Diesel 2.0 i benzyna 2.8 mają af40. Z tego co się orientuję to 2.0T benzyna (250 KM) ma 6T70 a 1.6 diesel i 16T benzyna 6T45
Wysłane z mojego I4213 przy użyciu Tapatalka
--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuInsignia by Reluk
-
. Chudy.
- Forumowicz
- Auto: Buick Regal GS
- Kod silnika: B20NHT
- Rok produkcji: 2015
- Miasto: Piła
- clavikord
- Forumowicz
- Auto: Opel Insignia I FL
- Kod silnika: B20DTH
- Rok produkcji: 2016
- Miasto: Warszawa
- Postawił piwo: 1 raz
- Otrzymał piwo: 4 razy
Re: Insignia by Reluk
Ładna sztuka, widziana 25 grudnia na obwodnicy Warszawy (wlokłem się prawym 100kmh na tempomacie)
-
Reluk
- Nowicjusz
- Auto: Insignia 2.0 T 4x4
- Otrzymał piwo: 1 raz
Ciekawe czemu akurat do do 2.0T z 250 koni wsadzili nowa skrzynie 6T70. Chudy. pisze:Diesel 2.0 i benzyna 2.8 mają af40. Z tego co się orientuję to 2.0T benzyna (250 KM) ma 6T70 a 1.6 diesel i 16T benzyna 6T45
Wysłane z mojego I4213 przy użyciu Tapatalka
Dzieki panowie
A tu małe świąteczne mody, dorzucony Icar oraz nakładki na pedały.
Niestety duży wydatek miałem z regeneracja haldexa także zakup felg i obniżenie zawieszenia musi poczekać

Wysłane przy użyciu Tapatalka
-
bmag247
- Nowicjusz
- Auto: Insignia 2.0 CDTi
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2011
- Miasto:
Hej. Bardzo ładne auto i ładne wykresy. Niedawno kupiłem również 2.0T 250hp 4x4. Pocieszylem sie tydzień i skrzynia...jebła. Stoi u mechanika i sie naprawia. Mialem plany co do chipowania, ale po tym co się wydarzyło i odkryciu, że jest tam skrzynia 6T70, a nie AF40, już mi się odechciało... Jestem ciekaw czy to był pech czy ta skrzynia jest po prostu słaba
Dodano po 2 minutach 27 sekundach:
Tylko dodam, że nie wytrzymała dwóch startów spod świateł...
Dodano po 2 minutach 27 sekundach:
Tylko dodam, że nie wytrzymała dwóch startów spod świateł...Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
. Chudy.
- Forumowicz
- Auto: Buick Regal GS
- Miasto: Piła
Skrzynia ta jest bardzo wytrzymała, jednak wymiana oleju zgodnie z zaleniami GM powinna zostać wykonana co 35 tys (tak jest w USA). Wprowadzając ja na rynek europejski z tego co mi Panowie z opla w Pile powiedzieli producent nie zaleca wymiany oleju jednak diagnosci mówią że co 50 tys można zrobić. Co do jednostki wymiana oleju co 35 tys a w USA 12-16 tys ( przy tym samym oleju dexos 1drugiej generacji)
Wysłane z mojego HTC Desire 20 Pro przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego HTC Desire 20 Pro przy użyciu Tapatalka
-
Reluk
- Nowicjusz
- Auto: Insignia 2.0 T 4x4
- Otrzymał piwo: 1 raz
bmag247 a jaki przebieg że skrzynia padła?
Ja nie namawiam ale polecam chipa
naprawdę wg mnie jest dużo lepiej i tak jak Chudy pisze dbać o wymianę oleji. Ja już w skrzyni wymieniłem statycznie i dynamicznie olej, póki co jeździ
olej w silniku max 10tys i wymiana i wymieniam w ASO, ciekawe jaki olej leja...
Co do chipa to zawsze możesz podnieść ale nie aż tak, ja miałem spore braki względem serii więc różnica odczuwalna.
Ładna sztuka, oby było już tylko lepiej!
Ja nie namawiam ale polecam chipa
Co do chipa to zawsze możesz podnieść ale nie aż tak, ja miałem spore braki względem serii więc różnica odczuwalna.
Ładna sztuka, oby było już tylko lepiej!
-
bmag247
- Nowicjusz
- Auto: Insignia 2.0 CDTi
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2011
- Miasto:
Przebieg niecałe 160tyś. Potwierdzony. Auto kupione od osoby prywatnej, chwile temu ściągnięte z Niemiec. Sprawdzone naprawdę dokładnie, chociaż wiadomo, że skrzynie to musiałbym rozebrać żeby być pewnym. Miałem spore plany względem tego auta pod kątem tuningu, ale teraz to nie wiem czy ma to sens. Chciałem lepszy, porządny IC, wydech, mapa. Tylko co mi po tym jak będę jeździł z duszą na ramieniu, że skrzynia znowu klęknie jak mocniej przycisnę
Jak dzisiaj w końcu trafiłem na Twój wątek to mnie trochę natchnęło. Czekam jeszcze na dokładną wycenę naprawy od mechanika. Niestety zmartwił mnie tym, że nie ma możliwości 100% wyczyszczenia elektrozaworów z opiłków. A auto jest sztos totalny dla mnie pod wzgledem wyposażenia i komfortu jazdy w porównaniu do poprzedniej mojej insignii więc nie chciałbym się rozstawać.