--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuOpinia o ogłoszeniu
- mazmarcin
- Klubowicz
- Auto: Insignia ST
- Kod silnika: D20DTR
- Rok produkcji: 2018
- Miasto: Wodzisław Śląski
- Postawił piwo: 18 razy
- Otrzymał piwo: 145 razy
Re: Opinia o ogłoszeniu
No ciekawe, z założenia skład mieszanki gumowej zimówki jest miękki , przy dużych temperaturach asfaltu piszczą w każdą stronę. Chyba że nigdy nie miałem aż tak starych. A tak to bardziej wpadają w aquaplaning no i są dużo głośniejsze od letnich. Do malucha może tak ale nie do naszych aut na cały rok.
- dokia
- Ekspert
- Auto: Jaguar E-Pace 250hp
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2020
- Miasto: z Mazur :)
- Postawił piwo: 262 razy
- Otrzymał piwo: 121 razy
- Kontakt:
Ja tam nie wiem.. moje zdjęte i zabrane przez przyszłego zięcia, mam puste felgi zimowe, nie mam opon, jak nie ogarnę tematu w czas, to wraz z pierwszym śniegiem nie będę jeździć bo ona nie ruszy na śniegu 
Radio 357 :)
- DonSikor
- Forumowicz
- Auto: Insignia
- Kod silnika: A20DTE
- Rok produkcji: 2014
- Miasto: Gdańsk
- Postawił piwo: 1 raz
Tak więc witam w gronie posiadaczy!
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
- Zbyszek01
- Klubowicz
- Auto: Jag XE 2,0D ,MY2020
- Rok produkcji: 2019
- Moje auto: viewtopic.php?f=52&t=1580&start=280
- Miasto: DZA
- Postawił piwo: 28 razy
- Otrzymał piwo: 40 razy
- dokia
- Ekspert
- Kontakt:
jest dział "sprzedam" - ten jest dla opiniowania pytań kupujących
Tutaj powinno to się znaleźć http://insignia-club.pl/viewforum.php?f=60 i wtedy nikt Cię nie zbanuje
Tutaj powinno to się znaleźć http://insignia-club.pl/viewforum.php?f=60 i wtedy nikt Cię nie zbanuje
-
MP_MOTORS
- Nowicjusz
- Auto: INSIGNIA 2015
- Rok produkcji: 2015
- Miasto: Warszawa
Widziałem ze trzeba miec minimum 20postów i miesiąc na forum aby tam cos wrzucać
no ale ok spróbuję.
- dokia
- Ekspert
- Kontakt:
zawsze można poprosić admina o przeniesienie
a zapytam prywatnie, skoro kupiłeś ją, to dlaczego nie rejestrujesz na siebie?
a zapytam prywatnie, skoro kupiłeś ją, to dlaczego nie rejestrujesz na siebie?
- Ping
- Klubowicz
- Auto: Insignia ST / MY2011
- Kod silnika: A20DT
- Rok produkcji: 2010
- Miasto: W-wa
- Otrzymał piwo: 146 razy
- Kontakt:
Po 1. To jak Dokia wspomniała to nie ten dział.
Po 2. Rejestruje się tylko po to aby dodać ogłoszenie o sprzedaży.
Po 3. Podawanie w ogłoszeniu ceny netto jest trochę nie fair, bo doliczajac podatki itp to faktycznie trzeba dać o 10kPLN więcej.
Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka
Po 2. Rejestruje się tylko po to aby dodać ogłoszenie o sprzedaży.
Po 3. Podawanie w ogłoszeniu ceny netto jest trochę nie fair, bo doliczajac podatki itp to faktycznie trzeba dać o 10kPLN więcej.
Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka
- Igorwlkp
- Zapaleniec
- Auto: Opel Insignia
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Poznań
- Postawił piwo: 4 razy
- Otrzymał piwo: 8 razy
To co swoimi oczami teraz wystawić opinie o ogłoszeniu skoro jest w tym dziale ??
-
MP_MOTORS
- Nowicjusz
Dokia: auto jest na tymczasowych blachach(też B0
) i zrobiłem nim juz 800km.
Ping: Cena jest netto dla przykucia uwagi do ogłoszenia. W opisie i przy cenie jest potwierdzenie ze to kwota netto.
Igorwlkp: możesz, jestem ciekaw opinii.
Czy wrzucenie fajnego egzemplarza na forum to cos złego? Chyba właśnie tutaj ludzie docenią takie auto. Klienci najczęściej sortują po cenie często nie zwracając uwagi na fakt ze auto jest poniżej wartości rynkowej ,więc.skoro jeszcze ktos na tym zarabia to musi być cos nie tak...
Ping: Cena jest netto dla przykucia uwagi do ogłoszenia. W opisie i przy cenie jest potwierdzenie ze to kwota netto.
