Tam w Twoich rejonach to wszak kierowcy chorują na jakąś "pomroczność jasną"
--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuInsignia A Dokia
- dokia
- Ekspert
- Auto: Jaguar E-Pace 250hp
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2020
- Miasto: z Mazur :)
- Postawił piwo: 261 razy
- Otrzymał piwo: 121 razy
- Kontakt:
Re: Insignia Dokia
I dopiero zobaczyłeś? 

kiedyś o tym było głośno, ale to też wcześniej niż trzy lata temu.
Radio 357 :)
- dare50
- Zapaleniec
- Auto: Insignia 4x4 COSMO
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2011
- Miasto: Wejherowo
- Postawił piwo: 30 razy
- Otrzymał piwo: 38 razy
No gdzie teraz ? od razu Dorota a to nie było w moich tylko po Stolicą , i tak się bujam z tym , ale raczej na wiosnę wymienię szybę bo na zimę to szkoda , może dojdzie jeszcze jakaś dziura 
- dokia
- Ekspert
- Kontakt:
Jesteś kolekcjonerem dziur? 

Ja dziś podsumowałam spalanie mojej od wyjazdu z fabryki. Średnia tej mojej turbolotki wyszła 11,6litra/100km. Uwzględnia ona wszystkie pory roku a więc i wielkie mrozy na tej mojej dalekiej północy , a nie stoi przecież w grzanym garażu i mimo, że zimą pali na dotyk to jeździ na zimnym silniku osiągając chwilowe spalanie 39,9
Uwzględnia też upały i klimatyzację działająca na maxa, a także moją grzeczną jazdę oraz tę gdy budzi się w kierowcy czasem rasowa diablica
No i cóż, auto lata 9ty rok, wlano w nie paliwa już na ponad 100tys zł. Zaraz będzie 21 tys litrów. Ależ my karmimy te koncerny paliwowe tym naszym posiadaniem aut. 
Ja dziś podsumowałam spalanie mojej od wyjazdu z fabryki. Średnia tej mojej turbolotki wyszła 11,6litra/100km. Uwzględnia ona wszystkie pory roku a więc i wielkie mrozy na tej mojej dalekiej północy , a nie stoi przecież w grzanym garażu i mimo, że zimą pali na dotyk to jeździ na zimnym silniku osiągając chwilowe spalanie 39,9
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- dare50
- Zapaleniec
no to taką mniejszą cysternę wypaliłaś , no rzeczywiście te 2.0 T to smoczyca , no kolekcjonuje dziury bo to nie jedna , ale na przeglądzie przechodzi , raz przez te 3 lata miałem kontakt z Panami i widocznie nie jest tak źle
- dokia
- Ekspert
- Kontakt:
Ale kiedy nie widać.
Nie znalazłbyś gdzie to.

