--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
---------------- Zobacz nasz portal klubowy --------------- Polub naszą stronę na Facebooku --------------- Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
---------------- Zobacz nasz portal klubowy --------------- Polub naszą stronę na Facebooku --------------- Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
A16LET 1.6T LPG - trzęsie i dławi na zimnym silniku
- Crazy383
- Użytkownik
- Auto: Astra J
- Kod silnika: A16LET
- Rok produkcji: 2012
- Miasto: Rzeszów
- Postawił piwo: 2 razy
- Otrzymał piwo: 13 razy
Re: A16LET 1.6T LPG - trzęsie i dławi na zimnym silniku
No niestety, czytać to by czytali ale jak się problem rozwiąze to znikaja, powrócą dopiero i przypomna sobie o forum przy kolejnym problemie
-
- Nowicjusz
- Auto: insignia 1,6T
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2011
- Miasto: jaworzno
dokładnie ,co za dzbany haha,u mnie mapa gazu się rozjechała i gazownik ja przywrócił do poprzedniego stanu.Stopniowo to zrobił na dwa razy.Zobaczymy co będzie narazie pali bez wcześniejszych problemów.Raz miałem że przy 3 tys.był słaby i niechciał iść,teraz jest ok .zobaczymy co powie gazownik przy kolejnej kontroli.
-
- Nowicjusz
- Auto: @16let
- Rok produkcji: 2010
- Miasto: Nakło
Dlatego kupiłem interface do gazu i sobie adaptuje. Lecz też mam problem ze jej jest zimny przez kilkaset metrów brak mocy. Nie wiem jakby coś terkotalo bdzeczalo przy przpustnicy hmmm.... Zejdzie z ssania przejadę 200m jest oki. Tylko gdy jest zimny.
-
- Nowicjusz
Gazownik mi powiedział że to wina LPG że jest za bardzo kaloryczne i poprostu zalewa.Miałem tak samo jak ty że na poczatku szarpało jakby na nie wszystkich cylindrach,okazało się że mapa gazu się rozjechałą .Poszukam zdjecie to sobie porównasz,mam Staga.
-
- Nowicjusz
- Auto: @16let
- Miasto: Nakło
Tylko że auto uruchamia się na paliwie na zimnym więc nijak ma się to do lpg.
-
- Nowicjusz
no właśnie tak samo myślałem ,ale zrobił korektę mapy i usterki ustały.Więc coś jest na rzeczy.
-
- Użytkownik
- Auto: 2.8T 4x4 OPC
- Kod silnika: A28NET
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Warszawa
- Postawił piwo: 2 razy
- Otrzymał piwo: 8 razy
Podstawą przy tych silnikach jest chyba dobre strojenie LPG. U mnie gazownik jeździł ze mną prawie godzinę z sondą AFR w wydechu. Wystroił tak że do dnia dzisiejszego nie mam żadnego problemu z LPG a zrobiłem już 30tyś.
-
- Nowicjusz
- Auto: Insignia Sports Tour
- Miasto: Lodz
- Postawił piwo: 1 raz
Dobry wieczór,
Owy problem miałem i rozwiązałem. Trzeba się udać do gazownika na regulację instalacji.
Jak pojeździcie na samej benzynie problem znika i nie występuje co naprowadza na trop ... jakie parametry regulowano tego nie wiem, bo akurat mój staruszek odbierał auto i nie wnikał.
Pozdrawiam Serdecznie
Owy problem miałem i rozwiązałem. Trzeba się udać do gazownika na regulację instalacji.
Jak pojeździcie na samej benzynie problem znika i nie występuje co naprowadza na trop ... jakie parametry regulowano tego nie wiem, bo akurat mój staruszek odbierał auto i nie wnikał.
Pozdrawiam Serdecznie
-
- Nowicjusz
- Auto: InsigniaA 1.6T 180KM
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Warszawa
Ja mam wyregulowany gaz i problem dalej jest. Insignia A16LET z lpg. Na zimnym trzęsie, dławi i gaśnie, obojętnie czy na benzynie czy lpg. Po rozgrzaniu wszystko jest dobrze. Na zimnym jak zgaśnie również problem z odpaleniem. Najprawdopodobniej to luzy zaworowe. Zrobione zostało: (wymieniona sonda, adaptacja wszystkich czujników na nowo, wyregulowany gaz, zawór par paliwa, cewka, świece). Problem dalej występuje, tylko na zimnym. Pozdrawiam