--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuZakup Insigni - pytania
- wassermann
- Zapaleniec
- Auto: Insignia GSi 2.0T
- Kod silnika: B20NFT
- Rok produkcji: 2018
- Miasto: nec temere, nec timide
- Postawił piwo: 3 razy
- Otrzymał piwo: 40 razy
Re: Zakup Insigni - pytania
Zabezpieczenia masz dwa, a nawet trzy:
Jedno na masce, drugie na klapie, trzecie centralnie na kierownicy. Takie kółko z "blitzem".
To OPEL. Nikt go nie ukradnie.
A na poważnie, to mi też ten bezkluczykowy system bardziej nie pasuje niż pasuje. Za prymitywny jestem do niego. I wkurza, gdy się zamyka co chwilę, gdy robię coś wokół auta i potrzebuję co rusz dostępu do dowolnych drzwi (a nie zawsze przedtem przycisnę wewnętrzny przycisk centralnego zamka na 3 sek.) Do tego jeszcze mam ustawione odryglowanie tylko drzwi kierowcy, więc często mam mylne odruchy - bo aby odryglować drzwi pasażerów, to przycisk na drzwiach kierowcy należy przycisnąć 2x. Ale chwytając za klamkę drzwi pasażera należy wcisnąć go 1x. Ale z rozpędu zwykle naciskam 2x także na drzwiach pasażera, ciągnę za klamkę, a drzwi zamknięte - bo 2x oznaczało otworz i zamknij od razu. I tak szarpię się z samochodem.
No i jazda we 2 kierowców, gdy każdy ma swój kluczyk przy sobie i podchodzimy jednocześnie do auta... Trzeba pamiętać kto ma podejść pierwszy, żeby nie było cyrku, gdy fotel zacznie jechać do ustawienia zaprogramowanego dla tej drugiej osoby... W Insignii A przynajmniej było tak, że fotel jechał od razu po uchyleniu drzwi. Ale w Insi B fotel przestawia się dopiero po naciśnięciu START - i można się zdziwić.
M.
Jedno na masce, drugie na klapie, trzecie centralnie na kierownicy. Takie kółko z "blitzem".
To OPEL. Nikt go nie ukradnie.
A na poważnie, to mi też ten bezkluczykowy system bardziej nie pasuje niż pasuje. Za prymitywny jestem do niego. I wkurza, gdy się zamyka co chwilę, gdy robię coś wokół auta i potrzebuję co rusz dostępu do dowolnych drzwi (a nie zawsze przedtem przycisnę wewnętrzny przycisk centralnego zamka na 3 sek.) Do tego jeszcze mam ustawione odryglowanie tylko drzwi kierowcy, więc często mam mylne odruchy - bo aby odryglować drzwi pasażerów, to przycisk na drzwiach kierowcy należy przycisnąć 2x. Ale chwytając za klamkę drzwi pasażera należy wcisnąć go 1x. Ale z rozpędu zwykle naciskam 2x także na drzwiach pasażera, ciągnę za klamkę, a drzwi zamknięte - bo 2x oznaczało otworz i zamknij od razu. I tak szarpię się z samochodem.
No i jazda we 2 kierowców, gdy każdy ma swój kluczyk przy sobie i podchodzimy jednocześnie do auta... Trzeba pamiętać kto ma podejść pierwszy, żeby nie było cyrku, gdy fotel zacznie jechać do ustawienia zaprogramowanego dla tej drugiej osoby... W Insignii A przynajmniej było tak, że fotel jechał od razu po uchyleniu drzwi. Ale w Insi B fotel przestawia się dopiero po naciśnięciu START - i można się zdziwić.
M.
- zubek
- Zapaleniec
- Auto: IB/ST
- Kod silnika: B20DTH
- Rok produkcji: 2017
- Moje auto: viewtopic.php?f=53&t=8662
- Miasto: WWL
- Postawił piwo: 23 razy
- Otrzymał piwo: 58 razy
Kod: Zaznacz cały
w Insi B fotel przestawia się dopiero po naciśnięciu START - i można się zdziwić.-
KshysieK
- Nowicjusz
- Auto: Insignia B
- Kod silnika: B16DTH
- Rok produkcji: 2019
- Miasto: Austria
- Otrzymał piwo: 1 raz
Witam wszystkich.
Jestem tu nowy bo dopiero zastanawiam sie nad Insignia.
