--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuYanosik GT
-
Paquito
Yanosik GT
Zastanawiam się nad zakupem tego urządzenia:
http://yanosik.pl/sklep/index.php?route ... duct_id=50
Ktoś posiada, jakie macie opinie na ten temat ?
Ktoś posiada, jakie macie opinie na ten temat ?
-
P405
- Zapaleniec
- Auto: Insignia CDTI
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Leszno
- Otrzymał piwo: 28 razy
Re: Yanosik GT
Tyle kasy to szkoda wydawać. Jak masz telefon na androidzie to zainstaluj apkę i potestuj. Osobiście wolę automapę i cb.
- fuli
- Użytkownik
- Auto: GSI
- Kod silnika: B20DTR
- Rok produkcji: 2019
- Miasto: Polska
- Otrzymał piwo: 1 raz
Używam yanosika namiętnie w tle... na telefonie, a jako navi Google Maps, bo dobrze się sprawuje jeśli chodzi o natężenie ruchu jak i czasy dojazdu. Ostatnio poprawili sugerowane trasy alternatywne. Ja polecam yanosika... b. wielu tirowcow go posiada choćby ze względu na możliwość informowania o inspekcji... powiedziałbym ze sprawdza się w 85-90%. Jeżdżę sporo zaczynałem od tom TomToma na Polskę z obsługą 49% pokrycia polski następnie AM i ostatecznie Google Maps. Zawsze miałem przy każdej z nich cb. Odkąd używam yanosika coraz rzadziej korzystam z cb. Owszem przydaje się najlepiej mieć to i to. Ale fakt faktem że yanosika sporo zmienił. Jak zacząłem z tej apki korzystać to w szczycie korzystało z niego 30 tyś osób aktualnie kolo 90-100tysiecy się trafia. Ja polecam tylko jak mówią przedmówcy na smartfona, bo jest za free 
- golywojtek
- Użytkownik
- Auto: Insigniaśmierci
- Rok produkcji: 2010
- Miasto: Czapielsk/Kartuzy
- Otrzymał piwo: 2 razy
Ja też używam yanosika w telefonie. Wiele raz mi pomógł na trasie, czy to policja bądź przedmioty pozostawione na drodze. A na cb, cicho sza. polecam!
Wysłane z mojego B15Q
Wysłane z mojego B15Q
-
prokop
Widziałem i słyszałem go w Porsche Cayenne Turbo S pewnego 65-latka który jako telefonu używa noki 6310. Działa dokładnie tak samo jak androidowa aplikacja w telefonie.
Jeździłem 3 lata z CB-radiem, ale w pewnych rejonach polski z małymi dziećmi w samochodzie, nie da się tego używać. Chyba że ma się ochotę, aby dzieci nauczyły się wielu nowych "ciekawych" słów.
Na głównych trasach Yanosik super się sprawdza. Im droga bardziej lokalna tym gorzej, po prostu mniej użytkowników.
Jeździłem 3 lata z CB-radiem, ale w pewnych rejonach polski z małymi dziećmi w samochodzie, nie da się tego używać. Chyba że ma się ochotę, aby dzieci nauczyły się wielu nowych "ciekawych" słów.
Na głównych trasach Yanosik super się sprawdza. Im droga bardziej lokalna tym gorzej, po prostu mniej użytkowników.
- Zbyszek01
- Klubowicz
- Auto: Jag XE 2,0D ,MY2020
- Kod silnika: inny
- Moje auto: viewtopic.php?f=52&t=1580&start=280
- Miasto: DZA
- Postawił piwo: 28 razy
- Otrzymał piwo: 41 razy
Mam Yanosika i mam CB, sprawdza się i to i to. Yanosik wiele razy uratował kieszeń i to nawet nie na głównych trasach. W rodzinie wszyscy mają i używają.
Naskrobano z tapa coś tam na H60-L02
Naskrobano z tapa coś tam na H60-L02
Insignia 2.0D MY2012.
