--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------Obrazek Zobacz nasz portal klubowy ---------------Obrazek Polub naszą stronę na Facebooku ---------------Obrazek Dołącz do naszej Grupy na Facebooku

Yanosik GT

...na tematy kwadratowe i podłużne
Paquito

Yanosik GT

Post autor: Paquito » 17 lut 2015, o 21:01

Zastanawiam się nad zakupem tego urządzenia:
http://yanosik.pl/sklep/index.php?route ... duct_id=50
Ktoś posiada, jakie macie opinie na ten temat ?

P405
Zapaleniec
Auto: Insignia CDTI
Kod silnika: A20DTH
Rok produkcji: 2009
Miasto: Leszno
Otrzymał  piwo: 28 razy

Re: Yanosik GT

Post autor: P405 » 17 lut 2015, o 21:49

Tyle kasy to szkoda wydawać. Jak masz telefon na androidzie to zainstaluj apkę i potestuj. Osobiście wolę automapę i cb.

Awatar użytkownika
fuli
Użytkownik
Auto: GSI
Kod silnika: B20DTR
Rok produkcji: 2019
Miasto: Polska
Otrzymał  piwo: 1 raz

Post autor: fuli » 17 lut 2015, o 23:13

Używam yanosika namiętnie w tle... na telefonie, a jako navi Google Maps, bo dobrze się sprawuje jeśli chodzi o natężenie ruchu jak i czasy dojazdu. Ostatnio poprawili sugerowane trasy alternatywne. Ja polecam yanosika... b. wielu tirowcow go posiada choćby ze względu na możliwość informowania o inspekcji... powiedziałbym ze sprawdza się w 85-90%. Jeżdżę sporo zaczynałem od tom TomToma na Polskę z obsługą 49% pokrycia polski następnie AM i ostatecznie Google Maps. Zawsze miałem przy każdej z nich cb. Odkąd używam yanosika coraz rzadziej korzystam z cb. Owszem przydaje się najlepiej mieć to i to. Ale fakt faktem że yanosika sporo zmienił. Jak zacząłem z tej apki korzystać to w szczycie korzystało z niego 30 tyś osób aktualnie kolo 90-100tysiecy się trafia. Ja polecam tylko jak mówią przedmówcy na smartfona, bo jest za free :)

Awatar użytkownika
golywojtek
Użytkownik
Auto: Insigniaśmierci
Rok produkcji: 2010
Miasto: Czapielsk/Kartuzy
Otrzymał  piwo: 2 razy

Post autor: golywojtek » 18 lut 2015, o 02:52

Ja też używam yanosika w telefonie. Wiele raz mi pomógł na trasie, czy to policja bądź przedmioty pozostawione na drodze. A na cb, cicho sza. polecam!

Wysłane z mojego B15Q

prokop

Post autor: prokop » 18 lut 2015, o 14:45

Widziałem i słyszałem go w Porsche Cayenne Turbo S pewnego 65-latka który jako telefonu używa noki 6310. Działa dokładnie tak samo jak androidowa aplikacja w telefonie.
Jeździłem 3 lata z CB-radiem, ale w pewnych rejonach polski z małymi dziećmi w samochodzie, nie da się tego używać. Chyba że ma się ochotę, aby dzieci nauczyły się wielu nowych "ciekawych" słów.
Na głównych trasach Yanosik super się sprawdza. Im droga bardziej lokalna tym gorzej, po prostu mniej użytkowników.

Iterikres

Post autor: Iterikres » 24 cze 2015, o 08:27

Awatar użytkownika
Zbyszek01
Klubowicz
Auto: Jag XE 2,0D ,MY2020
Kod silnika: inny
Moje auto: viewtopic.php?f=52&t=1580&start=280
Miasto: DZA
Postawił piwo: 28 razy
Otrzymał  piwo: 41 razy

Post autor: Zbyszek01 » 24 cze 2015, o 09:05

Mam Yanosika i mam CB, sprawdza się i to i to. Yanosik wiele razy uratował kieszeń i to nawet nie na głównych trasach. W rodzinie wszyscy mają i używają.

