--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuUbezpieczenie auta OC AC
-
Pobo1315
Re: Ubezpieczenie auta OC AC
Hestia OC + AC standard z zabezpieczeniem wartosci pojazdu na kwote 41 tys (znizki 60%). Calosc 2100
za pomoca Tapatalk z s4
za pomoca Tapatalk z s4
-
Pruski
- Użytkownik
- Auto: Insignia 4x4
- Kod silnika: A20NHT
- Rok produkcji: 2009
- Miasto:
MTU - OC i AC MINI + AC kradzieżowe na 48k, zniżki z tego co wiem miałem juz po 60%, wyszło mi 1650 zł w 4 ratach;)
-
mesel
Liberty Direct - OC, AC na 50200 brutto, Assistance Premium + Opony. Zniżki 60 %. Auto w leasingu. Ubezpieczenie moje. 1954 brutto w dwóch ratach. Warszawa.
- hajt
- Użytkownik
- Auto: insignia cosmo
- Kod silnika: A20DT
- Miasto: Warszawa
Ergo hestia OC AC - prestiź (najwyższy) 1.943 zł na rok, ubezpieczony na 45.049 pln
-
legend66
- Użytkownik
- Auto: INSIGNIA
- Kod silnika: A20DTC
- Rok produkcji: 2011
- Miasto: Rybnik
PZU OC 481 zł . AC 1169 zł. AUTO SZYBA 80 zł. Auto Pomoc 99 zł . NW 66 zł . razem 1895 zł. tylko ze cene auta wyceniła na 43 682 zł
a rok temu 57 200.
-
AmazingEvents
Takimi firmami jak Liberty, Link, Proama, czy Axa to lepiej się nie chwalcie, bo nie ma czym
Tapatalknięte
Tapatalknięte
- Radek_TRN
- Użytkownik
- Auto: BMW F10
- Kod silnika: A20DTH
- Miasto: Toruń
-
AmazingEvents
A dlaczego jeździsz Oplem, a nie daewoo lub tata? Dlaczego kupujesz markowe ciuchy, a nie na bazarze? Tak samo jest z ubezpieczeniami. Te 4 firmy to bazar , jeszcze kilka bym do nich dopisał. Jeśli masz szkodę u nich to jeśli Ci wypłaca lub naprawia wszystko jak trzeba to jesteś jednym z 2 na 10 szczęśliwców. W pozostałych przypadkach proporcje są odwrotne
70% klientów którzy mieli szkodę w tych firmach przenosi się gdzieś indziej.
Tapatalknięte
Tapatalknięte
- KenyBDG
- Użytkownik
- Auto: Insignia B
- Kod silnika: B15XFT
- Rok produkcji: 2017
- Postawił piwo: 1 raz
- Otrzymał piwo: 4 razy
Porównania o których piszesz nie są zbyt trafne. Jeśli chodzi o mnie to nigdy nie miałem okazji aby w ogóle zwracać się do swojego ubezpieczyciela o jakąkolwiek rzecz, na szczęście, ale z znam osobiście sytuację gdzie mój kolega miał ubezpieczony samochód w Link 4, który mu skradziono i najwidoczniej był tym szczęśliwcem o którym mówisz bo dostał odszkodowanie zgodnie z tym co miał na papierze plus jakieś dodatki, chyba bagaż też miał ubezpieczony. Z kolei mój ojciec miał duże problemy z PZU, długo przepychał się aż wyszedł na swoje. Generalnie najlepiej płacić jak najmniej i w ogóle nie korzystać z ich usług.
aaa przypomniało mi się, raz kontaktowałem się z Proama, w celu przesłania zielonej karty. Wystarczyło napisać mail, karta po dwóch dniach byłą w skrzynce.
aaa przypomniało mi się, raz kontaktowałem się z Proama, w celu przesłania zielonej karty. Wystarczyło napisać mail, karta po dwóch dniach byłą w skrzynce.
- hajt
- Użytkownik
- Auto: insignia cosmo
- Kod silnika: A20DT
każdy przypadek jest inny...ostanio po kradzieży auta czekałem 10 dni na kasę w PZU (w sądzie szybko sprawa została umożona, czasem trwa to pół roku). Te firmy o których piszecie trochę się podciągnęły za to ile krzaków innych powstało...
Ostatnio zmieniony 14 mar 2015, o 22:54 przez hajt, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Pobo1315
Zacznijmy od tego, że wszystkie firmy ubezpieczeniowe przy wyliczeniu szkody i wizycie rzeczoznawcy zaniżają wartość wypłat nawet do 40% wartości uszkodzonych elementów z powodu wieku i eksploatacji samochodu. jakiś czas temu było o tym głośno. Podam Wam przykład.AmazingEvents pisze:Jeśli masz szkodę u nich to jeśli Ci wypłaca lub naprawia wszystko jak trzeba to jesteś jednym z 2 na 10 szczęśliwców
Moja żona 2 lata temu miała Picasso z 2002 r i na parkingu gość ją przytarł tak, że obtarta była lampa zderzak przód, błotnik, ale bez większych wgniotów. Gość miał ubezpieczone auto w InterRisk. Koniec końców ubezpieczalnia przysłała wyliczenie szkody na 1200 zł. Wtedy już wiedziałem o tym, że należy się odwołać ponieważ znajomy adwokat prowadził w tym okresie 20 spraw względem ubezpieczalni. Podsunął mi prosty druk odwołania który im wysłałem (często dla większej wiarygodności lepiej jechać do aso danej marki i poprosić o wycenę ich rzeczoznawcy względem ori części i dodać ten dokument jako załącznik Koszt to ok 250 zł. My tego nie robiliśmy bo auto nie było dużo warte). Po naszym odwołaniu ubezpieczalnia przysłała nowe wyliczeni na kwotę 4450 za starą Picasse z 2002 roku. Koszt napraw wyniósł może z 700 - 800 zł, nie pamiętam dokładnie.
