--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------Obrazek Zobacz nasz portal klubowy ---------------Obrazek Polub naszą stronę na Facebooku ---------------Obrazek Dołącz do naszej Grupy na Facebooku

Auta Dokii

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
dokia
Ekspert
Auto: Jaguar E-Pace 250hp
Kod silnika: inny
Rok produkcji: 2020
Miasto: z Mazur :)
Postawił piwo: 261 razy
Otrzymał  piwo: 121 razy
Kontakt:

Re: Auta Dokii

Post autor: dokia » wczoraj, o 05:32

Na szczęście teraz dają do tego grzana szybę i grzane wycieraczki. To chyba bardziej bajer niż poprawienie Aerodynamiki.
Radio 357 :)

Awatar użytkownika
IBZI
Moderator
Auto: Insignia 2.0
Kod silnika: A20DT
Rok produkcji: 2013
Miasto: Gliwice
Postawił piwo: 8 razy
Otrzymał  piwo: 42 razy

Re: Auta Dokii

Post autor: IBZI » wczoraj, o 09:58

wassermann pisze:
7 maja 2026, o 23:36
"Schowane" wycieraczki to miała już Octavia II :lol: Zdjęcie piór tylko po ustawieniu ramion w pionie (naciśnięcie dźwigni wycieraczek po wyłączeniu zapłonu.)

Nie wiem po co Octavii tak wysublimowana aerodynamika. Wiem natomiast, że przeklinam ten SHIT jako jedyne chyba nieprzemyślane rozwiązanie Skody ("Skoda = przemyślane rozwiązania!). Zapraszam w zimie, gdy wycieraczki trzeba wydobywać ze śniegu zalegającego w tej niszy. Albo, co gorzej, z lodu (śnieg z szyby topi się za dnia i spływa tam gdzie wycieraczki, a w nocy zamarza... Gratuluję jak ktoś musi po tym szybko przygotować auto do jazdy.

M.
Aerodynamika to jedno, drugie to ochrona pieszych podczas wypadku. Nie wiem ile to rzeczywiście daje, ale podobno były robione jakieś badania i to ma sens...

carvertical VIN check
ODPOWIEDZ

Wróć do „Auta klubowiczów”