--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------Obrazek Zobacz nasz portal klubowy ---------------Obrazek Polub naszą stronę na Facebooku ---------------Obrazek Dołącz do naszej Grupy na Facebooku

Debranding telefonów Sony (i innych) - mogę pomóc :)

...na tematy kwadratowe i podłużne
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Engine
Zapaleniec
Auto: BMW F10 525D xDrive
Rok produkcji: 2015
Miasto: Śląsk
Otrzymał  piwo: 8 razy
Kontakt:

Debranding telefonów Sony (i innych) - mogę pomóc :)

Post autor: Engine » 18 lut 2015, o 23:44

Jeśli ktoś ma brandowany soft przez operatora sieci w swoim telefonie i chciałby się go pozbyć, służę pomocą :)

W Sony Xperia jest to bardzo prosty i szybki zabieg. Debranding pozwala na natychmiastowe aktualizacje oprogramowania zaraz po wypuszczeniu ich przez producenta oraz wyrzuca zbędne aplikacje takie jak np. GameBox, iplex.pl, przeglądarkę operatora, sklep mp3 i inne śmieci zawalające pamięć telefonu (to przykłady z brandu t-mobile). Jeśli telefon jest brandowany, oprogramowanie musi przejść przez operatora i dopiero do naszego telefonu. Wydłuża to znaczenie czas oczekiwania na nowe aktualizacje. Po debrandingu nie tracimy gwarancji z tego co wiem. Jeśli ktoś ma wątpliwości, zawsze można powrócić od brandowanego softu przed wysyłką telefonu na gwarancje :)

Co od innych marek telefonów musiałbym się orientować jak to wygląda z poziomem trudności i czasochłonności takiej operacji, ale chętnie pomogę i się zorientuje jeśli ktoś będzie zainteresowany :)

pablosss123

Re: Debranding telefonów Sony (i innych) - mogę pomóc :)

Post autor: pablosss123 » 19 lut 2015, o 06:54

http://mysp.bloog.pl/id,336293227,title ... aid=6145e7
Hej, a nie wystarczy podać link ?
Pozdrawiam. ;) :roll:
Ale fakt, koleżeńskiej pomocy nic nie zastąpi.
Ostatnio zmieniony 19 lut 2015, o 12:44 przez pablosss123, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Engine
Zapaleniec
Kontakt:

Post autor: Engine » 19 lut 2015, o 08:19

Monza podać link, ale często jest tak że niektórzy potrzebują pomocy :) wiec mogę pomoc :)

Do instalacji motywów tez jest instrukcja i koledzy piszą bo potrzebują pomocy. Wiec napisałem, że mogę pomoc i po co ten debranding jest.

Awatar użytkownika
Luki
Użytkownik
Auto: Insignia 1.6 Turbo
Kod silnika: A16LET
Rok produkcji: 2012
Miasto:
Otrzymał  piwo: 3 razy

Post autor: Luki » 21 lut 2015, o 11:17

Engine, mam Z1 w T-Mobile. Da radę to od brandować? Pośmigałbym już na lizaku ale też leniwy operator się spóźnia długooo. Czy będzie konieczna zmiana romu, kernela? Mam zrobionego roota, nie stracę go? Bootloader zostaje bez zmian?

Awatar użytkownika
Engine
Zapaleniec
Kontakt:

Post autor: Engine » 22 lut 2015, o 01:25

Odbrandować się da bez problemu. Kilka minut roboty. Wymiana samego softu. Bootloader nie musi być odblokowany żeby przeprowadzić debrand. Zostaje nietkniety. Co do roota to nie wiem :/

BTW. Lizaka nie ma jeszcze nawet na czystym sofcie do Z3. Do Z1 tym bardziej jeszcze nie ma, chyba że w gotowane softy chcesz się bawić, to pewnie coś by się znalazło :p

carvertical VIN check
ODPOWIEDZ

Wróć do „Rozmowy różne...”