--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuOpinia o ogłoszeniu
-
donkey rider
- Nowicjusz
- Auto: A20NHT+B20NFT GSi
- Rok produkcji: 2018
- Miasto:
Re: Opinia o ogłoszeniu
Nie popieram patologii, ale też nie wyciągam pochopnych wniosków. Może wystarczy zadzwonić do sprzedawcy i zapytać?
W ogłoszeniach prawie wszyscy pomijają albo koloryzują pewne fakty, nie tylko na rynku samochodów używanych. Chodzi o to żeby wzbudzić zainteresowanie potencjalnego klienta. O szczegółach pisanych małym drukiem dowiadujemy się zwykle później. I trzeba szukać kolejnego ogłoszenia...
A używanego samochodu, szególnie w Polsce, po prostu bym nie kupił.
W ogłoszeniach prawie wszyscy pomijają albo koloryzują pewne fakty, nie tylko na rynku samochodów używanych. Chodzi o to żeby wzbudzić zainteresowanie potencjalnego klienta. O szczegółach pisanych małym drukiem dowiadujemy się zwykle później. I trzeba szukać kolejnego ogłoszenia...
A używanego samochodu, szególnie w Polsce, po prostu bym nie kupił.
- as pik
- Użytkownik
- Auto: Insignia
- Kod silnika: A20NHT
- Rok produkcji: 2017
- Miasto: Śląsk
- Postawił piwo: 22 razy
- Otrzymał piwo: 6 razy
@Dokia - 80% rodaków sprzedaje auto jak się... zepsuje 
https://www.auto-swiat.pl/porady/prawo/ ... zl/w6pm1yj
- dokia
- Ekspert
- Auto: Jaguar E-Pace 250hp
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2020
- Miasto: z Mazur :)
- Postawił piwo: 261 razy
- Otrzymał piwo: 121 razy
- Kontakt:
Dlatego te moje obecne będzie ostatnim jakie będę sprzedawać, potem niech ktoś się zajmuje tymi autami którymi będe się wozić, bo już naprawdę zdecydowałam co do wynajmu,- będzie nowe i nie moje. Ja zawsze sprzedawałam gdy już miałam kolejne. Jak 3 lata temu przyjechał gość oglądać toyotę to gada żebym mu tę Insignię na wałbrzyskich numerach sprzedała
- gdy ja dopiero co ją kupiłam
i jeszcze pewnie by chciał w cenie 12letniej toyoty
Ci co kupują też mają wygórowane ambicje.
Ja też mam chore teorie, bo np uważam że 10letnie auto to już jest bardzo stare i powinnam takim co najwyżej już nogi sobie golić, tj powinno iść na żyletki. No jednak jest zużyte i ma zawsze taki pojazd ok 200tys km na blacie. I dlatego tak już mnie ciśnie wiek mojej własnej. Za szybko się one starzeją- 3 lata temu mi się podobała wiekowo bardziej. A ten czas tak szybko leci że co kupię to zaraz trzeba sprzedawać bo ta dyszka mnie śledzi
a wynajem to 30 miesięcy, czyli 2,5 roku to akurat tyle że się przynudzę już autem 
Ci co kupują też mają wygórowane ambicje.
Ja też mam chore teorie, bo np uważam że 10letnie auto to już jest bardzo stare i powinnam takim co najwyżej już nogi sobie golić, tj powinno iść na żyletki. No jednak jest zużyte i ma zawsze taki pojazd ok 200tys km na blacie. I dlatego tak już mnie ciśnie wiek mojej własnej. Za szybko się one starzeją- 3 lata temu mi się podobała wiekowo bardziej. A ten czas tak szybko leci że co kupię to zaraz trzeba sprzedawać bo ta dyszka mnie śledzi
Radio 357 :)
-
dontogar
- Nowicjusz
- Auto: A4 B5 1.8T
- Rok produkcji: 2019
- Miasto: Białystok
Jak każdy, handlarzy staram się unikać bo nie wiadomo co ma w środku.
