--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuZakup Insigni - pytania
-
Grzechu 1971
- Nowicjusz
- Auto: Opel Insignia
- Kod silnika: A18XER
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Strączków
Re: Zakup Insigni - pytania
Mam okazję kupić insygnie a kombi 1.8 140km 2009r. 211000km, od kolegi, który bardzo chwalił stan auta, wyposażenie cosmo, kolor srebrny metalik. Wymienione w ostatnim czasie rozrząd, oleje, filtry, olej w skrzyni manualnej, konserwowane progi, sanki, nowy akumulator. Przegląd i ubezpieczenie do kwietnia, felgi 18 alu. niepoobdzierane. Komplet zimowych na stalowych, radio dedykowane. Twierdzi że dał za nie 2000zł. Wszystko działa. Wiem, że silnik jest słabawy, i skrzynie biegów są wadliwe. Miałem okazję się przejechać i mi to wystarczy, chce za auto 23000zł. Czy to nie za dużo. Chce jeszcze dodać że sam zaczął mówić, że będzie sprzedawał, i będzie mu szkoda sprzedać obcemu. Ja nie wspominałem że szukam samochodu do kupienia.
-
Grzechu 1971
- Nowicjusz
- Auto: Opel Insignia
- Kod silnika: A18XER
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Strączków
- dokia
- Ekspert
- Auto: Jaguar E-Pace 250hp
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2020
- Miasto: z Mazur :)
- Postawił piwo: 264 razy
- Otrzymał piwo: 121 razy
- Kontakt:
Ale co tu gadać? Auto jest prawie pełnoletnie, tzn będzie takie za 5 miesięcy, może zaraz potrzebować sporych nakładów z racji wieku, niby nie kosztuje dużo w zakupie. Silnik ma wolnossący ale lubi gaz, gdybyś chciał gazować. Nie ma w nim hydrauliki więc co jakiś czas trzeba ręcznie regulować zawory szklankami, jak umiesz sam to pikuś, jak mechanikowi oddać to koszt. Wg serwisówki to ta regulacja co 10lat lub co 150tys km gdy silnik bez instalacji gazowej, jeśli z nią to co 50tys km. Sprawdź kiedy sprzedający to robił. To że mało koni i mułowate to też pikuś, fiat 126p miał 25 koni i Polacy Europę nim zwiedzali. Mułowaty będzie bo waży prawie dwie tony. No i pali niemało, co prawda benzyna tańsza od diesla ale paliwo to największy chyba miesięczny koszt w takim aucie.
Radio 357 :)
- dare50
- Zapaleniec
- Auto: Insignia 4x4 COSMO
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2011
- Miasto: Wejherowo
- Postawił piwo: 30 razy
- Otrzymał piwo: 39 razy
I jeszcze jedno , jesli to Twój dobry kolega to odpuść bo po kupnie już nie będzie bo nie ma idealnego auta zawsze coś bedzie nie teges czego Ci nie przekazał
-
Zbyszek01
- Klubowicz
- Auto: Insignia
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2012
- Moje auto: viewtopic.php?f=52&t=1580&start=280
- Miasto: DZA
- Postawił piwo: 28 razy
- Otrzymał piwo: 41 razy
To się pociągało na tunelu a jak byłeś chytry to kij od miotły