--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuInsignia GSi 2.0T - Silberblitz by Wassermann
- Wonkybusiness
- Nowicjusz
- Auto: Insignia
- Kod silnika: B15XFT
- Rok produkcji: 2017
- Miasto: Bełchatów
- Postawił piwo: 3 razy
- Otrzymał piwo: 2 razy
Re: Insignia GSi 2.0T - Silberblitz by Wassermann
Powiem tak w mojej nie mam żadnej powłoki i na lakierze szczególnie zderzak owady już wyżarły lakier nic już się z tym nie zrobi. Pewnie przy zwrocie za 3 lata będą kręcić nosem na to ale cóż. Lato z jednej strony jest spoko ale zaś z drugiej te owady po prostu masakra. 
- Krzychu99
- Użytkownik
- Auto: Kura
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2020
- Miasto: Bielsko-Biała
- Postawił piwo: 11 razy
- Otrzymał piwo: 17 razy
Na owady najlepszy patent to bezbarwna folia PPF. Na aucie jest niewidoczna, przed zdaniem auta folia out i masz dziewiczy przód. Sporo aut się okleja jeszcze przed wyjazdem z salonu. Można zabezpieczyć wszystko łącznie z lampami. Rozwiązanie zdecydowanie mniej upierdliwe od powłok, które są raczej skierowane do maniaków dbania o czystość niż zwykłych użytkowników.
-
Resoviak
- Forumowicz
- Auto: Opel Insignia
- Kod silnika: B20DTH
- Rok produkcji: 2018
- Miasto: Rzeszów
- Postawił piwo: 7 razy
Gtechniq robi jedne z lepszej jakości powłok z tego co wyczytałem, też na nich postawiłem. Jesteś zadowolona?
- dokia
- Ekspert
- Auto: Jaguar E-Pace 250hp
- Miasto: z Mazur :)
- Postawił piwo: 261 razy
- Otrzymał piwo: 121 razy
- Kontakt:
Tak, jestem. Ta wtedy była najdroższa i podobno najtwardsza. 7 lat gwarancji na nią jest. No i amerykański Air Force One był nią pokryty
to oczywiście nie ma znaczenia ale przeczytałam w reklamie powłoki 
Radio 357 :)
-
Resoviak
- Forumowicz
Ja nawiążę jeszcze do tych owadów. Odebrałem dzisiaj auto, lśni jak moja glaca po nakremowaniu, felgi jak nowe, ciekawy jestem ile to się utrzyma. Ale do rzeczy: czytam gwarancję 5 letnią i:wassermann pisze: Jak dla mnie niewypał - owady trzeba od razu zmywać, bo zrobią ubytek,
M.
tak więc to chyba od powłoki zależy.Gwarancja Gtechniq Crystal Serum Light ma zastosowanie w przypadkach wymienionych poniżej:
Jeśli zabezpieczone powierzchnie samochodów zostaną uszkodzone przez soki drzew, ptasie odchody, działanie obumarłych owadów, plamy ze smoły, lub szkodliwe promieniowanie słoneczne UV, Gtechniq w porozumieniu z Akredytowanym Detailerem Gtechniq naprawi lub wyczyści (według uznania Akredytowanego Detailera Gtechniq) uszkodzony obszar bez kosztów dla właściciela.
- dokia
- Ekspert
- Kontakt:
Black ma na 7, Light mógłbyś sam sobie nawet położyć bo można ją kupić na ich stronie. Black tylko przez studio detailingu, tak o jej ludziom nie sprzedają - czyżby można coś zepsuć kładąc ją nieprofesjonalnie?
-
Resoviak
- Forumowicz
Yyyy ... nie wiem czy robią jeszcze Black. Light jest na 5 lat a Crystal Serum Ultra na 9. O Black nie słyszałem.
- dokia
- Ekspert
- Kontakt:
Może to teraz nazywa się Ultra? Ja nie śledzę teraz tych powłok. Moja z 2017, akurat w sierpniu skończyła trzy lata.
Opis ze studia:
edit/ już wiem, to ta najdroższa, najtwardsza i z opisem Proffesional. Nie każdy detailer może ją położyć. Nie każdy zakład ma akredytację na to. Light możesz sobie zamówić i kupić i położyć sam
Opis ze studia:
Spoiler:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Spili
- Nowicjusz
- Auto: Insignia GSi 2.0T
- Rok produkcji: 2022
- Miasto: Dąbrowa G.
