Po 8 letniej, bardzo przyjemnej przygodzie z BMW E46 przyszedł czas na zmiany daily auta.
Miała być kontynuacja marki w modelu E60/61 lub F10/F11 aczkolwiek nie udało się znaleźć godnego egzemplarza i kontynuacja marki jest tylko weekendowa (seria 7 E38) a całkiem przypadkiem stałem się posiadaczem Opla Insigni z silnikiem 2.0 Turbo o mocy 220KM z napędem 4x4 w nadwoziu kombi.
Podstawowe informacje:
Silnik: 2.0 220KM A20NHT
Skrzynia: Manualna 6b
Rocznik: 2010
Przebieg: 177 247km
Auto sprowadzone z Włoch, zdrowy egzemplarz z kompletem dokumentów oraz kluczy. Przyjemnie wyposażony model na 20" kołach zachowany w ładnym stanie - bardzo dobra baza pod ulepszanie, modyfikowanie itp
W dniu oględzin zrobił niezłe wrażenie z zewnątrz, wewnątrz oraz podczas jazdy więc decyzja mogła być tylko jedna - zmiana diesla na turbo benzynke
Poniżej na szybko kilka zdjęć:

Serwis startowy objął:
- wymiane filtrów oraz oleju w silniku
- wymiane oleju w skrzyni biegów
- obecnie auto czeka na wymiane świec
Plany na rok 2022:
- Polerka auta oraz założenie ceramiki ✓
- Zakup kół zimowych 18" ✓
- Zakup OEM dywaników welurowych ✓
- Wygłuszenie boczków drzwi, bagażnika oraz nadkoli
- Wygłuszenie tunelu środkowego (plastiki jak to plastiki lubią skrzypieć od patrzenia
Plany na rok 2022/2023:
- Program zwiększający moc + ewentualne modyfikacje aby zbliżyć się w okolice 3 z przodu
- Obszycie skórą dolnej części deski rozdzielczej oraz tunelu środkowego (fajna opcja w 7er)
- Czarna podsufitka
- Dodatki z wersji OPC? kto wie
Na ten moment zrobiłem ok 600km z autem muszę się jeszcze dobrze poznać aczkolwiek jeździ się bardzo lekko i przyjemnie, czuć jego dynamikę a przy naciśnięciu guzika z napisem Sport robi się naprawdę przyjemnie - bardzo podoba mi się opcja utwardzonego zawieszenia, kierownicy i napędu 4x4
Trochę planów i pomysłów na auto chodzi mi po głowie aby auto się wyróżniało na ulicy i dawało fun z jazdy
bezawaryjności życzę i niech pożera kilometry