--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuOpinia o ogłoszeniu
-
mati2460
- Nowicjusz
- Auto: Opel Insignia
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2010
- Miasto: Łabunie
- Postawił piwo: 3 razy
Re: Opinia o ogłoszeniu
Witam mam nadzieję że doświadczenie osób na tej grupie pomoże mi z zakupem auta. Chciałbym wam przedstawić oto ten samochód https://www.otomoto.pl/oferta/opel-insi ... CHhRC.html byłem oglądałem samochód ma jedną i to dość poważną wadę. Podczas jazdy próbnej gdy auto nie osiągnęło jeszcze temperatury nie przyśpieszałem dynamicznie wiec nie zauważyłem nieprawidłowości lecz gdy zacząłem gwałtowniej przyśpieszać wręcz pedał w podłogę podczas przyśpieszania auto zaczyna 2-3 razy szarpnąć na biegu.Sprzedawca przyznał się że w aucie jest do wymiany sprzęgło wraz z dwumasą i mówi że przyczyną szarpania jest właśnie dwumasa. No i mam wrażenie że podczas skrętu np. na skrzyżowaniu mam wrażenie że auto jest blokowane że po prostu tak jakby się przesuwało, czytałem na forum i niektórzy piszą że może to być problem z haldex.
- dare50
- Zapaleniec
- Auto: Insignia 4x4 COSMO
- Rok produkcji: 2011
- Miasto: Wejherowo
- Postawił piwo: 30 razy
- Otrzymał piwo: 38 razy
Dwumasa wątpię , miałem swoją zajechaną i nic nie szarpało tylko wpadał w wibracje , z tym haldexem to wystarczy wyjąc bezpiecznik i będzie wiadomo , jeśli blokuje to może być walnięty most albo coś elsd więc może być gruba sprawa , podnieść auto odpalić silnik i spróbować obracać tylne koła każde z osobna
- grzegorz13
- Zapaleniec
- Auto: Insignia 4x4 v6
- Kod silnika: A28NET
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Lubin
- Postawił piwo: 2 razy
- Otrzymał piwo: 10 razy
Kolego Skoczek wyposażenie sprawdzisz sam na http://opelvindekoder.pl/ natomiast wypadkowość na stronach jak podał kolega wyżej typu autobaza choć jest ich kilka.
Natomiast kolego mati w przypadku awarii napędu 4x4 będą podobne objawy, gdzie koszt naprawy może być znaczny, proponuję sprawdzić na kompie błędy i oddać auto przed zakupem do zakładu który się na tym zna i zweryfikuje usterkę. Zaproponuj iż udacie się autem do takiego zakładu co sprawdza i naprawia napędy i jeśli jest ok ty płacisz jeśli nie on i rezygnujesz z kupna, dwumasę jak padnięta to przeważnie słychać, więc ją bym wykluczył
Natomiast kolego mati w przypadku awarii napędu 4x4 będą podobne objawy, gdzie koszt naprawy może być znaczny, proponuję sprawdzić na kompie błędy i oddać auto przed zakupem do zakładu który się na tym zna i zweryfikuje usterkę. Zaproponuj iż udacie się autem do takiego zakładu co sprawdza i naprawia napędy i jeśli jest ok ty płacisz jeśli nie on i rezygnujesz z kupna, dwumasę jak padnięta to przeważnie słychać, więc ją bym wykluczył
- as pik
- Użytkownik
- Auto: Insignia
- Kod silnika: A20NHT
- Rok produkcji: 2017
- Miasto: Śląsk
- Postawił piwo: 22 razy
- Otrzymał piwo: 6 razy
Jeśli auto miało szkodę a właściciel naprawił na własną rękę lub sprzedał dalej... To możesz sobie szukać.
Poważny handlarz nie jest głupi. Jeśli już trafi się okazja to sobie to sprawdzi.
Są jednak ananasy... Sprzedają auta które mają nawet zdjęcia uszkodzeń. Na fanpagu AutoDNA często takie kwiatki odnajdują.
