--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------Obrazek Zobacz nasz portal klubowy ---------------Obrazek Polub naszą stronę na Facebooku ---------------Obrazek Dołącz do naszej Grupy na Facebooku

Zlot - dyskusja

Smardzewice 12-14 czerwca 2015
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
piohib
Użytkownik
Auto: Insignia ST
Kod silnika: A16XER
Rok produkcji: 2009
Miasto:

Re: II Ogólnopolski Zlot INSIGNIA-CLUB - Czerwiec 2015

Post autor: piohib » 31 mar 2015, o 18:38

@Engine, organizacja na wysokim poziomie. Widzę, że nawet łóżeczko będzie.
Odnośnie rezerwacji, to jakaś zaliczka pewnie?
"Celem wojny nie jest śmierć za ojczyznę, ale sprawienie, aby tamci s... umierali za swoją" Generał George Smith Patton

Awatar użytkownika
Engine
Zapaleniec
Auto: BMW F10 525D xDrive
Rok produkcji: 2015
Miasto: Śląsk
Otrzymał  piwo: 8 razy
Kontakt:

Post autor: Engine » 31 mar 2015, o 18:47

Jeśli chodzi o zaliczkę to będę informował zaraz po potwierdzeniu rezerwacji po świętach. Wtedy będę ustalał wysokość zaliczki i inne szczegóły związane z przyjazdem (np. potwierdzenie rezerwacji ilości miejsc na parkingu ew. na jakimś miejscu gdzie będziemy mogli razem zaparkować i np. zrobić zdjęcia itp.).

Jak będę coś już miał ustalone to dam znać.

Awatar użytkownika
qrczaq
Użytkownik
Kod silnika: A20DTE
Rok produkcji: 2013
Miasto: Poznań

Post autor: qrczaq » 1 kwie 2015, o 07:49

Ja swój wyjazd uzależniam od atrakcji związanych z torem/płytą czymkolwiek, gdzie będę mógł sprawdzić faktyczne prowadzenie mojego karawanu. Także czekam na dokończenie sprawy z atrakcjami dla kierowców :!:

Awatar użytkownika
Engine
Zapaleniec
Kontakt:

Post autor: Engine » 1 kwie 2015, o 07:56

No to jak chcesz coś szybciej to poszukaj, podzwoń i zaproponuj coś konkretnego jeśli to jest priorytet. Będzie szybciej. Pomoc nie zaszkodzi skoro jesteś w temacie.

Wysłano z Sony Xperia Z3 przy użyciu Tapatalk

Awatar użytkownika
qrczaq
Użytkownik

Post autor: qrczaq » 1 kwie 2015, o 11:13

Ja już wam pisałem ze dwa razy. W tym kilka privów.

W czerwcu można ogarnąć jeszcze Toruń, Bydgoszcz, Radom, tylko tory pewnie w niedzielę, bo soboty pozajmowane w większości.
Wiem, że 18.07 w Toruniu (sobota) jest wolny termin. Mam tam uzgodnione super warunki wynajmu.
Mam obcykane też hotele w tych miastach i zaplecze gastronomiczne.
Polecam Toruń, bo tor techniczny, bez ryzyka urazu samochodu ;)

Awatar użytkownika
Engine
Zapaleniec
Kontakt:

Post autor: Engine » 1 kwie 2015, o 11:20

Hotel już jest i w tym miejscu szukamy. Nie da rady zmienić wszystkiego bo jest problem z miejscami.

Poza tym:
Bydgoszcz, Toruń odpada bo to nie jest centrum Polski, Radom by jeszcze może uszedł, ale miejsca mamy już Smardziewicach. W obrębie tego miejsca trzeba czegoś szukać :)

Awatar użytkownika
yerry
Prezes ICP
Auto: Insignia B GS
Kod silnika: B20NFT
Rok produkcji: 2018
Moje auto: viewtopic.php?f=52&t=8653
Miasto: Kraków
Postawił piwo: 26 razy
Otrzymał  piwo: 99 razy
Kontakt:

Post autor: yerry » 1 kwie 2015, o 12:01

qrczaq pisze: Wiem, że 18.07 w Toruniu (sobota) jest wolny termin. Mam tam uzgodnione super warunki wynajmu.
Tzn jak to sobie wyobrażasz? Spotykamy się w piątek w Smardzewicach, a w sobotę robimy jednodniowy wypad na tor do Torunia (2x230km) i wracamy do hotelu?
Wymiana na HMI2.5 z Android Auto CarPlay | Aktywacja Android Auto | Aktywacja kamery cofania
https://insipro.pl/

Awatar użytkownika
Engine
Zapaleniec
Kontakt:

Post autor: Engine » 1 kwie 2015, o 12:13

Ważna informacja:

W celu rozwiania wątpliwości i uniknięcia sytuacji typu "jak będzie tor to przyjadę" lub "miał być tor, a jak nie ma to nie przyjadę" (niestety na takie podejmowania decyzji już nie ma czasu), to informuje od razu że:

Tor może będzie może nie i osoby, które uzależniają swoją obecność od toru / płyty lotniska proszę o przemyślenie swojej decyzji i ew. poinformowanie o rezygnacji z obecności na zlocie.