- Otrzymał piwo: 1 raz
No to skromniutko z przebiegiem 
Słabo coś się nią "nacieszasz"
Swoją GSi odbierałem w 5 miesięcy po Tobie... U mnie na dzisiaj 57k km nakręcone
Też klocki przód wymieniałem po podobnym przebiegu...Ale podczas wymiany miałem jazdę z Masterlease... Nie dali zgody na wymianę na klocki Brembo
I powiedzieli że jest ich zgoda na założenie zamienników i to zamienników do wersji NIE GSi 
Dawno się tak nie wk* jak z nimi przez tel. gadałem. Dealer jasno im odmówił założenia zamienników do GSi i po kilku godzinach wymiany maili i telefonów dostali łaskawie zgodę na Brembo :/
A poza tym dostałem od dealera wezwanie na akcję serwisową GSi do odklejających się listw progowych. Faktycznie lewą stronę przeklejali...
Generalnie jestem BARDZO zadowolony z tej furki
Gęba się cieszy...
Tak się cieszy że... przedłużyłem wynajem o kolejny, trzeci rok
Słabo coś się nią "nacieszasz"
Swoją GSi odbierałem w 5 miesięcy po Tobie... U mnie na dzisiaj 57k km nakręcone
Też klocki przód wymieniałem po podobnym przebiegu...Ale podczas wymiany miałem jazdę z Masterlease... Nie dali zgody na wymianę na klocki Brembo
Dawno się tak nie wk* jak z nimi przez tel. gadałem. Dealer jasno im odmówił założenia zamienników do GSi i po kilku godzinach wymiany maili i telefonów dostali łaskawie zgodę na Brembo :/
A poza tym dostałem od dealera wezwanie na akcję serwisową GSi do odklejających się listw progowych. Faktycznie lewą stronę przeklejali...
Generalnie jestem BARDZO zadowolony z tej furki
Tak się cieszy że... przedłużyłem wynajem o kolejny, trzeci rok
-
Marek0
- Użytkownik
- Auto: Insignia GS 2019
- Miasto: Opole
- Postawił piwo: 2 razy
- Otrzymał piwo: 4 razy
Wasserman - jakiś czas temu pisałeś ,że przy 33tys wymieniłeś klocki,a ja chwaliłem się, że zrobię drugie tyle co Ty. AJ zrobiłem ponad 60tys,a tu tak mi się wydawało po oględzinach przez felgę ,że jest tak super. Przód 10mm,tył 6mm ,nie uda się 
. Ciekawi mnie ten tył czy to przez jazdę w mieście i samoczynne hamowanie auta przy małych prędkościach, tył gorzej?Insignia ma słabsze hamulce o AJ ,stylu nie zmieniłem
a sedan waży prawie tak samo co sedan AJ. Może klocki kiepskie, żeby tył miał również te 10mm byłoby super
.
- wassermann
- Zapaleniec
- Kod silnika: B20NFT
- Miasto: nec temere, nec timide
- Otrzymał piwo: 40 razy
Przedwczoraj kolejny roczny przegląd przy zasmucająco niskim przebiegu ok. 35 tys. km. Nie ma gdzie i kiedy dalej jeździć
W motogodzinach będzie więcej, bo auto toczy się po mieście zamiast tam, gdzie czuje się najlepiej czyli na dalekich przelotach.
Do wymiany poszły klocki z tyłu. Nie były jeszcze do cna zużyte, ale jako że szykuje się wyjazd urlopowy, to chciałem zamknąć temat zawczasu i jeszcze mieć chwilę na dotarcie. Po 20 km samochód jakby nie chciał mocniej hamować, heh. Tylne hamulce jednak są baaaardzo ważne! Trzeba na razie jeździć z dodatkową rozwagą.
Po urlopie mam się zjawić na obserwację zaczątków nieszczelności na wejściu wału napędowego do modułu Twinstera. Na razie jest niewielkie "zapocenie". Zaufany mech mocno podkreślał różnicę między wyciekiem a zapoceniem. Wycieku nie ma, posadzka w garażu bez śladu. Części na razie też nie ma. Podobno w ostatnim czasie zdążyli już opracować procedurę naprawczą, bo Insignie zaczęły zjawiać się z tą przypadłością. Co ma też swoje odzwierciedlenie w postach na forach. Trzy lata i proszę bardzo
Dobrze, że gwarancja przedłużona.
M.
Do wymiany poszły klocki z tyłu. Nie były jeszcze do cna zużyte, ale jako że szykuje się wyjazd urlopowy, to chciałem zamknąć temat zawczasu i jeszcze mieć chwilę na dotarcie. Po 20 km samochód jakby nie chciał mocniej hamować, heh. Tylne hamulce jednak są baaaardzo ważne! Trzeba na razie jeździć z dodatkową rozwagą.
