Udało wam się ogarnąć ten problem? U mnie jest to samo.MrPami pisze: ↑3 paź 2020, o 09:22Czy udało Ci się ustalić przyczynę? Mam dokładnie to samo.barti75 pisze: ↑28 kwie 2020, o 14:45Dzięki za info ale widze że problem jest głębszy w niedziele zdechło podświetlenie przy lewarku biegów nie pala sie ikony na czerwono R, D, P a wcześniej świeciły na czerwono poza tym bagażnik elektryczny zaczął żyć własnym życiem, pewnie jakiś moduł zdechł. Jutro jadę do serwisu opla
--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
---------------- Zobacz nasz portal klubowy --------------- Polub naszą stronę na Facebooku --------------- Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
---------------- Zobacz nasz portal klubowy --------------- Polub naszą stronę na Facebooku --------------- Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
Czujniki ciśnienia w oponach
-
- Nowicjusz
- Auto: Opel Insignia
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2011
- Miasto: Warta
- Postawił piwo: 1 raz
Re: Czujniki ciśnienia w oponach
-
- Nowicjusz
- Auto: Insignia a
- Kod silnika: B20DTH
- Rok produkcji: 2016
- Miasto: Czeladź
- Otrzymał piwo: 1 raz
Po wpisaniu w wyszukiwarkę nr podane wcześniej 13598775, 13581560 pokazuje większość pod logo Schrader, czy ta firma robi dla opla czy nie, próbuje kupić felgi alu i w większości te są. . Czytając opinie te czujniki niby pasują do lift ale gubią sygnał. Jak więc wyglądają oryginały i oznaczenie producenta do insigni polift 2016? Prześlijcie zdjęcia.
- lutek34
- Nowicjusz
- Auto: Insignia
- Rok produkcji: 2015
- Miasto: Krosno
- Otrzymał piwo: 2 razy
Panowie za cholerę nie mogę mojej Insigni zmusić do tego żeby weszła w tryb nauki czujników. Próbowałem oczywiście z ręcznym, na P, na N, na zapłonie, na włączonym silniku, z otwartymi drzwiami i nic. Oczywiście na wyświetlaczu menu ciśnień kół z kreskami zamiast wartości. Ktoś może odpowie co robię źle?ronuch pisze: ↑9 maja 2022, o 07:51Sprawdziłem u siebie. Zapalasz silnik, zaciągasz ręczny, przewijasz na stronę z ciśnieniami i naciskasz przycisk ok na kierownicy na 3 sekundy. Zatrąbi klakson i podświetli Ci się lewy przedni kierunkowskaz. Wtedy przypisujesz koło, jak poprawnie przypisze to znowu zatrąbi i zapali Ci się kolejny kierunkowskaz itd.
-
- Klubowicz
- Rok produkcji: 2014
- Miasto: Radzyń Chełmińsk
Insignia tak jak Vectra C ma czujniki samouczace nie trzeba ich programować po zmianie kół w przeciwieństwie np. jak do mokki merivy czy astry.
- alehandro`
- Użytkownik
- Auto: Insignia B
- Rok produkcji: 2018
- Miasto: Bratoszewice
- Postawił piwo: 2 razy
- Otrzymał piwo: 6 razy
O ile już raz były zaprogramowane. Auto pamięta koła zimowe/letnie.
-
- Klubowicz
- Miasto: Radzyń Chełmińsk
Jeżeli się założy odpowiednie (nowe)czujniki to po przejechaniu paru km. system je odnajdzie i pokaże wskazanie ciśnienia. Przerabiałem to jak miałem Vectre C i jak kupiłem Insignie.
-
- Nowicjusz
Ja wymieniałem dwa moduły ,mimo tego nadal pali się kontrolka na wyświetlaczu. Pokazuje cisnienie w każdym kole. Zniknęło podświetlanie automatycznej skrzyni biegów przy lewarku. Poradził ktoś sobie z takim problemem?