Po świętach robię rezerwacje i po tym terminie nie można się już wycofywać (chyba że ktoś zapłaci za wynajęte miejsce i nie przyjedzie to nie ma problemu). Dla mnie zlot to poznanie nowych ludzi i fajna zabawa (czy z torem czy bez niego - jest sporo konkurencji niewymagających toru), a nie ciśnienie na tor czy lotnisko. Każdy ma swoją definicje. Decyzje pozostawiam Wam koledzy.

Poza tym od początku wiadomo, że temat toru jest niepewny i każdy o tym wiedział deklarując swoją obecność.

Awatar użytkownika
qrczaq
Użytkownik

Post autor: qrczaq » 1 kwie 2015, o 13:11

yerry pisze:Tzn jak to sobie wyobrażasz? Spotykamy się w piątek w Smardzewicach, a w sobotę robimy jednodniowy wypad na tor do Torunia (2x230km) i wracamy do hotelu?
Zmiana miejscówki w ogóle?? Po co się wiązać z hotelem w okół którego nie ma atrakcji motoryzacyjnych??
Dobra ja już nic nie piszę.

Ja swój wypad uzależniam od zorganizowania miejsca na (rolka, ćwiara, tor). Oczywiście fajnie jest się spotkać z wami i napić, ale dla mnie zlot to coś więcej :).

Specjalnie cytuję, żeby odpowiedź miała sens
Engine pisze:Tor może będzie może nie i osoby, które uzależniają swoją obecność od toru / płyty lotniska proszę o przemyślenie swojej decyzji i ew. poinformowanie o rezygnacji z obecności na zlocie.
W takim razie mnie skreślcie, najwyżej wlecę sam się przywitać i przekimać w bagażniku ;)
Nie zrozumcie mnie źle, ja kibicuję, żeby zlot wyszedł superancko, ale jestem zapalonym kierowcą-rajdowcem- amatorem i łapię jak najwięcej imprez na torach/ćwiartkach w sezonie ile się da.

Awatar użytkownika
Engine
Zapaleniec
Kontakt:

Post autor: Engine » 1 kwie 2015, o 13:16

Ja wszystko rozumiem i biorę pod uwagę to, że chcecie tor, ale na mieszanie w miejscówkach mamy już trochę za mało czasu. Prawie niegdzie nie ma miejsc.

Awatar użytkownika
Engine
Zapaleniec
Kontakt:

Post autor: Engine » 1 kwie 2015, o 14:33

qrczaq pisze:W takim razie mnie skreślcie (...)
Zgodnie z życzeniem, wykreśliłem z listy.

AmazingEvents

Post autor: AmazingEvents » 1 kwie 2015, o 15:36

wojtassss pisze:"Rolka i ćwiara" kombi w dieslu? Ja p.... kabaret.
a to jak sie ma kombi w dieslu, to już nie można wg Ciebie sprawdzić jak to jedzie w porównaniu z podobnymi autami ??

Najpierw się wybiera miejsce, a dopiero później nocleg, a nie na odwrót!
52% zadeklarowało, że chce tor, a 16%, że nie chce, a Wy zrobiliście po swojemu.
Gratuluję podejścia do forumowiczy.

A jak nie ma miejsca w centralnej Polsce, to trudno, w jednym roku podkarpackie będzie miało 100km więcej, a w drugim zachodniopomorskie i się wyrówna.

Awatar użytkownika
Engine
Zapaleniec
Kontakt:

Post autor: Engine » 1 kwie 2015, o 15:48

Skoro jesteś, to możesz się określić czy będziesz sam, czy z kimś czy w ogóle Cie nie będzie? Na PW informacji chyba się nie doczekam więc pytam tu.

Co do wybrania miejsca a dopiero hotelu - owszem miejsce się wybiera wcześniej pod warunkiem, że się ma dużo czasu na realizację zlotu. Wtedy wszędzie są miejsca i można sobie mieszać, szukać, wybierać. My niestety takiej możliwości nie mamy.