Czy wrzucenie fajnego egzemplarza na forum to cos złego? Chyba właśnie tutaj ludzie docenią takie auto. Klienci najczęściej sortują po cenie często nie zwracając uwagi na fakt ze auto jest poniżej wartości rynkowej ,więc.skoro jeszcze ktos na tym zarabia to musi być cos nie tak...
- dokia
- Ekspert
- Kontakt:
Patrzę, że już moje blachy obczajone, ale Twoje B0 zapewne jest czerwone
Ja jak auta szukałam dla siebie, to rzeczywiście najpierw sprawdzałam, czy cena netto czy brutto, u mnie w dg w sumie nie miało to znaczenia innego niż to ile muszę mieć $ w torebce kupując je.
Mi w tym aucie nie podoba się nawinięcie kilometrów na licznik, no bo dość dużo przelatane jak na 3 lata, więc pewnie zaraz rozrząd nowy będzie potrzebny.
Ja jak auta szukałam dla siebie, to rzeczywiście najpierw sprawdzałam, czy cena netto czy brutto, u mnie w dg w sumie nie miało to znaczenia innego niż to ile muszę mieć $ w torebce kupując je.
Mi w tym aucie nie podoba się nawinięcie kilometrów na licznik, no bo dość dużo przelatane jak na 3 lata, więc pewnie zaraz rozrząd nowy będzie potrzebny.
- dare50
- Zapaleniec
- Auto: Insignia 4x4 COSMO
- Rok produkcji: 2011
- Miasto: Wejherowo
- Postawił piwo: 30 razy
- Otrzymał piwo: 38 razy
Kolego czy naprawde to aż taki fajny egzemplarz ? uważam że nie szczególnie jak piszesz moc jest wystarczajaca a tak naprawde to 160 to jest minimum .Tak samo cena jak szukałem mojej i widziałem cene netto to mnie szlak trafiał ,cwaniactwo i tyle
-
MP_MOTORS
- Nowicjusz
Dokkia: tak, czerwone jak narazie. Kilometrów dużo jak na 3 lata. Hm, całkiem normalny przebieg jak na auto z Niemiec poleasingowe. Średnia z ostatnich 5000km to 67km/h więc auto sobie turlało się po drogach szybkiego ruchu. Silnik jak i układ przeniesienia napędu nie są wtedy obciążone, ale cyferki mogą zniechęcić
Ja auto oceniam na podstawie stanu a nie tego co jest na zegarze. To jest utrzymane wzorowo. Rozrząd należy wymienić, ale to raczej typowy pakiet startowy po zakupie. W tym aucie nie jest to droga impreza.
Dare50: Auto ma 140KM ,ale moment obrotowy jest taki sam jak w wersji 163 KM (350Nm), po wciśnięciu SPORTU jest 380 Nm. Dla potencjalnego klienta to jest raczej zaleta że auto było zdławione programem dla obniżenia emisji dwutlenku węgla. Teraz można zrobić program na 200KM i ponad 400Nm bez obaw o to że są wyeksploatowane elementy układu paliwowego, przeniesienia napędu itp.
Osobiście jeśli auto zostanie to jadę od razu na program, ale nie jest to muł. Zależy kto czego oczekuje.
Moim zdaniem bardzo fajny egzemplarz. Pomijając perfekcyjny stan techniczny i wizualny, auto ma bardzo ciekawy kolor i felgi. Do tego cała masa udogonień z których dla mnie najciekawsze to: BOSE, panoramiczny dach i opcjonalne fotele z pompowanymi lędźwiami. Są mega wygodne.
Dare50: Auto ma 140KM ,ale moment obrotowy jest taki sam jak w wersji 163 KM (350Nm), po wciśnięciu SPORTU jest 380 Nm. Dla potencjalnego klienta to jest raczej zaleta że auto było zdławione programem dla obniżenia emisji dwutlenku węgla. Teraz można zrobić program na 200KM i ponad 400Nm bez obaw o to że są wyeksploatowane elementy układu paliwowego, przeniesienia napędu itp.
Osobiście jeśli auto zostanie to jadę od razu na program, ale nie jest to muł. Zależy kto czego oczekuje.
Moim zdaniem bardzo fajny egzemplarz. Pomijając perfekcyjny stan techniczny i wizualny, auto ma bardzo ciekawy kolor i felgi. Do tego cała masa udogonień z których dla mnie najciekawsze to: BOSE, panoramiczny dach i opcjonalne fotele z pompowanymi lędźwiami. Są mega wygodne.
Ostatnio zmieniony 30 wrz 2018, o 16:05 przez MP_MOTORS, łącznie zmieniany 1 raz.
- yerry
- Prezes ICP
- Auto: Insignia B GS
- Kod silnika: B20NFT
- Moje auto: viewtopic.php?f=52&t=8653
- Miasto: Kraków
- Postawił piwo: 26 razy
- Otrzymał piwo: 99 razy
- Kontakt:
Wystarczy. Regulamin forum jest w tym przypadku przejrzysty, nie ma ogłoszeń komercyjnych.
