--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuLuźne pogaduchy
- grzegorz13
- Zapaleniec
- Auto: Insignia 4x4 v6
- Kod silnika: A28NET
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Lubin
- Postawił piwo: 2 razy
- Otrzymał piwo: 10 razy
Re: Luźne pogaduchy
Ludzie nie chcą wielokrotnie sprawdzać przebiegu i historii w ASO by żyć w świadomości iż kupili perełkę choć można to dziś w prosty sprawdzić. Tak samo z dpf ciszą iż go nie ma i to nie oni to wycieli jeśli mają taką świadomość a za pół roku jak stracą dowód to będą szukać możliwości by poprzedni właściciel to zrobił i jeśli zachowają wpis z ogłoszenie będzie to proste do wyegzekwowania
Podobnie z sprawdzeniem czy auto ma dpf, ponieważ wyjdzie to bez zaglądania pod auto wystarczy się wpiąć w gniazdo obd
dlatego śmieszą mnie reklamy iż wycinają i spawają tak by spaw był niewidoczny
Ja gdy bym kupował używanego diesla to brałbym tylko tego sprawnego w 100% lub za adekwatnie niższą ceną by auto doprowadzić do 100% sprawności, to jakby kupić auto za normalne pieniądze bez kół stojące na kołkach. Auto bez dpf jest niekompletne i niesprawne więc sprzedawanie go za cenę giełdową jest oszukaniem kupującego, a za jego wiedzą naciąganiem go. To moje zdanie i zapewne wielu tu obecnych
- Krzychu99
- Użytkownik
- Auto: Kura
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2020
- Miasto: Bielsko-Biała
- Postawił piwo: 11 razy
- Otrzymał piwo: 17 razy
Insignia GT-R 
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- dokia
- Ekspert
- Auto: Jaguar E-Pace 250hp
- Miasto: z Mazur :)
- Postawił piwo: 261 razy
- Otrzymał piwo: 121 razy
- Kontakt:
A jaki czysty ten silnik
ciekawe czy on się nie kurzy?
One tylko w Anglii są?
One tylko w Anglii są?
Radio 357 :)
- Krzychu99
- Użytkownik
- Auto: Kura
- Miasto: Bielsko-Biała
- Postawił piwo: 11 razy
- Otrzymał piwo: 17 razy
To chyba jedyna, zdjęcie trochę stare więc wątpię czy im to się udało odpalić w budzie insigni.
- Rooff_
- Zapaleniec
- Auto: Insignia ST przedlif
- Kod silnika: A20DTR
- Rok produkcji: 2012
- Miasto: Zagłębie Dąbrowskie
- Postawił piwo: 9 razy
- Otrzymał piwo: 128 razy
http://www.sport.pl/siatkowka/7,64948,2 ... =BoxOpImg2
No po prostu super
Niedługo to trzeba będzie na klej wszystko składać, choć i to nic nie gwarantuje 
No po prostu super
Pozdrawiam, Michał
*Nie jestem mechanikiem samochodowym! ;)
*Nie jestem mechanikiem samochodowym! ;)
- dokia
- Ekspert
- Kontakt:
Ale Insigni nie rozkradają
mamy świetne auta pod tym względem 
Odłącz akumulator na 15minut +. To co było tam gdzie teraz puste to wróci. Tak miałam z zasięgiem że mi go wypchało i było puste. Po odłączeniu aku, te dołożone zakładki zostały, a puste wypełniły się oryginalnymi zapisami.
no chyba że jego polisa nie ma wariantu serwisowego i określa udział własny czy amortyzację części to wtedy niestety oszczędności i chiński zamiennik.
Tu Ci odpowiem to zauważysz w powiadomieniu:Szymanek509 pisze: ↑15 gru 2019, o 21:37Witam nie chce zakładać nowego tematu . Mianowicie po rozszerzeniu komputera mam włączoną pozycję Vehicle speed i karta nr 7 jest pusta na wysfietlaczu nie pokazuje z jaką prędkością jadę miał ktoś coś podobnego insignia 1.8 2009r.
Odłącz akumulator na 15minut +. To co było tam gdzie teraz puste to wróci. Tak miałam z zasięgiem że mi go wypchało i było puste. Po odłączeniu aku, te dołożone zakładki zostały, a puste wypełniły się oryginalnymi zapisami.
Ja być może też tak zrobię, że zostawię na drugie auto. Już mnie przeraża sprzedawanie ale póki co nie zaczęłam nawet. Może pora wrzucić na aukcje aby sprawdzic. Natomiast pozostawienie w salonie w rozliczeniu to inny rodzaj umowy zapewne, a ja sobie wymyśliłam że wezmę nowe na wynajem i może bez wpłaty własnej czyli bez samodzielnej konfiguracji tylko z tego co jest tam na wynajmie w ofercie gotowe. Generalnie nie chcę kupić auta.