W kregu moich zai teresowan jest Insignia B, rok 2018, przebieg okolo 30000 km, z wyposazenia chcialbym grzane fotele, 2-stref. klime, navi, cyfrowe zegary i fajnie by bylo HUD.
No i najwiekszy problem - jaki silnik mozecie polecic? Jezdze glownie w trasie - w tygodniu min. 300-400 km po drogach krajowych (duzo pagorkow), w weekendy dluzsze wyjazdy po autostradach z pred. 135 km/h. Przebieg roczny 25-30 tys km.
Obecnie mam Mazde 6 z benzyną 2.0 - srednio pali 7.
Moglbym przesiasc sie na diesla, ale mam obawy przed typowymi usterkami. Jak wyglada trwalosc obecnych diesli w Oplach? Czy wszystkie Diesle maja AdBlue czy tylko 2,0? Czy fen uklad sprawia problemy?
Benzyny 1,4 uchodzily za bardzo trwale jednostki. Jak wypada 1,5? Jakie spalanie na autostradach? Sa juz jakies typowe usterki?
Zachar mowil, ze przy predkosciach autostradowych robi sie glosno. Po kilku latach w glosnej Mazdzie
chcialbym zeby moje uszy odpoczely. Jakie sa wasze doswiadczenia?
Jestem tu nowy bo dopiero zastanawiam sie nad Insignia.
W kregu moich zai teresowan jest Insignia B, rok 2018, przebieg okolo 30000 km, z wyposazenia chcialbym grzane fotele, 2-stref. klime, navi, cyfrowe zegary i fajnie by bylo HUD.
No i najwiekszy problem - jaki silnik mozecie polecic? Jezdze glownie w trasie - w tygodniu min. 300-400 km po drogach krajowych (duzo pagorkow), w weekendy dluzsze wyjazdy po autostradach z pred. 135 km/h. Przebieg roczny 25-30 tys km.
Obecnie mam Mazde 6 z benzyną 2.0 - srednio pali 7.
Moglbym przesiasc sie na diesla, ale mam obawy przed typowymi usterkami. Jak wyglada trwalosc obecnych diesli w Oplach? Czy wszystkie Diesle maja AdBlue czy tylko 2,0? Czy fen uklad sprawia problemy?
Benzyny 1,4 uchodzily za bardzo trwale jednostki. Jak wypada 1,5? Jakie spalanie na autostradach? Sa juz jakies typowe usterki?
Zachar mowil, ze przy predkosciach autostradowych robi sie glosno. Po kilku latach w glosnej Mazdzie
Ostatnio zmieniony 14 cze 2020, o 20:37 przez IBZI, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Proszę o stosowanie zasad polskiej pisowni. Regulamin forum par.5 pkt.8
-
Marek0
- Użytkownik
- Auto: Insignia GS 2019
- Kod silnika: B15XFT
- Miasto: Opole
- Postawił piwo: 2 razy
- Otrzymał piwo: 4 razy
To forum A ,a nie B. Mogę tylko powiedzieć, że podobno mazda 6 według opini jest głosniejsza . Mi osobiście głośno nie jest ,zawsze mogłoby być lepiej ,jedni piszą ,że za głośno inny cicho,tak więc
. Moje średnie spalanie 8,1L z 25tys. 1.5turbo połowa to same miasto krótkie odcinki. Autostrada to widełki, najmniej to chyba 7.8 i i niżej z tą prędkością to nie miałem, do 9,7L nie ma problemu dobić. Mi tak bez szaleństw powyżej dozwolonej, liczę 8.5L . Miasto krótkie odcinki trzeba liczyć 9L . W mocniejszych benzynach szczególnie 260 koni to więcej,zapraszam na forum insigni b po informacje przydatne. Przy moim przebiegu nic ,poza detalami typu czasem coś skrzypi lub denerwuje,ale skrzypienia ustępują
.
- coolmobil
- Zapaleniec
- Auto: Skoda Superb
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2017
- Miasto: Warszawa
- Otrzymał piwo: 2 razy
Zakup Insigni - pytania
Marek co ty piszesz za bzdury ze to forum Isi A a nie B? 
To forum dla obu aut (a tak naprawdę dla trzech: A, A FL i B) a ten wątek jest dla każdej wersji isi...
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

To forum dla obu aut (a tak naprawdę dla trzech: A, A FL i B) a ten wątek jest dla każdej wersji isi...
