--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuAutoalarm
- dragi
- Użytkownik
- Auto: Insignia 2.0 160KM
- Kod silnika: A20DT
- Rok produkcji: 2011
- Miasto: Gdańsk
- Otrzymał piwo: 2 razy
Re: Autoalarm
Czy ktoś z was ma lub miał do czynienia z alarmem tytan ds512? Przymierzam się do założenia i szukam opinii. Najbardziej mi zależy na powiadomieniu gsm, podglądzie na żywo parametrów auta i lokalizowanie pozycji pojazdu. Oczywiście apka na androida do obsługi. Możecie coś polecić jeśli np. Nie ten tytan ???
- Ping
- Klubowicz
- Auto: Insignia B ST
- Kod silnika: B16SHL
- Rok produkcji: 2019
- Miasto: W-wa
- Otrzymał piwo: 146 razy
- Kontakt:
Z tego co kojarzę, to do obsługi centralnego zamka wymagany jest jakiś dodatkowy moduł.
GSM można stosunkowo łatwo zakłócić więc to raczej tylko taki bajer.
GSM można stosunkowo łatwo zakłócić więc to raczej tylko taki bajer.
-
Kowal250
- Nowicjusz
- Auto: Insignia
- Kod silnika: B20DTH
- Rok produkcji: 2017
- Miasto: Zabrze
Witam będę montował alarm tytan ds512 do insigni 2012r 2,0 cdti 160km.
Proszę o pomoc co i gdzie najlepiej "odciąć"
Proszę o pomoc co i gdzie najlepiej "odciąć"
Ostatnio zmieniony 25 lut 2017, o 17:31 przez IBZI, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Post przeniesiony. Nie zakładaj niepotrzebnie nowych tematów. Regulamin Forum.
Powód: Post przeniesiony. Nie zakładaj niepotrzebnie nowych tematów. Regulamin Forum.
-
joszka
W samochodzie z przebiegiem ...42 000 km ponownie tak jak kiedyś po 7 000 wlącza sie bez przyczyny alarm,którego nie daje się rozbroić kluczykiem.Robi to się zarówno w garażu jak na parkingach.Co dziwne, nie ma w zapisach kompa naruszenia alarmu i nie swiecą się światła kierunkowskazów.
Czy spotkaliście się z taka niedogodnością? po 7 000 wymieniono czujnik cisnienia w oponach mieszczący sie w tylnym zderzaku? Ale czy to ta przyczyna?
Czy spotkaliście się z taka niedogodnością? po 7 000 wymieniono czujnik cisnienia w oponach mieszczący sie w tylnym zderzaku? Ale czy to ta przyczyna?
-
10shadow01
- Nowicjusz
- Auto: Insignia OPC
- Kod silnika: A28NER
- Miasto: Police
Witam
Potrzebuję odnaleźć punkt (przewód), w którym, po rozbrojeniu alarmu (fabryczny), pojawia się (aż do ponownego uzbrojenia) - 12V, a po uzbrojeniu - 0V .
Lub odwrotnie.
Potrzebuję odnaleźć punkt (przewód), w którym, po rozbrojeniu alarmu (fabryczny), pojawia się (aż do ponownego uzbrojenia) - 12V, a po uzbrojeniu - 0V .
Lub odwrotnie.
-
misiekbig
- Forumowicz
- Auto: Insignia HB
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2010
- Miasto: Grójec
- Otrzymał piwo: 1 raz
Witam,
mam w aucie alarm meta mop4a.
Przy włączeniu i wylaczaniu mrugaja tylko kierunki, chciałbym aby było to jeszcze sygnalizowane przez syrene.
Ma ktoś może ten alarm z działającą syrena, albo wie jak to włączyć.
Nie nam również instrukcji więc był bym wdzięczny za jej udostępnienie w jakiś sposób.
mam w aucie alarm meta mop4a.
Przy włączeniu i wylaczaniu mrugaja tylko kierunki, chciałbym aby było to jeszcze sygnalizowane przez syrene.
Ma ktoś może ten alarm z działającą syrena, albo wie jak to włączyć.
Nie nam również instrukcji więc był bym wdzięczny za jej udostępnienie w jakiś sposób.
- IBZI
- Moderator
- Auto: Insignia 2.0
- Rok produkcji: 2013
- Miasto: Gliwice
- Postawił piwo: 8 razy
- Otrzymał piwo: 43 razy
MOP4a to alarm canowski. MOP3a to analog. Do obu jest wspólna instrukcja. To dla wyjaśnienia.
Najlepiej podjechać do firmy, która posiada programator Mety, zrobią to od ręki. Jedna opcja w programie
Jak chcesz się bawić samemu, to proszę...
https://zapodaj.net/2e3ee58ac2855.jpg.html
Najlepiej podjechać do firmy, która posiada programator Mety, zrobią to od ręki. Jedna opcja w programie
Jak chcesz się bawić samemu, to proszę...
https://zapodaj.net/2e3ee58ac2855.jpg.html
- piohib
- Użytkownik
- Auto: Insignia ST
- Kod silnika: A16XER
- Rok produkcji: 2009
- Miasto:
A tak z ciekawości zapytam, może ktoś się orientuje?
W momencie odblokowywania zamków z pilota, alarm wydaje charakterystyczny dźwięk. Ale nie dzieje się to za każdym razem, tylko raz na jakiś czas. Ciekawe od czego to, zależy.