To nie ma co się nad tym rozwodzić. Ochrona zniżek z tego co mi wiadomo działa na pierwszą szkodę. Za drugą w czasie trwania tej polisy miałbyś zwyżkę 10% od tej zniżki. Nie zastanawiaj się , nie kombinuj tylko stawiaj do ASO niech ci wymienią na oryginał skoro nie kosztuje cię to ani grosza. Tak coś mi się obiło o uszy, że przednia czołowa oryginalna to w ASO 3-5tys i auto zastępcze dostaniesz na czas naprawy. Za nie trzeba zapłacić kawałek amortyzacji ale jednorazowo na cały czas użytkowania. Ja zapłaciłam netto 100zl a dali prawie nowa Insignię na dwa tygodnie, bo tyle się guzdrali z moją -a też było z mojego AC
Dokładnie. Już o tym koledze wyżej pisałam, bo wszak sporo doświadczyłam z AC. Jak jest ochrona zniżek to nie ma co oszczędzać na wydatkach przy wymianie i najdroższą trzeba wstawiaćgrzegorz13 pisze: ↑16 gru 2019, o 18:42Przy AC szybę powinieneś mieć w standardzie bez utraty zniżek a ochrona zniżek to dziś standard a co do marki to już twój wybór i różnica w cenie którą tak naprawdę zapłaci ubezpieczyciel, zostaw sobie fakturę by przy sprzedaży nie wpierał ci kupujący iż auto miało dzwona
- mxw
- Zapaleniec
- Auto: Insignia 2.0T ST 4x4
- Kod silnika: A20NHT
- Rok produkcji: 2011
- Miasto: Poznań
- Otrzymał piwo: 1 raz
Tak sobie jadę wczoraj za jakąś Insignią i się zastanawiam, ile to może żarówek nie zadziałać, ech...
Stop też świecił niekompletnie.
BTW, jak można tak w ogóle wyjechać na miasto?
pozdro.,
MxW.
Stop też świecił niekompletnie.
BTW, jak można tak w ogóle wyjechać na miasto?
pozdro.,
MxW.
- mxw
- Zapaleniec
- Auto: Insignia 2.0T ST 4x4
- Kod silnika: A20NHT
- Rok produkcji: 2011
- Miasto: Poznań
- Otrzymał piwo: 1 raz
Chmmm, wypadałoby jednak czasem się obejrzeć, ale nie o to loto - po pierwsze IMHO to powinno sypać błędami, a po drugie tam jest z 6 żarówek, z czego 3 nie świecą - może się tyle na raz przepalić w normalnych warunkach?
Czy raczej było bum i tak go poskładali?
Tym bardziej, że blacha dość świeża, jak na Poznań.
Pozdro.,
MxW.
Czy raczej było bum i tak go poskładali?
Tym bardziej, że blacha dość świeża, jak na Poznań.
Pozdro.,
MxW.
- dokia
- Ekspert
- Kontakt:
Ja jak bez jednego pozycyjnego jeździłam to nic mi Insignia nie gadała o błędach. Koleżanka mi powiedziała jak za mną jechała, tak bym nie wiedziała pewnie do dziś.
więc może pozycyjne nie są monitorowane , tj te 5W
- Ping
- Klubowicz
- Auto: Insignia ST / MY2011
- Kod silnika: A20DT
- Rok produkcji: 2010
- Miasto: W-wa
- Otrzymał piwo: 146 razy
- Kontakt:
Niektóre światła są na dwóch żarówkach.
Jeżeli któraś świeci to nie sypie błędem.
Wysłane z mojego LYA-L29 przy użyciu Tapatalka
Jeżeli któraś świeci to nie sypie błędem.
Wysłane z mojego LYA-L29 przy użyciu Tapatalka
- dokia
- Ekspert
- Kontakt:
Nie ma takiej potrzeby gdy są to dane ogólnodostępne, chyba że twój usługodawca wyciął ci Google bo idziesz nie tam gdzie powinieneś
Jak ktoś pyta o coś co jest dla niego ważne to większości ciężko się nad tym zatrzymać czy pochylić i czas na odpowiedź poświęcić. Ale jak zrobi to ktoś inny to do oceny leci już wielu. Trochę empatii by się przydało czasem, naprawdę
-
xul
- Zapaleniec
- Auto: Insignia OPC
- Kod silnika: A28NER
- Rok produkcji: 2013
- Miasto: Katowice (okolice)
- Postawił piwo: 2 razy
- Otrzymał piwo: 73 razy

Jakim cudem? rozumiem za przednim kołem, ale przed tylnym i to zawsze, kwestia aerodynamiki?
PS.: zrobione 10km po myciu przy bezdeszczowej pogodzie, ale asfalt był mokry.
-
norbi333
- Ekspert
- Auto: INNE
- Miasto: Suwałki
- Otrzymał piwo: 39 razy
- dokia
- Ekspert
- Kontakt:
A może masz zimowe nałożone bieżnikiem w innym kierunku? Mi raz odwrotnie pan nałożył ale skapnął się już dokręcając
to znowu oponę zdejmował. Albo jeździsz do tyłu? 
Norbert zobacz jakie miałam piwa. Cała ulica. Przeniesiono je na ulicę z innymi tj wyższymi latarniami właśnie po ingerencji mieszkańców i tematu na naszym spotted. Nawet niektórzy pisali że ważniejsze są te znaki w aureolkach . Akurat na mojej drodze musieli to zrobić
Norbert zobacz jakie miałam piwa. Cała ulica. Przeniesiono je na ulicę z innymi tj wyższymi latarniami właśnie po ingerencji mieszkańców i tematu na naszym spotted. Nawet niektórzy pisali że ważniejsze są te znaki w aureolkach . Akurat na mojej drodze musieli to zrobić