--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuOpony letnie
- dare50
- Zapaleniec
- Auto: Insignia 4x4 COSMO
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2011
- Miasto: Wejherowo
- Postawił piwo: 30 razy
- Otrzymał piwo: 38 razy
Re: Opony letnie
A czego się spodziewałeś od kiedy w Isi jest 225 ? , a po drugie ciężko poczytać ? wszystkie opony podane są opisane w tym temacie , następny czeka żeby za niego zrobić robotę
-
dev_kris
- Nowicjusz
- Auto: Sports Tourer 1.8
- Kod silnika: A18XER
- Rok produkcji: 2010
- Miasto: Kalisz
- Postawił piwo: 3 razy
Nie czekam na odwalenie za mnie roboty
Takie fele dostałem przy zakupie auta, a ja jestem kompletnie zielony, dlatego uprzejmie zapytałem.
Jak sie mnie ludzie pytają o dev/PC/web_dev to odpowiadam z grubsza, myślałem, że ktoś ogarnięty w zakresie aut odpowie mi na ptanie
Ostatnio zmieniony 9 kwie 2020, o 22:18 przez IBZI, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nie cytuj posta pod postem. Regulamin forum.
- Krzychu99
- Użytkownik
- Auto: Kura
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2020
- Miasto: Bielsko-Biała
- Postawił piwo: 11 razy
- Otrzymał piwo: 17 razy
Szukasz budżetowych opon w złym rozmiarze do ciężkiej krowy jaką jest insignia. Trochę jakby Ciebie ktoś zapytał jaki gamingowy PC polecasz do 1kzł.
- coolmobil
- Zapaleniec
- Auto: Skoda Superb
- Rok produkcji: 2017
- Miasto: Warszawa
- Otrzymał piwo: 2 razy
Opony letnie
Jak koledzy napisali standard na lato na 18 to 245/45/18 (zima ewentualnie 235/45/18).
Czyli po pierwsze popatrz jakie masz opony w tym rozmiarze.
Po drugie z budżetowych ja bym osobiście polecał np opony Hankook. Nie łudź się ze coś sensownego kupisz w tym rozmiarze za mniej niż 400+ za sztukę.
Ps. Teraz jest inny problem na rynku opon nie ma albo jest bardzo mało opon z DOT 2020
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Czyli po pierwsze popatrz jakie masz opony w tym rozmiarze.
Po drugie z budżetowych ja bym osobiście polecał np opony Hankook. Nie łudź się ze coś sensownego kupisz w tym rozmiarze za mniej niż 400+ za sztukę.
Ps. Teraz jest inny problem na rynku opon nie ma albo jest bardzo mało opon z DOT 2020
-
dev_kris
- Nowicjusz
Aaaaaaa to wszystko w temacie dla mnie, no takie fele miałem z zakupionym niedawno autem, stąd moja niewiedza, ale świetnie mi to wyłumaczyliście
Ostatnio zmieniony 9 kwie 2020, o 22:20 przez IBZI, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Lock@
- Forumowicz
- Auto: Insignia ST 4x4 A35
- Kod silnika: A20NHT
- Miasto: Częstochowa
Ja kupiłem dwie P Zero 245/45/R18 W XL ze wzmacnianym rantem za 799 PLN. Nowe, nieużywane, ale z 2018.
Są OK według mnie po jazdach testowych, przy zakładaniu wulkanizator też powiedział, że są w porządku i gwarancję mam.
Są OK według mnie po jazdach testowych, przy zakładaniu wulkanizator też powiedział, że są w porządku i gwarancję mam.
- coolmobil
- Zapaleniec
Opony letnie
Nie są nowe tylko nie używane.
Z tego powodu taka niska cena bo maja 2 lata. Zostały ci tylko 3 lata jazdy na nich nawet jak bieżnik będzie ok to za 3 lat będą do śmiecia.
Opona a dokładnie guma z której jest wykonana po 5 latach traci swoje właściwości, potrafi pękać, rozwarstwiać się etc.
Chciałeś oszczędzić to taki był twój wybór.
Dodano po 3 minutach 33 sekundach:
Z tego powodu taka niska cena bo maja 2 lata. Zostały ci tylko 3 lata jazdy na nich nawet jak bieżnik będzie ok to za 3 lat będą do śmiecia.
Opona a dokładnie guma z której jest wykonana po 5 latach traci swoje właściwości, potrafi pękać, rozwarstwiać się etc.