W momencie odblokowywania zamków z pilota, alarm wydaje charakterystyczny dźwięk. Ale nie dzieje się to za każdym razem, tylko raz na jakiś czas. Ciekawe od czego to, zależy.
"Celem wojny nie jest śmierć za ojczyznę, ale sprawienie, aby tamci s... umierali za swoją" Generał George Smith Patton
- piohib
- Użytkownik
- Auto: Insignia ST
- Kod silnika: A16XER
- Rok produkcji: 2009
- Miasto:
Alarm Meta.
"Celem wojny nie jest śmierć za ojczyznę, ale sprawienie, aby tamci s... umierali za swoją" Generał George Smith Patton
- IBZI
- Moderator
Czasem za "krótki" sygnał wzbudzenia i nie "piknie". Może być zaśniedziały styk, lub coś podobnego.
Można też było ustawić taką funkcję jako info o wcześniejszej aktywacji alarmu - ale z tego co pamiętam, to były chyba "trzy piki". Głowy nie dam sobie uciąć.
Można też było ustawić taką funkcję jako info o wcześniejszej aktywacji alarmu - ale z tego co pamiętam, to były chyba "trzy piki". Głowy nie dam sobie uciąć.
- pliers
- Nowicjusz
- Kod silnika: A20DTJ
- Rok produkcji: 2015
- Miasto:
Cześć,
od kilku tygodni mam następujący problem z oryginalnie wbudowanym autoalarmem: przy każdym przekręceniu kluczyka pojawia się komunikat " Wykryto próbę włamania" oraz zaraz po nim: " Sprawdź alarm antykradzieżowy". Alarmy potwierdzam, auto odpala jak gdyby nigdy nic. Zauważyłem też że nie da się wyłączyć czujników ultradźwiękowych w kabinie (w ogóle nie świeci się diody w wyłączniku). Odłączałem akumulator na kilkanaście minut, próbowałem innego kluczyka, niestety bez zmian. Miał ktoś takie przygody?
od kilku tygodni mam następujący problem z oryginalnie wbudowanym autoalarmem: przy każdym przekręceniu kluczyka pojawia się komunikat " Wykryto próbę włamania" oraz zaraz po nim: " Sprawdź alarm antykradzieżowy". Alarmy potwierdzam, auto odpala jak gdyby nigdy nic. Zauważyłem też że nie da się wyłączyć czujników ultradźwiękowych w kabinie (w ogóle nie świeci się diody w wyłączniku). Odłączałem akumulator na kilkanaście minut, próbowałem innego kluczyka, niestety bez zmian. Miał ktoś takie przygody?
- IBZI
- Moderator
Prawdopodobnie brak sygnału o dezaktywacji. Przyczyn może być kilka. Zaśniedziały styk, przerwa w obwodzie, brak kontaktu np. w stacyjce. Za dużo gdybania, trzeba posprawdzać połączenia, można przeczyścić styki, sprawdzić wiązkę. Podjedź do jakiegoś elektryka jeśli sam masz małe pojęcie o tych sprawach.
- pliers
- Nowicjusz
- Miasto:
Dzięki za uwagi. Spodziewałem się że brak dezaktywacji uniemożliwi mi odpalenie samochodu. Nic też nie wyje. Styki przeczyścić umiem, tylko nie bardzo wiedziałem które. Spróbuję przy stacyjce.
- pliers
- Nowicjusz
- Miasto:
- supi
- Użytkownik
- Auto: Insignia HB
- Rok produkcji: 2010
- Miasto:
- Otrzymał piwo: 2 razy
Panowie mam małe pytanie..........czy ktoś się orientuje jak wyłączyć informację na zegarach "Code 65 - Nastąpiła próba kradzieży" ? Zaparkowałem auto trochę chyba pod za dużym kątem i wydaje mi się, że alarm zinterpretował to jako próbę nielegalnego podlewarowania auta. Jak wróciłem do auta błąd na zegarach sugerujący udanie się na serwis oraz code 65 na wyświetlaczu. Sam błąd nie znikł przy powtórnym odpaleniu. Opcom również go nie widzi. Dopiero odłączenie aku załatwiło problem. Chodzi mi o to, czy jest jeszcze jakaś inna metoda kasowania tego?
-
Wiury
- Nowicjusz
- Miasto:
- Otrzymał piwo: 1 raz
Witam.
Jestem nowym posiadaczem insigni. Z uwagi że auto nocuje pod blokiem a nie ma alarmu to zastanawiam się nad montażem. W poprzednim aucie wystarczyło dokupić syrena i zmienić ustawienia w komputerze aby mieć fabryczny alarm. Czy w insigni istnieje taka możliwość? Czy ktoś może już tym się zajmował? Są do kupienia tanie syreny i czujki ruchu ale czy to wystarczy? Może ma ktoś schematy elektryczne do insigni 2011r?
Jestem nowym posiadaczem insigni. Z uwagi że auto nocuje pod blokiem a nie ma alarmu to zastanawiam się nad montażem. W poprzednim aucie wystarczyło dokupić syrena i zmienić ustawienia w komputerze aby mieć fabryczny alarm. Czy w insigni istnieje taka możliwość? Czy ktoś może już tym się zajmował? Są do kupienia tanie syreny i czujki ruchu ale czy to wystarczy? Może ma ktoś schematy elektryczne do insigni 2011r?