--------Spot śląsko-małopolsko-świętokrzyski - 1.09 - na forum i na FB
----------------------------------
-------------------------------------Obrazek Polub naszą stronę na Facebooku Obrazek Dołącz do naszej Grupy na Facebooku Obrazek

Chip Insignia

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Krznnn
Nowicjusz
Posty: 97
Rejestracja: 17 wrz 2017, o 08:11
Auto: Insignia ST OPC Line
Kod silnika: A20DTH
Rok produkcji: 2012
Miasto: BDG/SOLEC

Re: Chip Insignia

Post autor: Krznnn » 13 paź 2017, o 19:33

Orientujecie się w kosztach załóżmy zrobienie programu wraz w wyłączeniem EGRa. Auto sprawne. Zrobiony świeżo "smok" oraz dwumas ze sprzęgłem. Turbina zdrowa.

Awatar użytkownika
Alex
Klubowicz
Posty: 2533
Rejestracja: 19 cze 2013, o 20:14
Auto: Peugeot 508
Rok produkcji: 2017
Miasto: Iława
Otrzymał  piwo: 1 raz

Re: Chip Insignia

Post autor: Alex » 13 paź 2017, o 19:47

Wszystkie zależy gdzie chcesz to zrobić ale liczyłbym się z kwotą w okolicach 1500-1800 zł.
Zwycięzca konkursu na zdjęcie miesiąca CZERWIEC 2014

Awatar użytkownika
Krznnn
Nowicjusz
Posty: 97
Rejestracja: 17 wrz 2017, o 08:11
Auto: Insignia ST OPC Line
Kod silnika: A20DTH
Rok produkcji: 2012
Miasto: BDG/SOLEC

Re: Chip Insignia

Post autor: Krznnn » 13 paź 2017, o 19:59

Alex pisze:Wszystkie zależy gdzie chcesz to zrobić ale liczyłbym się z kwotą w okolicach 1500-1800 zł.
ogólnie jestem z Bydgoszczy więc troszke tego w okolicach jest. Dzięki za nakreślenie kwoty. Spodziewałem sie maks 1200-1500. Wiadomo że lepiej na tym nie oszczędzać aby mieć dobrze zrobione

P405
Zapaleniec
Posty: 2586
Rejestracja: 18 gru 2013, o 08:03
Auto: Insignia CDTI
Kod silnika: A20DTH
Rok produkcji: 2009
Miasto: Leszno
Otrzymał  piwo: 5 razy

Re: Chip Insignia

Post autor: P405 » 13 paź 2017, o 20:23

Z Bydgoszczy do Poznania masz kawałek, dzwoń do Tunerforce. Robił mnóstwo insigni, z naszego forum też.

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
Krznnn
Nowicjusz
Posty: 97
Rejestracja: 17 wrz 2017, o 08:11
Auto: Insignia ST OPC Line
Kod silnika: A20DTH
Rok produkcji: 2012
Miasto: BDG/SOLEC

Re: Chip Insignia

Post autor: Krznnn » 13 paź 2017, o 20:57

P405 pisze: edit
Dzięki dowiem się jutro. Jak to u Ciebie wygląda?
Ostatnio zmieniony 13 paź 2017, o 23:24 przez yerry, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nie cytuj posta pod postem. Regulamin forum

Awatar użytkownika
Bodex
Zapaleniec
Posty: 2321
Rejestracja: 8 sty 2015, o 21:32
Auto: insignia HB
Kod silnika: A20DT
Rok produkcji: 2010
Miasto:
Postawił piwo: 6 razy
Otrzymał  piwo: 3 razy

Re: Chip Insignia

Post autor: Bodex » 13 paź 2017, o 21:36

No właśnie , a ja mam 160 ps automat , silnik ładnie ciągnie , skrzynia nie szarpie oleje zmieniał systematycznie , ale mnie jeden passat wkorzył kikja dni temu , bo.mi z ogona nie schodził , a mocno deptałem .
I mnie kusi kupić .
Wiadomo nowy passat ma DSG szybką skrzynię i może lżejszy .
Ale gdyby był redbox to by smrodek wąchał i tyle.
JTD seryjnie 115 ps na redboxie 1 dawał ostro , wciskało w fotel .

