--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
------------------------------------------XI ZLOT ICP - 13-15 września - ZAPRASZAMY
--------------------
---------------- Zobacz nasz portal klubowy --------------- Polub naszą stronę na Facebooku --------------- Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
------------------------------------------XI ZLOT ICP - 13-15 września - ZAPRASZAMY
--------------------
---------------- Zobacz nasz portal klubowy --------------- Polub naszą stronę na Facebooku --------------- Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
Opinia o ogłoszeniu
- _Voytaz
- Nowicjusz
- Auto: Insignia B kombi
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2020
- Miasto: Gliwice
-
- Nowicjusz
- Auto: Opel Insignia
- Kod silnika: B20DTH
- Rok produkcji: 2016
- Miasto: Wałbrzych
- Postawił piwo: 2 razy
Re: Opinia o ogłoszeniu
Witam!
Jestem zainteresowany zakupem auto z tego ogłoszenia https://www.olx.pl/d/oferta/opel-insign ... derIndex=0
Proszę o opinie.
Jestem zainteresowany zakupem auto z tego ogłoszenia https://www.olx.pl/d/oferta/opel-insign ... derIndex=0
Proszę o opinie.
- Mateo
- Klubowicz
- Auto: INSIGNIA GS
- Rok produkcji: 2018
- Moje auto: https://www.insignia-club.pl/viewtopic.php?f=52&t=9254
- Miasto: Racibórz
- Postawił piwo: 8 razy
- Otrzymał piwo: 25 razy
Na pierwszy rzut oka całkiem fajny egzemplarz, natomiast diabeł będzie (o ile będzie) tkwił w szczegółach.
-
- Nowicjusz
Wykupiłem raport Vin i historię serwisową. Pierwszy wykazuje dwie szkody: jedna na ok. 800 euro w 2017, druga na ok. 2500 euro też w 2017. Historia serwisowa jest bardzo uboga i nie ma tam śladu o naprawach szkód. I ogólnie ostatni serwis jest w 2021 przy 107 tys. km.
- Mateo
- Klubowicz
- Auto: INSIGNIA GS
- Moje auto: https://www.insignia-club.pl/viewtopic.php?f=52&t=9254
- Postawił piwo: 8 razy
- Otrzymał piwo: 25 razy
800€ to mogła być pierdółka, 2500€ to już musiało być więcej, aczkolwiek jeszcze tez może w granicach rozsądku, dobrze byłoby się dowiedzieć co mu było... 2021 107k to przebieg wydaje się być autentyczny.
-
- Nowicjusz
Wiem, że to mogły być pierdółki, ale czy 3 miesięczne auto naprawia się poza serwisem. Sprzedający nic nie wie na temat szkód.
-
- Użytkownik
- Auto: Opel Insignia A
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2014
- Miasto: Łapy
- Postawił piwo: 3 razy
https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/o ... GdJZk.html
ktoś się wypowie?
czy IB ma moduły martwych stref w przednim zderzaku?
niby taka okazja a jest już ze 3 tyg...
ktoś się wypowie?
czy IB ma moduły martwych stref w przednim zderzaku?
niby taka okazja a jest już ze 3 tyg...
- dokia
- Klubowicz
- Auto: Jaguar E-Pace 250hp
- Miasto: z Mazur :)
- Postawił piwo: 228 razy
- Otrzymał piwo: 105 razy
- Kontakt:
Są tam auta które mają aż jeden wpis w historii opla tj wydanie pojazdu. Nie ma obowiązku serwisować w ASO, nawet na gwarancji. Gwarant może być inny niż ASO i wtedy nie ma jak tworzyć wpisów w ASO. Tak więc odpowiedź na Twoje pytanie jest: tak, auto nowe można naprawiać poza serwisem.Camillo1990 pisze: ↑11 mar 2024, o 21:18Wiem, że to mogły być pierdółki, ale czy 3 miesięczne auto naprawia się poza serwisem. Sprzedający nic nie wie na temat szkód.
W Polsce duży odsetek nowych aut jest własnością banków, nie muszą być serwisowane w ASO wszystkich kredytowanych tak marek, może być jeden jakiś gwarant, który ogarnia nie jedną markę, czyli po prostu właściciel (bank) może mieć swój wybrany serwis, bo to może jest dla nich opłacalne.