Dodano po 6 godzinach 42 minutach 15 sekundach:
Dodano po 6 godzinach 42 minutach 15 sekundach:
Rozwiązałeś ten problem?barti75 pisze: ↑28 kwie 2020, o 14:45Dzięki za info ale widze że problem jest głębszy w niedziele zdechło podświetlenie przy lewarku biegów nie pala sie ikony na czerwono R, D, P a wcześniej świeciły na czerwono poza tym bagażnik elektryczny zaczął żyć własnym życiem, pewnie jakiś moduł zdechł. Jutro jadę do serwisu opla
-
- Nowicjusz
Problem rozwiązano. Brak podświetlenia ASB i kontrolka ciśnienia powietrza na desce były spowodowane przegniłymi kablami przy progu z lewej strony.Zielony z niebieskim paskiem. W wiązce z kablami puszczony jest wężyk do spryskiwaczy tylnej szyby. W nim zrobiła się dziurka i płyn zalewał kable i podłogę. Przestały też działać tylne szyby w drzwiach.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Forumowicz
- Auto: Insignia 1.6 2016
- Kod silnika: B16SHL
- Miasto: Nowy Dwór Mazowecki
Hej,
Montował może ktoś czujniki TPMS do auta Insignia lift nr:
Numer części: 39243434
Numer części wg starej numeracji: 39186445
Numer części wg nowej numeracji: YQ00956280
takie coś: https://allegro.pl/oferta/czujniki-cisn ... 5132937882
U mnie w aucie w modelu z 2016r po ręcznym wyuczeniu (nie montowane jeszcze do felgi) komputer je przyjął, ale nie wiem czy będą poprawnie działały.
U mnie w aucie w modelu z 2016r po ręcznym wyuczeniu (nie montowane jeszcze do felgi) komputer je przyjął, ale nie wiem czy będą poprawnie działały.
-
- Nowicjusz
- Auto: Insignia ST LPG
- Kod silnika: A14NET
- Miasto: BI
Niby tak, ale za nic nie rozumiem swojej.
Zawsze sama łapała czujniki na oddzielnych kompletach kół zimowych i letnich.
Zimowe łapie nadal, letnich od 2 sezonów nie chce. Czujniki te same, baterie na testerze ok.
Małe tanie urządzonko z allegro też nie pomaga, w zeszłym roku dopiero elektronik z jakimś lepszym kompem je przypisał.
- IBZI
- Moderator
- Auto: Insignia 2.0
- Kod silnika: A20DT
- Rok produkcji: 2013
- Miasto: Gliwice
- Postawił piwo: 8 razy
- Otrzymał piwo: 38 razy
W takim przypadku może pomóc to, co często w Insignii pomaga. Reset przez odłączenie akumulatora na min.. 15 minut,
Ostatnio pomogło koledze, który nie wymienił opon na zimowe i przejeździł (a w zasadzie przestał) kilka dodatkowych miesięcy na starych. Nie chciał załapać czujników po wymianie kół na letnie nawet po przejechaniu kilkudziesięciu kilometrów. Reset i złapał dosłownie po 3 km. Przypadek... nie sądzę
Ostatnio pomogło koledze, który nie wymienił opon na zimowe i przejeździł (a w zasadzie przestał) kilka dodatkowych miesięcy na starych. Nie chciał załapać czujników po wymianie kół na letnie nawet po przejechaniu kilkudziesięciu kilometrów. Reset i złapał dosłownie po 3 km. Przypadek... nie sądzę
-
- Nowicjusz
W tym roku jeszcze nie próbowałem. W zeszłym odłączenie aku nie pomogło.
- IBZI
- Moderator
Spróbować nie zaszkodzi, jeśli nie zadziała pozostaje szukać kogoś z dedykowanym do tego sprzętem.
-
- Nowicjusz
Ciekawe czy za parę stówek da się znaleźć jakieś urządzonko do TPMS?
Jak mam płacić po 200zł za każdym razem, to wolę wydać 600-800zł i kupić.
Tylko kompletnie nie wiem czy za tyle się da i co.