Ciekawi mnie jak redbox wpływa na żywotnośč DPF'a .
I fajne jest , że mogę regulować doładowanie ze smartfona , a z program nic nie mogę , a kasa ta sama .
Może zadzwonię jutro do nich do V-techa.




Wysłane z mojego ASUS_Z00AD przy użyciu Tapatalka

P405
Zapaleniec
Posty: 2586
Rejestracja: 18 gru 2013, o 08:03
Auto: Insignia CDTI
Kod silnika: A20DTH
Rok produkcji: 2009
Miasto: Leszno
Otrzymał  piwo: 5 razy

Re: Chip Insignia

Post autor: P405 » 13 paź 2017, o 21:42

Vtech robi chyba najlepsze boxy, nie zauważyłem żadnego wpływu na dpf, ani na boxie, ani na programie. Trochę aut w automacie jest po programie i fajnie chodzą.

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

norbi333
Zapaleniec
Posty: 4384
Rejestracja: 13 lis 2013, o 20:29
Auto: Biturbo 4x4,2.0T 4x4
Kod silnika: A20NFT
Rok produkcji: 2014
Miasto: Suwałki
Otrzymał  piwo: 11 razy

Re: Chip Insignia

Post autor: norbi333 » 13 paź 2017, o 22:24

Żaden box nie będzie tak dobry jak indywidualny program.Osobiście nigdy bym nie zastosował czegoś takiego

Awatar użytkownika
Krznnn
Nowicjusz
Posty: 97
Rejestracja: 17 wrz 2017, o 08:11
Auto: Insignia ST OPC Line
Kod silnika: A20DTH
Rok produkcji: 2012
Miasto: BDG/SOLEC

Re: Chip Insignia

Post autor: Krznnn » 13 paź 2017, o 22:35

Ja osobiście też wykluczam jakiegokolwiek boxa. Ja Ci powiem ostatnio jechałem isią z wypożyczalni 2015 rok w automacie 125kw i dobrze szła. Mi się też wydaja ze ta lekka otyłość troszkę robi

norbi333
Zapaleniec
Posty: 4384
Rejestracja: 13 lis 2013, o 20:29
Auto: Biturbo 4x4,2.0T 4x4
Kod silnika: A20NFT
Rok produkcji: 2014
Miasto: Suwałki
Otrzymał  piwo: 11 razy

Re: Chip Insignia

Post autor: norbi333 » 13 paź 2017, o 22:40

Dlatego zawsze robię program czy w benzynie czy dieslu, a kilka opli już miałem :D

Awatar użytkownika
Bodex
Zapaleniec
Posty: 2321
Rejestracja: 8 sty 2015, o 21:32
Auto: insignia HB
Kod silnika: A20DT
Rok produkcji: 2010
Miasto:
Postawił piwo: 6 razy
Otrzymał  piwo: 3 razy

Re: Chip Insignia

Post autor: Bodex » 14 paź 2017, o 09:19

Moja ma 118 KW , też jedzie , ale cyciałoby sie troszkę pobawić.

Wysłane z mojego ASUS_Z00AD przy użyciu Tapatalka

ivo
Nowicjusz
Posty: 70
Rejestracja: 19 lut 2015, o 16:36
Auto: Opel insignia
Kod silnika: A20DT
Rok produkcji: 2010
Miasto:

Re: Chip Insignia

Post autor: ivo » 15 paź 2017, o 08:32

Panowie chip box ot 130 km będzie działać
prawidłowo na 160 km ?