- grzegorz13
- Zapaleniec
Strony typu autobaza bazują na danych firm ubezpieczeniowych więc nie ma znaczenia czy auto naprawiane byłe przez właściciela w garażu, ASO czy innym zakładzie. Oczywiście z wiadomych przyczyn ASO najrzadziej naprawia takie auta dlatego raport z ubezpieczalni wiele daje przyszłemu właścicielowi informacji na temat historii auta. Nie wierzę iż handlarz który kupuje uszkodzone auto je sprawdza ! po co ? najczęściej tnie koszty naprawy ile się du i to stanowi główny minus takiego auta naprawionego byle jak po taniości. Dlatego gdy kupujący ma wiedzę na temat uszkodzeń zawsze warto obejrzeć te miejsca jak zostały naprawione.
- dokia
- Ekspert
- Auto: Jaguar E-Pace 250hp
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2020
- Miasto: z Mazur :)
- Postawił piwo: 261 razy
- Otrzymał piwo: 121 razy
- Kontakt:
Teraz ja zapytam. Tak poważnie, naprawdę, bo to z mojego ASO. Starczyłoby mi mocy i wszystkiego? no i kolor
taki chciałam już wcześniej, bo szukałam czarnej, potem czerwonej a kupiłam czekoladową
https://www.otomoto.pl/oferta/opel-insi ... Ctx43.html
Ja tam tuptałam wokół niej nie jeden raz, jak tam byłam ze swoją, a ta czerwona akurat była na placu. Czerwień bez perły w niej, ale i tak cudna.
Jak warto to po świętach się tam wybiorę i niech moją wyceniają i biorą w rozliczenie to bym miała jeden problem mniej. I cena do negocjacji- ciekawe ile to można znegocjować. Ktoś wie ile można znegocjować z dealerem?
Ja tam tuptałam wokół niej nie jeden raz, jak tam byłam ze swoją, a ta czerwona akurat była na placu. Czerwień bez perły w niej, ale i tak cudna.
Radio 357 :)
-
norbi333
- Ekspert
- Auto: INNE
- Miasto: Suwałki
- Otrzymał piwo: 39 razy
Z każdym inaczej się negocjuje.Pasuje to bierzesz i tyle. Kolor ładny,fajna opcja .
- dokia
- Ekspert
- Kontakt:
Jak ja nigdy nie negocjowałam ceny auta
no to pomóż.. ile mogę sobie "życzyć" mniej?
-
norbi333
- Ekspert
Idziesz.Mówisz,że ładna .Oddajesz swoją w rozliczeniu i jako stała klientka dopłacasz 100 tyś. i bierzesz:D
Oni 130 tyś ,a ty 110 i na 115 tyś stajecie
Oni 130 tyś ,a ty 110 i na 115 tyś stajecie
- dare50
- Zapaleniec
- Auto: Insignia 4x4 COSMO
- Rok produkcji: 2011
- Miasto: Wejherowo
- Postawił piwo: 30 razy
- Otrzymał piwo: 38 razy
To że znów bierzesz Opla to już powinien być rabat tak miał znajomy , kolor fajny tylko czy nie wypłowieje po 3 latach , tu mniej koni niż w Twoim starym , niby buda trochę lżejsza ale momentu też mało , musisz się przejechać to będziesz miała porównanie bo automat tez odejmuje , szkoda że nie ma 2.0 to by jechało
-
norbi333
- Ekspert
Te 200 koni pojedzie lepiej jak jej obecne 220.Przy okazji mniejsze spalanie.
- wassermann
- Zapaleniec
- Auto: Insignia GSi 2.0T
- Kod silnika: B20NFT
- Rok produkcji: 2018
- Miasto: nec temere, nec timide
- Postawił piwo: 3 razy
- Otrzymał piwo: 40 razy
Ładna bestyjka jest 
W testach 1.6 bardzo wysoko wypadała, a te 1.6T 200 KM miało ładne czasy, ale zawsze kojarzę manual, nie wiem na ile sprawdzi się automat. Szkoda tylko, że w 1.6T instalowali ten poprzedni 6-biegowy, a nie nowszy 8-b.