Tak więc szufladkowanie Ubezpieczalni w ogóle mnie nie przekonuje.Trzeba wiedzieć w jaki sposób ich podejść.
Ps. Jeśli ktoś kiedyś będzie miał potrzebę moge podesłać wzór takiego odwołania.
-
Pobo1315
W załączniku plik pdf odwołania
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
AmazingEvents
Przy kradzieży to żadna firma nie ma zbyt dużo do gadania, tu chodzi właśnie o sytuacje jak u pegenige, gdyby to był np Link4, po odwołaniu dostałby 1400zł, tyle że pierwsza wycena była by na 800zł
Tapatalknięte
Tapatalknięte
- Radek_TRN
- Użytkownik
- Auto: BMW F10
- Kod silnika: A20DTH
- Miasto: Toruń
To jest powszechna praktyka. Dam Ci przykład z moich doświadczeń. PZU pierwsza wycena 650 zł, po interwencji 1950zl. Dla mnie bez znaczenia czy jest to Link4, AXA czy PZU każdy próbuje wydymać drugiego.
-
AmazingEvents
-
SAFIK
- Użytkownik
- Auto: Insignia GS 1.6 T
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2019
- Miasto: lubelskie
- Otrzymał piwo: 1 raz
Zawitałem w tym dziale bo moje auto miało dziś przygodę z ,,krowami''.
Będąc dziś na rybkach na drugiej stronie rzeczki (Bug) spostrzegłem że krowy na wypasie ,,jedzą'' moje auto. Auto stało 5 metrów od koryta rzeki. Spłynąłem szybko na właściwy brzeg pogoniłem krowy i ujrzałem następujące uszkodzenia:
- plastikowa część klapy bagażnika pod światłami (ta wokół rejestracji) w kilku miejscach zadrapana do białego (do malowania),
- drzwi kierowcy i pasażera porysowane (bez wgnieceń), - do polerki
- zderzak tył i przód podrapany (bez wgnieceń), - (przydało by się malowanko),
- lampa tylna prawa pęknięta, (do wymiany).
Wezwałem policję, która sporządziła notatkę i okazało się że to stadko należy do trojga właścicieli.
Policja spisała ich dane. Będą udostępnione jeżeli będzie potrzeba - Ubezpieczeniu.
Policja stwierdziła że jest tu tylko możliwość założenia sprawy cywilnej.
Jeszcze na głowę nie upadłem.
Dobrze że mam AC.
Zgłosiłem szkodę i czekam na tel. celem ustalenia oględzin i wyceny szkód.
Moja wycena kosztów naprawy:
Polerka elementów (całego auta) ok. 300 zł
Lampa tylna prawa używka: 150-220 zł (ASO ok. 500 zł) - czy kolorystycznie są takie same w rocznikach 09-11
Malowanie plastiku klapy z demontażem 300-400 zł
Malowanie 2 zderzaków ok. 600-800 zł
Łącznie bez malowania zderzaków ok. 900 zł
Na ile powinni wycenić abym nie musiał dopłacać (bo i tak mi 20% zniżek poleci)?
Będąc dziś na rybkach na drugiej stronie rzeczki (Bug) spostrzegłem że krowy na wypasie ,,jedzą'' moje auto. Auto stało 5 metrów od koryta rzeki. Spłynąłem szybko na właściwy brzeg pogoniłem krowy i ujrzałem następujące uszkodzenia:
- plastikowa część klapy bagażnika pod światłami (ta wokół rejestracji) w kilku miejscach zadrapana do białego (do malowania),
- drzwi kierowcy i pasażera porysowane (bez wgnieceń), - do polerki
- zderzak tył i przód podrapany (bez wgnieceń), - (przydało by się malowanko),
- lampa tylna prawa pęknięta, (do wymiany).
Wezwałem policję, która sporządziła notatkę i okazało się że to stadko należy do trojga właścicieli.
Policja spisała ich dane. Będą udostępnione jeżeli będzie potrzeba - Ubezpieczeniu.
Policja stwierdziła że jest tu tylko możliwość założenia sprawy cywilnej.
Jeszcze na głowę nie upadłem.
Dobrze że mam AC.
Zgłosiłem szkodę i czekam na tel. celem ustalenia oględzin i wyceny szkód.
Moja wycena kosztów naprawy:
Polerka elementów (całego auta) ok. 300 zł
Lampa tylna prawa używka: 150-220 zł (ASO ok. 500 zł) - czy kolorystycznie są takie same w rocznikach 09-11
Malowanie plastiku klapy z demontażem 300-400 zł
Malowanie 2 zderzaków ok. 600-800 zł
Łącznie bez malowania zderzaków ok. 900 zł
Na ile powinni wycenić abym nie musiał dopłacać (bo i tak mi 20% zniżek poleci)?