--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
---------------- Zobacz nasz portal klubowy --------------- Polub naszą stronę na Facebooku --------------- Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
---------------- Zobacz nasz portal klubowy --------------- Polub naszą stronę na Facebooku --------------- Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
Zakup Insigni - pytania
-
- Nowicjusz
- Auto: Sportage V 2024
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Elbląg
- Otrzymał piwo: 2 razy
Re: Zakup Insigni - pytania
Znajomy w zeszłym tygodniu kupił używanego Dodge Durango z silnikiem 3,7 z 2015 roku. Nie zna się za bardzo na mechanice. Po prostu podoba mu się samochód. Na start wie że był po wypadku bo tylko takie u nas można kupić. Nie przejmuje się brakiem części. Jak się chce to się znajdzie sposób.
-
- Forumowicz
- Auto: Insignia2019
- Kod silnika: B15XFL
- Rok produkcji: 2018
- Miasto: Opole
- Postawił piwo: 1 raz
- Otrzymał piwo: 3 razy
Pewnie ,że jak się chce to się znajdzie ,ale czyż nie jest komfortowo gdy wchodzisz do hurtowni motoryzacyjnej ,zamawiasz i na drugi dzień masz . Może koledze o taki komfort chodzi właśnie . Osobiście mam jedno auto w domu i nie mogę czekać x czasu na części , więc jak słyszę o problemach opla ,to dobrą decyzję o zmianie auta podjęłem. Myślałem, że będę po AJ insignią jeździł do usra.....ej śmierci , ale to nie te czasy , nowe to nowe , gwarancja i spokój, choć jak się trafi na bubel fabryczny to i tu jazda może być
-
- Nowicjusz
- Auto: Qashqai
- Miasto: Łódź
@Marek1972 dokładnie tak jak mówisz. Mam jedno auto, którym jeżdżę do pracy i nie chcę, zeby stało u mechanika niewiadomo ile czasu, bo jakas cześć ze stanow leci powiedzmy 2 czy 3 tygodnie. Po prostu nie mogę sobie na cos takiego pozwolic. Max 2-3 dni
- dokia
- Klubowicz
- Auto: Jaguar E-Pace 250hp
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2020
- Miasto: z Mazur :)
- Postawił piwo: 233 razy
- Otrzymał piwo: 108 razy
- Kontakt:
Co wybrałeś?Marek1972 pisze: ↑15 lip 2024, o 11:44Pewnie ,że jak się chce to się znajdzie ,ale czyż nie jest komfortowo gdy wchodzisz do hurtowni motoryzacyjnej ,zamawiasz i na drugi dzień masz . Może koledze o taki komfort chodzi właśnie . Osobiście mam jedno auto w domu i nie mogę czekać x czasu na części , więc jak słyszę o problemach opla ,to dobrą decyzję o zmianie auta podjęłem. Myślałem, że będę po AJ insignią jeździł do usra.....ej śmierci , ale to nie te czasy , nowe to nowe , gwarancja i spokój, choć jak się trafi na bubel fabryczny to i tu jazda może być
Radio 357 :)
-
- Forumowicz
Miał być suv, ale chyba jeszcze nie teraz . Skoda superb 4 combi ,wnętrze koniakowe. Chcę 2.0TSI 204KM ośkę, bo jak może pamiętasz poruszam się przeważnie po mieście. Niestety ten silnik w cenniku wrzesień/listopad, dealer nie ma dokładnych informacji tylko przybliżone. Mam dylemat, bo od nowego roku nowe emisje spalin i zapewne ceny aut i czy nie zdecydować się na 2.0TSI 265KM 4×4, tylko po co mi potencjalne problemy w przyszłości z napędami, serwisem, jak tego nie wykorzystam . Sierpień to chyba taki zastój u dealerów, pójdę zapytać gdyby jakiś rozsądny rabat 8% , to może wybiorę mocniejszy . Jak można było zamawiać już nowy model rabaty w leasingu były zaledwie 3/5%, teraz koledzy piszą że można nawet gotówkowo już po trudach dostać 8%, choć takich kupujących jest znikoma część, ja nie mogę w leasing, tam dealer ma większy zarobek ,może pozwolić podobno na większy rabat. O kuźwa miało być, co wybrałem, a tu litanie . W każdym razie napewno do jesieni zamówię superba w najwyższej wersji L/K . Jednak komfort jazdy lepszy niż w suvie, wyciszenie względem insigni znaczące, miejsca we wnętrzu więcej niż w insigni i kufer 690L 🖐
- dokia
- Klubowicz
- Auto: Jaguar E-Pace 250hp
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2020
- Miasto: z Mazur :)
- Postawił piwo: 233 razy
- Otrzymał piwo: 108 razy
- Kontakt:
Super.
Leasingi teraz całkiem spoko. Koleżanka brała hyundai kona w leasingu 4,5% i zadowolona bo na 3 lata to pikuś z takim procentem.