- IBZI
- Moderator
Podobno te z CUBa za ok 1000 zł dają już radę.
Znajomy mechanik ma takie małe cudo (za ok. 4 tys. netto), które podobno zaprogramuje, skasuje i sklonuje każdy dostępny na rynku czujnik. Szkoda, że mam do niego prawie 300 km, bo bym się tym z chęcią pobawił
Znajomy mechanik ma takie małe cudo (za ok. 4 tys. netto), które podobno zaprogramuje, skasuje i sklonuje każdy dostępny na rynku czujnik. Szkoda, że mam do niego prawie 300 km, bo bym się tym z chęcią pobawił
-
- Nowicjusz
- Auto: Insignia A
- Miasto: Piekary Śląskie
Jaki efekt? Zadziałały bez problemu?Jasik pisze: ↑28 lut 2024, o 08:18Hej,
- Maq
- Forumowicz
- Auto: Insignia A
- Miasto: Katowice
Jeśli już było to proszę admina o wykasowanie.
https://pl.aliexpress.com/item/10050060 ... pt=glo2pol
Jak kogoś skusi cena to z mojego doświadczenia czujniki działają prawidłowo w jeździe tak do 100km/h. Czyli miasto i okolice.
Powyżej 100km/h czujniki zaczynają się gubić, czasem 1, czasem 4. Wystarczy zwolnić i się odnajdują ponownie.
Ja jeżdżę na trasach, więc będę wymieniał na oryginały.
https://pl.aliexpress.com/item/10050060 ... pt=glo2pol
Jak kogoś skusi cena to z mojego doświadczenia czujniki działają prawidłowo w jeździe tak do 100km/h. Czyli miasto i okolice.
Powyżej 100km/h czujniki zaczynają się gubić, czasem 1, czasem 4. Wystarczy zwolnić i się odnajdują ponownie.
Ja jeżdżę na trasach, więc będę wymieniał na oryginały.
- Klaudi0
- Nowicjusz
- Auto: inia a fl
- Rok produkcji: 2015
- Miasto: Jaworzno
https://allegro.pl/oferta/4x-tpms-czujn ... 5515737105
Te działają bez programowania. Jedynie co to, nie podaje dokładnego ciśnienia jak auto stoi długo. Przy jeździe powyżej 40 km/h ciśnienie jest dokładne podane. Ogólnie działają bez problem przy 120 km/h.
Jestem zadowolony. Trzeba przypisać koła do auta i z głowy.
Te działają bez programowania. Jedynie co to, nie podaje dokładnego ciśnienia jak auto stoi długo. Przy jeździe powyżej 40 km/h ciśnienie jest dokładne podane. Ogólnie działają bez problem przy 120 km/h.
Jestem zadowolony. Trzeba przypisać koła do auta i z głowy.
-
- Forumowicz
- Auto: Insignia a
- Kod silnika: B16SHL
- Miasto: Tarnowo
Mam pytanie odnośnie ciśnienia w oponach IA ST B16SHL
Na słupku mam podane wartości przód 2.2 a tyl 2.4 natomiast w instrukcji przód 2.3 a tyl 2.1. Są to wartości dla komfortu i silnika b16shl.
Jakie w końcu powinno być ciśnieniedla komfortu z przodu wyższe niż z tylu czy odwrotnie.
Według naklejki na słupku zawsze ciśnienie z tylu kest wyższe niż z przodu obojętnie jaki wariant obciążenia. Natomiast w książce tylko przy max obciążeniu tylu więcej niż przod
Na słupku mam podane wartości przód 2.2 a tyl 2.4 natomiast w instrukcji przód 2.3 a tyl 2.1. Są to wartości dla komfortu i silnika b16shl.
Jakie w końcu powinno być ciśnieniedla komfortu z przodu wyższe niż z tylu czy odwrotnie.
Według naklejki na słupku zawsze ciśnienie z tylu kest wyższe niż z przodu obojętnie jaki wariant obciążenia. Natomiast w książce tylko przy max obciążeniu tylu więcej niż przod