Po urlopie mam się zjawić na obserwację zaczątków nieszczelności na wejściu wału napędowego do modułu Twinstera. Na razie jest niewielkie "zapocenie". Zaufany mech mocno podkreślał różnicę między wyciekiem a zapoceniem. Wycieku nie ma, posadzka w garażu bez śladu. Części na razie też nie ma. Podobno w ostatnim czasie zdążyli już opracować procedurę naprawczą, bo Insignie zaczęły zjawiać się z tą przypadłością. Co ma też swoje odzwierciedlenie w postach na forach. Trzy lata i proszę bardzo
M.
- mazmarcin
- Klubowicz
- Auto: Insignia ST
- Kod silnika: D20DTR
- Miasto: Wodzisław Śląski
- Postawił piwo: 18 razy
- Otrzymał piwo: 143 razy
Ciekawe , jutro będę w aso na kampanii. Czy też coś tam u mnie zobaczą. Sam nic nie widzę.
-
Marek0
- Użytkownik
- Auto: Insignia GS 2019
- Miasto: Opole
- Postawił piwo: 2 razy
- Otrzymał piwo: 4 razy
Faktycznie szkoda tego GSI do miasta
. Z tym przebiegiem warto zostać z autem dłużej ,szkoda kasy na nowe auto przy takich przebiegach
. Wycieki oleju to przypadłość opli od lat 90-tych, wcześniej nie pamiętam
. Jak widać nic się nie zmieniło , czy to opel flagowy z full opcją , czy też maluch segmentu B. Sąsiada insignia A krwawi, drugiego Meriwa(pierwsi właściciele). Mój nowy poprzedni, oraz wcześniejszy używany . Żeby nie to, auta bezawaryjne, opel uszczelek nie potrafi robić
. Moja insignia od Twojej chyba pół roku młodsza, 44tys i aż w szoku jestem sucho
. Pewnie to kwestia czasu
. Również mało śmigam , z roku na rok coraz mniej ,zazwyczaj było 25/30 tys rocznie.
- wassermann
- Zapaleniec
U mnie to delikatna plama na obudowie Twinstera, po prostu jakbyś tam rozpylił cienką warstwę oleju z brudem. Przed przeglądem robiłem badanie techniczne, zresztą prowadził je mój zaprzyjaźniony mistrz z ASO i zarazem diagnosta, oglądaliśmy wspólnie auto na podnośniku i wskazał to miejsce do obserwacji, bo "temat już znany i to jest właśnie początek". Sam pewnie bym się wahał co o tym myśleć, bo to przecież pod spodem i syf zbiera, ale jednak tłuste być nie może.
Poprzednia Insignia A 4x4 w moich rękach 3 lata i był spokój, ale drugiemu użytkownikowi po 4. roku też zapocił się układ, poszło od strony eLSD (prawa półośka.)
Silniki i napęd przód bez problemu z wyciekami. W Vectrze C (kupiłem trzyletnią przez ponad 5 lat) też był spokój, tak więc nie mam złych doświadczeń w tym względzie.
M.
Poprzednia Insignia A 4x4 w moich rękach 3 lata i był spokój, ale drugiemu użytkownikowi po 4. roku też zapocił się układ, poszło od strony eLSD (prawa półośka.)
Silniki i napęd przód bez problemu z wyciekami. W Vectrze C (kupiłem trzyletnią przez ponad 5 lat) też był spokój, tak więc nie mam złych doświadczeń w tym względzie.
M.
-
norbi333
- Ekspert
- Auto: INNE
- Miasto: Suwałki
- Otrzymał piwo: 39 razy
Myślałem o kolejnej Insigni najchętniej GSI ,ale jak ma przy 39 tyś km jużwycieki to chyba pójdę w Skodę
- Jaromat
- Użytkownik
- Miasto: OKR
- Otrzymał piwo: 3 razy
Wassermann u mnie niby brakowało 0,4l i na posadzce w garażu grama oleju nie było, szkoda a taki miał być niby bezawaryjny, jak narazie jest oprócz mojej to jeszcze dwie sztuki z tym problemem.
- yerry
- Prezes ICP
- Auto: Insignia B GS
- Moje auto: viewtopic.php?f=52&t=8653
- Miasto: Kraków
- Postawił piwo: 26 razy
- Otrzymał piwo: 99 razy
- Kontakt:
Dodajnorbi333 pisze:Myślałem o kolejnej Insigni najchętniej GSI ,ale jak ma przy 39 tyś km jużwycieki to chyba pójdę w Skodę
na końcu bo nie wszyscy złapią że żartujesz Wymiana na HMI2.5 z Android Auto CarPlay | Aktywacja Android Auto | Aktywacja kamery cofania
https://insipro.pl/
https://insipro.pl/
- Spili
- Nowicjusz
- Rok produkcji: 2022
- Miasto: Dąbrowa G.