Aplikacja łatwa, ja oczywiście panikowałam, ale mój syn wszystko zrobił spokojnie i zgodnie z instrukcją dołączoną do zestawu i z tutorialem. Koszt zestawu K2 glass doctor to 45zł. U mnie nie ma w sklepach motoryzacyjnych tego od ręki, ale było do odebrania następnego dnia rano.
Nie znalazłbyś gdzie to.
Aplikacja łatwa, ja oczywiście panikowałam, ale mój syn wszystko zrobił spokojnie i zgodnie z instrukcją dołączoną do zestawu i z tutorialem. Koszt zestawu K2 glass doctor to 45zł. U mnie nie ma w sklepach motoryzacyjnych tego od ręki, ale było do odebrania następnego dnia rano.
- mazmarcin
- Klubowicz
- Auto: Insignia ST
- Kod silnika: D20DTR
- Rok produkcji: 2018
- Miasto: Wodzisław Śląski
- Postawił piwo: 18 razy
- Otrzymał piwo: 143 razy
- Wonkybusiness
- Nowicjusz
- Auto: Insignia
- Kod silnika: B15XFT
- Rok produkcji: 2017
- Miasto: Bełchatów
- Postawił piwo: 3 razy
- Otrzymał piwo: 2 razy
9 lat jednym autem? O pięknie podziwiam Cię. Mnie po roku użytkowania samochód się nudzi i koleiny
chociaż jakbym kupił takie volvo v90/v60 to z 7 lat pośmigałbym.
o ile by silnik wytrzymał heh
//Aa dopiero teraz zajarzyłem że auto samo w sobie ma 9 lat a nie Ty nim tyle jeździsz
pardon
//Aa dopiero teraz zajarzyłem że auto samo w sobie ma 9 lat a nie Ty nim tyle jeździsz
- wassermann
- Zapaleniec
- Auto: Insignia GSi 2.0T
- Kod silnika: B20NFT
- Miasto: nec temere, nec timide
- Otrzymał piwo: 40 razy
Zależy ile kto jeździ. Mi niecałe 3 lata z poprzednią Insią minęły zdecydowanie za szybko! Mimo, że mnie wkurzyła awariami, to miała wiele wspaniałych cech. Ale musiałem tak postąpić, by załapać się na nową Insi B GSI 2.0T. I już 2 lata z nią - też za szybko minęły.
Aż ostatniej nocy sobie godzinę pojeździłem na wylotówkach z miasta, ot tak, dla przyjemności. Nie mam zbyt wielu okazji jeździć, to sobie je stwarzam, zwłaszcza że żona zameldowała jakiś tam dziwny odgłos w aucie, to próbowałem go potwierdzić - bezskutecznie, ale przy okazji z 8 litrów przepaliłem
M.
Aż ostatniej nocy sobie godzinę pojeździłem na wylotówkach z miasta, ot tak, dla przyjemności. Nie mam zbyt wielu okazji jeździć, to sobie je stwarzam, zwłaszcza że żona zameldowała jakiś tam dziwny odgłos w aucie, to próbowałem go potwierdzić - bezskutecznie, ale przy okazji z 8 litrów przepaliłem
M.
- dokia
- Ekspert
- Kontakt:
Ja uwielbiam nocą jeździć
nie wkurzają mnie żadne telepy co się telepią po drogach w dzień , gdyż do nocy dotelepią się do swoich garaży. Nawet jak muszę wyjechać o świcie i wrócić po północy z pracą 12h w centralnej Polsce , to jest to fajny dzień i lubię tak
już mi wygasła potrzeba gniazdowania chyba 
Uwielbiam kawę na Orlenie w gorący poranek, gdy drży powietrze nad asfaltem, uwielbiam zapach tankowanej benzyny, no i uwielbiam czasem te konie pogonić, tylko ta policja

. Wiem, dziwna jestem...
No i dobrze 

No i jak już dojedziemy do mety i zabieram z niej swoje rzeczy a ona cyka bo rozgrzane hamulce oddają ciepło już na spokojnie, to chce mi się ją poklepać po grzbiecie jak dobrego konia że wróciłyśmy bezpiecznie, ale Toto grzywy nie ma
Uwielbiam kawę na Orlenie w gorący poranek, gdy drży powietrze nad asfaltem, uwielbiam zapach tankowanej benzyny, no i uwielbiam czasem te konie pogonić, tylko ta policja
No i jak już dojedziemy do mety i zabieram z niej swoje rzeczy a ona cyka bo rozgrzane hamulce oddają ciepło już na spokojnie, to chce mi się ją poklepać po grzbiecie jak dobrego konia że wróciłyśmy bezpiecznie, ale Toto grzywy nie ma
- wassermann
- Zapaleniec
- Auto: Insignia GSi 2.0T
- Kod silnika: B20NFT
- Miasto: nec temere, nec timide
- Otrzymał piwo: 40 razy
Ja klepię w znaczek na dupci, tzn. na klapie bagażnika ;)Albo trącam w znaczek na kierownicy, a po większych trasach składam buziaka za wspólny bezpieczny powrót do domu
Zależymy od siebie - ona od mojej ręki i zmysłów, a ja od jej kondycji i fochów...
Nocą fajna jazda, tylko te cholerne zwierzaki... Na dwupasmówce, którą wczoraj jeździłem, kilka świeżych trucheł jakiś futerkowych, przy obwodnicy Trójmiasta (Matarnia) jakieś rogacze, a niedawno nawet stado dzików przecięło 2 kilkupasmowe jezdnie... Wczoraj nie spotkałem dzików, ale za to ludzki dureń na wstecznym się trafił. A już to, że na technicznie super odcinku A1 dwa czy nawet trzy razy wskoczył łoś przez ogrodzenie (pod Pelplinem) - nie mam pytań.
M.
Nocą fajna jazda, tylko te cholerne zwierzaki... Na dwupasmówce, którą wczoraj jeździłem, kilka świeżych trucheł jakiś futerkowych, przy obwodnicy Trójmiasta (Matarnia) jakieś rogacze, a niedawno nawet stado dzików przecięło 2 kilkupasmowe jezdnie... Wczoraj nie spotkałem dzików, ale za to ludzki dureń na wstecznym się trafił. A już to, że na technicznie super odcinku A1 dwa czy nawet trzy razy wskoczył łoś przez ogrodzenie (pod Pelplinem) - nie mam pytań.
M.
- dare50
- Zapaleniec
No właśnie gdyby nie ta zwierzyna to nocna jazda bardzo fajna, oprócz jazdy w deszczu albo w śniegu , ostatnio jak jeżdżę do stolicy to jadę A1 do Torunia a potem 10 do stolicy i tak tez z powrotem i tam jest dużo lasów i jak zdarzy się wracać nocą to z sercem na ramieniu bo przy 100 to praktycznie zero szans .
- dokia
- Ekspert
- Kontakt:
Też miałam łosia na Esce. Wbiegł nie wiem skąd i zawrócił , ale wszyscy dali po heblach ostro. A niby są ogrodzenia. Jak jechałam nad morze to borsuka przebuksowałam między kołami, trochę mnie tam postukał i potem też z duszą na ramieniu jechałam czy nic te stworzenie nie uszkodziło z tych rurek i przewodów
i patrzyłam czy nie pojawia się żadna niefajna kontrolka. Mój kolega na nagle zmaterializowanym na drodze dziku zaliczył szkodę całkowitą. No nie jest bezpiecznie, to fakt.
- mnieteczek
- Użytkownik
- Auto: PEUGEOT 508 GT
- Rok produkcji: 2019
- Miasto: Jastrzębie-Zdrój
- Postawił piwo: 5 razy
- Otrzymał piwo: 21 razy
Też zdecydowanie wolę nocną jazdę, co do zwierzyny fakt ,ale na nią nie mamy wpływu, bardziej mnie irytują poubierani na czarno ludzie błąkający się jak ćmy poboczami. Teraz mam tę przewagę że w aucie jest nightvision i asystenci awaryjnego hamowania(teraz dopiero widzę ile nie widziałem w nocy na drodze wcześniej
)
Wysłane z Galaxy S20
)Wysłane z Galaxy S20