Naskrobano z tapa coś tam na H60-L02
Insignia 2.0D MY2012.
Jag XE 2,0D AWD ,MY2020

Awatar użytkownika
hajt
Użytkownik
Auto: insignia cosmo
Kod silnika: A20DT
Miasto: Warszawa

Post autor: hajt » 24 cze 2015, o 10:54

Najlepszy jest yanosik w tle a włączona auto mapa 2 in 1

Awatar użytkownika
Zbyszek01
Klubowicz
Auto: Jag XE 2,0D ,MY2020
Kod silnika: inny
Moje auto: viewtopic.php?f=52&t=1580&start=280
Miasto: DZA
Postawił piwo: 28 razy
Otrzymał  piwo: 41 razy

Post autor: Zbyszek01 » 24 cze 2015, o 11:54

Ale automapa nie jest darmowa.
Insignia 2.0D MY2012.
Jag XE 2,0D AWD ,MY2020

Awatar użytkownika
hajt
Użytkownik
Auto: insignia cosmo
Kod silnika: A20DT
Miasto: Warszawa

Post autor: hajt » 24 cze 2015, o 13:51

Może zrobić, że jest (cracked)

Awatar użytkownika
Zierek
Forumowicz
Auto: Insignia HB
Kod silnika: B14NET
Rok produkcji: 2017
Miasto: Olsztyn

Post autor: Zierek » 11 lis 2016, o 18:01

Odgrzebię temat.

Zastanawiam się albo nad urządzeniem, albo nad dodatkowym smartfonem z aplikacją i wożeniu go cały czas w aucie.
Na razie korzystam z programu w telefonie, ale jak nie podłączę pod zasilanie lub zapomnę później wyłączyć, to szybko mi pada bateria. Plus w sklepie potrafi wydrzeć się, że fotoradar za kilkaset metrów ;D

Czy są tu użytkownicy urządzeń dedykowanych Yanosik?

sezam

Post autor: sezam » 11 lis 2016, o 20:38

Ja używam Yanosika w Smartphone. I mam włącząną opcję aby się wyłączał automatycznie po odłączeniu z BT samochodu.

Awatar użytkownika
Zierek
Forumowicz

Post autor: Zierek » 11 lis 2016, o 21:17

Sezam, android czy iOS?

Awatar użytkownika
Dan
Użytkownik
Auto: ST 160HP
Miasto: Łódź
Otrzymał  piwo: 13 razy

Post autor: Dan » 12 lis 2016, o 02:15

Ja też na telefonie mam. Android i też nie wydziera mi się w sklepie bo mam ustawione jak kolega sezam.

Awatar użytkownika
mxw
Zapaleniec
Auto: Insignia 2.0T ST 4x4
Kod silnika: A20NHT
Rok produkcji: 2011
Miasto: Poznań
Otrzymał  piwo: 1 raz

Post autor: mxw » 16 lis 2016, o 00:04

Zierek pisze:Zastanawiam się albo nad urządzeniem, albo nad dodatkowym smartfonem z aplikacją i wożeniu go cały czas w aucie.
Na razie korzystam z programu w telefonie
myślisz o dedykowanym urządzeniu?
http://yanosik.pl/sklep/index.php?route ... duct_id=50
a teraz widzę, że jest już coś nowszego:
http://yanosik.pl/sklep/index.php?route ... duct_id=75

Obrazek

Miałem coś takiego (ten pierwszy model, GT) i sobie bardzo chwaliłem - zawsze leżał w samochodzie, zawsze był gotowy do działania, co ciekawe łapał satelity nawet leżąc w szufladzie koło hamulca ręcznego albo na podłodze przed fotelem pasażera i tam sobie gadał "radar - 500 metrów" - a z telefonem różnie bywa, zazwyczaj - poza jakimiś wielkimi trasami - nie chciało mi się go wyciągać z kieszeni, przyczepiać uchwytu, o włączaniu GPS, yanosika i ładowarki już nie wspominając. Poza tym - w telefonie Yanosik nie działa, gdy np. ktoś do nas zadzwoni - też trzeba o tym pamiętać (tak przynajmniej było kiedyś).

Dlatego - jak dla kogoś te 4 stówki to nie problem plus stówka rocznie na abo - to polecam. 8-)

To jest trochę tak, jak z wbudowaną nawigacją w samochodzie.
Nawet jak jest kiepska (bo dvd800 jest niestety kiepska), to i tak jest dużo lepsza od tej w komórce - bo jest zawsze gotowa do działania, wystarczy nadusić jeden przycisk.

