--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuInterfejs diagnostyczny OP-COM
-
pawelus668
- Forumowicz
- Auto: Insignia
- Kod silnika: A16LET
- Rok produkcji: 2012
- Miasto:
Re: Interfejs diagnostyczny OP-COM
Czy klonem da się wyświetlić parametry pracy silnika? Sonde lambda, ciśnienie doładowania itd ogólnie wartości z wszystkich czujników?
- KaMYk
- Zapaleniec
- Auto: Dodge Charger R/T
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2014
- Miasto: Mochowo
- Postawił piwo: 2 razy
- Otrzymał piwo: 12 razy
Tak, da się odczytać.
ale i tak soft tłumaczy adako, także nie warto od pośrednika.
http://viaken.pl/pl/interfejs-op-com-pl ... 2013r.htmlarturek991 pisze:Ktoś te ori interfejsy i soft sprzedaje poza firmą ADAKO ?
ale i tak soft tłumaczy adako, także nie warto od pośrednika.
-
norbi333
- Ekspert
- Auto: INNE
- Rok produkcji: 2020
- Miasto: Suwałki
- Otrzymał piwo: 39 razy
W dieslu niewiele pokaże,a w benzynie prawie nic.Przynajmniej w 2.8 T
-
arturek991
349 EUR kosztuje wersja Basic E, która obsługuje Insignię u producenta na stronie op-com.hu
ADAKO takiej wersji nie ma, a to jenak połowa ceny
-- 4 gru 2016, o 22:19 --
i pewnie jest to cena brutto z VAT-em 27% jaki Węgry mają a przy wysyłce do PL powinni sprzedać z zerowym VAT-em
ADAKO takiej wersji nie ma, a to jenak połowa ceny
-- 4 gru 2016, o 22:19 --
i pewnie jest to cena brutto z VAT-em 27% jaki Węgry mają a przy wysyłce do PL powinni sprzedać z zerowym VAT-em
- KaMYk
- Zapaleniec
Kiedyś wysłałem kilka maili do nich, zero odpowiedzi.
Trafiłem do niemieckiego dystrybutora i tam mieli w ofercie te wersje basic, ale z softem po niemiecku.
Nigdzie nie znalazłem informacji, czy ten basic zadziała z polskim softem profesional, jest duże prawdopodobieństwo, że nie, a adako wersje basic wprowadza od 2 lat i wprowadzić nie może.
Jak kupisz to chętnie bym się dowiedział, czy basic zadziała z softem profesional.
Trafiłem do niemieckiego dystrybutora i tam mieli w ofercie te wersje basic, ale z softem po niemiecku.
Nigdzie nie znalazłem informacji, czy ten basic zadziała z polskim softem profesional, jest duże prawdopodobieństwo, że nie, a adako wersje basic wprowadza od 2 lat i wprowadzić nie może.
Jak kupisz to chętnie bym się dowiedział, czy basic zadziała z softem profesional.
-
DamianoFrancja
Re: Sprzedam Opcom
Witam serdecznie.
Posiadam Insignie z 2010roku. Poszukuje Opcom-A. Czy ktoś mógłby mi pomóc ?
-
arturek991
Pewnie nie zadziała z PL softem PRO, ale mi to obojętne może być english version
Skoro na maile nie odpowiadają to trzeba bedzie do nich zadzwonić
Z tego co piszą na stronie wynika że jest to pełna wersja bez ograniczeń poza tym że ograniczyli ilość obsługiwanych modeli
a ja potrzebuje do celów prywatnych jeśli już aby tylko raz na jakiś czas powiedzmy szczytać auto i nie jeździć po serwisach a jednak ori to ori
Skoro na maile nie odpowiadają to trzeba bedzie do nich zadzwonić
Z tego co piszą na stronie wynika że jest to pełna wersja bez ograniczeń poza tym że ograniczyli ilość obsługiwanych modeli
a ja potrzebuje do celów prywatnych jeśli już aby tylko raz na jakiś czas powiedzmy szczytać auto i nie jeździć po serwisach a jednak ori to ori
-
pawel55
Re: Sprzedam Opcom
obojętnie jaki zamówię? Każdy klon działa tak samo czy szukać jakiegoś konkretnego
Bo tak jak kolega napisał, jest tego pełno ale widzę że różnią się oznaczeniami
https://pl.aliexpress.com/wholesale?cat ... ext=op-com
-
pawelus668
- Forumowicz
- Kod silnika: A16LET
- Rok produkcji: 2012
- Miasto:
No ja mam A16let a ten już był w astrze h jako z16let. Trudno przyjdzie opcom to obadam czy pokaże.norbi333 pisze:Vaux coma mam i w benzynie niewiele
- spiryt4
- Zapaleniec
- Auto: Insignia Grand Sport
- Kod silnika: B20NFT
- Miasto: Świętochłowice
- Postawił piwo: 4 razy
- Otrzymał piwo: 11 razy
Różnią się wersją softu.pawel55 pisze:obojętnie jaki zamówię? Każdy klon działa tak samo czy szukać jakiegoś konkretnego![]()
![]()
Bierz 1.59 lub1,60 powinien najwięcej ogarnąć.
