Od kilku dni jestem posiadaczem Insigni (14 r polift) która posiada 16 calowe stalowe felgi z czujnikami ciśnienia. Kupiłem oryginalne alu 18 cali z oponami które nie posiadają czujników ciśnienia. Planuje na dniach przełożyć koła i mam pytanie. Czy po przełożeniu będzie cały czas widniał błąd komputera ? nie zależy mi na funkcji mierzenia ciśnienia nie chciałbym również mieć permanentnie widocznego błędu. Proszę o informację czy ktoś z Was wie jak zachowa się auto po przełożeniu na koła bez czujników
--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuKoła bez czujników ciśnienia
-
yushkevich
Koła bez czujników ciśnienia
Szanowni koledzy,
Od kilku dni jestem posiadaczem Insigni (14 r polift) która posiada 16 calowe stalowe felgi z czujnikami ciśnienia. Kupiłem oryginalne alu 18 cali z oponami które nie posiadają czujników ciśnienia. Planuje na dniach przełożyć koła i mam pytanie. Czy po przełożeniu będzie cały czas widniał błąd komputera ? nie zależy mi na funkcji mierzenia ciśnienia nie chciałbym również mieć permanentnie widocznego błędu. Proszę o informację czy ktoś z Was wie jak zachowa się auto po przełożeniu na koła bez czujników
.
- Gregs
- Użytkownik
- Auto: Insignia HB
- Kod silnika: A20DT
- Rok produkcji: 2014
- Miasto: Warszawa
- Otrzymał piwo: 1 raz
Re: Koła bez czujników ciśnienia
Po 2-3 informacjach na wyświetlaczu powinien komunikat zniknąć. Komputer rozpozna koła jako zimowe.
Tu masz opisane: viewtopic.php?f=22&t=533&start=20#p20206
Tu masz opisane: viewtopic.php?f=22&t=533&start=20#p20206
-
yushkevich
Re: Koła bez czujników ciśnienia
dzięki za odpowiedź, zmieniam zatem koła na letnie i zobaczę co się wydarzy

-- 26 mar 2017, o 00:05 --
Gdyby ktoś miał taką sytuacje jak ja - niestety nic nie znika, było potrzebne dokupienie czujników ciśnienia.
-- 26 mar 2017, o 00:05 --
Gdyby ktoś miał taką sytuacje jak ja - niestety nic nie znika, było potrzebne dokupienie czujników ciśnienia.