Natomiast teraz nie mam urządzenia yanosik, żałuję, ale zacząłem używać w telefonie nawigacji yanosik (jak już chce mi się ją włączyć), i muszę powiedzieć, że jest to jedna z lepszych nawigacji, jakich używałem - mapy średnie, ale zawsze dobre i świeże info i korkach, ograniczeniach prędkości, robotach drogowych i objazdach, i zawsze bardzo dobra logika planowania trasy, która mi pasuje idealnie. Dlatego takie rozwiązanie też polecam.

Googiel taki dobry nie jest (choć zły też nie jest, ma świetne mapy, choć czasami nieaktualne info np. o ulicach jednokierunkowych albo zakazach skrętu), natomiast kobieta z dvd800 to jakaś masakra, potrafi na 200km trasy wydłużyć czas o godzinę w stosunku do yanosika, a potem tylko 'jeżeli to możliwe, zawróć'. :roll:

Zresztą ogólnie yanosik to kawał dobrej roboty - w końcu firma z Poznania. ;D

Pozdro.,
MxW.

P405
Zapaleniec
Auto: Insignia CDTI
Miasto: Leszno
Otrzymał  piwo: 28 razy

Post autor: P405 » 16 lis 2016, o 07:11

Dobry telefon do tego yanosik w tle oraz tomtom go z działajacym trafikiem i nie super jazda. Omija wszystkie korki, logicznie wyznacza trasy, ostrzega o radarach.

Xperia Z3

Awatar użytkownika
Zierek
Forumowicz

Post autor: Zierek » 16 lis 2016, o 13:31

mxw, dokładnie o którymś z tych urządzeń myślałem. :)

W telefonie (iOS) nie lubię korzystać z Yanosika, bo wycisza mi muzykę, przełącza na audio z telefonu, gdy słucham radia, muszę podczepiać długi kabel do ładowania telefonu, bo szybko bateria znika. Problemy XXI wieku ;D

Z nawigacji Yanosika korzystałem kilka razy i też jestem zdania, że lepiej wskazuje niż Google, nie wspominając fabrycznej (niby najnowsza wersja map, a nie ma główniejszej drogi w moim mieście, oddanej do użytku jesienią zeszłego roku). Inna sprawa, że głównie jeżdżę po znanych mi drogach i jedynie potrzebuję navi do znalezienia dokładnego numeru domu.

Zastanawiam się nad Yanosikiem GT lub GTR (gdzie nie ma navi) a Yanosikiem DVR lub dodatkowym smartfonem na Androidzie z zainstalowaną aplikacją. Yanosik DVR właściwie jest urządzeniem na Androidzie z zainstalowaną aplikacją. Do tego jak podłączę sobie Androida do Insigni po USB, to (po zainstalowaniu appki) będę miał dostęp do Android Auto - skoro karta z netem i tak będzie w urządzeniu, to mogę używać do streamu muzyki ze Spotify, YT, itp.

kecif
Forumowicz
Auto: Insignia 2.0 CDTI ST
Kod silnika: A20DTC
Rok produkcji: 2014
Miasto: K-ce

Post autor: kecif » 16 lis 2016, o 20:00

Ustawcie sobie włączanie aplikacji po wykryciu bluetooth z isi (zestaw głośnomówiący) i automatyczne wyłączanie po zgaszeniu silnika ( zestawu głośnomówiącego) . Fajnie to działa i automatycznie :)

Wysłane z mojego NX512J przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
Zierek
Forumowicz

Post autor: Zierek » 16 lis 2016, o 20:06

Jak to zrobić? :)

kecif
Forumowicz
Auto: Insignia 2.0 CDTI ST
Kod silnika: A20DTC
Rok produkcji: 2014
Miasto: K-ce

Post autor: kecif » 16 lis 2016, o 20:11

Yanosik - ustawienia - bluetooth - i masz opcje do włączenia automatyczne uruchomienie yanosik oraz automatyczne zamykanie yanosik. Oczywiście wcześniej należy wybrać zestaw głośnomówiący z isi . U mnie działa super. Zapalam silnik , telefon łączy się z zestawem i yanosik włącza się automatyczne.

Wysłane z mojego NX512J przy użyciu Tapatalka

carvertical VIN check
ODPOWIEDZ

Wróć do „Rozmowy różne...”