-- 28 sty 2018, o 20:23 --
A na razie i tak muszę zderzak ogarnąć ,a potem na wiosnę się zobaczy
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuPotrafisz odróżnić cykl mieszany o którym pisał @peja-1991 od cyklu miejskiego o którym była dyskusja?darek0808 pisze:No właśnieale @hubertus upiera się przy 4 litrach różnicy
fajnie, że w koncu mamy jakieś realne porównanie, czyli maks 2 litry różnicy wychodzi![]()
Autor miał podpisane 1,6 XHT. jak się nie mylę to chyba 1,6 turbo.aallen pisze:Moja Isia w trasie spala (6 bieg jazda około 160km/h) około 8-9 litrów paliwa natomiast w mieście 12-14 litrów. Powyżej 10 w trasie to trzeba jechać powyżej 180 tak myślę
Więc chyba widać, że nawet jeśli diesel będzie palił 7 czy 8 w mieście to i tak jest różnica. Jak pisałem można się bawić i zejść dieslem do 6 a benzyną do 9 tylko w mieście. A i tak jest różnica. Która po kilku latach i powiedzmy 15 tys km rocznie zrobi spora kwotę.romanik99 pisze:U mnie 1.6 t w miescie 12l Pb/14l LPG
Autostrada 10/12(130km/h) a trasa 9/11.
Jezdze delikatnie i powiem szczerze nie wyobrazam sobie jak mozna zejsc nizej. Moze na spokojnej trasie udało by sìę zrobić 8/10 ale nie miałem zbyt wiele okazji. Jakbym zaczął po mieście szarżować to pewnie by doszło do 15 Pb. Generalnie ciężkie auto i nieustanne hamowanie i ruszanie nie najlepiej wplywa na spalanie a że największe spalanie jest do czasu zagrzania silnika to krótkie odcinki (12km) miejskiej jazdy (srednia 30km/h) dokładają swoje
1,6 LET niby naprawiony i wszystko w porządku a i tak nie chce mało palić.P405 pisze:Napraw auto i wtedy zobacz.
Faktycznie wymiana sondy pomogła - błąd na tę chwilę się już nie pojawia. Czy Waszym zdaniem spalanie rzędu 13l przy obecnych warunkach w mieście jeżdząc naprawdę delikatnie to normalny wynik, czy powinienem szukać dalej usterki jakiejś?
No właśnie problem w tym, że to nadal 128 tyś, a za tą kwotę mam 3-4 latka co nie jest problemem dla mnie i sporą część domkudarek0808 pisze:20 % rabatu to już ze 160 robi się 128. jak się celuje w auto za 100 kpln, to już warto dopłacić
Ta używana iśka to jednak połowa budżetuJa myślę o Mondeo, chyba jednak za rok, z dieslem 150-180 kucy, podoba mi się, jest trochę lżejszy od iśki, i ma fajnego diesla
No właśnie opcja Ideal , a niestety sprowadzanymazmarcin pisze:To opc by było fajniejsze w manualu no i w ST.
Ale każdy lubi innena szczęście.
A co ma Onet do VW? Jest VW klientem i się reklamuje. Tez możesz się reklamować, żaden problem. A artykuły o Vw no cóż. W pierwszej dziesiątce najlepiej sprzedawanych aut w Polsce jest najwięcej tych z grupy VW. Więc na promocję też nie szczędzą. U innych dziennikarze muszą prosić się o auta a inni sami zaproponują. Żadna afera tego nie zmieni. Tak jak ta spalinowa nie zachwiała za bardzo VW tak i ta z małpami nie zaszkodzi.grzegorz13 pisze:Mamy kolejną aferę VW ze spalinami w dieslu ! teraz jest szum przy wykorzystaniu do badań szkodliwości spalin małp i ludzi poddanych działaniu spalin w zamkniętym pomieszczeniu ! dotyczy to VW Mercedesa BMW i Boscha
teraz rozumiem dlaczego na Onecie wszystkie artykuły motoryzacyjne to głownie reklamy VW
jeszcze ostania afera nie ucichła a już jest następna
Ja niestety jakoś jestem uprzedzonymazmarcin pisze:Akurat mi to nie przeszkadza