- Otrzymał piwo: 1 raz
Wasserman.
Z tego co pamiętam to Tobie leasing się już chyba skończył.
Wykupywałeś? Zostajesz z nią?
Z tego co pamiętam to Tobie leasing się już chyba skończył.
Wykupywałeś? Zostajesz z nią?
- wassermann
- Zapaleniec
@Spili,
Jeszcze rok, bo wziąłem na cztery lata.
Nie wiem co dalej, zobaczę na pocz. 2022 r. Wówczas będzie już wiadomo np. co ze zmianami podatkowymi oraz w obszarze leasingu (w tym odsprzedaży po wykupie - i czy zapowiadane drastyczne zmiany obejmą także umowy zawarte przed wejściem zmian w życie - czyli moją.)
Na pewno spróbuję zawnioskować w banku o przedłużenie umowy lub nowy leasing, jeśli "Opel Drive Plan" jako taki nie może przekroczyć 4 lat. Zobaczę czy będzie propozycja i na ile wyceniona. Gwarancję wykupiłem na lat 5 i ten okres wyznacza dla mnie kres przygody z Insią. Ze względu na znikomy przebieg nie chciałbym kończyć jej wcześniej, a do tego po prostu lubię ten samochód (mimo krytycznej oceny kilku cech.) Na pewno nie wykorzystuję jej możliwości, bo nie mam kiedy, a w innych przypadkach wsiadam w mniejsze auto, bo Insi za duża albo nie nadaje się do tłuczenia po dziurach i ciasnych parkingach.
Kwotę wykupu po 4. roku mam 60,400 zł netto, a to jest niewiele - duży spadek wartości. Ciekawie byłoby ją wykupić i po pół roku wystawić na sprzedaż - o ile przepisy się nie zmienią. Podobno auta używane mocno poszły w górę... Choć nie wiem czy mówimy także o tych mało używanych. Z drugiej strony taka Insignia może być niesprzedawalna. Szeroka publika poogląda, popodziwia - i wybierze Audi A6 cokolwiek wypierdziane, no ale Audi
Taka Insi na full wypasie krótko używana, za dość wysoką cenę, to propozycja raczej tylko dla koneserów marki. A "koneser marki Opel" dziwnie brzmi, prawda?
M.
Jeszcze rok, bo wziąłem na cztery lata.
Nie wiem co dalej, zobaczę na pocz. 2022 r. Wówczas będzie już wiadomo np. co ze zmianami podatkowymi oraz w obszarze leasingu (w tym odsprzedaży po wykupie - i czy zapowiadane drastyczne zmiany obejmą także umowy zawarte przed wejściem zmian w życie - czyli moją.)
Na pewno spróbuję zawnioskować w banku o przedłużenie umowy lub nowy leasing, jeśli "Opel Drive Plan" jako taki nie może przekroczyć 4 lat. Zobaczę czy będzie propozycja i na ile wyceniona. Gwarancję wykupiłem na lat 5 i ten okres wyznacza dla mnie kres przygody z Insią. Ze względu na znikomy przebieg nie chciałbym kończyć jej wcześniej, a do tego po prostu lubię ten samochód (mimo krytycznej oceny kilku cech.) Na pewno nie wykorzystuję jej możliwości, bo nie mam kiedy, a w innych przypadkach wsiadam w mniejsze auto, bo Insi za duża albo nie nadaje się do tłuczenia po dziurach i ciasnych parkingach.
Kwotę wykupu po 4. roku mam 60,400 zł netto, a to jest niewiele - duży spadek wartości. Ciekawie byłoby ją wykupić i po pół roku wystawić na sprzedaż - o ile przepisy się nie zmienią. Podobno auta używane mocno poszły w górę... Choć nie wiem czy mówimy także o tych mało używanych. Z drugiej strony taka Insignia może być niesprzedawalna. Szeroka publika poogląda, popodziwia - i wybierze Audi A6 cokolwiek wypierdziane, no ale Audi
Taka Insi na full wypasie krótko używana, za dość wysoką cenę, to propozycja raczej tylko dla koneserów marki. A "koneser marki Opel" dziwnie brzmi, prawda?
M.
- Jaromat
- Użytkownik
- Miasto: OKR
- Otrzymał piwo: 3 razy
Koneser to chyba się do nich
zaliczam, znalazlem w salonie opla insignie HB z 15 roku 2.0 biturbo bez 4x4 82 tys km, AT opc line, DAB + i wiele innych bajerów, swoje kosztuje bo ponad 16 tys euro no i właśnie mam klina w głowie, zero adblue, zero start stop, sorki za spam Wassermann 
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.