Nie podchodzę do kupna auta w taki sposób, że kupie bezwypadkowy i bezawaryjny, tak jak pisał As pik, ludzie sprzedają auta bo maja jakaś usterkę i nie ma auta bezawaryjnego ale po prostu gotuje się we mnie jak czytam wypowiedzi takich ludzi jak donkey rider, sprzedał auto uczciwie, powiedział wszystko, a handlarz dalej popycha bez takowych informacji i zamiast ludzi ostrzegać przed tym człowiekiem to pisze sobie o tym jak gdyby wszystko było w normie.
@dokia, dla mnie akurat te 9-10 letnie auto jest na moją kieszeń, być moze w przyszłości będzie coś nowszego. W tej cenie Insigni można znaleźć inne auta o wiele młodsze ale bez konkretnej mocy silnika. Aktualnie chce mieć jakiekolwiek auto po szkodzie całkowitej wcześniejszego i moc dla mnie odgrywa znaczącą rolę bo robię dużo tras i po prostu z czystego przyzwyczajeniami do mocy muszę mieć konkretne auto.
Nie podchodzę do kupna auta w taki sposób, że kupie bezwypadkowy i bezawaryjny, tak jak pisał As pik, ludzie sprzedają auta bo maja jakaś usterkę i nie ma auta bezawaryjnego ale po prostu gotuje się we mnie jak czytam wypowiedzi takich ludzi jak donkey rider, sprzedał auto uczciwie, powiedział wszystko, a handlarz dalej popycha bez takowych informacji i zamiast ludzi ostrzegać przed tym człowiekiem to pisze sobie o tym jak gdyby wszystko było w normie.
@dokia, dla mnie akurat te 9-10 letnie auto jest na moją kieszeń, być moze w przyszłości będzie coś nowszego. W tej cenie Insigni można znaleźć inne auta o wiele młodsze ale bez konkretnej mocy silnika. Aktualnie chce mieć jakiekolwiek auto po szkodzie całkowitej wcześniejszego i moc dla mnie odgrywa znaczącą rolę bo robię dużo tras i po prostu z czystego przyzwyczajeniami do mocy muszę mieć konkretne auto.
- as pik
- Użytkownik
Utrata wartości popularnych aut jest jednym z czynników dlaczego nie warto prywatnie inwestować "salonowe". Wynajem to właśnie płacenie za tą utratę...
Oczywiście jeśli można sobie to odliczyć i wrzucić w KUD to powoli zaczyna mieć to sens.
Oczywiście jeśli można sobie to odliczyć i wrzucić w KUD to powoli zaczyna mieć to sens.
-
norbi333
- Ekspert
- Auto: INNE
- Miasto: Suwałki
- Otrzymał piwo: 39 razy
Teoretycznie masz rację.Ale nie tak do końca.Na wynajmie firma musi również zarobić ,tak samo bak ,który to finansuje
- mnieteczek
- Użytkownik
- Auto: PEUGEOT 508 GT
- Rok produkcji: 2019
- Miasto: Jastrzębie-Zdrój
- Postawił piwo: 5 razy
- Otrzymał piwo: 21 razy
To ja nie jestem w tych 80%as pik pisze: ↑29 sie 2019, o 09:15@Dokia - 80% rodaków sprzedaje auto jak się... zepsuje
- as pik
- Użytkownik
I bardzo dobrze. Trza cebulandię edukowaćmnieteczek pisze: ↑29 sie 2019, o 17:29To ja nie jestem w tych 80%as pik pisze: ↑29 sie 2019, o 09:15@Dokia - 80% rodaków sprzedaje auto jak się... zepsuje
https://www.auto-swiat.pl/porady/prawo/ ... zl/w6pm1yjjestem na etapie sprzedaży auta i ostatnio dawała mi się we znaki tylna tuleja prawego wahacza i wymieniłem przy okazji też przednią mimo że była dobra
![]()
W anglojęzycznych plemionach funkcjonuje taki idiom "You get what you pay for"
Dlatego ceny nie zniżaj, spokojnie, trafi się ktoś z tych 20%
-
bieder1
- Nowicjusz
- Auto: Insignia 2.0 CDTI fl
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2014
- Miasto:
A ja od już czwartego auta kupuje tylko z Polski po pierwszym właścicielu z przebiegiem nie wyższym niż 70 tys. nie bity. Jest drożej niż od Niemca który płakał jak sprzedawał ale później to procentuje. Handlarzy omijam - po prostu nie biorę ich pod uwagę w wyszukiwarce. Oczywiście eksploatację się robi ale nigdy nie było niespodzianek. Jedyny minus to jak ustawisz filtr Polska, prywatny i do tego przebieg to z kilkuset ofert masz raptem kilkanaście do wyboru.