Awatar użytkownika
yerry
Prezes ICP
Auto: Insignia B GS
Kod silnika: B20NFT
Rok produkcji: 2018
Moje auto: viewtopic.php?f=52&t=8653
Miasto: Kraków
Postawił piwo: 26 razy
Otrzymał  piwo: 99 razy
Kontakt:

Post autor: yerry » 1 kwie 2015, o 15:52

Nie wszystkim jest obojętne jak daleko będzie na zlot, ledwie połowa chce mieć tor. A jeszcze nie doszliśmy do kosztów jego wynajmu, wtedy ilość chętnych do sponsorowania spadnie do może kilku. Tor nie jest priorytetem, a my mierzmy siły na zamiary a nie na odwrót.
Wymiana na HMI2.5 z Android Auto CarPlay | Aktywacja Android Auto | Aktywacja kamery cofania
https://insipro.pl/

pablosss123

Post autor: pablosss123 » 1 kwie 2015, o 18:20

AmazingEvents pisze:A jak nie ma miejsca w centralnej Polsce, to trudno
......
A kto powiedział że w centralnej Polsce nie ma miejsca i do tego z darmowym lotniskiem, no może nie w idealnym stanie ale zawsze? Engine - chyba nie TY ?

Awatar użytkownika
Engine
Zapaleniec
Kontakt:

Post autor: Engine » 1 kwie 2015, o 18:24

Nic takiego nie mówiłem, wiem że nie ma miejsc, bo szukałem. Wybrałem hotel w którym były miejsca.

Adam10

Post autor: Adam10 » 1 kwie 2015, o 18:28

qrczaq pisze:Wiem, że 18.07 w Toruniu (sobota) jest wolny termin. Mam tam uzgodnione super warunki wynajmu.
Mam obcykane też hotele w tych miastach i zaplecze gastronomiczne.
Polecam Toruń, bo tor techniczny, bez ryzyka urazu samochodu
Ryzyko urazu samochodu jest wszędzie ;) na każdym torze ;)

ale muszę przyznać, że ten tor jest fajny ;) Ale to na następny zlot :)
Engine pisze:Po świętach robię rezerwacje i po tym terminie nie można się już wycofywać (chyba że ktoś zapłaci za wynajęte miejsce i nie przyjedzie to nie ma problemu). Dla mnie zlot to poznanie nowych ludzi i fajna zabawa (czy z torem czy bez niego - jest sporo konkurencji niewymagających toru), a nie ciśnienie na tor czy lotnisko. Każdy ma swoją definicje. Decyzje pozostawiam Wam koledzy.
zgadzam się :) Tor fajnie jak będzie, ale jak nie będzie to też spoko :)

Natomiast jakiś kawałek placyku dla konkurencji by się przydał ;)
qrczaq pisze:Nie zrozumcie mnie źle, ja kibicuję, żeby zlot wyszedł superancko, ale jestem zapalonym kierowcą-rajdowcem- amatorem i łapię jak najwięcej imprez na torach/ćwiartkach w sezonie ile się da.
to zapraszam Cię w przedostatnią sobotę maja do Koszalina na tor ;)

sonnenberg

Post autor: sonnenberg » 1 kwie 2015, o 18:32

Napinka widzę coraz wieksza. Nie będzie toru to trudno. Dla mnie ważniejsze jest spotkać się z osobami które poznałem w zeszłym roku. Na tor możemy się umówić zupełnie oddzielnie. Na jastrząb nie jest daleko.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
piohib
Użytkownik
Kod silnika: A16XER
Rok produkcji: 2009
Miasto:

Post autor: piohib » 1 kwie 2015, o 19:41

Również nie rozumiem aż takiego ciśnienia na tor. Ważniejsza wydaje mi się właśnie możliwość integracji z innymi posiadaczami Insignii. Kwestia obecności toru nie powinna chyba być głównym wyznacznikiem obecności na zlocie, bo to przecież spotykają się ludzie, a nie samochody. ;)
A już argumentacja w stylu "wypisuję się, bo nie ma toru", trochę zalatuje piaskownicą.
Ponadto chciałbym tutaj pochwalić działania @Engine`a: widać, że jest mocno zaangażowany w temacie, stara się wszystko dopiąć, zwłaszcza, że nie było dużo czasu na organizację. A później czyta temat i spotyka się z taką reakcją...
"Celem wojny nie jest śmierć za ojczyznę, ale sprawienie, aby tamci s... umierali za swoją" Generał George Smith Patton

AmazingEvents

Post autor: AmazingEvents » 1 kwie 2015, o 20:29

Engine, pisałeś że rezerwacje robisz po świętach, więc chyba nie muszę Ci odpisywać w tej chwili. Zapisywalem się jak była opcja z torem, teraz się muszę zastanowić.

Sonnenberg może i na jastrząb nie jest daleko, ale chyba nie wiesz ile kosztuje wynajęcie tego toru :)

Nie pitolcie, że jest za późno, bo i ja i qrczaku i Adam10 chcieliśmy pomóc już dawno i znamy realia i lotnisk i ośrodków. Tymbardziej na 2 tyg przed wakacjami.

Tapatalknięte

carvertical VIN check
ODPOWIEDZ

Wróć do „II Ogólnopolski Zlot Insignia Club Polska”