A ja chwilowo wstrzymałam sie z zakupem. Po jakimś czasie wróciłam do zakupu...Zaglądam na stronę Vauxhall a tam pięknie 89 funciakow
A mapy zamówiłam z Opla
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuJola, nie wiem jak jest u was ale w Londynie różnie z tym wszystkim jest. Londyn w sumie rządzi się swoimi prawami.Jo17 pisze: ↑22 maja 2019, o 18:49Dziś wymiana oleju i filtra oleju. Kupiłam oryginalny oplowski olej. Rok temu wymieniałam na Millersa. Zobaczę czy jest różnica.Pewnie żadna. Każdy chwali swoje i używa różnych chwytów markietingowych. Trochę to tak jak z pikselami w aparacie fotograficznym.... Jak się ktoś nie zna, to myśli, że im więcej pikseli to aparat jest lepszy....A to nie o to chodzi
![]()
Dodano po 55 minutach 42 sekundach:
Następna sprawa, jaka mnie czeka to insurance Autka. Obecne ubezpieczenie kończy się w czerwcu i trzeba pomyśleć o nowym.
Tutaj nie opłaca się lojalność. Lepiej po roku szukać nowych ofert. Odnowienie polisy jest zazwyczaj wyższe. Na szczęście nie jest to skomplikowany proces. Wszystko odbywa się internetowo. Są strony, wyszykiwarki, gdzie po podaniu danych widzimy oferty ubezpieczeń skrojone dla nas. Zakładamy konto i mamy dostęp do certyfikatu i innych funkcji.
Ciekawą rzeczą jest to, że Insurer bierze pod uwagę nasz zawod. Zakłada się, że ci, którzy wykonują spokojną pracę np, w biurze, zapłacą mniej, niż ci, którzy mają bardziej stresującą pracę....
No i rzecz najważniejsza u UK, ubezpieczenie jest na osobę, nie na auto. To oznacza, że moim Autkiem mogę jeździć ja i wskazane (tym samym ubezpieczone) osoby. Nikt więcej. Ja również bez odpowiedniej polisy nie mogę prowadzić innych aut.
No i ceny polis....Drogie dla młodych kierowców.
Najbardziej popularne są polisy "comprehensive".
Polisy są tańsze dla:
1. osób powyżej 26 roku życia
2. dla tych, którzy wypracowali sobie NCD czyli zniżki
3. dla osób decydujących się na "excess" czyli wkład własny w różne naprawy, kolizje itp.
4. dla małolitrażowych aut (za miejskie autko zaplaci się mniej, niż za sportowy silnik)
5. Brytyjczycy premiują własnej produkcji auta- mniej się płaci za Vauxhall
![]()
6. 0 punków karnych
Brak Insurance jest dotkliwie karany. Punkty karne, mandat, zabranie auta na parking policyjny (bardzo drogi), no i sprawa sądowa - a tu często orzeczenie o zakazie prowadzenia auta i dodatkowe opłaty![]()
Jedyny minus że więcej telefon prądu pobiera niż auto ładuje na USB, więc w trasę nie ma szans