- as pik
- Użytkownik
Drożej jak od Niemca
...Za dużo for czytasz albo przepłacasz solidnie.
W Niemczech auto od prawdziwego "Jurgena" jest ok 10% droższe.
Gdzie tam jeszcze opłaty...
W Niemczech auto od prawdziwego "Jurgena" jest ok 10% droższe.
Gdzie tam jeszcze opłaty...
-
zmigol
- Nowicjusz
- Auto: Insignia ST
- Kod silnika: B20DTH
- Rok produkcji: 2016
- Miasto: Kraków
Ze względu na powiększenie rodzimy, muszę przesiąść się ze smarta na coś "trochę" większego.
Może ma ktoś na sprzedaż pewny samochód, żeby nie rozpadł się na drodze i którym pewnie i bezpiecznie będę mógł wozić dziecko?
Co myślicie o tych samochodach?
https://www.otomoto.pl/oferta/opel-insi ... Cr1WX.html?
https://www.otomoto.pl/oferta/opel-insi ... CsMDz.html?
Pozdrawiam
Może ma ktoś na sprzedaż pewny samochód, żeby nie rozpadł się na drodze i którym pewnie i bezpiecznie będę mógł wozić dziecko?
Co myślicie o tych samochodach?
https://www.otomoto.pl/oferta/opel-insi ... Cr1WX.html?
https://www.otomoto.pl/oferta/opel-insi ... CsMDz.html?
Pozdrawiam
- coolmobil
- Zapaleniec
- Auto: Skoda Superb
- Miasto: Warszawa
- Otrzymał piwo: 2 razy
Powiem tak: auto z pierwszego ogłoszenia jest 2k droższe od auta z drugiego ogłoszenia mimo ze jest 4 lata młodsze. Serio 3 letnia isia za 39k? 
Auto z drugiego ogłoszenia po 7 latach w dieslu przyjechało niecałe 150k w Niemczech?
Sam sobie odpowiedz czy warto interesować się tymi autami...
Dalej mi się już odechciało zagłębiać w te ogłoszenia...
A jednak się lekko zagłębiłem, czy mi się wydaje ale w tym z 2016 dziwnie ktoś montował kamerę cofania ze patrzy na tablice rejestracyjna? Jakoś nie uwierzę ze nie była składana u Kazia w szopie
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Auto z drugiego ogłoszenia po 7 latach w dieslu przyjechało niecałe 150k w Niemczech?

Sam sobie odpowiedz czy warto interesować się tymi autami...
Dalej mi się już odechciało zagłębiać w te ogłoszenia...
A jednak się lekko zagłębiłem, czy mi się wydaje ale w tym z 2016 dziwnie ktoś montował kamerę cofania ze patrzy na tablice rejestracyjna? Jakoś nie uwierzę ze nie była składana u Kazia w szopie
- dare50
- Zapaleniec
- Auto: Insignia 4x4 COSMO
- Rok produkcji: 2011
- Miasto: Wejherowo
- Postawił piwo: 30 razy
- Otrzymał piwo: 38 razy
Kolego @ coolmobil myślisz że w Niemczech 100% osób robi rocznie po paredziesiąt tysięcy , tak jak una jeden 5 tyś a drugi 30 tys ,po drugie jest podany VIN wiec można sprawdzić , po trzecie zobacz jak wygląda skóra jak by miał ponad 200 tak by nie wyglądała , auto jak najbardziej do obejrzenia bo wyposażenie dobre powyżej tego co oferuje większość , a ta młodsza to cena rzeczywiście niska , tak samo opis o maksymalnym wyposażeniu , śmiech na sali ,
-
myk6414
Ciezko za czarnym tle dojrzeć kamere, ale obraz z niej wyglada dziwnie. U mnie na fabrycznej nje ma tego "tunelu" od gory.
