--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------Obrazek Zobacz nasz portal klubowy ---------------Obrazek Polub naszą stronę na Facebooku ---------------Obrazek Dołącz do naszej Grupy na Facebooku

Insignia GSi 2.0T - Silberblitz by Wassermann

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
wassermann
Zapaleniec
Auto: Insignia GSi 2.0T
Kod silnika: B20NFT
Rok produkcji: 2018
Miasto: nec temere, nec timide
Postawił piwo: 3 razy
Otrzymał  piwo: 42 razy

Re: Insignia GSi 2.0T - Silberblitz by Wassermann

Post autor: wassermann » 6 sie 2026, o 13:39

wojto pisze: ↑
6 sie 2026, o 07:33
Jeździłem na różnych oponach i chyba jestem słabym kierowcą, bo nie czuje tej "precyzyjności". W IA jeździłem na chińczykach i były cichsze niż Continental sport contact7. W tym roku kupiłem Michelin ps4s i tam gdzie w IA szedł trzask na dziurach to w IB jest mięko. Micheliny mają malutki rant ochronny
To jest to, że dość szybko z wiekiem twardniały i gorzej amortyzowały, przejazd w mieście przez torowiska (zwłaszcza wybosite w Gdańsku był udręką). Z pierwszym kompletem PS4S (2018) miałem to samo, dlatego wiosną 2022 wymieniłem na drugi.
Jeśli chodzi o precyzję, to mam na myśli przede wszystkim szybką jazdę autostradą/eSką i natychmiastowe reakcje na najdrobniejszy ruch dłoni w stylu "chirurgicznie dokladne szybkie ominięcie leżącego pudełka zapałek" :lol: Brak zwłoki na najmniejszy ruch dłoni. Ciśnienie z czasem podniosłem ze zwykłego 2.3 do minimum 2.5 na zimno, bo nawet na pusto auto najlepiej prowadziło się gdy w rozgrzanych kołach miało 2.8.
Jeszcze jedno - opony o wysokiej przyczepności generalnie są głośne.

M.

carvertical VIN check
ODPOWIEDZ

Wróć do „Auta forumowiczów”