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
-
Marek0
- Użytkownik
To sorki, może przez to że więcej wiadomości znajdzie na forum insigni b, tu raczej króluje A i dlatego
-
KshysieK
- Nowicjusz
Jest jakis dzial na B, w ktorym dorasza mi 2 wyborze silnika? 
Moja Mazda pali na autostradzie 6.3 przy tempomacie na 138 kmh. Takze to spalanie 1.5 Turbo troche mnie powala...
Moja Mazda pali na autostradzie 6.3 przy tempomacie na 138 kmh. Takze to spalanie 1.5 Turbo troche mnie powala...
Ostatnio zmieniony 14 cze 2020, o 20:37 przez IBZI, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Marek0
- Użytkownik
Wejdź w insignia b forum ,znajdziesz interesujące porady na ten temat i o silnikach benzynowych . 6.3 to osiągam na krajowej przy prędkości nie przekraczającej 100km/godz . Potrafi mało palić ale jak się bawisz pedalem to potrafi wciągnąć. Jestem zadowolony ,bo AJ w sedanie 1.6 wolnossący palił mi średnio litr mniej ale osiągi o wiele gorsze.
Dodano po 18 minutach 23 sekundach:
Również rozważałem zakup mazdy 6 ,ponieważ kombi szczególnie mi się podoba ,natomiast insignia w kombi jak i astra bez obrazy posiadaczy ,to karawan,mazda wygrywa. Po opiniach ,że mazda w benzynie głosniejsza i mniej miejsca w środku padło na insignię B. To ,że mniej pali mazda to zaskakujące, duży wóz, opel jak poczytasz może Cię zaskoczyć, choć chyba wszędzie podobnie . Małe silniki turbo muszą palić przy bardziej agresywnej jeździe, szczególnie tak duże jak insignia,a mocne motory to wiadomo. Miłej lektury życzę, jest co czytać.
Dodano po 18 minutach 23 sekundach:
Również rozważałem zakup mazdy 6 ,ponieważ kombi szczególnie mi się podoba ,natomiast insignia w kombi jak i astra bez obrazy posiadaczy ,to karawan,mazda wygrywa. Po opiniach ,że mazda w benzynie głosniejsza i mniej miejsca w środku padło na insignię B. To ,że mniej pali mazda to zaskakujące, duży wóz, opel jak poczytasz może Cię zaskoczyć, choć chyba wszędzie podobnie . Małe silniki turbo muszą palić przy bardziej agresywnej jeździe, szczególnie tak duże jak insignia,a mocne motory to wiadomo. Miłej lektury życzę, jest co czytać.
- wassermann
- Zapaleniec
Jeśli jednym z Twoich priorytetów jest niskie spalanie i zamierzasz przejmować się tymi cyferkami, to odpuść sobie Insignię, a już na pewno 2.0T 260 KM. Wprawdzie jeżdżąc spokojnie same trasy, bez korków, to pewnie 9-10/100 zrobisz, ale na pewno nie 7. No i 2.0T jest zawsze 4x4, a to też dodaje spalania. Za to jeździ znakomicie. Bo Insignia (także FWD) to przede wszystkim bardzo dobre walory trakcyjne (prowadzenie, stabilność) i bardzo dobre hamulce (także te 321 mm z przodu).
Hałaśliwość faktycznie spora, bo słabe wygłuszenie od nadkoli. (Insignia A FL była dużo lepiej wyciszona - w modelu B samochód odchudzili, niestety także w kwestii wygłuszeń - tylko sam silnik jest dobrze wyciszony, ale podwozie nie).
Po 2.0 benzynie przesiadkę do klekota przemyślałbym 100 razy...
M.
Hałaśliwość faktycznie spora, bo słabe wygłuszenie od nadkoli. (Insignia A FL była dużo lepiej wyciszona - w modelu B samochód odchudzili, niestety także w kwestii wygłuszeń - tylko sam silnik jest dobrze wyciszony, ale podwozie nie).
Po 2.0 benzynie przesiadkę do klekota przemyślałbym 100 razy...
M.