Wymiana na HMI2.5 z Android Auto CarPlay | Aktywacja Android Auto | Aktywacja kamery cofania
https://insipro.pl/
https://insipro.pl/
- mazmarcin
- Klubowicz
- Auto: Insignia ST
- Kod silnika: D20DTR
- Miasto: Wodzisław Śląski
- Postawił piwo: 18 razy
- Otrzymał piwo: 145 razy
Propo nalotu to standard jak na auto z DE, też z takim kupiłem, tylko już było po wymianie rozrządu bo w moim zalecane co 120.
Silnik DTE to nie zdławiony DTH. Przy zmianie mocy nazwa się nie zmienia. Zdławione DTE miały 120 KM. Ale fakt robią te silniki na 200KM i ponad 400NM
Silnik DTE to nie zdławiony DTH. Przy zmianie mocy nazwa się nie zmienia. Zdławione DTE miały 120 KM. Ale fakt robią te silniki na 200KM i ponad 400NM
- Igorwlkp
- Zapaleniec
- Auto: Opel Insignia
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Poznań
- Postawił piwo: 4 razy
- Otrzymał piwo: 8 razy
proszęMP_MOTORS pisze: ↑30 wrz 2018, o 15:27
1 cena netto tylko kwur...a bo jak mam 50 tyśi to szukam za 50 tysi a nie za 60...
2 auto jak na 3 latka strasznie duzo km.
3 zastanawiam skąd sie wzieło kilka Nm skoro fabryka daje max 350 a nie 380 JAK NA MOJĄ WIEDZĘ TO TAKIE COŚ JEST PODAWANE W DANYCH KATALOGOWYCH A W OPLU CZEGOŚ TAKIEGO NIE BYŁO
4 przy 150 podchodzi wymiana rozrzadu
5 auto kupione na handel
6 skoro się nie sprzeda to sobie zostawię - troszkę to dziwne
7 ogłoszenie na otomoto typowo na sprzedaż i odrazu podpowiedz żeby podnieść moc
jak dla mnie ogłoszenie spalone i nie do zaakceptowania choćby dlatego że zabiera mój czas ceną netto
TO JEST MOJA OPINIA
Dodano po 6 minutach 40 sekundach:
CO DO ZDŁAWIENIA SILNIKA nie jest tak jak piszesz.MP_MOTORS pisze: ↑30 wrz 2018, o 15:56Dare50: Auto ma 140KM ,ale moment obrotowy jest taki sam jak w wersji 163 KM (350Nm), po wciśnięciu SPORTU jest 380 Nm. Dla potencjalnego klienta to jest raczej zaleta że auto było zdławione programem dla obniżenia emisji dwutlenku węgla. Teraz można zrobić program na 200KM i ponad 400Nm bez obaw o to że są wyeksploatowane elementy układu paliwowego, przeniesienia napędu itp.
TWÓJ POJAZD NIE MA ZDŁAWIONEGO SILNIKA ON POPROSTU TAKI MA FABRYCZNIE
to podaje podstawowy vin dekoder
Nie chodzi tu wcale o ekologie dla fabryki a o opłaty podatkowe w niektórych krajach
co do programu tez nie jest tak sobie że można zrobić na 200km i ponad 400 Nm
-
MP_MOTORS
- Nowicjusz
Dziękuję za opinię.
Ad. 3. Tak jest w wersji z Flexride. Wciskasz sport i masz tzw. Overboost. Moment wzrasta do 380 Nm.
Ad. 6. Tak jest akurat. Zostawiam to lub e91 touring w benzynie.
Ad.7 Każdy odbiera taką informację inaczej. Uważam że to istotna informacja. Niektore wersje bez zmiennej geometrii mogą być podkręcone tylko do około 170 KM. Tutaj można zrobić całkiem fajny wynik. Większość kupujących Diesle jednak myśli o programie.
Tak czy inaczej pozdrawiam. Bez ciśnienia
Ad. 3. Tak jest w wersji z Flexride. Wciskasz sport i masz tzw. Overboost. Moment wzrasta do 380 Nm.
Ad. 6. Tak jest akurat. Zostawiam to lub e91 touring w benzynie.
Ad.7 Każdy odbiera taką informację inaczej. Uważam że to istotna informacja. Niektore wersje bez zmiennej geometrii mogą być podkręcone tylko do około 170 KM. Tutaj można zrobić całkiem fajny wynik. Większość kupujących Diesle jednak myśli o programie.
Tak czy inaczej pozdrawiam. Bez ciśnienia
- wassermann
- Zapaleniec
- Auto: Insignia GSi 2.0T
- Kod silnika: B20NFT
- Miasto: nec temere, nec timide
- Postawił piwo: 3 razy
- Otrzymał piwo: 42 razy
A po zjedzeniu puszki fasoli przez kierowcę nawet 390 Nm...
Jeśli już to 350 -> 370 Nm, a nie 380. I nie po wciśnięciu Sport, tylko po wciśnięciu gazu do dechy.
M.