- coolmobil
- Zapaleniec
- Auto: Skoda Superb
- Miasto: Warszawa
- Otrzymał piwo: 2 razy
Oczywiście masz racje jest to możliwe, ale jednak mało jest takich przypadków. Dla mnie podejrzanie niski jest ten przebieg szczególnie ze jest idealnie przed magiczna liczba 150k, ale tak mogę się mylić i może się okazać ze jest realny.dare50 pisze:Kolego @ coolmobil myślisz że w Niemczech 100% osób robi rocznie po paredziesiąt tysięcy , tak jak una jeden 5 tyś a drugi 30 tys ,po drugie jest podany VIN wiec można sprawdzić , po trzecie zobacz jak wygląda skóra jak by miał ponad 200 tak by nie wyglądała , auto jak najbardziej do obejrzenia bo wyposażenie dobre powyżej tego co oferuje większość , a ta młodsza to cena rzeczywiście niska , tak samo opis o maksymalnym wyposażeniu , śmiech na sali ,
- wassermann
- Zapaleniec
- Auto: Insignia GSi 2.0T
- Kod silnika: B20NFT
- Rok produkcji: 2018
- Miasto: nec temere, nec timide
- Postawił piwo: 3 razy
- Otrzymał piwo: 40 razy
Ta z trefną kamerą wygląda na strzeloną w tyłek. Kamera powinna pokazywać tylko cienki dolny pasek tablicy rejestracyjnej i niczego nie zawężać. Poza tym widzę spojler OPC-Line na klapie bagażnika, choć auto bez tego pakietu. Brak oznaczenia CDTi, którego nikt przy zamówieniu raczej usuwać nie kazał. Zaskakują sterane fotele, jakby przejechały 300 tys. km w mieście. Kanapa także. Taksówka? "Maksymalna opcja wyposażenia", "dynamiczny silnik" i "Insignia" dopełniają obrazu. Kosz.
M.
M.
- as pik
- Użytkownik
Nie, nie kosz... Po prostu gdyby historia była jasna i cena adekwatna...
"Każda potwora znajdzie swojego adoratora"
Serio, lepiej jechać już do tych "dojczow" i na własną rękę poszukać "okazji" niż do tego samego bolidu dopłacać 20% zysku typowego Mirka.
"Każda potwora znajdzie swojego adoratora"
Serio, lepiej jechać już do tych "dojczow" i na własną rękę poszukać "okazji" niż do tego samego bolidu dopłacać 20% zysku typowego Mirka.
-
cherisher
- Nowicjusz
- Auto: opel
- Rok produkcji: 2015
- Miasto: Dolny Śląsk
- Otrzymał piwo: 1 raz
Co powiece o tym ogloszeniu?
https://www.otomoto.pl/oferta/...-2-8-t ... AKPSN.html
Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka
https://www.otomoto.pl/oferta/...-2-8-t ... AKPSN.html
Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka
- dokia
- Ekspert
- Auto: Jaguar E-Pace 250hp
- Miasto: z Mazur :)
- Postawił piwo: 261 razy
- Otrzymał piwo: 121 razy
- Kontakt:
Chyba bali się jeździć taką mocą, skoro 10letnie auto ma przebieg "niekręcony" raptem 135tys. No strach jeździć
Ja nie lubię jak na aukcji są foty zaraz po myciu, jakby już nie mógł poczekać i w słońcu ich zrobić, tak aby wszystko naprawdę było widać.
Ja nie lubię jak na aukcji są foty zaraz po myciu, jakby już nie mógł poczekać i w słońcu ich zrobić, tak aby wszystko naprawdę było widać.
Radio 357 :)