Duże suvy to i dużo miejsca pewnie mają. Mój jest miniaturkowy, bo ten mały kotek i w bagażniku mieści się jedna walizka 🥹 dwie to już musiałabym kombinować, więc trochę dramat. To mi się bardzo nie podoba, ale nie będę nim jeździć przecież długo, rok minął, to jeszcze jeden i można na OtoMoto wrzucać
Leasingi teraz całkiem spoko. Koleżanka brała hyundai kona w leasingu 4,5% i zadowolona bo na 3 lata to pikuś z takim procentem.
Duże suvy to i dużo miejsca pewnie mają. Mój jest miniaturkowy, bo ten mały kotek i w bagażniku mieści się jedna walizka 🥹 dwie to już musiałabym kombinować, więc trochę dramat. To mi się bardzo nie podoba, ale nie będę nim jeździć przecież długo, rok minął, to jeszcze jeden i można na OtoMoto wrzucać
Radio 357 :)
- wassermann
- Zapaleniec
- Auto: Insignia GSi 2.0T
- Kod silnika: B20NFT
- Miasto: nec temere, nec timide
- Postawił piwo: 2 razy
- Otrzymał piwo: 30 razy
Skoro głównie po mieście, to po co taki długi Superb, po co 690 l bagażnika i ten komfort oraz dobre wyciszenie (przy wysokich prędkościach)?
M.
-
- Forumowicz
Superb nawet w combi jest niewiele dłuższy od insigni , no a po co. Większość życia jeździłem autami małymi, a jedno auto w domu ,czyli będzie do wszystkiego i nie przeszkadza mi wielkość codzienna . Jednak jak już wybiorę się w trasę, chcę jechać komfortowo, a jak będę się pakował na wyjazd z dziewczynami ,to nie chcę planować, kombinować w załadunku . Rodzice szybko się starzeją, zapewne coraz częściej będzie trzeba polecieć na wieś , autostrada i S-ka
Dodano po 10 minutach 15 sekundach:
Gdybym kierował się opiniami szwagrów, zapewne nigdy bym nie jeździł oplami . Gdyby nie ukazał się odświeżony superb , już bym jeździł rav 4 , taki był wybór, a były fajne promocje . Okazało się, że rav 4 , podwozie żywa blacha, tylko wosk, pindole nowe auto do warsztatu prowadzić. Rav głośny w trasie i już swoje hybryda też spali , więc było przemyślenie. Insignia dobrze się ma ,więc myślę sobie poczekam ns superba, tylko szkoda ,że każą dłużej czekać na silnik ,który akurat mnie interesuje
Dodano po 10 minutach 15 sekundach:
Gdybym kierował się opiniami szwagrów, zapewne nigdy bym nie jeździł oplami . Gdyby nie ukazał się odświeżony superb , już bym jeździł rav 4 , taki był wybór, a były fajne promocje . Okazało się, że rav 4 , podwozie żywa blacha, tylko wosk, pindole nowe auto do warsztatu prowadzić. Rav głośny w trasie i już swoje hybryda też spali , więc było przemyślenie. Insignia dobrze się ma ,więc myślę sobie poczekam ns superba, tylko szkoda ,że każą dłużej czekać na silnik ,który akurat mnie interesuje
-
- Nowicjusz
- Auto: Renault Laguna 3
- Rok produkcji: 2010
- Miasto: Łódź
Czy w cenie ~50tys złotych można znaleźć przyzwoitą Insignie B z roczników '17-'18, wiem że być może nie jest to wygórowana cena jak na tak fajne i młode auto, ale szczerze tyle mogę przeznaczyć.
Wiem, że w tej cenie raczej przebieg będzie 200tys+, odpuścić sobie szukanie auta w tych widełkach?
Nie ukrywam, że szukam automatu, chodź jeśli trafił by się dobry egzemplarz mógłby być także manual.
Wiem, że w tej cenie raczej przebieg będzie 200tys+, odpuścić sobie szukanie auta w tych widełkach?
Nie ukrywam, że szukam automatu, chodź jeśli trafił by się dobry egzemplarz mógłby być także manual.
-
- Nowicjusz
- Auto: Insignia A
- Kod silnika: B20DTH
- Rok produkcji: 2016
- Miasto: Gliwice
Hejka. Stoję przed wyborem insignii poliftowej ale mam dylemat co lepsze pod względem jazdy i bezawaryjności? B20DTH w automacie czy biturbo 4x4 w automacie?
- peja-1991
- V-ce Prezes ds organizacyjnych
- Auto: Insignia
- Kod silnika: D16SHT
- Rok produkcji: 2019
- Miasto: Warszawa
- Postawił piwo: 3 razy
- Otrzymał piwo: 97 razy
- Kontakt:
B20DTH - jeździ bardzo przyjemnie
B20DTR z4x4 - jest sporo cięższe i ta różnica do B20DTH nie jest tak odczuwalna
Kwestia czego potrzebujesz i do czego auto ma służyć.
BTW - będę miał za 2 tygodnie śliczną IB Kombi B20DTH z końca 2019 roku z przebiegiem około 80 tysięcy do sprzedania. Pełna historia, bezwypadkowa, bardzo dobrze wyposażona
B20DTR z4x4 - jest sporo cięższe i ta różnica do B20DTH nie jest tak odczuwalna
Kwestia czego potrzebujesz i do czego auto ma służyć.