Nie fele pewnie tylko taki opony ktoś założył. Chyba ze masz nie oryginalne i w dziwnym rozmiarze te felgidev_kris pisze: Aaaaaaa to wszystko w temacie dla mnie, no takie fele miałem z zakupionym niedawno autem, stąd moja niewiedza, ale świetnie mi to wyłumaczyliście
- dare50
- Zapaleniec
Nie zupełnie może przyoszczędzone , moją jak kupiłem też były 225 a felgi Ori , ale 225 w takiej furze to nie wyglądacoolmobil pisze: ↑9 kwie 2020, o 17:02Nie fele pewnie tylko taki opony ktoś założył. Chyba ze masz nie oryginalne i w dziwnym rozmiarze te felgidev_kris pisze: Aaaaaaa to wszystko w temacie dla mnie, no takie fele miałem z zakupionym niedawno autem, stąd moja niewiedza, ale świetnie mi to wyłumaczyliście
-
dev_kris
- Nowicjusz
Ogarnę temat, bo dopiero 3 miesiąc się tym poruszam, a zielony jak szczypiorek jestem... idę się dokształcić i zdjęcia zrobie 
- dare50
- Zapaleniec
3 miechy to aż 
żeby nie było że spamuje , sam jeżdżę na Dębicy i nie mam z nią problemu , a nie jeżdżę jak emeryt
żeby nie było że spamuje , sam jeżdżę na Dębicy i nie mam z nią problemu , a nie jeżdżę jak emeryt
-
dev_kris
- Nowicjusz
Ja jeżdżę jak emeryt, byle do pracy (4km dziennie), ogólnie 700km miesięcznie 
Oznaczenie felg 8J x 18h2 ET30
Oznaczenie felg 8J x 18h2 ET30
Ostatnio zmieniony 9 kwie 2020, o 17:30 przez dev_kris, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Lock@
- Forumowicz
Wiem, że nie są nowe z fabryki, ale dla mnie nowe. W każdym razie nie używane.coolmobil pisze: ↑9 kwie 2020, o 17:02Nie są nowe tylko nie używane.
Re: Opony letnieNie fele pewnie tylko taki opony ktoś założył. Chyba ze masz nie oryginalne i w dziwnym rozmiarze te felgidev_kris pisze: Aaaaaaa to wszystko w temacie dla mnie, no takie fele miałem z zakupionym niedawno autem, stąd moja niewiedza, ale świetnie mi to wyłumaczyliście
Opony przechowywane odpowiednio nie tracą swoich właściwości i można ich używać 10 lat. Nie wiem skąd wziąłeś akurat 5 lat. 5 to może na samochodzie, pierdzielenie jakieś.
-
Lock@
- Forumowicz
-
norbi333
- Ekspert
- Auto: INNE
- Rok produkcji: 2020
- Miasto: Suwałki
- Otrzymał piwo: 39 razy
-
Lock@
- Forumowicz
- coolmobil
- Zapaleniec
Kto ci nakład takich bzdur do głowy ze opony które maja 10 lat, nigdy nie były używane, były przechowywane prawidłowo są pełnoprawnymi oponami????Lock@ pisze:Wiem, że nie są nowe z fabryki, ale dla mnie nowe. W każdym razie nie używane.coolmobil pisze: ↑9 kwie 2020, o 17:02Nie są nowe tylko nie używane.
Re: Opony letnieNie fele pewnie tylko taki opony ktoś założył. Chyba ze masz nie oryginalne i w dziwnym rozmiarze te felgidev_kris pisze: Aaaaaaa to wszystko w temacie dla mnie, no takie fele miałem z zakupionym niedawno autem, stąd moja niewiedza, ale świetnie mi to wyłumaczyliście
Opony przechowywane odpowiednio nie tracą swoich właściwości i można ich używać 10 lat. Nie wiem skąd wziąłeś akurat 5 lat. 5 to może na samochodzie, pierdzielenie jakieś.

10 letnich opon nawet do roweru bym nie założył.
Guma jak każda rzecz się starzej i traci swoje właściwości. Jak kiedyś będziesz jechał po ulicy na takich oponach to napisz na forum to nie będziemy ruszać się z domu

Dramat
- Zbyszek01
- Klubowicz
- Auto: Jag XE 2,0D ,MY2020
- Rok produkcji: 2019
- Moje auto: viewtopic.php?f=52&t=1580&start=280
- Miasto: DZA
- Postawił piwo: 27 razy
- Otrzymał piwo: 40 razy
Auto też jest dla ciebie "nowe" i "nowe" wiadomości.
Czytaj i przyjmuj porady i wiadomości a na pewno na złe ci to nie wyjdzie.
Takie wiadomości o oponach co ty głosisz to można tylko usłyszeć u handlarzy opon używanych.
Guma się starzeje i twardnieje nie zapewniając odpowiedniego hamowania czy ogólnie mówiąc przyczepności a to jest jedyne połączenie auta z ziemią które gwarantuje twoje zdrowie i życie.
Zastanów się czy warto zaoszczędzać na własnym zdrowiu i życiu.