Jag XE 2,0D AWD ,MY2020
Jag XE 2,0D AWD ,MY2020
- hajt
- Użytkownik
- Auto: insignia cosmo
- Kod silnika: A20DT
- Miasto: Warszawa
- Zbyszek01
- Klubowicz
- Auto: Jag XE 2,0D ,MY2020
- Kod silnika: inny
- Moje auto: viewtopic.php?f=52&t=1580&start=280
- Miasto: DZA
- Postawił piwo: 28 razy
- Otrzymał piwo: 41 razy
- hajt
- Użytkownik
- Auto: insignia cosmo
- Kod silnika: A20DT
- Miasto: Warszawa
- Zierek
- Forumowicz
- Auto: Insignia HB
- Kod silnika: B14NET
- Rok produkcji: 2017
- Miasto: Olsztyn
Odgrzebię temat.
Zastanawiam się albo nad urządzeniem, albo nad dodatkowym smartfonem z aplikacją i wożeniu go cały czas w aucie.
Na razie korzystam z programu w telefonie, ale jak nie podłączę pod zasilanie lub zapomnę później wyłączyć, to szybko mi pada bateria. Plus w sklepie potrafi wydrzeć się, że fotoradar za kilkaset metrów
Czy są tu użytkownicy urządzeń dedykowanych Yanosik?
Zastanawiam się albo nad urządzeniem, albo nad dodatkowym smartfonem z aplikacją i wożeniu go cały czas w aucie.
Na razie korzystam z programu w telefonie, ale jak nie podłączę pod zasilanie lub zapomnę później wyłączyć, to szybko mi pada bateria. Plus w sklepie potrafi wydrzeć się, że fotoradar za kilkaset metrów
Czy są tu użytkownicy urządzeń dedykowanych Yanosik?
-
sezam
Ja używam Yanosika w Smartphone. I mam włącząną opcję aby się wyłączał automatycznie po odłączeniu z BT samochodu.
- Zierek
- Forumowicz
- Dan
- Użytkownik
- Auto: ST 160HP
- Miasto: Łódź
- Otrzymał piwo: 13 razy
Ja też na telefonie mam. Android i też nie wydziera mi się w sklepie bo mam ustawione jak kolega sezam.
- mxw
- Zapaleniec
- Auto: Insignia 2.0T ST 4x4
- Kod silnika: A20NHT
- Rok produkcji: 2011
- Miasto: Poznań
- Otrzymał piwo: 1 raz
myślisz o dedykowanym urządzeniu?Zierek pisze:Zastanawiam się albo nad urządzeniem, albo nad dodatkowym smartfonem z aplikacją i wożeniu go cały czas w aucie.
Na razie korzystam z programu w telefonie
a teraz widzę, że jest już coś nowszego:
http://yanosik.pl/sklep/index.php?route ... duct_id=75

Miałem coś takiego (ten pierwszy model, GT) i sobie bardzo chwaliłem - zawsze leżał w samochodzie, zawsze był gotowy do działania, co ciekawe łapał satelity nawet leżąc w szufladzie koło hamulca ręcznego albo na podłodze przed fotelem pasażera i tam sobie gadał "radar - 500 metrów" - a z telefonem różnie bywa, zazwyczaj - poza jakimiś wielkimi trasami - nie chciało mi się go wyciągać z kieszeni, przyczepiać uchwytu, o włączaniu GPS, yanosika i ładowarki już nie wspominając. Poza tym - w telefonie Yanosik nie działa, gdy np. ktoś do nas zadzwoni - też trzeba o tym pamiętać (tak przynajmniej było kiedyś).
Dlatego - jak dla kogoś te 4 stówki to nie problem plus stówka rocznie na abo - to polecam.
To jest trochę tak, jak z wbudowaną nawigacją w samochodzie.
Nawet jak jest kiepska (bo dvd800 jest niestety kiepska), to i tak jest dużo lepsza od tej w komórce - bo jest zawsze gotowa do działania, wystarczy nadusić jeden przycisk.
Natomiast teraz nie mam urządzenia yanosik, żałuję, ale zacząłem używać w telefonie nawigacji yanosik (jak już chce mi się ją włączyć), i muszę powiedzieć, że jest to jedna z lepszych nawigacji, jakich używałem - mapy średnie, ale zawsze dobre i świeże info i korkach, ograniczeniach prędkości, robotach drogowych i objazdach, i zawsze bardzo dobra logika planowania trasy, która mi pasuje idealnie. Dlatego takie rozwiązanie też polecam.
Googiel taki dobry nie jest (choć zły też nie jest, ma świetne mapy, choć czasami nieaktualne info np. o ulicach jednokierunkowych albo zakazach skrętu), natomiast kobieta z dvd800 to jakaś masakra, potrafi na 200km trasy wydłużyć czas o godzinę w stosunku do yanosika, a potem tylko 'jeżeli to możliwe, zawróć'.
