--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------Obrazek Zobacz nasz portal klubowy ---------------Obrazek Polub naszą stronę na Facebooku ---------------Obrazek Dołącz do naszej Grupy na Facebooku

Instalacja gazowa w 1.4T 140KM

Instalacje gazowe LPG
mapcel
Nowicjusz
Auto: Insignia
Kod silnika: A14NET
Rok produkcji: 2013
Miasto: Rzeszów

Re: Instalacja gazowa w 1.4T 140KM

Post autor: mapcel » 9 sty 2025, o 10:22

Mi w cyklu mieszanym wychodzi 9-10l wg komputera, aczkolwiek stacja zweryfikowała +1l po zatankowaniu LPG pod korek.

janucha
Nowicjusz
Auto: Sports Tourer SW
Kod silnika: A14NET
Rok produkcji: 2012
Miasto: Olsztyn

Re: Instalacja gazowa w 1.4T 140KM

Post autor: janucha » wczoraj, o 12:21

U mnie na instalacji STAG QNEXT Plus spala 9,7l LPG + 0,7l E98 na 100 km. Jazdami mieszana miasto/trasa z lekką przewagą trasy. Jest to średnia po przejechaniu 16000 km - tak więc pomiar uwzględnia jeszcze okresową jazdę na samej benzynie zgodnie zaleceniami, żeby silnik nie jeździł cały czas na samym gazie. Głównie zimą bo instalację mam od grudnia 2025. Wersja Insi to Sports Tourer SW czyli duży kombiacz. Olej wymieniam co 11000 km. Wszystko śmiga aż miło - przejście z benzyny na gaz jest niewyczuwalne. Nie widzę też różnicy na jeździe, które paliwo jest lepsze. Ale inna sprawa, że nie jestem wybrednym kierowcą z ciężką nogą na gazie.

carvertical VIN check
ODPOWIEDZ

Wróć do „LPG gaz”