-
Marek0
- Użytkownik
Coś za coś
. Klekot to mniejsze przyszłe koszty . Insia 260 koni droższe hamulce ,napęd 4×4, skrzynia i wiele innych zapewne . Jeżeli paliwo jest problemem już to rzeczywiście pasuj. Mocniejsza napewno lepiej wykończona i daje jakieś odczucia sportu , bo są auta lepsze, szczególnie jakby deko grosza dorzucić. 1.5 T to auto ładnie wyglądające do normalnej jazdy ,prócz wyglądu brak "łał ". Wszystko zależy od budżetu ,jeden marzy o klekocie, drugi na GSI nie spojrzy bo to opel
-
KshysieK
- Nowicjusz
Dzieki za odpowiedzi. 2.0 T w ogole nie biore pod uwage. To ma byc wozidlo na dlugie trasy. Dlatego mysle o klekocie. I duzo mocy tez nie potrzebuje, woec nawet 1.6 CDTI wchodziloby w gre (musze sie przejechac). Ale jak pomusle o dwumasie, dpf, scr, itd to sam juz nie wiem.
Gdyby na rynku byla juz dostepna nowa generacja Mazdy 6 to prawie na pewno bym przy niej zostal. A tak szukam alternatyw.
Rozwazal ktos z was moze Passata? Co zdecydowalo na korzysc Insigni?
Gdyby na rynku byla juz dostepna nowa generacja Mazdy 6 to prawie na pewno bym przy niej zostal. A tak szukam alternatyw.
Rozwazal ktos z was moze Passata? Co zdecydowalo na korzysc Insigni?
-
Marek0
- Użytkownik
Poczytaj na temat passata, też będzie różnie. Czasem wydaje mi się, że ludzie wybierają go nie za to iż jest tak dobry ,tylko dlatego ,że mieć passata to jakiś prestiż, zresztą vw już też nie jest taki dobry, jak wszystko. Wracając do insigni 1.5 T, to Wasserman jak porownuje swoje GSI to można powiedzieć, że mała benzyna to klekot. Przy tej prędkości jaką pomykasz na autostradzie silnik jest ładnie wyciszony, bardziej szum kół (Szczególnie tylnie nadkola przepuszczają odglosy) pozatym się płynie, turbo ładnie ciągnie i znów nie porównujmy do GSI. Czytałem porównania to mazda głosniejsza . Paliwo jak stabilnie jedziesz to naprawdę ładnie pali, jazda tzw. szarpana, to i skoki spalania wówczas. Dla mnie tylko praca na wolnych obrotach nie pasuje ,cykanie charakterystyczne we wszystkich oplach jakie miałem, przypominające dziadkowy budzik . W jeździe jak każdy normalny samochód, miejsca dużo ,podobno więcej jak w mazdzie. Zostaje motor 1.6 200koni ,ale już wypadł z produkcji ,napewno mocniejszy . Zapewne wiesz ,że już jest lift insigni i nowa gama silników , tylko ze względu na koronawirusa opóźniony, miała być w maju poliftowa.
- quadzz
- Użytkownik
- Auto: Insignia A ST FL 4x4
- Kod silnika: A20DTR
- Rok produkcji: 2013
- Miasto: Łódź
- Otrzymał piwo: 5 razy
Ja rozważałem.
Zdecydowała cena, wygląd, wygoda, dostępność i cena części zamiennych, te egzemplarze, które próbowałem to nawet podobna jakość wykończenia w śroku. No i chciałem automat, a AF40 to prosta konstrukcja.
Co do tego, co jest w komplecie w dieslu - dwumasa chyba jest już w Insigni A w benzyniakach A16XER, A20NHT, A20NFT
Na szybko sprawdziłem, że w IB też jest
DPF to drobnostka (cenzura nie pozwala pisać inaczej, acz nie wulgarnie), jak jeździsz w trasy po autostradzie to wystarczy raz na jakiś czas rzucić okiem na odczyt z OBD, albo zmodzić diodę (co jest opisane na forum). AdBlue krzyczy jak go brakuje.
Benzyna w długie trasy to mniejszy komfort (bo i hałas większy i spalanie dużo większe).
Zdecydowała cena, wygląd, wygoda, dostępność i cena części zamiennych, te egzemplarze, które próbowałem to nawet podobna jakość wykończenia w śroku. No i chciałem automat, a AF40 to prosta konstrukcja.