Zresztą ogólnie yanosik to kawał dobrej roboty - w końcu firma z Poznania.
Pozdro.,
MxW.
-
P405
- Zapaleniec
- Auto: Insignia CDTI
- Miasto: Leszno
- Otrzymał piwo: 28 razy
Dobry telefon do tego yanosik w tle oraz tomtom go z działajacym trafikiem i nie super jazda. Omija wszystkie korki, logicznie wyznacza trasy, ostrzega o radarach.
Xperia Z3
Xperia Z3
- Zierek
- Forumowicz
mxw, dokładnie o którymś z tych urządzeń myślałem.
W telefonie (iOS) nie lubię korzystać z Yanosika, bo wycisza mi muzykę, przełącza na audio z telefonu, gdy słucham radia, muszę podczepiać długi kabel do ładowania telefonu, bo szybko bateria znika. Problemy XXI wieku
Z nawigacji Yanosika korzystałem kilka razy i też jestem zdania, że lepiej wskazuje niż Google, nie wspominając fabrycznej (niby najnowsza wersja map, a nie ma główniejszej drogi w moim mieście, oddanej do użytku jesienią zeszłego roku). Inna sprawa, że głównie jeżdżę po znanych mi drogach i jedynie potrzebuję navi do znalezienia dokładnego numeru domu.
Zastanawiam się nad Yanosikiem GT lub GTR (gdzie nie ma navi) a Yanosikiem DVR lub dodatkowym smartfonem na Androidzie z zainstalowaną aplikacją. Yanosik DVR właściwie jest urządzeniem na Androidzie z zainstalowaną aplikacją. Do tego jak podłączę sobie Androida do Insigni po USB, to (po zainstalowaniu appki) będę miał dostęp do Android Auto - skoro karta z netem i tak będzie w urządzeniu, to mogę używać do streamu muzyki ze Spotify, YT, itp.
W telefonie (iOS) nie lubię korzystać z Yanosika, bo wycisza mi muzykę, przełącza na audio z telefonu, gdy słucham radia, muszę podczepiać długi kabel do ładowania telefonu, bo szybko bateria znika. Problemy XXI wieku
Z nawigacji Yanosika korzystałem kilka razy i też jestem zdania, że lepiej wskazuje niż Google, nie wspominając fabrycznej (niby najnowsza wersja map, a nie ma główniejszej drogi w moim mieście, oddanej do użytku jesienią zeszłego roku). Inna sprawa, że głównie jeżdżę po znanych mi drogach i jedynie potrzebuję navi do znalezienia dokładnego numeru domu.
Zastanawiam się nad Yanosikiem GT lub GTR (gdzie nie ma navi) a Yanosikiem DVR lub dodatkowym smartfonem na Androidzie z zainstalowaną aplikacją. Yanosik DVR właściwie jest urządzeniem na Androidzie z zainstalowaną aplikacją. Do tego jak podłączę sobie Androida do Insigni po USB, to (po zainstalowaniu appki) będę miał dostęp do Android Auto - skoro karta z netem i tak będzie w urządzeniu, to mogę używać do streamu muzyki ze Spotify, YT, itp.
-
kecif
- Forumowicz
- Auto: Insignia 2.0 CDTI ST
- Kod silnika: A20DTC
- Rok produkcji: 2014
- Miasto: K-ce
Ustawcie sobie włączanie aplikacji po wykryciu bluetooth z isi (zestaw głośnomówiący) i automatyczne wyłączanie po zgaszeniu silnika ( zestawu głośnomówiącego) . Fajnie to działa i automatycznie 
Wysłane z mojego NX512J przy użyciu Tapatalka
- Zierek
- Forumowicz
-
kecif
- Forumowicz
- Auto: Insignia 2.0 CDTI ST
- Kod silnika: A20DTC
- Rok produkcji: 2014
- Miasto: K-ce
Yanosik - ustawienia - bluetooth - i masz opcje do włączenia automatyczne uruchomienie yanosik oraz automatyczne zamykanie yanosik. Oczywiście wcześniej należy wybrać zestaw głośnomówiący z isi . U mnie działa super. Zapalam silnik , telefon łączy się z zestawem i yanosik włącza się automatyczne.