--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuAuta Dokii
- dokia
- Ekspert
- Auto: Jaguar E-Pace 250hp
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2020
- Miasto: z Mazur :)
- Postawił piwo: 261 razy
- Otrzymał piwo: 121 razy
- Kontakt:
Re: Auta Dokii
Na szczęście teraz dają do tego grzana szybę i grzane wycieraczki. To chyba bardziej bajer niż poprawienie Aerodynamiki.
Radio 357 :)
- IBZI
- Moderator
- Auto: Insignia 2.0
- Kod silnika: A20DT
- Rok produkcji: 2013
- Miasto: Gliwice
- Postawił piwo: 8 razy
- Otrzymał piwo: 42 razy
Re: Auta Dokii
Aerodynamika to jedno, drugie to ochrona pieszych podczas wypadku. Nie wiem ile to rzeczywiście daje, ale podobno były robione jakieś badania i to ma sens...wassermann pisze: ↑7 maja 2026, o 23:36"Schowane" wycieraczki to miała już Octavia IIZdjęcie piór tylko po ustawieniu ramion w pionie (naciśnięcie dźwigni wycieraczek po wyłączeniu zapłonu.)
Nie wiem po co Octavii tak wysublimowana aerodynamika. Wiem natomiast, że przeklinam ten SHIT jako jedyne chyba nieprzemyślane rozwiązanie Skody ("Skoda = przemyślane rozwiązania!). Zapraszam w zimie, gdy wycieraczki trzeba wydobywać ze śniegu zalegającego w tej niszy. Albo, co gorzej, z lodu (śnieg z szyby topi się za dnia i spływa tam gdzie wycieraczki, a w nocy zamarza... Gratuluję jak ktoś musi po tym szybko przygotować auto do jazdy.
M.