Doskonale oceniane właściwości trakcyjne i najlepsze wyniki hamowania w klasie - powtarzalne we wszystkich testach.
Felgi nie moja bajka, ale poza tym zdecydowanie wyróżni się ta niunia z tłumu, a także wśród innych Insignii.
Dla mnie największą wadą jest brak 4x4, ale Dokia do niego nie przywykła, więc żałować nie będzie.
Flex Ride jest? Jeśli tak, to kalkuluj...
Auto cenowo na poziomie doposażonego kompakta.
Z manualem fajnie zasuwa:
i nawet brzmi dobrze ten silnik
M.
W testach 1.6 bardzo wysoko wypadała, a te 1.6T 200 KM miało ładne czasy, ale zawsze kojarzę manual, nie wiem na ile sprawdzi się automat. Szkoda tylko, że w 1.6T instalowali ten poprzedni 6-biegowy, a nie nowszy 8-b.
Doskonale oceniane właściwości trakcyjne i najlepsze wyniki hamowania w klasie - powtarzalne we wszystkich testach.
Felgi nie moja bajka, ale poza tym zdecydowanie wyróżni się ta niunia z tłumu, a także wśród innych Insignii.
Dla mnie największą wadą jest brak 4x4, ale Dokia do niego nie przywykła, więc żałować nie będzie.
Flex Ride jest? Jeśli tak, to kalkuluj...
Auto cenowo na poziomie doposażonego kompakta.
Z manualem fajnie zasuwa:
i nawet brzmi dobrze ten silnik
M.
- grzegorz13
- Zapaleniec
Jak dla mnie to kolor za czerwony
A może ta https://www.otomoto.pl/oferta/opel-insi ... 292664c45b kolor ładniejszy a wyposażenie chyba podobne jak i cena
tu również podobna https://www.otomoto.pl/oferta/opel-insi ... Cv9Rt.html ta jest z MMCars więc mogą ją podstawi do salonu bliżej ciebie jak np. Warszawa
A może ta https://www.otomoto.pl/oferta/opel-insi ... 292664c45b kolor ładniejszy a wyposażenie chyba podobne jak i cena
tu również podobna https://www.otomoto.pl/oferta/opel-insi ... Cv9Rt.html ta jest z MMCars więc mogą ją podstawi do salonu bliżej ciebie jak np. Warszawa
- dokia
- Ekspert
- Kontakt:
Obie fajne. Ja jutro napiszę już e-mail do czerwonej jak wstanę, to może i do tych od razu wyślę. Dzięki 

między świętami a nowym rokiem zbytnio papierów nie zbiorę bo moje obie księgowe raczej na wolnym, (tj ta z pracy , jak i ta z DG) A już brałabym w leasing, aby mnie tak nie bolało. A jakby jeszcze moją Lalkę se wzięli, to całkiem byłoby super. Bo pojechałabym jedną, a wróciłabym drugą 
-
t0mi
- Nowicjusz
- Auto: Inisgnia
- Miasto: Lublin
Wracam z tematem taj sztuki:
https://www.otomoto.pl/oferta/opel-insi ... 3213505832
Jestem po oględzinach:
Mechanicznie - silnik - skrzynia, wnętrze - jest ok.
Niestety karoseria - lewy błotnik po otarciu od słupka do podkładu 3 rysu, tylny zderzak na samym dolne na środku plastik trochę wyszcypany plastiki w kilku miejscach, listwa chromowana na bagażniku nikiel w niektórych miejscach niekompletny. Drzwi kierowcy delikatnie porysowane do podkładu w 3 miejscach, reszta do spolerowania.
Przednie lamy - delikatnie zarosiałe na krawędziach - być może przez to, że auto stało 2 tyg na dworze i było świeżo po myjni (na oględzinach).