BTW - będę miał za 2 tygodnie śliczną IB Kombi B20DTH z końca 2019 roku z przebiegiem około 80 tysięcy do sprzedania. Pełna historia, bezwypadkowa, bardzo dobrze wyposażona
"Krytyk i eunuch z jednej są parafii
obaj wiedzą jak, żaden nie potrafi" Tadeusz Boy-Żeleński
obaj wiedzą jak, żaden nie potrafi" Tadeusz Boy-Żeleński
- Mateo
- Klubowicz
- Auto: INSIGNIA GS
- Moje auto: https://www.insignia-club.pl/viewtopic.php?f=52&t=9254
- Miasto: Racibórz
- Postawił piwo: 8 razy
- Otrzymał piwo: 26 razy
B20DTH MANUAL w 4x4 polecam. Po zrobionym programie jest fajnym wziąłem dającym sporo frajdy z jazdy
Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka
- wassermann
- Zapaleniec
- Auto: Insignia GSi 2.0T
- Kod silnika: B20NFT
- Miasto: nec temere, nec timide
- Postawił piwo: 2 razy
- Otrzymał piwo: 30 razy
Wziąłem 9 lat temu auto z 4x4. I teraz zawsze chcę mieć 4x4. A takie jak w IB jest w ogóle genialne. Samochód zachowuje się prawie jak tylnonapędowy.
Wziąłem 6 lat temu auto z automatem. Płakałem że nie mam wyboru. Ponad 20 lat jeździłem manualami (i nadal jeżdże #2), umiem, międzygaz to dla mnie norma - ale po co? Teraz nie chciałbym innego, a tylko automat, a ten AT8 działa świetnie i gładko
Ale przy zakupie używki najważniejszy jest stan i historia, a nie preferencje.
M.
Wziąłem 6 lat temu auto z automatem. Płakałem że nie mam wyboru. Ponad 20 lat jeździłem manualami (i nadal jeżdże #2), umiem, międzygaz to dla mnie norma - ale po co? Teraz nie chciałbym innego, a tylko automat, a ten AT8 działa świetnie i gładko
Ale przy zakupie używki najważniejszy jest stan i historia, a nie preferencje.
M.
-
- Nowicjusz
- Auto: Nic
- Kod silnika: A20DTH
- Miasto: Czewq
Hej, planuje zakup Insignii B 2018-2020 z przebiegiem do 150k, koniecznie z automatem. Wstępnie trochę czytałem, trochę oglądałem i chyba będę celował w silnik 2.0 170km. Chyba, że te benzyniaki również są warte uwagi?
Myślicie, że w cenie 60-70k uda się wyrwać coś fajnego? Przy takim przebiegu na jakie bolączki należy się przygotować?
Myślicie, że w cenie 60-70k uda się wyrwać coś fajnego? Przy takim przebiegu na jakie bolączki należy się przygotować?
- zubek
- Zapaleniec
- Auto: IB/ST
- Rok produkcji: 2017
- Moje auto: viewtopic.php?f=53&t=8662
- Miasto: WWL
- Postawił piwo: 22 razy
- Otrzymał piwo: 37 razy
Przed 150 kkm ten diesel powinien być już wymieniony rozrząd, tylne tuleje wahaczy, naprawioną rurę turbo. Reszta to kwestia konkretnego egzemplarza. 60-70 powinno wystarczyć - no może nie na 20 rocznik z niskim nalotem, ale w swoich planach się zmieścisz.
-
- Nowicjusz
- Auto: Insignia B
- Kod silnika: D16SHT
- Rok produkcji: 2019
- Miasto: Wrocław
"Coś fajnego" to kwestia punktu widzenia. Ja kupując w tym roku nie znalazłem nic fajnego poniżej 80k i dopiero lekko powyżej się trafiło. Wszystko zależy od wyposażenia, przebiegu, stanu jaki Cię zadowala ale za 60-70k z jakims lepszym wyposażeniem to raczej roczniki 2018 tylko.
Dodano po 2 minutach 12 sekundach:
Dodano po 2 minutach 12 sekundach:
Uszkodzoną tak ale całą to nie ma szans. Chyba, ze gruby nalot i słabe wyposażenie ale cięzko to nazwac wtedy przyzwoitą. Jeśli tylko tyle masz to albo Astra albo inna marka jeśli ma być wilkości Insigni. Możesz celowac w Mondeo ale tam ani z silnikami ani ze skrzyniami zbyt dobrze nie będzie w takiej cenie.rabarbar pisze: ↑16 wrz 2024, o 18:39Czy w cenie ~50tys złotych można znaleźć przyzwoitą Insignie B z roczników '17-'18, wiem że być może nie jest to wygórowana cena jak na tak fajne i młode auto, ale szczerze tyle mogę przeznaczyć.
-
- Forumowicz
Mogę zaproponować benzynę, ale w manualu i tylko Enjoy, jednak coś ma tam z dodatków . Za to historia bankowa , niski przebieg i od nowości u mnie