- dokia
- Ekspert
- Kontakt:
No nie, też nie usiedziałabym tyle czasu w jednym aucie. W grudniu te obecne zamortyzowało się do zera, w grudniu też zacięcie szukałam kolejnego auta, nie dogadałam się tam gdzie bardzo chciałam, dałam sobie dwa miesiące luzu aby wiosną zaatakować i nastała zaraza covida, teraz tak niezbyt w te auta inwestować , nie wiem kiedy lepiej sprzedać czy kupić. Zainwestowałam w apartament dla siebie i wożę się tą moją nieopłacalną już w DG Insignią. Ale że ona nic nie potrzebuje oprócz tankowania, bo żercza jest i diety nie trzyma, to i nie ma co wyskakiwać przed szereg. Niech się ta zaraza uspokoi, to się zdecyduje co dalej, może wyprzedaże rocznika będą jakieś fajne zimą?Wonkybusiness pisze: ↑13 sie 2020, o 12:509 lat jednym autem? O pięknie podziwiam Cię. Mnie po roku użytkowania samochód się nudzi i koleinychociaż jakbym kupił takie volvo v90/v60 to z 7 lat pośmigałbym.
o ile by silnik wytrzymał heh
//Aa dopiero teraz zajarzyłem że auto samo w sobie ma 9 lat a nie Ty nim tyle jeździszpardon
- mazmarcin
- Klubowicz
- Auto: Insignia ST
- Kod silnika: D20DTR
- Miasto: Wodzisław Śląski
- Postawił piwo: 18 razy
- Otrzymał piwo: 143 razy
Dorota tego Ci brakujedokia pisze: ↑13 sie 2020, o 15:12Ja uwielbiam nocą jeździćnie wkurzają mnie żadne telepy co się telepią po drogach w dzień , gdyż do nocy dotelepią się do swoich garaży. Nawet jak muszę wyjechać o świcie i wrócić po północy z pracą 12h w centralnej Polsce , to jest to fajny dzień i lubię tak
już mi wygasła potrzeba gniazdowania chyba
Uwielbiam kawę na Orlenie w gorący poranek, gdy drży powietrze nad asfaltem, uwielbiam zapach tankowanej benzyny, no i uwielbiam czasem te konie pogonić, tylko ta policja![]()
. Wiem, dziwna jestem...
No i dobrze
No i jak już dojedziemy do mety i zabieram z niej swoje rzeczy a ona cyka bo rozgrzane hamulce oddają ciepło już na spokojnie, to chce mi się ją poklepać po grzbiecie jak dobrego konia że wróciłyśmy bezpiecznie, ale Toto grzywy nie ma![]()
Pobierz sobie
http://ulub.pl/szukaj.html?q=r%C5%BCenie+konia