Od długiego czasu jestem na forum i byłem mocno biernym uczestnikiem ale nadszedł czas aby się przywitać i rozeznać w terenie!
Mniej więcej 1.5 roku temu sprowadziłem sobie z Niemiec Opla Insignie 2008 2.0T 4x4 Sedan Sport. Z przebiegiem ~140k z salonu Opla. W zasadzie prawie wszystko było zrobione w samochodzie. Nawet dostałem nowe opony i hamulce
1. Wymiana lewego kierunkowskazu. Nie wiem, kto to wymyślił, ale żeby się tam dostać to chyba trzeba pół auta rozebrać
2. Tej zimy umarł mi klakson. Przy duży mrozach tylko przedśmiertnie zapiszczał i koniec...
3. Naprawa otwierania bagażnika. Działa tylko otwieranie z kluczyka... Też umarło w zimę.
4. Czasami pojawia mi się błąd związany ze światłami i jadąc nocą nie zmieniają mi się długie. W historii pojazdu było to naprawiane kilka razy i był wymieniany mechanizm ale jak widać bez skutku... Może jest na to jakiś fix?
5. Od tygodnia zaczął mi się pojawiał błąd związany z napędem. Po przejechaniu kilku km dostaje dwa komunikaty z informacją o tym by sprawdzić tylny napęd. Czy to coś poważnego? Żadne kontrolki się nie świecą.
6. Ponieważ jestem dość "świeżym" użytkownikiem samochodu chciałbym się dowiedzieć co wymieniacie w swoich insigniach i w jakim okresie? Oprócz oleju oczywiście
Dzięki wszystkim, którzy dotarli do tego momentu. Za wszelkie odpowiedzi bardzo dziękuje a za wskazanie warsztatu, który ogarnie mi perełkę stawiam dobre piwo / flaszkę