Środek - skóra bez śladów zużycia, czujniki parowania sprawne, navi sprawna, bi kseony skrętne sprawne spryskiwacze sprawne, tempomat sprawy.
Jak Wasze opinie mimo tej blacharki, którą oczywiście chciałbym doprowadzić do ładu ( i przy negocjacji ceny liczę na 2, 2,5 tyś) Warto ? (o ile na ASO nie wyjdą jakieś kwiatki, błędy itp) ?
https://www.otomoto.pl/oferta/opel-insi ... 3213505832
Jestem po oględzinach:
Mechanicznie - silnik - skrzynia, wnętrze - jest ok.
Niestety karoseria - lewy błotnik po otarciu od słupka do podkładu 3 rysu, tylny zderzak na samym dolne na środku plastik trochę wyszcypany plastiki w kilku miejscach, listwa chromowana na bagażniku nikiel w niektórych miejscach niekompletny. Drzwi kierowcy delikatnie porysowane do podkładu w 3 miejscach, reszta do spolerowania.
Przednie lamy - delikatnie zarosiałe na krawędziach - być może przez to, że auto stało 2 tyg na dworze i było świeżo po myjni (na oględzinach).
Środek - skóra bez śladów zużycia, czujniki parowania sprawne, navi sprawna, bi kseony skrętne sprawne spryskiwacze sprawne, tempomat sprawy.
Jak Wasze opinie mimo tej blacharki, którą oczywiście chciałbym doprowadzić do ładu ( i przy negocjacji ceny liczę na 2, 2,5 tyś) Warto ? (o ile na ASO nie wyjdą jakieś kwiatki, błędy itp) ?
-
t0mi
- Nowicjusz
Przebieg jest autentyczne sprawdziłem w CEPIKU.
Z historii auta i z tego co dowiedziałem się od właściciela - szyba czołowa w 2013 roku wymieniona - pajączek od kamienia.
W 2014 roku lekkie zderzenie (najechanie na tył innego auta) - wymieniony przedni zderzak i obudowa chłodnicy.
Szukam już od 2 tygodni, oglądałem już z 5 sztuk i ta z Kielc pomimo uszkodzeń blacharskich wydaje się najfajniejsza.
Z historii auta i z tego co dowiedziałem się od właściciela - szyba czołowa w 2013 roku wymieniona - pajączek od kamienia.
W 2014 roku lekkie zderzenie (najechanie na tył innego auta) - wymieniony przedni zderzak i obudowa chłodnicy.
Szukam już od 2 tygodni, oglądałem już z 5 sztuk i ta z Kielc pomimo uszkodzeń blacharskich wydaje się najfajniejsza.
-
t0mi
- Nowicjusz
- IBZI
- Moderator
- Auto: Insignia 2.0
- Kod silnika: A20DT
- Rok produkcji: 2013
- Miasto: Gliwice
- Postawił piwo: 8 razy
- Otrzymał piwo: 42 razy
No i wracamy do opinii o konkretnych ogłoszeniach. Kolejna osoba, która będzie miała z tym problem musi liczyć się z konsekwencjami.
EDIT: Jeśli ktoś ma jakieś wątpliwości to proszę o PW. Tutaj (i w innych tematach) zamieszczamy posty zgodne z Regulaminem i tytułem wątku.
EDIT: Jeśli ktoś ma jakieś wątpliwości to proszę o PW. Tutaj (i w innych tematach) zamieszczamy posty zgodne z Regulaminem i tytułem wątku.
- as pik
- Użytkownik
- Auto: Insignia
- Kod silnika: A20NHT
- Rok produkcji: 2017
- Miasto: Śląsk
- Postawił piwo: 22 razy
- Otrzymał piwo: 6 razy
https://www.otomoto.pl/oferta/opel-insi ... 556374c59a
Uszczelka pod głowicą... ubywa płynu...
klasyka zamiast 3 tyś zrobi się 13 na nowy silnik.
2008-9 Wadliwy odlew aluminium.
Uszczelka pod głowicą... ubywa płynu...
2008-9 Wadliwy odlew aluminium.