--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------Obrazek Zobacz nasz portal klubowy ---------------Obrazek Polub naszą stronę na Facebooku ---------------Obrazek Dołącz do naszej Grupy na Facebooku

Wymiany okresowe

VIN, znalezione na allegro itp.
ODPOWIEDZ
pottymouth
Nowicjusz
Auto: Insignia
Kod silnika: A20DTH
Rok produkcji: 2009
Miasto:

Wymiany okresowe

Post autor: pottymouth » 23 lip 2018, o 20:40

Cześć Wszystkim!

Od długiego czasu jestem na forum i byłem mocno biernym uczestnikiem ale nadszedł czas aby się przywitać i rozeznać w terenie! :-)

Mniej więcej 1.5 roku temu sprowadziłem sobie z Niemiec Opla Insignie 2008 2.0T 4x4 Sedan Sport. Z przebiegiem ~140k z salonu Opla. W zasadzie prawie wszystko było zrobione w samochodzie. Nawet dostałem nowe opony i hamulce :-) Niesamowite auto, które spowodowało moje przywiązanie do marki i kolejna też na pewno będzie Insignia. Ale do rzeczy... auto od momentu kupienia miało tylko wymieniany olej w ASO i piastę. Mam kilka problemów i może ktoś z Was polecić warsztat w okolicy Radomska albo Częstochowy, który mi pomorze się z tym uporać?

1. Wymiana lewego kierunkowskazu. Nie wiem, kto to wymyślił, ale żeby się tam dostać to chyba trzeba pół auta rozebrać :(
2. Tej zimy umarł mi klakson. Przy duży mrozach tylko przedśmiertnie zapiszczał i koniec...
3. Naprawa otwierania bagażnika. Działa tylko otwieranie z kluczyka... Też umarło w zimę.
4. Czasami pojawia mi się błąd związany ze światłami i jadąc nocą nie zmieniają mi się długie. W historii pojazdu było to naprawiane kilka razy i był wymieniany mechanizm ale jak widać bez skutku... Może jest na to jakiś fix?
5. Od tygodnia zaczął mi się pojawiał błąd związany z napędem. Po przejechaniu kilku km dostaje dwa komunikaty z informacją o tym by sprawdzić tylny napęd. Czy to coś poważnego? Żadne kontrolki się nie świecą.
6. Ponieważ jestem dość "świeżym" użytkownikiem samochodu chciałbym się dowiedzieć co wymieniacie w swoich insigniach i w jakim okresie? Oprócz oleju oczywiście :-)

Dzięki wszystkim, którzy dotarli do tego momentu. Za wszelkie odpowiedzi bardzo dziękuje a za wskazanie warsztatu, który ogarnie mi perełkę stawiam dobre piwo / flaszkę o>

Awatar użytkownika
Rooff_
Zapaleniec
Auto: Insignia ST przedlif
Kod silnika: A20DTR
Rok produkcji: 2012
Miasto: Zagłębie Dąbrowskie
Postawił piwo: 9 razy
Otrzymał  piwo: 128 razy

Re: Wymiany okresowe

Post autor: Rooff_ » 23 lip 2018, o 21:17

Jeśli chcesz to robić sam, to większość jak nie wszystkie rozwiązania Twoich problemów są opisane na forum.
np.
https://www.insignia-club.pl/viewtopic. ... zu+wymiana
https://www.insignia-club.pl/viewtopic. ... it=klakson
https://www.insignia-club.pl/viewtopic. ... =mikrostyk
i dwa pozostałe problemy też są opisane - to już sobie sam poszukaj ;)

Warsztatu, który to zrobi nie jestem w stanie polecić...

carvertical VIN check
ODPOWIEDZ

Wróć do „Dyskusje ogólne”