grzegorz13 pisze: ↑7 lip 2019, o 15:49
Wiesz Norbert ja jak szukałem 2.8 to krajowe w większości nawet bez nawigacji i szybko to zweryfikujesz po ogłoszeniach w necie Dwa kolega ma krajowe cosmo i ono ma kilka braków w konfiguracji jeśli porównuje do mojego lub adekwatnych sprowadzonych
Wyposażenie seryjne danej wersji np. w Niemczech wcale nie różni się od tego w Polsce, a jeśli już to o jakieś detale.
Poza tym w Niemczech chyba nie było Cosmo, a przynajmniej nie w każdym roczniku. No i co to znaczy Cosmo?
Jak brałem w 2015, to 2.0T 4x4 MT6 hatchback Cosmo kosztowała cennikowo ok. 145k, a doposażyłem ją o kolejne 35k zł o rzeczy, które uznałem za upiększające, przydatne lub łechczące próżność

Zatem to kwestia indywidualna co znajduje się w danym egzemplarzu, bo ludzie mają różne priorytety, upodobania i wreszcie budżety. Sama wersja "bazowa Cosmo" czy nawet "bazowa Exclusive" nie oznacza jeszcze bogactwa wyposażenia. O ile AFL+ jest już na pokładzie, to za większość konkretów i tak trzeba dopłacić z listy. Sam nie brałem np. najdroższej tapicerki z prawdziwej skóry, aktywnego tempomatu, webasto i nawigacji. Z tym brakiem nawigacji to się zdziwił człowiek, który ją potem ode mnie na siebie przejął pod koniec wynajmu, na jeździe testowej był przez moment wyraźnie rozczarowany, ale potem przegonił się kawałek A1, to mu przeszło i zapalił się na nowo
I, taka ciekawostka, moja miała hamulec postojowy na wajchę, jak w najbiedniejszych wersjach. Ktoś by pomyślał, bieda, ale rozmyślnie zamieniłem, bo wajcha przychodziła z innym, krótszym podłokietnikiem, który nie przeszkadza przy zmianie biegów (nie blokuje łokcia, jak ten duży normalnie występujący w Insigniach z elektrycznym postojowym). Wartość cennikowa zamiany wynosiła "-50 zł"
M.