--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuCD500 DVD800 aktualizacja map
Regulamin forum
Nie jest dozwolone zamieszczanie ogłoszeń o odpłatnym udostępnianiu danych kartograficznych (map) do nawigacji Opla. Warunki producenta: link
Nie jest dozwolone zamieszczanie ogłoszeń o odpłatnym udostępnianiu danych kartograficznych (map) do nawigacji Opla. Warunki producenta: link
-
Nemo
- Nowicjusz
- Auto: Insignia 2.0 Turbo
- Kod silnika: A20NHT
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Kielce
Re: CD500 DVD800 aktualizacja map
Posiada ktoś w Kielcach,lub okolicy płytę z aktualizacją map ? Literkę jaką mam to 9.
- Groszek
- Użytkownik
- Auto: Insignia
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2011
- Miasto: Poznań
jak nie bedzie chętnych na aktualizacje to po prostu odsprzedam płytke taniej 
-
damianlipek
witam, jestem tutaj nowy i mam takie pytanko:
robiłem upgrade CD 500 na DVD 800 sposobem z tego forum, dodam że 10ty znak w VIN to A ,wszystko pięknie działa tylko chciałbym mieć najnowsze mapy, czy to w ogóle jest możliwe? Przy zakupie auta poprzedni właściciel nie zostawił mi płytki z jakimikolwiek mapami. Koszt oryginalnej płytki jest dość drogi więc przed jej kupnem chciałbym wiedzieć czy to w ogóle będzie działać poprawnie. Pomożecie, poradzicie ?
pozdrawiam wszystkich serdecznie
robiłem upgrade CD 500 na DVD 800 sposobem z tego forum, dodam że 10ty znak w VIN to A ,wszystko pięknie działa tylko chciałbym mieć najnowsze mapy, czy to w ogóle jest możliwe? Przy zakupie auta poprzedni właściciel nie zostawił mi płytki z jakimikolwiek mapami. Koszt oryginalnej płytki jest dość drogi więc przed jej kupnem chciałbym wiedzieć czy to w ogóle będzie działać poprawnie. Pomożecie, poradzicie ?
pozdrawiam wszystkich serdecznie
-
Qsy
Obawiam się że masz problem taki jak ja. Najnowsze mapy są z 2014/2015 roku. Koszt aktualizacji ok. 100zł. Niektórzy twierdzą - że posiadają nowsze mapy 2017/2018, ale nie udało mi się jeszcze takich namierzyć;-) rozmawiałem z kilkoma osobami którzy twierdzili że mają, ale później kontakt się urywał.
Ps. Masz jakiekolwiek mapy wgrane?
Ps. Masz jakiekolwiek mapy wgrane?
-
damianlipek
aha...rozumiem. Szkoda, że nie można zaktualizować do najnowszych bo kupować mapy z 2014/15 to bez sens...
Niestety nie mam żadnych map, jak klikam przycisk NAVI wyświetla mi się napis żeby włożyć płytkę.
Niestety nie mam żadnych map, jak klikam przycisk NAVI wyświetla mi się napis żeby włożyć płytkę.
-
mic
Kolego Qsy, mapy są, tylko nie w oficjalnej dystrybucji opla. Kilka postów wyżej masz namiary na osoby które takie mapy posiadająQsy pisze: Niektórzy twierdzą - że posiadają nowsze mapy 2017/2018, ale nie udało mi się jeszcze takich namierzyć;-)
-
damianlipek
-
Qsy
Hmm.. jesteś pewny że działają w CD500 my09/10, bo mnie się wydaje że mowa tam o DVD800...
Popraw mnie jeśli się mylę (mam nadzieję bo to rozwiało by mój problem- do DVD800 jest sporo za to do CD500 tylko od my11, a dla CD500 my09/10 jak dotąd nie znalazłem)
Popraw mnie jeśli się mylę (mam nadzieję bo to rozwiało by mój problem- do DVD800 jest sporo za to do CD500 tylko od my11, a dla CD500 my09/10 jak dotąd nie znalazłem)
-
mic
Pewny nie jestem bo nie mam cd500, ale rozumiem że po wymianie softu w radiu działa ono jak dvd800, więc mapy też powinien od niego przyjąć. Inaczej jaki byłby sens wykonywania takich operacji.
Odezwij się do kogoś ze swojej okolicy kto ma płytkę z mapami do dvd800, nawet starszymi i przetestuj czy działa
Odezwij się do kogoś ze swojej okolicy kto ma płytkę z mapami do dvd800, nawet starszymi i przetestuj czy działa
- yerry
- Prezes ICP
- Auto: Insignia B GS
- Kod silnika: B20NFT
- Rok produkcji: 2018
- Moje auto: viewtopic.php?f=52&t=8653
- Miasto: Kraków
- Postawił piwo: 26 razy
- Otrzymał piwo: 99 razy
- Kontakt:
O tym też już było. Po upgrade CD500 do DVD800 dla MY2009-10 nadal używane są mapy dla CD500. Od MY2011 przyjmowane są już mapy od DVD800.
Wymiana na HMI2.5 z Android Auto CarPlay | Aktywacja Android Auto | Aktywacja kamery cofania
https://insipro.pl/
https://insipro.pl/
-
damianlipek
reasumując mimo upgrade na dvd 800 nie ma mozliwosci miec plytki z mapami na rok 17/18...
-
Qsy
Tak też myślałem.. Rozmawiałem już z wieloma "dostawcami" aktualizacji. Na razie tylko 2 stwierdziło że ma, ale później kontakt się urwał więc pewnie uświadomił sobie że jednak nie ma;-) Dla świętego spokoju jutro jestem umówiony na test czy podejdzie z DVD800 (znalazłem kolesia co sprzedaje płytę 2014/2015 po pieniądzach niedaleko mnie)
Też mam zrobiony upgrade do DVD800.
Damianlipek skąd jesteś? Mam płytę, niestety 2009/2010 ale zawsze coś;-) chętnie użyczę bez opłat - dopóki nie zorganizujesz czegoś nowszego
Też mam zrobiony upgrade do DVD800.
Damianlipek skąd jesteś? Mam płytę, niestety 2009/2010 ale zawsze coś;-) chętnie użyczę bez opłat - dopóki nie zorganizujesz czegoś nowszego
-
damianlipek
Z woj. podlaskiego 
hmmm..czy mógłbyś dać znać jutro czy od tego kolesia przeczytało Ci płytkę z DVD 800 ?
hmmm..czy mógłbyś dać znać jutro czy od tego kolesia przeczytało Ci płytkę z DVD 800 ?
-
CraZy
- Użytkownik
- Auto: Insi
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2011
- Miasto: M-ce
- Postawił piwo: 1 raz
w razie czego daj znaćGroszek pisze:jak nie bedzie chętnych na aktualizacje to po prostu odsprzedam płytke taniej
- Putridum
- Użytkownik
- Auto: Insignia
- Kod silnika: A18XER
- Rok produkcji: 2010
- Miasto: Warszawa
- Otrzymał piwo: 2 razy
Jak ktoś potrzebuje mapy do MY2011 to mam takowe 2017/18, udostępniam(nieodpłatnie)tylko na terenie Warszawy i tylko dla klubowiczów.