Co do tego, co jest w komplecie w dieslu - dwumasa chyba jest już w Insigni A w benzyniakach A16XER, A20NHT, A20NFT
Na szybko sprawdziłem, że w IB też jest
DPF to drobnostka (cenzura nie pozwala pisać inaczej, acz nie wulgarnie), jak jeździsz w trasy po autostradzie to wystarczy raz na jakiś czas rzucić okiem na odczyt z OBD, albo zmodzić diodę (co jest opisane na forum). AdBlue krzyczy jak go brakuje.
Benzyna w długie trasy to mniejszy komfort (bo i hałas większy i spalanie dużo większe).
- dokia
- Ekspert
- Auto: Jaguar E-Pace 250hp
- Rok produkcji: 2020
- Miasto: z Mazur :)
- Postawił piwo: 261 razy
- Otrzymał piwo: 121 razy
- Kontakt:
Co Ty tam gadasz, że benzyna głośna? 
Przy 180km/h to potwierdzam że tak, że już słyszę hałas z zewnątrz od wiatru. Natomiast miałam prawdziwą przyjemność pojeździć Insignią w dieslu po Warszawie, to tam szybko przecież nie można a hałas jak w autokarze
to zastanawiam się jak taki diesel męczy uszy przy 180+
Radio 357 :)
-
Marek0
- Użytkownik
Benzyna w trasie pali więcej,ok tak . Jednak dieslem nie jeździłem ale podobno w insigni b benzyna jest cichsza. Dwumasa jest w benzynie i jest GPF,a nie jak w dieslu DPF,pewnie podobne zadanie,tylko tu nie zwracam na nic uwagi nawet nie wiadomo kiedy się wypala i nie ma żadnego wskaźnika. W salonie dali tylko informacje nie przejmować się i czasem przegonić to się wypali
- dokia
- Ekspert
- Auto: Jaguar E-Pace 250hp
- Rok produkcji: 2020
- Miasto: z Mazur :)
- Postawił piwo: 261 razy
- Otrzymał piwo: 121 razy
- Kontakt:
Ja akurat nigdy nie miałam diesli prywatnych, poza tymi furgonetkami do działalności. Nie mam czasu na długie i drogie naprawy, takie jak te DPF-y zatkane, czy EGR-y co też żyć nie dają, a teraz jeszcze Ad-Blue gdzie te "siuśki" przy nieszczelności rozpuszczą blachę
bo korozja jest natychmiastowa. Mam już starawą benzynę, ale ostatni weekend to 1347,9km przelatane ze średnią prędkością 86,5km/h i przy średnim spalaniu 8,7/'100km. To już tak dużo? i tak drogo? Uważam, że fantastycznie, no i wygoda jaka i zabawa z 2,0T 220KM. Faktem jest, że zamula w mieście i zimą to pali tam i 18+/100km, ale diesle też mulą się w mieście.
Radio 357 :)
- wassermann
- Zapaleniec
W 2.0T nie ma ani GPF (bo jest sprzed ery norm WLTP) ani dwumasy, bo to zawsze automat.
Właśnie w trasy jest idealnym wyborem, tym bardziej jeśli nie zamierzasz jej poganiać, bo poganiana dużo pali. Tylko nawet spokojnie jeżdżąc, nie licz na te 7 (ani 8) litrów.
Żaden mały i słaby silnik w dużym aucie nie będzie optymalnym wyborem w trasy.
Wszystko w temacie, zgadzam się z każdm słowem:
M.
Właśnie w trasy jest idealnym wyborem, tym bardziej jeśli nie zamierzasz jej poganiać, bo poganiana dużo pali. Tylko nawet spokojnie jeżdżąc, nie licz na te 7 (ani 8) litrów.
Żaden mały i słaby silnik w dużym aucie nie będzie optymalnym wyborem w trasy.
Wszystko w temacie, zgadzam się z każdm słowem:
M.
- mrex
- Forumowicz
- Auto: Insignia Grand Sport
- Miasto: Radomsko
Witam Szanowne Grono 
przeszukałem forum ale nie znalazłem nic na nurtujący mnie temat wobec czego pytam w tym miejscu.
Zastanawiam się nad zakupem Grand Sport w wersji 1.5 165KM benzyna i moje pytanie do Was - co sądzicie o takiej wersji?
Już piszę o co mi dokładnie chodzi.