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
Bodex
Zapaleniec
Posty: 2321
Rejestracja: 8 sty 2015, o 21:32
Auto: insignia HB
Kod silnika: A20DT
Rok produkcji: 2010
Miasto:
Postawił piwo: 6 razy
Otrzymał  piwo: 3 razy

Re: Chip Insignia

Post autor: Bodex » 15 paź 2017, o 09:08

A box v-tech czy inny .
Jeśli V-tech to sprawdź na stronie czy do 130 i 160 ps te same numery są

Wysłane z mojego ASUS_Z00AD przy użyciu Tapatalka

ivo
Nowicjusz
Posty: 70
Rejestracja: 19 lut 2015, o 16:36
Auto: Opel insignia
Kod silnika: A20DT
Rok produkcji: 2010
Miasto:

Re: Chip Insignia

Post autor: ivo » 15 paź 2017, o 09:14

Nie Racechip

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
Bodex
Zapaleniec
Posty: 2321
Rejestracja: 8 sty 2015, o 21:32
Auto: insignia HB
Kod silnika: A20DT
Rok produkcji: 2010
Miasto:
Postawił piwo: 6 razy
Otrzymał  piwo: 3 razy

Re: Chip Insignia

Post autor: Bodex » 15 paź 2017, o 10:18

To już ich pytaj bo mogą być różne wartości prądów i wzmocnienia sygnału z czujnika.
W V-techu jest katalog i można dobrać i porównać nr. Katalogowy boxa

Wysłane z mojego ASUS_Z00AD przy użyciu Tapatalka

ivo
Nowicjusz
Posty: 70
Rejestracja: 19 lut 2015, o 16:36
Auto: Opel insignia
Kod silnika: A20DT
Rok produkcji: 2010
Miasto:

Re: Chip Insignia

Post autor: ivo » 15 paź 2017, o 10:21

Ok

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
pandomu
Forumowicz
Posty: 117
Rejestracja: 19 kwie 2017, o 12:23
Auto: insignia
Kod silnika: A20DT
Rok produkcji: 2011
Miasto:

Re: Chip Insignia

Post autor: pandomu » 21 paź 2017, o 10:48

Czy program silnika A20DTH w jakiś sposób wpływa na parametry związane z DPF? A dokładniej czy przy wgraniu nowej mapy zeruje się ilość km od wymiany DPF (wartość widziana w op-com)?

norbi333
Zapaleniec
Posty: 4384
Rejestracja: 13 lis 2013, o 20:29
Auto: Biturbo 4x4,2.0T 4x4
Kod silnika: A20NFT
Rok produkcji: 2014
Miasto: Suwałki
Otrzymał  piwo: 11 razy

Re: Chip Insignia

Post autor: norbi333 » 21 paź 2017, o 11:50

Nie

lucky
Nowicjusz
Posty: 24
Rejestracja: 26 cze 2015, o 16:05
Auto: Opel Insignia ST
Kod silnika: A20DTL
Rok produkcji: 2009
Miasto:

Re: Chip Insignia

Post autor: lucky » 23 paź 2017, o 14:49

Dzisiaj byłem u jednego ze znanych warszawskich tunerów, zaślepiony i wyprogramowany został egr oraz podniesiona moc. Tyle, że ja mam skrzynie m32 i miało być "lekko" - a ze 136km/290nm zrobiono 194km/430nm o:o i zapewniano, że dokładnie takie insignie już tak robili i wszystko śmiga. I tak jak podejrzewałem, radość trwała bardzo krótko - wywaliło błąd p0087 niskie ciśnienie, tryb serwisowy, zawrotka i wgrana mapa seryjna.
Teraz pytanie - gość sugerował, że powinienem sprawdzić układ paliwowy bo gdzieś jest problem. Mi bardziej pasuje wersja, że przegieli z programem (wgrali za mocnego gotowca i tyle) i stąd wyskoczył błąd. Jest możliwość sprawdzenia układu paliwowego komputerem? Czy to jakaś większa zabawa? Bo już sam nie wiem co robić.

Awatar użytkownika
kubek77
Forumowicz
Posty: 118
Rejestracja: 27 maja 2016, o 23:57
Auto: Opel Insignia 192KM
Kod silnika: A20DTH
Rok produkcji: 2010
Miasto:

Re: Chip Insignia

Post autor: kubek77 » 23 paź 2017, o 18:02

Ja mam ze 160 na 192 i 410Nm + zaślepienie EGR ,skrzynia F40 więc u Ciebie dobrze polecieli ze 136KM o:o .Że tak zapytam,na jaki czas auto im odstawiłeś?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tuning mechaniczny”