Radio 357 :)
-
- Ekspert
- Auto: INNE
- Miasto: Suwałki
- Otrzymał piwo: 37 razy
Dorotka tylko że :
Warsztat, który nie ma autoryzacji musi zapewnić co najmniej taki sam standard obsługi jak ASO oraz odpowiedni sprzęt i wyposażenie (w tym klucze dynamometryczne z certyfikatem badania), żeby wykonywać usługi zgodnie z technologią i wymaganiami producenta samochodu.Jeśli chcemy skorzystać z nieautoryzowanego warsztatu, powinniśmy sprawdzić czy posiada dostęp do dokumentacji serwisowej dedykowanej dla naszego samochodu.Potwierdzeniem spełnienia wytycznych producenta jest odpowiednie udokumentowanie wykonania usługi z dokładnym określeniem części i wykonanych prac.
Warunkiem zachowania gwarancji jest zastosowanie części o oznaczeniu „O” lub „Q”.
Z neta :
obecnie niezależne warsztaty zmagają się z barierami nierzadko nie do przejścia. Chodzi o dotyczące pojazdów dane oraz informacje techniczne, które nie są i nie muszą być udostępniane przez producentów aut. Przez to warsztaty niezależne nie mogą świadczyć kompleksowych usług serwisowych, ponieważ brak komunikacji z samochodem powoduje, że naprawa nie jest kompletna. W wielu modelach aut nie da się wykonać nawet podstawowego przeglądu, wymaganego przez producenta do uznania gwarancji.
Warsztat, który nie ma autoryzacji musi zapewnić co najmniej taki sam standard obsługi jak ASO oraz odpowiedni sprzęt i wyposażenie (w tym klucze dynamometryczne z certyfikatem badania), żeby wykonywać usługi zgodnie z technologią i wymaganiami producenta samochodu.Jeśli chcemy skorzystać z nieautoryzowanego warsztatu, powinniśmy sprawdzić czy posiada dostęp do dokumentacji serwisowej dedykowanej dla naszego samochodu.Potwierdzeniem spełnienia wytycznych producenta jest odpowiednie udokumentowanie wykonania usługi z dokładnym określeniem części i wykonanych prac.
Warunkiem zachowania gwarancji jest zastosowanie części o oznaczeniu „O” lub „Q”.
Z neta :
obecnie niezależne warsztaty zmagają się z barierami nierzadko nie do przejścia. Chodzi o dotyczące pojazdów dane oraz informacje techniczne, które nie są i nie muszą być udostępniane przez producentów aut. Przez to warsztaty niezależne nie mogą świadczyć kompleksowych usług serwisowych, ponieważ brak komunikacji z samochodem powoduje, że naprawa nie jest kompletna. W wielu modelach aut nie da się wykonać nawet podstawowego przeglądu, wymaganego przez producenta do uznania gwarancji.
- Zbyszek01
- Klubowicz
- Auto: Jag XE 2,0D ,MY2020
- Rok produkcji: 2019
- Moje auto: viewtopic.php?f=52&t=1580&start=280
- Miasto: DZA
- Postawił piwo: 23 razy
- Otrzymał piwo: 30 razy
Dasz swojego kota do naprawy poza serwisem? Podejmie się któryś warsztat poza ASO? Utrzymają twoją gwarancję w niezmienionej formie?
Czarno to widzę.
Insignia MY2012
- dokia
- Klubowicz
- Kontakt:
Ale tak jest. Każdy leasing ma swoje warsztaty. Pytałam raz gościa z ASO o auto z Niemiec z zerową historią, to wtedy jest opłacona opieka gwarancyjna w innej firmie stąd w ASO nic nie ma. Gwarancje zawsze obsługuje jakaś firma, FlexCare opla było w Oplu akurat, ale mogło być gdzie indziej.
-
- Nowicjusz
- Auto: Vectra C GTS
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Elbląg
- Otrzymał piwo: 2 razy
Znalazłem takie ogłoszenie
https://allegro.pl/ogloszenie/opel-insi ... 5202639705
Może ktoś się wypowiedzieć na temat tego silnika?
I mam jeszcze pytanie o światła. Czy w poliftach występują matrixy, w tym aucie są?
I mam jeszcze pytanie o światła. Czy w poliftach występują matrixy, w tym aucie są?