- spiryt4
- Zapaleniec
- Auto: Insignia Grand Sport
- Kod silnika: B20NFT
- Miasto: Świętochłowice
- Postawił piwo: 4 razy
- Otrzymał piwo: 11 razy
1,59 są sprawdzone i na pewno działają,na temat softu 1,60 chyba jeszcze nikt nie pisał ale pewności co do tego nie mam.
-
arturek991
ta wersja którą porzyczyłem to było firmware 1.64 i działało niby
ale tak naprawdę te clony nie chodzą zbyt dobrze, nie są zbyt stabilne
przy programowaniu tego kluczyka VAUX-COM-em na początku zerwało mi połączenie a odliczanie od 10 min zatrzymało się przy 2.14 min. potem czekałem ze 20 min i nic się nie działo to przerwałem i potem jeszcze raz
Dzisiaj dzwoniłem do producenta (do Madziarów) i niechcą wysyłac, odsyłają do dystrybutora , ale powiedzieli że na miejscu można u nich kupić tą wersję Basic za 349 EUR
-- 6 gru 2016, o 18:49 --
Ktoś wie gdzie w VAUX-COM jest serwisowe wypalanie DPF
tzn. jak to wymusić, kurka mam 860 km od ostatniego wypalania, zapełnienie filtra 81% a jutro jadę wymienić olej i z chęcią bym to wymusił
ale tak naprawdę te clony nie chodzą zbyt dobrze, nie są zbyt stabilne
przy programowaniu tego kluczyka VAUX-COM-em na początku zerwało mi połączenie a odliczanie od 10 min zatrzymało się przy 2.14 min. potem czekałem ze 20 min i nic się nie działo to przerwałem i potem jeszcze raz
Dzisiaj dzwoniłem do producenta (do Madziarów) i niechcą wysyłac, odsyłają do dystrybutora , ale powiedzieli że na miejscu można u nich kupić tą wersję Basic za 349 EUR
-- 6 gru 2016, o 18:49 --
Ktoś wie gdzie w VAUX-COM jest serwisowe wypalanie DPF
tzn. jak to wymusić, kurka mam 860 km od ostatniego wypalania, zapełnienie filtra 81% a jutro jadę wymienić olej i z chęcią bym to wymusił
-
swave
- Nowicjusz
- Kod silnika: A20DT
- Rok produkcji: 2010
- Miasto:
Re: Poradnik OP-COM (DPF, rozsz. komputera, błędy itd.)
Witam. Insignia 2012 silnik A20 DTL chcąc sprawdzić informacje odnośnie DPF... wybieram: rok,model,engine,A20dtl,measuring blocks, i w następnym oknie są wszystkie pozycje oprócz Exhaust Aftertreatment Data.Czyli brak możliwości sprawdzenia owych informacji.Ale z czystej ciekawości zaznaczyłem rodzaj silnika A20DTH i w tym przypadku jest info odnośnie DPF. Zaznaczam że Insignia ma silnik A20DTL. Pytanie czy jeśli zaznaczyłem inny rodzaj silnika niż jest i te informacje co się wyświetlają (stan zapełnienia,% regeneracji,dystans od ost.wypalania,dyst.od ost.wymiany filtra) są rzetelne
Bo nie ukrywam,że kolega jak kupował tą Insignię to był zapewniany że przebieg 100% prawdziwy,a wg Dystansu od ost.wymiany DPF jest o ok sto tyś. większy... I tu pytanie czy zaznaczając silnik A20DTH te info są prawdziwe - niezakłamane
Jeszcze tylko napiszę że założyłem mu diodę i po każdym wypalaniu zeruje on sobie licznik (trip1) i on jest taki sam jak w polu dyst.od ost.wypalania.
-
P405
- Zapaleniec
- Auto: Insignia CDTI
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Leszno
- Otrzymał piwo: 28 razy
Czyli licznik cofnięty, generalnie może się nie zgadzać o kilkaset km.
Xperia Z3
Xperia Z3
- KaMYk
- Zapaleniec
Sprawdzałem kiedyś w op-comie różne opcje, testowałem odczyty na astrze J wybierając opcję insigni.
Sprawdzałem na silniku 1,7 wprowadzając 2.0. Zawsze dane były takie same. Wprowadzenie innego silnika niż jest w rzeczywistości nie powoduje przekłamań odczytów. Niestety, przekręcony przebieg o te 100 tys. km
Sprawdzałem na silniku 1,7 wprowadzając 2.0. Zawsze dane były takie same. Wprowadzenie innego silnika niż jest w rzeczywistości nie powoduje przekłamań odczytów. Niestety, przekręcony przebieg o te 100 tys. km
- Fede
- Użytkownik
- Auto: czarny sedan, 205KM
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Warszawa
- Otrzymał piwo: 2 razy
Podpowiedzcie mi, co w ogóle oznacza pozycja "dystans od ostatniej wymiany filtra DPF"? Tzn. w jakim momencie ta pozycja się zeruje, od czego zależy ten przebieg? Czy musi to być faktyczna wymiana filtra, czy np. serwisowe czyszczenie, czy jeszcze co innego?