Ostatnio dopadł mnie problem z elektryką .
Jednego dnia po nocy gdy wybierałem się do pracy zastałem moje auto z opuszczonymi wszystkimi szybami .
Na sto procent nie zostawiłem ich opuszczonych .Po dwóch dniach po przekręceniu zapłonu komunikat opuśc i podnieś szybę kierowcy .Po tym szyba raz się opuszcza po czym staje na różnych wysokościach i już nie rusza .Po odczekaniu chwili mogę domknąć szybę by po kolejnym razie ta sytuacja wracała i tak w kółko. Po zamknięciu auta z kluczyka drzwi kierowcy się zamykają i od razu po chwili same się odblokowują i tak różnie raz działa za chwilę nie .Problem występuje tylko z drzwiami od kierowcy. Do tego doszło jeszcze nie wyłączające się podświetlenie konsoli środkowej
Po podłączeniu Opcoma wyskoczył tylko jeden błąd P0513-00 po skasowaniu już nie wraca .Od tego czasu łączyłem się kilkanascie razy i na tą chwilę błąd jeszcze nie wrócił.
Co zrobiłem
1 Odłączyłem akumulator raz na 10 minut i dwa razy na ponad godzinę
2 sprawdziłem czy ta sytuacja powtarza się na drugim kluczyku ( to samo )
3 wymieniłem baterie w kluczykach na nowe
4 Zdemontowałem boczek drzwi posprawdzałem wizualnie okablowanie ,odpiąłem wtyczkę wiązki która idzie od drzwi do
słupka a -wizualnie nic nie popękane
5 bezpieczniki posprawdzane
6 Zdemontowałem nakładkę progu po stronie kierowcy wstępnie nic nie widzę
Musiałem jako tako poskręcać auto by do pracy jutro dojechac
Wstawię Wam filmik który zrobiłem byście widzieli jak to żeczywiscie u mnie wygląda