Generalnie nie jestem jakimś pasjonatem hiper-prędkości na drodze (nie lubię wolnej jazdy ale nie zasuwam), jeżdżę głównie poza miastem (ale nie autostrady), nie potrzebuję mega prędkości ale potrzebuję jednej rzeczy a mianowicie pewności że w razie potrzeby auto sprawnie i dynamicznie wyprzedzi inny pojazd. Sami wiecie że są takie sytuacje że zaczynamy wyprzedzać i nagle okazuje się że trzeba zakończyć taki manewr 10 razy szybciej (jazda drogami innymi niż trasy szybkiego ruchu lub autostrady obfituje w takie sytuacje).
Obecnie jeżdżę Iśką A (2.0 160km diesel) i mam obawy że zamieniając ją na GS w benzynie i takim silniku mogę zamienić ją na hmm... totalnego zamulacza drogowego. Obawiam się czy GS w takiej wersji podoła takiemu zadaniu.
Wiem że najlepiej jest wsiąść w auto i po prostu sprawdzić "na żywo" ale ciężko z czasem i zanim wybiorę się na takie sprawdzanie pomyślałem że Szanowne Grono może mi, chociaż na forum, pomóc.
Będę wdzięczny za Wasze opinie.
przeszukałem forum ale nie znalazłem nic na nurtujący mnie temat wobec czego pytam w tym miejscu.
Zastanawiam się nad zakupem Grand Sport w wersji 1.5 165KM benzyna i moje pytanie do Was - co sądzicie o takiej wersji?
Już piszę o co mi dokładnie chodzi.
Generalnie nie jestem jakimś pasjonatem hiper-prędkości na drodze (nie lubię wolnej jazdy ale nie zasuwam), jeżdżę głównie poza miastem (ale nie autostrady), nie potrzebuję mega prędkości ale potrzebuję jednej rzeczy a mianowicie pewności że w razie potrzeby auto sprawnie i dynamicznie wyprzedzi inny pojazd. Sami wiecie że są takie sytuacje że zaczynamy wyprzedzać i nagle okazuje się że trzeba zakończyć taki manewr 10 razy szybciej (jazda drogami innymi niż trasy szybkiego ruchu lub autostrady obfituje w takie sytuacje).
Obecnie jeżdżę Iśką A (2.0 160km diesel) i mam obawy że zamieniając ją na GS w benzynie i takim silniku mogę zamienić ją na hmm... totalnego zamulacza drogowego. Obawiam się czy GS w takiej wersji podoła takiemu zadaniu.
Wiem że najlepiej jest wsiąść w auto i po prostu sprawdzić "na żywo" ale ciężko z czasem i zanim wybiorę się na takie sprawdzanie pomyślałem że Szanowne Grono może mi, chociaż na forum, pomóc.
Będę wdzięczny za Wasze opinie.
- mazmarcin
- Klubowicz
- Auto: Insignia ST
- Kod silnika: D20DTR
- Miasto: Wodzisław Śląski
- Postawił piwo: 18 razy
- Otrzymał piwo: 143 razy
Jak dla mnie to bardzo podobnie jeździ IA 160 w dieslu i iB z tym silnikiem o który pytasz. Oczywiście oba w manualu i ośce.
- peja-1991
- V-ce Prezes ds organizacyjnych
- Auto: Insignia
- Kod silnika: D16SHT
- Miasto: Warszawa
- Otrzymał piwo: 98 razy
- Kontakt:
Ciężko porównać benzynę do diesla.
U siebie masz 350Nm momentu obrotowego, w benzynie 1,5 jest 250Nm.
Ja miałem w 1,6 Turbo 230Nm i jak przesiadłem się do diesla z momentem 400Nm to różnica jest duża. Diesel jeździ naprawdę bardzo dobrze.
Musisz się, przymierzyć i się przejechać - tylko wtedy stwierdzisz czy jest ok, czy brakuje Ci mocy.
U siebie masz 350Nm momentu obrotowego, w benzynie 1,5 jest 250Nm.
Ja miałem w 1,6 Turbo 230Nm i jak przesiadłem się do diesla z momentem 400Nm to różnica jest duża. Diesel jeździ naprawdę bardzo dobrze.
Musisz się, przymierzyć i się przejechać - tylko wtedy stwierdzisz czy jest ok, czy brakuje Ci mocy.
"Krytyk i eunuch z jednej są parafii
obaj wiedzą jak, żaden nie potrafi" Tadeusz Boy-Żeleński
obaj wiedzą jak, żaden nie potrafi" Tadeusz Boy-Żeleński