- dokia
- Klubowicz
- Kontakt:
Norbert, ja to wiem. Oparłam się tylko na sugestiach pytającego że przy aucie jest mała historia serwisowa a naprawa z ubezpieczenia poza ASO. Bo tak może być i to nic złego i dopuszczalne. Likwidacja szkody nie musi być w ASO. A sama historia serwisowa to jaka ma być jak pierwszy przegląd techniczny jest po trzech latach? To ludzie oczekują od tej historii że tam będzie cała litania a tam nie musi nic być i też jest OK i nie znaczy to że ktoś sobie nie dopilnował gwarancji.
-
- Ekspert
Dorota bez urazy ,ale każdy leasing jaki miałem wymagał serwisowania w ASO ,,:-)
- dokia
- Klubowicz
- Kontakt:
A czy ja gdzieś pisałam o Polsce? Norbert, ależ Ty się czepiasz. Wcześniej wspominałam jak tam w Niemczech mają z nowymi. Tam nie ma przymusu z tym ASO i to stamtąd pochodzą auta z naprawdę zerową historią.
Oczywiście że nie widziałam Vin Insigni z polskiego salonu z zerową historią, ale z Niemiec naprawdę widziałam. Nic też nie pisałam o polskich leasingach. Pisałam o niezależnych warsztatach ale nie w PL. Poza tym może tam komuś wcale nie być potrzebna gwarancja. Ja np nie mam gwarancji do sprzętu ogrodowego bo trzeba kosiarkę wozić na przegląd gwarancyjny i wymianę oleju, dla kogoś auto może być tak samo nieważne jak dla mnie nowa kosiarka.
Żeby nie było że ja głupoty plotę, to proszę , pięcioletnia Insignia zza zachodniej granicy tylko odebrana i to wszystko. Tak samo jesteś uparty jak z tym że opel nie wysyła listów do wszystkich z kampaniami serwisowymi
A może ona nigdy nie została odebrana od opla? Tylko skąd na polskim OtoMoto jest? Czary-Mary po prostu
Oczywiście że nie widziałam Vin Insigni z polskiego salonu z zerową historią, ale z Niemiec naprawdę widziałam. Nic też nie pisałam o polskich leasingach. Pisałam o niezależnych warsztatach ale nie w PL. Poza tym może tam komuś wcale nie być potrzebna gwarancja. Ja np nie mam gwarancji do sprzętu ogrodowego bo trzeba kosiarkę wozić na przegląd gwarancyjny i wymianę oleju, dla kogoś auto może być tak samo nieważne jak dla mnie nowa kosiarka.
Żeby nie było że ja głupoty plotę, to proszę , pięcioletnia Insignia zza zachodniej granicy tylko odebrana i to wszystko. Tak samo jesteś uparty jak z tym że opel nie wysyła listów do wszystkich z kampaniami serwisowymi
A może ona nigdy nie została odebrana od opla? Tylko skąd na polskim OtoMoto jest? Czary-Mary po prostu
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- MarkusG
- Klubowicz
- Auto: Insignia B GS
- Kod silnika: B15XFT
- Rok produkcji: 2019
- Postawił piwo: 4 razy
- Otrzymał piwo: 2 razy
Kupiłem 5 letnią insignię polisingową która nie była serwisowana w ASO.
Jak podjechałem do ASO w zeszłym tygodniu na akcję serwisową to gość pytał czy auto jest sprowadzone
Jak podjechałem do ASO w zeszłym tygodniu na akcję serwisową to gość pytał czy auto jest sprowadzone
-
- Ekspert
Dorotka niech Ci będzie.Tylko,ze jesteśmy w Polsce i niemieckie serwisy mało mnie interesują. Tak samo niemiecki leasing jakie ma wymagania. Tak samo i opel oczywiście,że nie wysyła listów do wszystkich ,bo nie zna 2 czy 3 właściciela jakiegoś opla. Wysyła tylko do pierwszego właściciela auta. Po to są ogłoszenia o kampaniach
- wassermann
- Zapaleniec
- Auto: Insignia GSi 2.0T
- Kod silnika: B20NFT
- Miasto: nec temere, nec timide
- Otrzymał piwo: 29 razy
Matrixy w poliftach występują - i to znacznie ulepszone, po 84 diody w matrycy.Areczek2024 pisze: ↑13 mar 2024, o 09:42Znalazłem takie ogłoszenie
Ten egzemplarz wg mnie nie ma matrixów - ponieważ na zdjęciu widzę regulator wysokości strumienia światła (0-1-2-3).
Silnika 2.0T 200 KM z AT9 chyba nikt tutaj nie ma, ale w testach taka konfiguracja oceniany była bardzo dobrze.
M.