboty.
- zubek
- Zapaleniec
- Auto: IB/ST
- Kod silnika: B20DTH
- Rok produkcji: 2017
- Moje auto: viewtopic.php?f=53&t=8662
- Miasto: WWL
- Postawił piwo: 18 razy
Nie zgadzam się. Skóra jest za droga i za delikatna, żeby stosować uniwersalne środki. Nie ryzykowałbym czyszczenia skóry czymś, co czyści felgi, bo w długoterminowym rozliczeniu zysk niewielki, a straty mogą być znaczne. Środki do skóry wykorzystuję też do mebli w domu.
- dokia
- Klubowicz
- Auto: Jaguar E-Pace 250hp
- Kod silnika: inny
- Miasto: z Mazur :)
- Postawił piwo: 228 razy
- Otrzymał piwo: 105 razy
- Kontakt:
W przedliftach A chyba tak. W B w żadnej nie ma skóry, to jest ekoskóra , czyli cerata. Auta przecież muszą być eko.
-
- Klubowicz
- Auto: Insignia OPC
- Kod silnika: A28NER
- Rok produkcji: 2013
- Miasto: Katowice (okolice)
- Postawił piwo: 2 razy
- Otrzymał piwo: 71 razy
Do skóry najbezpieczniejsze szare mydło (biały jeleń czy coś w ten deseń), tylko potem trzeba natłuścić.
IA polift z katalogu:
* Fine Nappa - całość skóra naturalna (AGR z odwróconym znaczkiem Nike)
* Siena - przednie fotele i tylne siedzenia zewnętrzne: centralne elementy siedziska i oparcia pokryte skórą naturalną, reszta w skaju
* Morrocana - skaj
IA polift z katalogu:
* Fine Nappa - całość skóra naturalna (AGR z odwróconym znaczkiem Nike)
* Siena - przednie fotele i tylne siedzenia zewnętrzne: centralne elementy siedziska i oparcia pokryte skórą naturalną, reszta w skaju
* Morrocana - skaj
- zubek
- Zapaleniec
- Auto: IB/ST
- Rok produkcji: 2017
- Moje auto: viewtopic.php?f=53&t=8662
- Miasto: WWL
- Postawił piwo: 18 razy
Jak na ekoskórę to dobrze się trzyma. Jak niektórzy pokazują kierownicę czy fotele zjechane po 3-4 latach i 100tys to zastanawiam się jak to możliwe... Środki do ekoskóry praktycznie pokrywają się z tymi do skóry. Do felg są inne
- Gacek_Rafał
- Klubowicz
Zubek a ja się z tobą i zgadzam i nie zgadzam,
masz rację czyszcząc takim preparatem na pewno bardziej ingerujesz w jego struktury, dlatego nie myje tego koncentratem tylko zmieniam proporcję i rozcieńczam, stosując środek typowo do tego przeznaczony aby nie niszczył powierzchni z reguły ma o wiele niższe stężenie oraz ma różnego rodzaju wypełniacze jak w pastach oprócz tego że czyści dodatkowo już czymś "dodatkowo zabezpiecza" żeby tak intensywnie nie ingerować w głąb czyszczonej powierzchni.
tylko bo to nie jest środek żeby go używać co 1 czy 2 miesiące, stosuje się takie coś doraźnie jednorazowo aby był efekt jak na zdjęciu i mając pewność że jest powierzchnia jest dokładnie wyczyszczona nakładamy jakąś powłokę do zabezpieczenia czy impregnat albo inny tego typu środek. więc nie ma ryzyka zniszczenia sobie materiałów w samochodzie.
masz rację czyszcząc takim preparatem na pewno bardziej ingerujesz w jego struktury, dlatego nie myje tego koncentratem tylko zmieniam proporcję i rozcieńczam, stosując środek typowo do tego przeznaczony aby nie niszczył powierzchni z reguły ma o wiele niższe stężenie oraz ma różnego rodzaju wypełniacze jak w pastach oprócz tego że czyści dodatkowo już czymś "dodatkowo zabezpiecza" żeby tak intensywnie nie ingerować w głąb czyszczonej powierzchni.
tylko bo to nie jest środek żeby go używać co 1 czy 2 miesiące, stosuje się takie coś doraźnie jednorazowo aby był efekt jak na zdjęciu i mając pewność że jest powierzchnia jest dokładnie wyczyszczona nakładamy jakąś powłokę do zabezpieczenia czy impregnat albo inny tego typu środek. więc nie ma ryzyka zniszczenia sobie materiałów w samochodzie.
- alehandro`
- Użytkownik
- Auto: Insignia B
- Rok produkcji: 2018
- Miasto: Bratoszewice
- Postawił piwo: 2 razy
- Otrzymał piwo: 6 razy
Jednak popieram Zubka.
Jasne że wszystko można jechać APC i w zależności od stężenia dobrać sobie roztwór pod materiał.
Podobnie jak nie trzeba używać szamponu do mycia włosów. Mydło w płynie też to ogarnie (w kostce pewnie też i kilka innych środków pieniących).
Niemniej tak jak w powyższym przypadku można mieć poczucie, że choć to co myjemy/czyścimy będzie czyste to jednak.....
Jeśli mam już tę skórę (czy ekoskórę) to raz na rok (?) odżałuje 80 zł (albo nie, bo wątpię, że środek w tym czasie się zużyje) na odpowiedni środek. Przy aucie za 50-70-90k to jednak jest do przeżycia. Tak mi się przynajmniej wydaje.
Środki czyszczące mogą mocno wysuszać materiał oraz go finalnie odbarwiać i o ile właśnie przy skórze da się ją poratować (praktykowałem naprawę) to przy ekoskórze jest słabiutko.
Uniwersalnym środkom nie mówimy nie, ale czasem raczej nie warto.
Do czyszczenia skór polecam colourlock'a.
Jasne że wszystko można jechać APC i w zależności od stężenia dobrać sobie roztwór pod materiał.
Podobnie jak nie trzeba używać szamponu do mycia włosów. Mydło w płynie też to ogarnie (w kostce pewnie też i kilka innych środków pieniących).
Niemniej tak jak w powyższym przypadku można mieć poczucie, że choć to co myjemy/czyścimy będzie czyste to jednak.....
Jeśli mam już tę skórę (czy ekoskórę) to raz na rok (?) odżałuje 80 zł (albo nie, bo wątpię, że środek w tym czasie się zużyje) na odpowiedni środek. Przy aucie za 50-70-90k to jednak jest do przeżycia. Tak mi się przynajmniej wydaje.
Środki czyszczące mogą mocno wysuszać materiał oraz go finalnie odbarwiać i o ile właśnie przy skórze da się ją poratować (praktykowałem naprawę) to przy ekoskórze jest słabiutko.
Uniwersalnym środkom nie mówimy nie, ale czasem raczej nie warto.
Do czyszczenia skór polecam colourlock'a.
-
- Nowicjusz
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2010
- Miasto: Warszawa
Panowie Pytanie Posiadam Insignie 10 rok z jasną skórą i brązowym środkiem. Może ktoś przerabiał temat i farbował skórę ? Chodzi mi o odcień lub nazwę koloru tej skóry.... nie wiem jaki dobrać