--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuCzujniki ciśnienia w oponach
-
WODNIK111
- Forumowicz
- Auto: insignia
- Kod silnika: A20DTE
- Rok produkcji: 2013
- Miasto: Pszczyna
- Otrzymał piwo: 1 raz
Re: Czujniki ciśnienia w oponach
Witam.W mojej insigni poliftowej według winu jest system monitorowania ciśnienia UJN, ale na wyświetlaczu nie mam zakładki z ciśnieniem.Czujniki w kołach są.Teraz wymieniłem koła na zimowe także z czujnikami i żadnego komunikatu o zmianie kół nie miałem.Dwa dni później z jednego koła zeszło powietrze, a system nie zareagował.Pytanie czy system jest wyłączony? Kontrolka normalnie się zapala i gaśnie.
-
norbi333
- Ekspert
- Auto: INNE
- Rok produkcji: 2020
- Miasto: Suwałki
- Otrzymał piwo: 39 razy
To w sumie bardzo dziwne, że nie ma zakładki. Nic nie było robione przy liczniku?
-
WODNIK111
- Forumowicz
Auto mam od lipca.Ja nic nie grzebałem, ale nie ma też śladu żeby ktoś wcześniej grzebał.Możliwe, że ktoś to wyłączył?
-
norbi333
- Ekspert
ASO nie ma chyba takiej możliwości. Być może opelscaner ma taką możliwość. Chyba, że ktoś licznik kręcił i przy okazji coś wykrzaczył
-
WODNIK111
- Forumowicz
A co powiecie na wpis w poście 7 z tego linka? Pisze, że wyłączył w serwisie.
http://forum.opel24.com/topic/68291-sys ... w-oponach/
http://forum.opel24.com/topic/68291-sys ... w-oponach/
-
norbi333
- Ekspert
Jakoś dziwne, ale może i tak być. Czyli trzeba jechać do Aso i zapytać
-
WODNIK111
- Forumowicz
Serwis odpowiedział mi. że jeżeli ktoś to wyłączył to włączenie kosztuje 100 euro netto.Podobno muszą wysyłać program do producenta.
-
tomek1130
czujniki ciśnienia
Witam tak od początku, Kupiłem opla insignie po lifcie z roku 2014 latem na kołach letnich z czujnikami ciśnienia i wszystko ładnie śmiga ale gdy założyłem zimowe koła które nie dawno kupiłem bez czujników 100% dalej wszystko działa pokazuje ciśnienie w kołach ale o 0,5 bara zaniżone jak to możliwe?
-
graboś
- Nowicjusz
- Auto: Insignia ST SE NAV
- Kod silnika: A20DTH
- Miasto:
Re: czujniki ciśnienia
Czyta ciśnienie bez czujników? Kiedy ostatnio święciłeś samochód?
A tak na serio, na pewno nie ma czujników? Sam zakładałeś opony czy kupiłeś koła i ktoś ci powiedział że nie ma czujników?
-
tomek1130
Re: czujniki ciśnienia
No sam zakładałem opony na bank nie ma czujników . Pokazuje wartości zaniżone po 2 atm.no koło a na jednym 2,2 .Dziwi mnie że nie mam żadnego błędy na tablicy a może ktoś już tam coś kombinował ?
bo auto nie jest z salonu
bo auto nie jest z salonu
-
Robert1993
- Nowicjusz
- Auto: Insignia
- Kod silnika: A20NHT
- Rok produkcji: 2012
- Miasto:
Założyłem nowe czujniki ciśnienia do kół zimowych. Przez trzy tygodnie działało normalnie, pokazywało ciśnienie w oponach. Kilka dni temu w czasie jazdy pokazał się komunikat "Wykryto koła zimowe" i wartości ciśnień znikły z wyświetlacza. Odłączyłem aku na 15 min ale to nie pomogło. Czy ktoś miał podobny problem?
-
Tomek P.
Witam, jestem w posiadaniu Insigni od 2 tygodni, już w drugim dniu użytkowania wyskoczył mi błąd czujnika w prawym przednim kole "--". Myślałem że to czujnik ale po próbach które wykonałem już nie mam pewności. Założyłem koło letnie na przód, przejechałem kilka kilometrów i nic. W tylnych kołach spuściłem powietrze do 1 bara i od razu pokazało brak ciśnienia, przeniosłem te koła na przód i kolejna przewózka. Odczekiwanie i nic, prawy przód dalej "--" a co dziwne koła z 1 barem które przeniosłem na przód dalej widoczne były na tyle. Proszę o podpowiedź, bo tłumaczono mi że auto samo rozpoznaje koło i czujnik a tak się nie dzieje. Tak to wygląda na blacie.
https://images81.fotosik.pl/957/cfb11847d84652bamed.jpg
https://images81.fotosik.pl/957/cfb11847d84652bamed.jpg
-
gingop
- Użytkownik
- Auto: Insignia A20DTH
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2009
- Miasto:
- Otrzymał piwo: 3 razy
Panowie.
Czy czujniki zakupione na aliexpres działają poprawnie z naszymi autami? Chodzi mi bardziej o ich trwałość tzn. żywotność baterii porównywalna z oryginałem? Mam błędy na trzech kołach po podłączeniu opcom. Błąd coś w stylu "niskie napięcie..." pewnie baterie są już słabe, ale ciśnienie ciągle pokazuje w tych kołach.
Czy czujniki zakupione na aliexpres działają poprawnie z naszymi autami? Chodzi mi bardziej o ich trwałość tzn. żywotność baterii porównywalna z oryginałem? Mam błędy na trzech kołach po podłączeniu opcom. Błąd coś w stylu "niskie napięcie..." pewnie baterie są już słabe, ale ciśnienie ciągle pokazuje w tych kołach.
-
Tomek P.
Ciągnę temat dalej, dzisiaj pokazało się koleje koło z "--" podjechałem do gościa, sprawdził baterie i wskazał faktycznie te które nie działają. Podobno w takim przypadku tylko wymiana na nowe. Czy to możliwe że 3 letni czujnik nadaje się do wymiany?